Hát,vhogy igy is lhet számolni,de ez már fejlesztőmérnöki meglátás. akiröl irtam,elmondása szerint nem birja,,ha nem tolhatja a mtznek! Aztán megjelelt a csilli villi t150nnel. Meg,h. Bődületesen eszik. Amúgy rendes szavahihető csóka,percre pontosan érkezik,ha valami elintéznivaló van! Értem én,h. Motortipusonként változik,h.melyik,mekkora fordulaton adja le a legtöbb nyomatékot, meg mikor mennyit eszik.ami sok embert megtéveszt,mert tényleg az a köztudat,h. Pörög,akkor ereje is van. Na most,ki pörget pl egy autót 5500as fordulaton? ,csak jelentős fogyasztáscsökkenést szerintem nem lhet elérni környezetbarát motorokkal sem. Azonos feltételek közt földet művelni,azonos idő alatt azonos lóerejü géppel,régi,tip,meg új tip. Összehasonlitva szerintem 10%fogyasztáskülönbségnél több nem lenne. Lhet,h.tévedek,de ha valaki próbálta már lenne szives példát hozni az esetről? Amúgy lehet,h.rosszul gondolom.
namost ez a fogyasztás kérdés nem így működik.
a motornak van egy fajlagos fogyasztása.
ezt g/kw/h ban mérik, vagy g/Le/h ban.
egy Kw (vagy lóerő mértékegységtől független) leadásához ha egy órán át kell leadnia hány gramm üzemanyagot fogyaszt.
ennek van egy görbéje is.
fordulatszám függő.
okosabb emebr ezt megnézni és máris tudja hogy hogyan tud spórolni a fogyasztáson. az a tökéletlen tévhit hogy üvegen kell járatni csak mert turbós , nos az itt dől meg hogy egy baromság.
aztán emiatt szoktak a t-150 fogyasztására is panaszkodni.
minnél jobban ki van hegyezve egy motor, annál szűkebb az a tartomány ahol a fajlagos fogyasztása meg a leadott teljesítménye optimális.
innentől a hajtáslánc vesztesége ami még játszik.
52 milió sebességfokozatnyi fogaskereket tekerni nehezebb mint 10 fokozatra valóét. ráadásul az emisszióis követelmények (lásd euro 4 meg 5) rontanak a motorok hatásfokán.
nem a szél hordta össze hogy miért t-150 est szoktam vezérgépnek ajánlani. akinek van némi műszaki érzéke az találhat magának belőle nagyon legföljebb 1.5 milióért olyat amihez adnak egy 5 fejes ekét.
aztán amikor a t-150 megfáradt ledolgozik annyit hogy lehessen venni 160 lovas zetorkát, annak meg ugyanúgy jó az 5 fejes eke.
pótkocsizni meg a t-150 tud 40 el, vagy némi ármánykodás árán még többel is.
ez a rábamotoros t-150 is egy baromság ahogyan van.
teljesen üveghangon jobb a fajlagos fogyasztása,
ésszel használva meg az eredeti v6 os egy takarékos motornak számít.
viszonylag jól lehet tippelni a következőkből:
mondjuk ha van egy trakim, amit ki akarok váltani, és annyak a fajlagos fogyasztása mondjuk (csak az egyszerűség kedvéért) 300 gramm/kw/h, akkor szépen mögnézem hogy fogyasztott nekem egy hektáron mondjuk 22 liter gázolajat, ami megfelel (egyszerűség kedvéért) literenként 850 gramnak , akkor lehet matekozni belőle.
18700 grammot fogyasztott hektáronként, fajlagosan 300 gramm/kw/h val ezt kapom ha elosztom őket egymással : 62.3
ha most veszek helyette egy gépet, és aggódom hogy 80 helyett 120 lovas, majd jól lezabálja a gatyámat, de azt látom hogy annak 270 gramm/kw/h a fajlagos fogyasztása, akkor annyit kell csak tennem, hogy a 62.5 et megszorzom a 270 el, kapok 16830 grammot, ami nagyjából 19,8 liternek felel meg.
