Sziasztok!
Valaki tudna segíteni.Tavasszal átalakítottunk egy Mtz kormányát orbitosra.Az elején még jól működött, nagyon könnyű volt,de egyre rosszabb lett.Kicseréltem mindent,de igazán nem lett jó.
Elég húzós 150 nem kevés de hát elég sok problémám megoldódna.Nem szitálna az eleje nem akadna be a kerék tolatáskor könnyű lenne a kormány.tothpetya92@freemail.hu
Kb 120-150 000 ft ha visszalapozol 2-öt(vannak részletes képek) én a saját kék MTZ-met megcsináltam a télen.A leglényegesebb dolog,hogy a hídház olyan kialakitásu legyen hogy tudja"fogadni" a munkahenger tartót. Ha adsz 1 email címet elküldöm a részletes listát.
Kisfülkés Mtz 52 est át akarom alakítani orbitosra.Miket kell ehez csinálni?kormányoszlopot kiherélni ha jól tudom a hidat síkbaköszörülnimeg összekötökarokat kicserélni ha jól tudom.Kb mennyibe van egy ilyen átalakítás és hogyan bírja?
Az biztos hogy így jobb mint a gyári oszlop. Az 20 felet már életveszélyes, ezzel még max sebességnél biztos.
De ami a lényeg kisujjal lehet tekergetni, és a homlokrakodónál ez nagyon fontos.
Lehet, de nem érdemes. Amennyiből ráraknád a turbót, meg állítgatások, inkább vegyél egy 80-as motrot az 50-es motrot meg add el. Turbózva az 50-es, ha még fordulatszámot is növelnétek nem érné el a 70 lóerőt, egy 80-as motornál az meg már alapból megvan, mindenféle erőlködés turbó nélkül. http://www.abload.de/img/mtz119esuy.jpg
Ha ragaszkodsz az 50-es motorhoz, akkor kérdezz az "MTZ traktor szerelési kérdések" című topicba.
Ez mégiscsak egy Orbitos fórum.
Válasz #280. hozzászólásra
nekem is hasonlóan van megoldva de kb 3x erősebb a tartó meg összefogja az egész hidat mert mindkét oldalra fel van fogatva és alul van összekötve.
Lézerrel lettek kivágva az alkatrészek.
Műszakin simán átment.
A gyári kormány sokkal veszélyesebb mint ha egy ilyen jól meg van csinálva.
Műszakin nem megy át!!! Papír mentes telephelyi homlokrakodós gép.
Erre azok a MTZ se mennek át a műszakin amelyikben utólag lett beletéve a orbit. Csakis eredeti állapotban ahogy kiadták a gyárból.
Hát igen, ezzel is átestünk a ló túlsó oldalára.Mikor csak a KPM vizsgáztatott, akkor azokat szidtuk,mert szigorúak voltak.Most, mikor sok felelőtlen maszek vizsgáztató van, és a pénz miatt már az ilyeneket is átengedik, akkor meg azokat is szidjuk...... nehéz igazságot tenni, de egy biztos, ez a rendszer nem jó.
Ez simán átmegy , mert a vizsgáztató abban a pillanatban kap infarktust, ahogy meglátta, a többi vizsgáztató meg azzal lesz elfoglalva,h. a mentőt hívja,és a gépre senki nem fog figyelni ezek után. És még van képünk szidni a KPM-et, mikor kötekednek. Hát ez a legdúrvább, amit valaha is láttam. Akinek ezért leveszik a rendszámát, az örüljön,h. csak annyival megússza. Ez rendkívűl felelőtlen, és minden szakmaiságot nélkülöző tákolmány.
Válasz #273. hozzászólásra
nincs itthon a fényképezőm,
Egy 50 cm x 20 cm x 1 cm vastag anyagot képzelj el ami 2 erős fél gyűrűvel rá van csavarozva a híd alá.
Válasz #270. hozzászólásra
2 félből álló kengyelt kell csináltatni a hídra, önzáró csavarokkal össze kell fogatni.
Nekem már 2 éve így megy és egyszer sem lazult meg.
Válasz #267. hozzászólásra
hát én azt azért megnézném valami kidoboton,mert az orbitosokon kivan gyárilag öntve a rész a felfogatáshoz,és mivan ha szétszereled és kiderül hogy csak 10-15mm fal van ott véletlenül
Valaki szerelt fel már olyan orbit tartót ami a képen van régi 82-es hídra?
Nem olyan a középhíd, mint pár hozzászólással visszább, nincs rajta semmilyen hely orbitnak, ki kell fúrni a helyét és síkba csiszolni a hidat.
Ezzel kapcsolatban kéne nekem valami információ, hogy hogyan kellene elhelyezni a tartót.
Új jobbos balos irányítókar és egyben az összekötő.Ma teszteltem tök jó fordul előre hátra, felálltam vele 1 part oldalra,nem mondom,hogy nem éri el a vázat,mikor hozzáér az ütközöhöz. Anyi,hogy lejött a festék de nem feszült.
