Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Tíz éve első a repcetáblákon!
A változó klimatikus és szabályozási környezetben csak azok maradnak versenyben,...
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
173 hozzászólás
A 1523.3-asra lassan letelik a garancia, most azon gondolkodom, hogy a czech republic motorpal adagolónak adnék egy pici kaját mert szerintem nincs meg az összes ló benne. Amúgy gyönyörűen duruzsol a 6 hengeres, ezért adagolóshoz nem vinném csak állítanák rá kicsit.
Annyit kibogarásztam itt a fórumon, hogy a Ruszki motorpalt az 1-es csavar alatt lévő vágott csavarral, csavarhúzóval befelé tekerni a 4-es dekni alatt lévő kontraanya fellazítása után (esetemben nincs 4-es dekni) de az 1-es csavar alatt ott a vágott csavar. Ha valaki vágja a témát írja már le az állítás menetét erre az adagolóra.
Válasz Gabi 07 #64. hozzászólásáraÜdvözöllek! Nekem van egy 1523.3. Már több mint 1 éve használom de semmi baj vele. Mire vagy kíváncsi vele kapcsolatban? Van néhány dolog amire figyelni kell, de azonkívül egy megbízható gép. Veri magasan a kategóriájában az összes nyugatit úgy melóban mint alkatrész vagy javítás szempontjából is. Ha valamire kíváncsi vagy írj szivesen válaszolok.

Válasz Gabi 07 #69. hozzászólásáraÉn mikkor az enyémet vettem igaz 10 éve,akkor még semmi különbséget nem lehetett látni a hátulján.Még a gumik is egyformák voltak akkor. A hidraulika meg annyiban különbözött hogy 2 100 mm-es munkahenger volt a 90-esek helyett.Felénk van jópár belőlük,nem hallok azokra se panaszt.Nekem is nagy kedvencem,csak az ár különbözett miatt nem fogom soha sajnos megengedni magamnak.
Válasz Gabi 07 #69. hozzászólásáraNem megy ez a linkeskedés, tehát a + súly, talán így:
https://youtu.be/AtomcXDz9V4
Válasz mtz1221 #67. hozzászólásáraAzzal tisztában vagyok hogy adagoló beállítás kérdése a teljesítmény, mert katalógust nézegetve motorikusan megegyeznek A "szép fülkéért" egy forinttal nem fizetnék többet, a bosch hidraulika már megérne egy kis pluszt. De nekem a hárompont felfüggesztés tűnik kevésnek a 1221-nél 4300kg míg a 1523-nál 6500kg.A váltóház, hátsóhíd, féltengelytok ezeket más cikszámmal hozza a katalógus, és a hídház fedél is teljesen más. A mai munkagépek mind nagy súlyú függesztett szerkezetek, nem árt a nagyobb terhelhetőség. Igaz hogy a 1523-as is plusz első súlykészlettel dolgozik 4-es váltvaforgós ekével hogy ne emelgesse az elejét.
[link1]
[link2]
Költséghatékony sorvezetővel
[link3]
Válasz csferri #66. hozzászólásáraÉrtem én hogy ritka (mint a fehér holló) de majdcsak erre téved valaki aki majd referál. Na akkor pislogunk mint hal a szatyorba!
Válasz csferri #66. hozzászólásáraJa meg a 1221.3 is tudja azt megpiszkálva mint a 1523.3.És akkor a bosch hidraulikáért meg a szép fülkéért nagyon sokknak tűnik a +20000 euró .
Válasz Gabi 07 #65. hozzászólásáraHiába nyújtogatod,, nem sok van belőle annak az ára ugrik egy jó nagyot a 1221-hez képest így inkább vesznek nyugatit.
Válasz Gabi 07 #64. hozzászólásáraHol vannak a 1523 tulajok? Senkinek ilyen masina, vagy más fórumon nyomulnak! Netán titkosították az információt vagy 50 évre, nehogy kiderüljön valami?
Picit felkavarom az állóvizet ebben az elhalt témában egy kérdéssel. Aki üzemeltetője 1523.3-as gépnek írhatna róla használati tapasztalatot! Mert most vagy mindenki olyan elégedett a technikával hogy nincs róla mit mondani
, vagy senki nem meri bevállalni a rossz választást!
Valamiért túl nagy a csend, hirdetésekben a 1523.4-ből van pár eladó de .3-ból egy sem. Netán az MTZ konszern elhallgattat minden negatív kritikát az Agroinformon fölsőbb utasítására
nagyon gyanús!
Válasz #62. hozzászólásra