azt fogom látni hogy még jobban is járhatok vele fogyasztásban, de nyilván hozzá fogom adni hogy több benne a sebesség mondjuk, meg a gépezet is nehezebb, stb.. de elmondhatom hogy kb. max ugyanannyit fog enni, csak hamarabb végzek az egy hektárommal.
nyilván ehhez megnézem a mostani gépemet mekkora fordulaton használom, a hozzátartozó fajlagos fogyasztással.
meg megnézem az újgépet is hogy melyik fordulaton kell nézzem a fajlagos fogyasztást.
aztán sanyi.
na most hogy mtz-nél maradjunk, a 6 hengeres mtz-k fogyasztása spec jónak hat.
emitten van e, egy lista az mtz motorokról meg a fajlagos fogyasztásukról.
aztán ordít belőle melyikeknél van "némi többlet fogyasztás" , meg melyik motor takarékosabb. d-260.1 220 g/kw/h , és 155 lóerő, a másik véglet meg d-260.14s2 , ez meg csak 140 ló de 245 g/ kw /h val gyengébb és 10% köré tehető amivel többet fog fogyasztani mint a 150 lovas.
a t-150 esé meg ha jól emlékszem 165 ló, és 230 g/kw/h.
nagy titkok nincsennek, az öreg d-243 mas mtz 226 g/kw/h val megy.
aki tudja használni ugyanazt a munkát ugyanannyi üzemanyagból kihozza vele, a különbség marginális. csupán a gép és a hozzá illő munkaezsköz tömegéből tevődik össze.
úgyhogy csak mítosz az hogy a t-1501 torkos volna.
van olyan 140 lovas mtz motor amivel borítékolhatóan több gázolaj kell ughyanarra a munkára mint a t-150 es nek.
feétve ha a kezelője tudja is használni.
nem a nagyobb gépektől kell félni, hanem a buta emberektől.
de azoktól rettenetesen.
leginkább mert nekik semmit nem kell igazolni semmivel, anélkül is igazuk van.
Gyárihibás a gombája. Én is cseréltem egy párat, de aztán meguntam, és nekiálltam, h kis átalakítással megjavítsam a rendszert. A fő baj nem az volt, h. kamu jelet adott, hanem az, h. engedte az olajat. A javított állapothoz a következő út vezet : fogod a bekrepált gombát, befogod a satuba finoman, a testet ráteszed a satu rögzítő csavarjára, az elektródával meg egy pici pöttyöt nyomsz a gomba lyukára. Ezek után tuti h. nem fogja engedni az olajat. Vissza a helyére, a műszerfalból az égőjét pedig be kell tenni a pótizzókészletbe, h. meglegyen, ha kell. Ezek után biztosan jó lesz a rendszer, és nem fog ok nélkül beriasztani.
Üdv! Oli! Visszaolvasol találó ilyen témát! Nézzük forditva a dolgot! Süritési felső holtpontban nyomasd meg egyenként levegővel a hengereket a porlasztóknál vmi odacsavarozható megoldással. 8bárral legalább,azt nézd a hütőt mikor buforog a levegő bele. Elötte fékezd be,meg 9be rakd be. Hátha menni akar. Igy sem lesz hiba,akko nyugtatót vegyél be!
éppen hogy csak kivillan egy fél másodpercre, de ezt is csak most vettem észre hogy éjszak kombinátoroztam és a sötétbe látni hogy ki akar villani de nem teszi csak halványan! akkor most mi a helyzet?
Tiszteletem mindenkinek.
Szeretnék segítséget kérni tőletek,50-es motor nyomja ki a vizet 70-80 foknál a hűtőből,hengerfejpakolást kicseréltem,de ugyan az rendesen beledolgozik a hűtőbe valamelyik henger befogom a hűtő tetejét és kajak nyomás lessz benne. Azt szeretném megkérdezni,tőletek hogy szerintetek hűvely repedés vagy hengerfej repedés lehet bár én még nem talákoztam mtz hengerfejrepedéssel,sőt még nem is hallotam ilyet,hogy hengerfej megreped rajta.