Válasz #257. hozzászólásra Én csináltam már egyet de nagyon régen.Ott simán fel csavaroztuk a hidra munkahenger bakot (persze a menet fúrás után). Ki cseréltük azt a kart(bal keréknél),hogy a munkahenger dolgozni tudjon.Az orbitra cseréltük a szervó kockát.És végül a végtelen csigát ki cseréltük egy olyan tengelyre amelyiken nincs menet de hajtja az orbitot.Rá néztünk a kerék össze tartásra de jó volt.És azóta is így megy. Nem eszi a gumit (egyik oldalát se) és homlok rakón rajt van egy lucerna körbála akkor is egy ujjal lehet kormányozni!!!!!!
Valami ok miatt úgy érzem,h. mindenki elpárolgott.Azt hittem,be fog szállni pár ember a vitába,de végül meglehetősen karcsú maradt a vita.Úgy is mondhatnám,h. ez a kérdés költői lett.
1054 hozzászólás
Válasz #302. hozzászólásra
akkor a munkahengert nem, ezek szerint.
akkor az lesz a ludas.
Ez lenne a hídház:
http://webshop.keletagro.hu/mtz-hajto-elsohid-haz-nagy-orbitos_id2752?visit_source=search
Igaz, hogy most nincs készleten, pár napig, de igáig ilyet nem is lehetett kapni.
http://webshop.keletagro.hu/mtz-hajto-elsohid-haz-nagy-orbitos_id2752?visit_source=search
Válasz #301. hozzászólásra
Szó szerint/szivattyú,csövek,orbit/
Mi az a "mindent"?
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni.Tavasszal átalakítottunk egy Mtz kormányát orbitosra.Az elején még jól működött, nagyon könnyű volt,de egyre rosszabb lett.Kicseréltem mindent,de igazán nem lett jó.
Válasz #298. hozzászólásra
Elég húzós 150 nem kevés de hát elég sok problémám megoldódna.Nem szitálna az eleje nem akadna be a kerék tolatáskor könnyű lenne a kormány.tothpetya92@freemail.hu
Kb 120-150 000 ft ha visszalapozol 2-öt(vannak részletes képek) én a saját kék MTZ-met megcsináltam a télen.A leglényegesebb dolog,hogy a hídház olyan kialakitásu legyen hogy tudja"fogadni" a munkahenger tartót. Ha adsz 1 email címet elküldöm a részletes listát.
Kisfülkés Mtz 52 est át akarom alakítani orbitosra.Miket kell ehez csinálni?kormányoszlopot kiherélni ha jól tudom a hidat síkbaköszörülnimeg összekötökarokat kicserélni ha jól tudom.Kb mennyibe van egy ilyen átalakítás és hogyan bírja?
Válasz #294. hozzászólásra
rover@stcable.net
Válasz #294. hozzászólásra
Valami nem stimmel az emaillal át tudnád küldeni még egyszer a mellékletet valami más formában?
üdv.
Válasz #292. hozzászólásra Adj egy email címet!
Válasz #291. hozzászólásra
Köszönöm ma megnézem és lehet lesz pár kérdésem.
üdv.
Válasz #291. hozzászólásra
én is kérném,majdcsak odajutok hogy az én kékem is kapjon egy uj kormány rendszert.kössz
Válasz #290. hozzászólásra Elküldtem!
Válasz #217. hozzászólásra
Helló
Ezt a listát el tudnád nekem küldeni én is most szeretném átalakítani orbitosra és a habitól akarnám megvenni a cuccokat hozzá én is.
az email címem:
sz.szabolcs@outlook.com
köszi előre is
üdv.
Válasz #283. hozzászólásra
Az biztos hogy így jobb mint a gyári oszlop. Az 20 felet már életveszélyes, ezzel még max sebességnél biztos.
De ami a lényeg kisujjal lehet tekergetni, és a homlokrakodónál ez nagyon fontos.
Válasz #286. hozzászólásra
Mégegyszer.
Mtz 50 turbózás ára:
http://webshop.keletagro.hu/mtz-turbo-atalakito-szett-szivo-motorhoz-mtz-50-es-motorhoz-tobb-mint-50-reszes-komplett_id23935
Válasz #286. hozzászólásra
Lehet, de nem érdemes. Amennyiből ráraknád a turbót, meg állítgatások, inkább vegyél egy 80-as motrot az 50-es motrot meg add el. Turbózva az 50-es, ha még fordulatszámot is növelnétek nem érné el a 70 lóerőt, egy 80-as motornál az meg már alapból megvan, mindenféle erőlködés turbó nélkül.
http://www.abload.de/img/mtz119esuy.jpg
Ha ragaszkodsz az 50-es motorhoz, akkor kérdezz az "MTZ traktor szerelési kérdések" című topicba.
Ez mégiscsak egy Orbitos fórum.
Valaki segítsen légyszíves meg tudná nekem mondani hogy a régi 50es motorra lehet e tenni turbót.?
Válasz #284. hozzászólásra