Szomszéd!
Még az is lehet, hogy 1523-as is lesz a Kárpát utcában...!
Válasz #61. hozzászólásra
Még abban is kölönbözik,hogy 1523.4-es nincsen a kárpát utcában,1221.4-es meg van.
Üdv!

Hozzáértőket kérdeznék, hogy a 1221.4-es miben különbözik a 1523.4-től a nagyobb lóerőt leszámítva?
pl szŕllítĺs. Akik bérbe aratnak nekem van 5db jd 6330.meg egy 6310. Meg 3db Mtz. 2db Hw 8011 utĺna kb50km mtz 28l-jd 45l böl jŕrta meg Napraforgo szem volt rajta.Sěk terepen. Könyüben biztos kevesebb. Mondta a tulaj,hogy a takarékoskodosdit felejtsem el! Mŕr ad blues gčpekben gondolkoznak,mčgha 2fele kell tankolni is.Nagy munkŕbban a nagy gčp gazdasŕgos,de 30-35 l böl elkarmolŕsz 30cm re.Ha jo a föld.2010ben sok volt a fogyi,De ott a Jd is 50l evett a sŕrban.8asok 4fejjel 5helyett.//Traki vŕsŕr.-A 38 as tengeri nem kedvez. Nagyobban tovŕbbra is 150case, Viszont ha lenne ŕllatjňlčti pŕlyŕzat. Amiben nem hiszek,hogy kapnčk belölle. Lehet bevŕllalnčk egy 4115-ös STEYER MULTIT Kaptam ajánlatot (48500eur) tolnai cčgtöl 115 le. Teljes sůly munkalŕmpa, rakŕs extra,nem bonyolult vŕlto,eneriatakarčkos tlt, multi szčk ami a jd ben csak a nagyokban,külön hidraulikatartŕly, bečpitett joystik,ami ha teszel rŕ egy rakodot,nem kell külön kocot füzni,csak rŕkötöl.Rakŕs kivezetčs a hidraulika csatlakozŕsnŕl.Csupa olyan dolog,amit a kitčnel csak külön alku,vagy felŕr.3500ccm moci van benne 4 henger,nem 3hengeres rütyögö Ferga.Elkčpesztö ergonomia, igazi made in Austria. A motortol tartok,kivettčk a sisu-t,s beraktak valami szar Fiat agriakŕrmit.Kicsit kicsillem a köbcentit. Zetor tettszett,de nagyon drŕga,s valjuk be csak egy zetor,ami nem rossz,de ne Jd ŕrba adja.Azčrt zetor. 100le 12m! Ha 8m lenne nem gondolkoznčk.Mert ennyit čr.Lŕttam hsx 135 öt,a fűlke ůszott a porba dölt be a por.Vagy hülye a tulaj.s nem črt a klimŕhoz,vagy nincs tulnyomŕs,vagy a rčstöités CSEHSZLOVÁK MADE IN 120 as SKODA!
Válasz #49. hozzászólásra

maradjunk annyiban hogy a új JD meg a régi JD nem egyforma fogyasztású!
ha megmérve összemérnénk a hektár per litert a te MTZ meg a a 4650 JD-t magad sem hinnéd hogy a tied fogyaszt többet !
amúgy meg ha mégis egál lenne akkor is jobb körülményekben dolgozok és hamarabb mint régen, mi is szántottunk a kozákkal!!
Válasz #55. hozzászólásra

Alakul a trónörökös januárra ha minden jól megy.
Az mtz-re rákell hangolodni együtt kell vele élni mert különben tud sok bosszuságot okozni.Az igaz hogy mindig szerelni kell valamit rajta.Nálunk már saját raktár készlet van a fogyoeszközökböl és komplett box utca szerelö brigáddal.Igy nem esz az ideg mindig.