Zoli
Elvileg a kormányszervó olajnyomását figyelné és lennie kéne a visszajelzőn egy fogaskeréknek közepén egy 0-val.
vagyis, ha jó a kormányod akkor csak az érzékelő hülyült meg.
direktvető bizti forgóborona nélkül volt. Nem? azzal még több lett volna.hát,akárhogy nézzük a mostani motorokat,véleményem szerint azonos köbcentis régi tipusu adagolós,meg mostani ürtechnika motor hasonló mennyiséget eszik,kivétel,h. mennyire terheljük. nagy terhelés,nagy kaja. egy hektáron azonos teljesitményü,+köbcentis motorokat ha összehasonlitunk,azonos terheléssel,akkor az a pár liter különbség, nem korrigálja az árukért elkért több pénzt,a régi mototrokéhoz képest. szerintem. amúgy kisebb sebesség,több idö,üzemanyag spórolás,ha nem erölködik.. ha meg pl szántáskor egyfolytában rug,akkor dupla fogyasztás is lhet,csak mert dupla annyi ideig dolgozik. az meg nem összehasonlitó adat. mtz nekem is egy hekin 30at evett szántáskor. csak mert rugott. azt be is fejeztem akkor. majd megszárad. tavaszig meg lesz a többi is.
valahogy én is ugy gondolom,h. most gyártott mtz árban nem a minőségének felel meg. egy ismerősöm vett t150est. kivülről szép,mint ami agyárbol jött ki. adagolómeghajtást törte eddig. tetszik az a masina. ilyen terményárhoz kis pénzhez szentem is az tuti gép agyagba. munkájára nem volt panasza,csak a torkára. azt nem tom,h. mennyire huzza a bajszát,bizti lehetne spórolni a 30lityis ha. szántáson. persze akko egy óránál tovább kéne tartózkodni egy hekin. azt meg veszteségnek tartaná. bizti,ha nix non terhelve kiméletes lehet. én vennék,ha rászorulnék. csak a mtz gépei kicsik neki.
azt is lehet,
de azért gondold végig, a nem kell szakember részt.
mtz hez is köll érteni mit szeret és mit nem.
meghát akárhonna nézed, ivánnak mindíg van valami baja.
az csak átmeneti állapot ha nem csöpög valahol, és minden rendesen működik.
nyugati alatt egyből mindenki NH/JD hasonlókra gondol.
de azért vannak középutak is.
zetor pl. egy jó középút szerintem, műszakilag nem sokkal "fejletebb" mint egy mtz, aki a muszkát rendbe tudja tenni az a zetort is.
másabb, persze.
de minődégben is másabb.
kicsit haloványan de tudom igazolni a fentit máshogyan is.
mtz re is cseh turbó a klafa, meg a cseh önindító.
zetor motorokra nincsen panasz, ezt bárki aláírhatja aki őszinte és találkozott is velük.
őszintén, vezér gép kell, és nem telik új nagyon nyugatira, de szükséges hogy üzembiztos legyen ?
Zetor 16245 van 5 milió alatt.
nemértem mi a kérdés ilyenkor :D
nem rosz csühögők, inkább venném meg ezt mint hogy 8 gurigát adjak új mtz-ért.
azt aláírom hogy 20 ezer üzemórás NH -t nem kell venni.
de akinek van pénze új mtz re, az inkább nézzen abban az árban megbízható nyugatit, olyan szakemberrel aki meg is tudja mondani hogy érdemes e megvenni, vagy vegyen egy ilyen csühöst.
a másik megoldás amit szoktam javasolni ha valakinek vezérgép kell nehéz munkára a muszka mellé akkor t-150 es.
lelép simán 2 82 es mtz-t, és bűnösen olcsó.
vannak alternatívák.
namost a t-150 re azt szokják mondani sokan nekem hogy az aztán tényleg förtelmes, sokat kell szerelni stb..
hát, tapasztalataim nem ezt mondják, meg azoké sem akiknek van mtz mellett.
persze ez nem az új mtz árkategória.
énis kerülném a fölös elektronikával tűzdelt gépeket,
teljesen új gépből már csak olyat kapni.
meg mtz-t, ami évről évre roszabb.
inkább mondanám ha valaki nyugodtan akar aludni és nem fér bele a tárcába a teljesen új gép akkor marad a zetor ha sok a pénz, ha kevés akkor a t-150 .
