Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Poénok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Lengyel vegyszerező új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Műtrágyaszórók, opciók, specialitások... új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Egyre nagyobb a bérszakadék a régiók között – Budapest messze kiemelkedik
Míg egyes térségekben alig haladja meg a 2000 forintot az órabér, a főváros...
225 hozzászólás
Válasz #122. hozzászólásra
Nem hinném,hogy keverem.
Válasz #121. hozzászólásra
Nekem az MTZ rémlik, nem esküszöm meg rá mert már minimum 6-7 éve láttam de nekem az rémlik hogy abba elég tekintélyes rugó van.
Válasz #122. hozzászólásra
vagy a visszafolyószelep rugóval
Válasz #121. hozzászólásra
bocsi,akkor kevered az ac szelep rugókkal a fejszelep rugót
Válasz #116. hozzászólásra
Mtz,Ifa nekem egy öreg diesel szaki mutatta ezt a technikát eddig mindig bajött.És egyépként ifá-ét láttam olyan a rugó mint a tolbetéten a tollba!!!
Válasz #117. hozzászólásra
Rendezhetnél a egy nyílt napot a 650haos ültetvényeden. Az tutira feldobná a hangulatot! :)
Válasz #112. hozzászólásra
hol voltál eddig? ha hamarabb jössz olvashattál volna egy pár jó poént és lehet h.jobban megvíjjjtál volna a moderátorral is. én nem bírtam vele
Válasz #108. hozzászólásra
Ez így sántít kicsit.
Válasz #115. hozzászólásra
Dobd fel a hangulatot mit fosozol????
Jobban belegondobva egyszer egy kubota trakit szereltünk haverral. Évekig ált és megszorult az adagoló fogasléce "stop" pozícióban. Adagoló kivesz, nézeget, mi lehet a hiba. A nyomócső közcsavarját kitekerem "ügyesen", adagoló kiesett a stauból a fejszelep stb kirepült. Rugó nincs meg. Haver esküszik hogy ő látta elpattanni. Műhely nagytakarít, söprés mágnesezés, minden átpakolása. Rugó nincs meg. Nincs mit tenni ,kiveszünk még egy közcsavart és megnézzük hogy milyen rugó van alatta-> nem volt rugó. Kiszedtük a maradék kettőt abba se volt. Ezután fogasléc megmozgat fejszelep, közcsavarok visszapakol, gép pöcc-röff azóta is megy. Szóval ezzel azt akarom mondani ha pont olyan gépet fújkász meg amibe nincs rugó a fejszelep felett akkor valszeg át lehet fújni.
Válasz #110. hozzászólásra
Ha a moderátor visszateszi a törölt hozzászólásaimat,beírom neked hogy kell rendesen előbefecskendezést állítani,mert nem vagy messze a valóságtól,de azért mégsem mindegy hogy tanya a Bakonyban vagy banya a takonyban:-)))))))) /ki ne merjétek törölni!!! úgy is olyan döglött a fórum mostanában, legalább egy kicsit feldobja a hangulatot/
Válasz #109. hozzászólásra
Szerintem is ez a módja.
Válasz #109. hozzászólásra
Egy röl beszélünk de ha szét van szedve a rendszered,vagy többször tekergeted akkor már nincs gázolaj.
Válasz #107. hozzászólásra
Milyen reg. ?????????
Válasz #106. hozzászólásra
Igazad van barátom az valóban egy tekintélyes rugó,és biztos h. beszarna az az ember aki azt át akarja fújni!
Válasz #107. hozzászólásra
Szerintem neked fellöték a pizsamád még egy kicsit tanulj azt utánna okoskodj 80 bárral!!!
Válasz #105. hozzászólásra
Szerintem nem tudsz átfújni ott sem.A legegyszerübb lassan forgatni a motort,amikor emelkedik a gázolaj éppen a nyomócsőnél akkor kell jelölésen lennie
Válasz #106. hozzászólásra
Igen van rugó de csak visszafele tart kifele könnyen nyit!
Moderálási elveink miatt törölve.
2009-06-24 22:24:15
Válasz #105. hozzászólásra
Bocs hogy beleszólok, nem tudom hogy át e lehet fújni, még sohase próbáltam. De ha az adagolón lévő légtelenítőn befújsz akkor az a feltöltő térbe megy ahol kb 2bar nyomásnak kell lennie üzem közben. A fejszelep az adagoló elem felett van és nem tudom hogy hány báros nyomásnál nyit de elég tekintélyes rugó nyomja vissza a helyére általába.
Válasz #104. hozzászólásra
Milyen 80 bárrol beszélsz nem értem?
A magas nyomású rész légtelenitőjén fújsz és közbe forgatod a motort ha töltésre fordul simánn átfujsz rajt!Na persze a nyomocsö nélkűl!