Válasz #53. hozzászólásra

Hali,család?
Válasz #53. hozzászólásra

Hali,család?
Válasz #51. hozzászólásra
Szerintem meg pont fordítva van. Nekem nehéz munkában a JD kétszer annyit is megeszik naponta, mint az MTZ,

inkább többet tankolom mint berhálom álló nap

Ezt talán még magad sem hiszed! (legalább is remélem) de mindenesetre vitaindítónak nagyon jó duma 

Könnyű munkában esetleg de felénk az mztz többet eszik picivel talajmunkában, mint a 10es jd-k.

Hogy álsz a traki vásárral??Vegyél 120-150-es mtz-ét és szántsd körbe a megyét.
Válasz #47. hozzászólásra
Mondhat bĺrki bĺrmit. Nekem az a tapasztalatom,hogy az Mtz-nčl gazdasŕgosabb alcsonyfogyasztŕsú motor nem nagyon van. 25%al több Gŕzolajzabŕlň Jd stb stb
Videó a üzemanyag megtakarítás - és lóerő növelőről:

http://www.youtube.com/watch?v=N_Qobc2diDc
http://www.youtube.com/watch?v=VPwLt-wJNoQ
Autóbusz, Traktor , Kamion , Kisteherautó, Személyautó
-10% -20% Üzemanyag megtakarítás, +10% Lóerő.
A környezetbarát üzemanyag megtakarító
egységek megismertetése.
Az eddigi felhasználók főbb tapasztalatai:
( irásós referenciák alapján )
1. Csökken a füstölés, kisebb lesz a motor zajszintje, vibrációja és ez kellemesebb munkavégzést biztosít.
2. Huzamosabb használatnál megszűnik a porlasztó csúcsok beégése, csökken, majd teljesen kitisztul a motor égőteréből a koksz.
3. A motor gyorsabban felpörög, nő a jármű gyorsulása.
4. Könnyebb a hidegindítás, nő a kompresszió, csökken a kartergáz, a motorolaj fogyasztás, hosszabb élettartamúvá válik a motor.
5. Növekvő nyomaték, gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé és ez több elvégzett munkát eredményez.
6. A csökkenő kopás, a nagyobb
élettartam alacsonyabb fenntartási költséget igényel.
Read more: http://uzemanyag.hupont.hu/#ixzz2fADLjiFn
üdv érdeklődöm, van valakinek Deutz motoros mtz-je? Mik a tapasztalatok? tényleg keveset fogyaszt?
Válasz #3. hozzászólásra
ez MTZ 4520
Válasz #44. hozzászólásra
Aszem a cm3 számított.
Válasz #43. hozzászólásra
A DACIA nemgyárt kis autót a logan és a sanderó alsóközépkategoria.
Válasz #42. hozzászólásra
Én így hallottam. Meg valahogy a kisautókhoz kötötték ezt a programot. Rengeteg kisautót eladtak az miatt, rengeteget.
Válasz #39. hozzászólásra
Ugyanmár hát más márkkák is bennevannak a roncsautó programban. Nem nemez a magyarázat inkább a ot a rugó a dologbann, hogy a németek is nagyon ráuntak arra hogy a 20000 eurós autó három év mulvamire a részlet lejár 7000 se ér, inkább az önrészből vesz egy logant és kész. Mert lehet, hogy nagyobb az életszinvonal de a lovéjért megkel ottis dolgozni, "ott sincs kolbászból a kerités"
Válasz #39. hozzászólásra