új mtz.. nem vállalnám.
ott is kezd már sok elektronika bejönni, sok az ukrán utángyártott alkatrész, és árban sem annyira kedvező már egy új mtz.
nem annyira sokkal olcsóbb mint egy deutzfahr/lamborghini/same traki.
azt meg hogy jobb e az mtz.. hát kár megkérdezni.
akinek nem volt más annak az mtz a császár, akinek meg már van valami nyugati gépe nemsűrűn szokta visszasírni az mtz-t.
Én úgy vagyok vele hogy maradok az MTZ-nél . Ha gond van vele meg lehet csinálni nem kell szakember hozzá. Ismerőseim vettek 100 lovas új hollandot :) 5000 üzemórával én annyit mondtam ennyi pénzért új mtz veszek és ha elromlik akkor viszonylag kis pénzből meglehet javítani. És nem sokkal rosszabb. Én a 923.4 is elfogadnám. A másik egy New Holland 13 millió és 120 ló ennyiért 150 lóvas mtz veszek.
Válasz #33673. hozzászólásra
Igen így van.
Próbálják tartani az árat, úgy látszik a minőség rovására sok panasz van az újakra...
Én most ott tartok, hogy ha választanom kéne új MTZ helyett inkább használt nyugatit...
Szerintem nem is akar.....azaz próbál egyszerű, fapados...kissé haladni az elvárásokkal, de megfizethető vasat csinálni. Bár ezért már 8.5 milkacsokit kérnek...ha jól tudom.......Még nem láttam közelről.
Nyilván szétkopott a válófedélben az a pár kütyü. Mi a kar mozgását adja át a kulisszára. Remélhetőleg nem lazult fel a nyelv mi működteti a kulisszát. Valamint Oroszos illesztések.
hali,
problémám a következőt,
a váltó körül a gumit hátramenet s 1-be rakáskor hozzáér a kézifék karjához s szét szakad elég hamar oldalváltós.
mit tegyek?
Ha valaki sokat pótkocsizik akkor jobb a szinkron. De ha valaki alig akkor jobb a sima mert több a választató sebességi fokozat. Én .3 párti vagyok, jobb a súly elosztás ott az intelculer ami nagyon sokat segít a teljesítményben.
persze értem én, ennyit hirtelen rákölteni nem mulattságos.
de ha meg kicserél mondjuk 1 darab hüvelyt, és kiderül hogy a hengersíkkal van baj, akkor az már nagyon felesleges.
főleg ha azt is megcsináltatja és kiderül hogy a vízpumpa volt a ludas.
nyilván nem mindenki olyan mint én(ke),
nekem ha egyik oldalon mondjuk a hátsó féltengely szimering nekiáll csepegni akkor cserélem, meg ha már ottvagyok a csapágyat is.
mindkét oldalon.
semmit nem rühellek jobban mint amikor megállok megcsinálni valamit, aztán 2 nap múlva megint meg kell állnom.
aki ráér trükközni/barkácsolni és nem baj ha többször is szét kell valamit szednie mint kéne anak természetesen a fenti mind pénzkidobás.
ezt alá is írom.
van aki ha gyenge a motor meg zabálja az olajat akkor csak gyűrűt cserél, pár hónap mulva meg hüvelyt.
ez is olyan hogy ha én volnék ebben a helyzetben akkor már hüvely+dugó+gyűrű+lehetséges hogy nyugvókat/szimmeringeket is kicserélném. meg még kitudja mit ami közbe szemre nem tetszik.
Ezért van a futóműgeometria, ( többek között )h. a kotyogásokat egy oldalra rendezze, azaz ne kotyogjon menet közben a futómű, tehát normális helyzetben nem lehet észrevenni, csak extrém esetekben, mint pl.a túlzott farterhelésnél. Ha észrevetted, h. valami rendellenesen mozdult, akkor át kell nézni az egészet. Nem lóghat túl sok helyen : a híd lóghat a középső tengelyénél, a könyöktengelynél, v. a kerékcsapágynál. Ezeket kell átnézni, és javítani minél előbb. Esetleg a kormányra is rá lehet nézni. A híd közepét úgy nézed, h. megemeled az orröntvényt éppen addig, amíg megmozdul a királytengely a perselyben, tehát a híd még a földön áll, de már a traktor súlyát az emelő tartja. Ekkor mozdítod a kereket előre-hátra, és látod a híd kottyanását, pontosabban a királytengely perselyét A könyöktengely perselyt is ekkor nézed, a kerékcsapágyat pedíg teljesen a levegőbe emelve megnyomod a kerék (gumi ) tetejét kívülről a traktor közepe felé.