Na mikor a gyári beszitál egy kátyúnál az tényleg nem ad okot az őszinte mosolygásra.
Válasz #283. hozzászólásra

az biztos
nekem is hasonlóan van megoldva de kb 3x erősebb a tartó meg összefogja az egész hidat mert mindkét oldalra fel van fogatva és alul van összekötve.
Lézerrel lettek kivágva az alkatrészek.
Műszakin simán átment.
A gyári kormány sokkal veszélyesebb mint ha egy ilyen jól meg van csinálva.
Így már értem.Nem rossz megoldás olcsó de csak ott lehet jól kihasználni.

Még szerencse. Meg vagyok nyugodva
Műszakin nem megy át!!! Papír mentes telephelyi homlokrakodós gép.
Erre azok a MTZ se mennek át a műszakin amelyikben utólag lett beletéve a orbit. Csakis eredeti állapotban ahogy kiadták a gyárból.
Válasz #278. hozzászólásra
Hát igen, ezzel is átestünk a ló túlsó oldalára.Mikor csak a KPM vizsgáztatott, akkor azokat szidtuk,mert szigorúak voltak.Most, mikor sok felelőtlen maszek vizsgáztató van, és a pénz miatt már az ilyeneket is átengedik, akkor meg azokat is szidjuk...... nehéz igazságot tenni, de egy biztos, ez a rendszer nem jó.
Válasz #277. hozzászólásra

És tudod mi a szomorú,hogy már párszor átment a vizsgán
Válasz #276. hozzászólásra

, mert a vizsgáztató abban a pillanatban kap infarktust, ahogy meglátta, a többi vizsgáztató meg azzal lesz elfoglalva,h. a mentőt hívja,és a gépre senki nem fog figyelni ezek után. És még van képünk szidni a KPM-et, mikor kötekednek. Hát ez a legdúrvább, amit valaha is láttam. Akinek ezért leveszik a rendszámát, az örüljön,h. csak annyival megússza. Ez rendkívűl felelőtlen, és minden szakmaiságot nélkülöző tákolmány.
Ez simán átmegy
Válasz #275. hozzászólásra
Ezt műszakin átmegyen?Nem rossz megoldás jó ötlet csak vizsgázzon le ilyennel tanyára tökéletes.
Nálunk így van megoldva, vagy 6-7 éve gond nélkül működik.