Válasz #103. hozzászólásra
Mi egyszer próbáltuk megfújni a 400-as CYCLO óráját.Az már 0,1 bárt is érzékel de nem bírtunk vele.Oda jött a legerősebb traktoros, és a 3. próbálkozásra tele lett a gatyája,de ez olyan hanggal,+ olyan meglepett képet vágott hozzá,hogy a többiek majdnem bepisiltek a nevetéstől.Ezek után elképzeltem a 80 baros próbálkozásodat.Ettől komolyabb szakmai hozzászólást legfeljebb egy orvos tudna adni a várható következményekről:-))))))
Válasz #101. hozzászólásra
Csak ennyi a tudásod hát ez nem sok.
Talán majd ha felnősz megérted!!!
Válasz #101. hozzászólásra
Válasz #99. hozzászólásra
Válasz #99. hozzászólásra
Csak ennyi valami szakmai választ várok tőled kötekedő barátom!
Válasz #98. hozzászólásra
Szerencsétlen Husfutárt gallyra vágnád mielőtt még megvenné a 106-osát:-)))
Válasz #96. hozzászólásra
Fejtsd ki bővebben mi a gondod!
Válasz #94. hozzászólásra
Barátom próbáld meg mielőtt beszólsz!
Lehet,hogy elöször elirtam de szerintem nem az a lényeg!
Válasz #94. hozzászólásra
Egy 5611-esel kilóttam mert az adagolóban a hajtás átvitel ha jól emlékszem kúposan van és az fordúlt meg egykicsit úgy jötünk rá hogy feltetün egymásik adagolót.
Válasz #93. hozzászólásra
Én azt is szívesen megnézném,milyen szinekben játszik a fejed amikor hátulról átfujod a fejszelepet! Szemre is megvan a nyitónyomása kb 80 bar! :-))))))
Válasz #92. hozzászólásra
Jogos az észrevétel forditva irtam a légtelenítö csavarnál kell fújni és nem a nyomocsönél!!!
Kicsit nehezebb leírni mint elmondani.
Válasz #89. hozzászólásra
A fejszelepen visszatudod fújni a levegőt?Érdekes!Én a füstölésre lennék kíváncsi!Van,vagy nincs indittózáskor?Ha fehér a füst,elégtelen a kompresszió!Felső holtponton szelepváltás,ez szentirás!Következő holtpon elött egy kicsivel jön a gázolaj a nagynyomásu csön.Van-e megfelelő beporlasztási nyimás?KB 300bar.
Köszi mindenkinek a hozzászólást .
Én léptem humni , csákó .
Válasz #89. hozzászólásra
Ok majd holnap játszok még egy sort vele és megpróbálom így .
Ami a tuti!
Leveszed az első henger nyomo csövét és rá teszel egy gumi csövet,meglazítod az adagolon a nagynyomású rész légtelenitőjét.
A gumicsöbe fújod a levegőt a szádal és közbe forgatod a motort a felsö holdpont közelébe.
És amikor bele tudsz fújni akkor van a porlasztás na ezt álitsd be a befecskendezési szögre és már röffen is a gép!!!
Válasz #87. hozzászólásra
az a vicc hogy mikor tettem fel úgy be néztem a ricnit hogy egyből beugrott a helyére , nem kellett a motort forgatni hogy felkapjon
Válasz #86. hozzászólásra
Úgy kellett volna széfbe tenned ahogy levetted.
Aztán pont úgy visszatenni...
Válasz #85. hozzászólásra
le kétzser is .
Válasz #82. hozzászólásra
Az adagolóval töketlenkedtetek.
Le volt szerelve nemigaz?
Válasz #79. hozzászólásra
ebbe eddig sem volt oilaj nyomás a mert a fötenygely összes olajzó furata telivolt olajsárral és tavaly szalma hordás végén meg szorult a főtengely .
Válasz #81. hozzászólásra
Van itt hely akármennyi...
És még hasznos is...
Válasz #77. hozzászólásra
valahol az adagoló körül van a baj de az a vicc hogy nem lehet rosszul rá tenni és még sem indul .
Válasz #80. hozzászólásra
csak azért hogy ne foglalja itt a helyet mert nem egy érdekes téma
Válasz #76. hozzászólásra
Miért kéne kitörölni????
Ne izéjjé má...
Fater fel ujitota a 80 as Lkt énak a motorját de nekűnk nem volt ien baja olajnyomás is olyan volt hogy csak nah hidegbe melegbe indult!
Tudok olyan esetet hogy a buvárcső a mi az olajteknőbe van leset és igy nem volt olajnyomás!!
Válasz #76. hozzászólásra
Tuti az adagolód van rossz helyen!!!
Nézd meg szelepfedél nélkül a befecskendezési szöget, hogy szelepváltáskor van-e!!!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek .
Holnap megírom mire jutottunk a géppel .
A moderátorokat szeretném arra megkérni hogy még 2-3 napig ne töröljék a topikot . Köszönöm előre is .