Lehetséges hogy váltócserés volt bár nem hinném,de nem vitatom,kb 30 km-ről hoztam haza ennyit vezettem,annyira jó áron vettem hogy nem is néztem igazából tüzetesen.
Hali Szeni!
Mtz 550E-snél honnan lehet észre venni ha esetleg kotyogás van az elsőhidnál? Mert mikor targonca tornyozok ha hátul súly van rajta az első kerék olyan mintha kotyogna meg mozogna!
93713 hozzászólás
Válasz #33702. hozzászólásra

Szia!
Nekem így van elhelyezve a szivargyújtó 2 csatlakozó
Hát,vhogy igy is lhet számolni,de ez már fejlesztőmérnöki meglátás.
akiröl irtam,elmondása szerint nem birja,,ha nem tolhatja a mtznek! Aztán megjelelt a csilli villi t150nnel. Meg,h. Bődületesen eszik. Amúgy rendes szavahihető csóka,percre pontosan érkezik,ha valami elintéznivaló van! Értem én,h. Motortipusonként változik,h.melyik,mekkora fordulaton adja le a legtöbb nyomatékot, meg mikor mennyit eszik.ami sok embert megtéveszt,mert tényleg az a köztudat,h. Pörög,akkor ereje is van. Na most,ki pörget pl egy autót 5500as fordulaton? ,csak jelentős fogyasztáscsökkenést szerintem nem lhet elérni környezetbarát motorokkal sem. Azonos feltételek közt földet művelni,azonos idő alatt azonos lóerejü géppel,régi,tip,meg új tip. Összehasonlitva szerintem 10%fogyasztáskülönbségnél több nem lenne. Lhet,h.tévedek,de ha valaki próbálta már lenne szives példát hozni az esetről? Amúgy lehet,h.rosszul gondolom.
szivargyújtó ajzatot kötött be valaki mtz-be? esetleg tudnátok segíteni tippekkel vagy talán képpel hogy hova raktátok?
Válasz #33685. hozzászólásra
namost ez a fogyasztás kérdés nem így működik.
a motornak van egy fajlagos fogyasztása.
ezt g/kw/h ban mérik, vagy g/Le/h ban.
egy Kw (vagy lóerő mértékegységtől független) leadásához ha egy órán át kell leadnia hány gramm üzemanyagot fogyaszt.
ennek van egy görbéje is.
fordulatszám függő.
okosabb emebr ezt megnézni és máris tudja hogy hogyan tud spórolni a fogyasztáson. az a tökéletlen tévhit hogy üvegen kell járatni csak mert turbós , nos az itt dől meg hogy egy baromság.
aztán emiatt szoktak a t-150 fogyasztására is panaszkodni.
minnél jobban ki van hegyezve egy motor, annál szűkebb az a tartomány ahol a fajlagos fogyasztása meg a leadott teljesítménye optimális.
innentől a hajtáslánc vesztesége ami még játszik.
52 milió sebességfokozatnyi fogaskereket tekerni nehezebb mint 10 fokozatra valóét. ráadásul az emisszióis követelmények (lásd euro 4 meg 5) rontanak a motorok hatásfokán.
nem a szél hordta össze hogy miért t-150 est szoktam vezérgépnek ajánlani. akinek van némi műszaki érzéke az találhat magának belőle nagyon legföljebb 1.5 milióért olyat amihez adnak egy 5 fejes ekét.
aztán amikor a t-150 megfáradt ledolgozik annyit hogy lehessen venni 160 lovas zetorkát, annak meg ugyanúgy jó az 5 fejes eke.
pótkocsizni meg a t-150 tud 40 el, vagy némi ármánykodás árán még többel is.