Válasz #273. hozzászólásra
nincs itthon a fényképezőm,
Egy 50 cm x 20 cm x 1 cm vastag anyagot képzelj el ami 2 erős fél gyűrűvel rá van csavarozva a híd alá.
Válasz #272. hozzászólásra Csinálj már róla egy fényképet,érdekelne engem is!
Válasz #270. hozzászólásra
2 félből álló kengyelt kell csináltatni a hídra, önzáró csavarokkal össze kell fogatni.
Nekem már 2 éve így megy és egyszer sem lazult meg.
Kolegámé egy idős az enyémmel csak nem kék hanem drapp és azon sincs hely a munkahenger fogadásra.Csak az üres új hídközép meg nem olcsó.
Válasz #269. hozzászólásra
Nem találok.
Olyan lenne jó mint a tied. Azon rajta van az orbitnak a hely.
De ha van valahol érdekelne.
Szerintem egy üres hidközepet kéne vegyél
Válasz #267. hozzászólásra
hát én azt azért megnézném valami kidoboton,mert az orbitosokon kivan gyárilag öntve a rész a felfogatáshoz,és mivan ha szétszereled és kiderül hogy csak 10-15mm fal van ott véletlenül
Válasz #266. hozzászólásra
Gányolni nem akarok már megvan az alkatrész.
A középhíd elég erős lesz még, ha egy részén síkba csiszolják és lesz elég menetmélység a csavarok helyének is vajon?
Válasz #265. hozzászólásra
IDE NÉZ BE,MOST LÁTAM EGY TÖK EGYSZERÜ MEGOLDÁST
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9162612&la=123454195
Sziasztok!

Valaki szerelt fel már olyan orbit tartót ami a képen van régi 82-es hídra?
Nem olyan a középhíd, mint pár hozzászólással visszább, nincs rajta semmilyen hely orbitnak, ki kell fúrni a helyét és síkba csiszolni a hidat.
Ezzel kapcsolatban kéne nekem valami információ, hogy hogyan kellene elhelyezni a tartót.
Válasz #263. hozzászólásra Kormány irányitókar cikknév: 82.1 920 1025 cikkszám: jobb 72-2308074 bal: 72-2308075-01
Válasz #262. hozzászólásra
Nem tudom... Havernak meg van vágva, meg görbítve , hogy lejjebb legyen, de úgy is beleér...
Új jobbos balos irányítókar és egyben az összekötő.Ma teszteltem tök jó fordul előre hátra, felálltam vele 1 part oldalra,nem mondom,hogy nem éri el a vázat,mikor hozzáér az ütközöhöz. Anyi,hogy lejött a festék de nem feszült.

Válasz #259. hozzászólásra Igen mi így csináltuk!!!
De kb7 éve és azóta is jó!!
Válasz #258. hozzászólásra

OK.
Válasz #258. hozzászólásra
Szóval akkor csak a balos irányítókart kell cserélni? És a két darabos összekötő marad a helyén?
Válasz #257. hozzászólásra Én csináltam már egyet de nagyon régen.Ott simán fel csavaroztuk a hidra munkahenger bakot (persze a menet fúrás után). Ki cseréltük azt a kart(bal keréknél),hogy a munkahenger dolgozni tudjon.Az orbitra cseréltük a szervó kockát.És végül a végtelen csigát ki cseréltük egy olyan tengelyre amelyiken nincs menet de hajtja az orbitot.Rá néztünk a kerék össze tartásra de jó volt.És azóta is így megy. Nem eszi a gumit (egyik oldalát se) és homlok rakón rajt van egy lucerna körbála akkor is egy ujjal lehet kormányozni!!!!!!
Valami ok miatt úgy érzem,h. mindenki elpárolgott.Azt hittem,be fog szállni pár ember a vitába,de végül meglehetősen karcsú maradt a vita.Úgy is mondhatnám,h. ez a kérdés költői lett.
Válasz #254. hozzászólásra
Miért nem?
Válasz #254. hozzászólásra

Csak elmélet