EZ ÉRDEKES ÚJAUTÓ ÉS ÓCSKAVAS IGY MINDENKI KERES A ROMÁN MERT VAN MELÓ A NÉMET MEG MERT VESZIK AZOKAT A SZAR GOLFOT AUDIT...... !!!!!!
Válasz #37. hozzászólásra
43-as fő út mellett lakom rengeteget visznek német kamionok.
Válasz #38. hozzászólásra
Roncsauto programnak köszönhetik............nem azért mert qva jó.
Válasz #37. hozzászólásra
Veszi ember veszi ez a lényeg, hogy veszi! Amig sok hires márka az egy éve legyártott darabjait nemtudja eladni addig a német veszi a Daciat ugy hogy Mioveni ben háromvátás nemgyőzi gyártani.
Válasz #36. hozzászólásra
EGÉSZSEGÜKRE. DE AZÉRT NE HARAGUDJ RÁM, NAGYON CSÓRÓ NÉMET VESZ DÁCIÁT AZT HIDD EL!!!!!!
Válasz #33. hozzászólásra
Hát persze hogy Xar volt de most az ujmodeleket a németek is veszik novekvő tendenciával. Miért ne sikerülne ez a ruszkinak is.
Válasz #31. hozzászólásra
OKÉ A MI ÁGAZATUNKBAN IS VANNAK ÉLTMŰVÉSZEK EZT ÉN IS LÁTOM, DE A TÖBBSÉG NAGYON KEMÉNYEN MELÓZIK!!!!!!!
Válasz #33. hozzászólásra
Lehet az újakra gondolt.
Válasz #30. hozzászólásra
no persze mi is ami elavult vagy rossz konstukcioju gép volt inkább paszolva volt
de ügyeltünk arra hogy ilyeneket ne nagyon vegyünk :))
Válasz #28. hozzászólásra
ÉNNEKEM A DACIÁROL CSAK ROSZ VÉLEMÉNYEM VAN, LEHET HOGY MAGA A KONSRUKCIÓ JÓ VOLT CSAK SZEMÉTÜL VOLT ÖSSZERAKVA, MEG FOS ANYAGBÓL!!!! 1990-BEN A HAVERNAK HOZTUNK EGGYET SZEGEDRŐL 1310TLX-ET 200DB AUTÓBÓL EGGYET SEM TALÁLTUNK A TELEPEN AMI HIBÁTLAN LETT VOLNA!!!!!
Válasz #29. hozzászólásra
ne mond ezt sanyi !!
persze nem mondom sokan kurtán furcsán csinálják ,de hát ez mindenkinek magánügye !!:)))
Válasz #25. hozzászólásra
én általába elpasszolom ami fölöslegessé válik vagy amivel elégedetlen vagyok
az mtzéink megmaradnak...
Válasz #25. hozzászólásra
AMENNYIT DOLGOZNAK A MEZŐGAZDASÁGBAN A MAGYAR EMBEREK A HÚSZEZRESEKET A TRÁGYASZÓRÓVAL KELLENE PÖRGETNI A SZÁMOLÁSKOR SZERINTEM!!!!!! MERT ANNYIT ÉRDEMELNÉNEK!!!!!!
Na ugy lehordjátok az uj orosz trakit de hátha jol sikerült. Xarbol is lehet várat épiteni (pl: DACIA)
Válasz #22. hozzászólásra
NEM, EZ NAGY ÁTBASZÁS!!!!!! AZ ELSŐ 100 ÓRÁBAN PL MI LEHET A GOND A VÁLTÓ OLAJJAL, MERT LEENGEDEM ÉS KÉT NAP MULVA AZ ÖSSZES FÉMFORGÁCS A HORDÓ ALJÁN CSÜCSÜL ÉS MEHET VISSZA!!!!!!!! NEKEM A KOMBÁJNON A "NAGY" AXIÁLOS SZERELŐ A 100-AS SZERVÍZNÉL LENYULTA AZ OLAJAT A VÁLTÓBÓL NEM CSERÉLTE LE, SMIKOR KÉSŐBB ÉN CSERÉLTEM ÉS ELMONDTAM MEKKORA TETŰ VOLT MÉG Ő VOLT FELHÁBORODVA HOGY MÉRT LETT BAJA KÉRDEZTE!!!!!!
Válasz #20. hozzászólásra
hát igen
a kényelmet meg kell fizetni
én is 150 est váltottam le
megfelelően kezelve nem rossz gép az
Válasz #23. hozzászólásra
hát igen egyszer amit megszerzünk nehezen válunk meg tölük
sokan vannak igy
persze sokan kényszerböl is :()
Válasz #22. hozzászólásra
Mit csinálnak egy ilyen szervízkor?