ez a rábamotoros t-150 is egy baromság ahogyan van.
teljesen üveghangon jobb a fajlagos fogyasztása,
ésszel használva meg az eredeti v6 os egy takarékos motornak számít.
viszonylag jól lehet tippelni a következőkből:
mondjuk ha van egy trakim, amit ki akarok váltani, és annyak a fajlagos fogyasztása mondjuk (csak az egyszerűség kedvéért) 300 gramm/kw/h, akkor szépen mögnézem hogy fogyasztott nekem egy hektáron mondjuk 22 liter gázolajat, ami megfelel (egyszerűség kedvéért) literenként 850 gramnak , akkor lehet matekozni belőle.
18700 grammot fogyasztott hektáronként, fajlagosan 300 gramm/kw/h val ezt kapom ha elosztom őket egymással : 62.3
ha most veszek helyette egy gépet, és aggódom hogy 80 helyett 120 lovas, majd jól lezabálja a gatyámat, de azt látom hogy annak 270 gramm/kw/h a fajlagos fogyasztása, akkor annyit kell csak tennem, hogy a 62.5 et megszorzom a 270 el, kapok 16830 grammot, ami nagyjából 19,8 liternek felel meg.
azt fogom látni hogy még jobban is járhatok vele fogyasztásban, de nyilván hozzá fogom adni hogy több benne a sebesség mondjuk, meg a gépezet is nehezebb, stb.. de elmondhatom hogy kb. max ugyanannyit fog enni, csak hamarabb végzek az egy hektárommal.
nyilván ehhez megnézem a mostani gépemet mekkora fordulaton használom, a hozzátartozó fajlagos fogyasztással.
meg megnézem az újgépet is hogy melyik fordulaton kell nézzem a fajlagos fogyasztást.
aztán sanyi.
na most hogy mtz-nél maradjunk, a 6 hengeres mtz-k fogyasztása spec jónak hat.
http://www.mtzequipment.com/sites/default/files/products/diesel%20engines/Technical%20characteristics%20of%20Diesel%20engines%20of%20MMP.pdf
emitten van e, egy lista az mtz motorokról meg a fajlagos fogyasztásukról.
aztán ordít belőle melyikeknél van "némi többlet fogyasztás" , meg melyik motor takarékosabb. d-260.1 220 g/kw/h , és 155 lóerő, a másik véglet meg d-260.14s2 , ez meg csak 140 ló de 245 g/ kw /h val gyengébb és 10% köré tehető amivel többet fog fogyasztani mint a 150 lovas.
a t-150 esé meg ha jól emlékszem 165 ló, és 230 g/kw/h.
nagy titkok nincsennek, az öreg d-243 mas mtz 226 g/kw/h val megy.
aki tudja használni ugyanazt a munkát ugyanannyi üzemanyagból kihozza vele, a különbség marginális. csupán a gép és a hozzá illő munkaezsköz tömegéből tevődik össze.
úgyhogy csak mítosz az hogy a t-1501 torkos volna.
van olyan 140 lovas mtz motor amivel borítékolhatóan több gázolaj kell ughyanarra a munkára mint a t-150 es nek.
feétve ha a kezelője tudja is használni.
nem a nagyobb gépektől kell félni, hanem a buta emberektől.
de azoktól rettenetesen.
leginkább mert nekik semmit nem kell igazolni semmivel, anélkül is igazuk van.
Válasz #33697. hozzászólásra

Gyárihibás a gombája. Én is cseréltem egy párat, de aztán meguntam, és nekiálltam, h kis átalakítással megjavítsam a rendszert. A fő baj nem az volt, h. kamu jelet adott, hanem az, h. engedte az olajat. A javított állapothoz a következő út vezet : fogod a bekrepált gombát, befogod a satuba finoman, a testet ráteszed a satu rögzítő csavarjára, az elektródával meg egy pici pöttyöt nyomsz a gomba lyukára. Ezek után tuti h. nem fogja engedni az olajat. Vissza a helyére, a műszerfalból az égőjét pedig be kell tenni a pótizzókészletbe, h. meglegyen, ha kell. Ezek után biztosan jó lesz a rendszer, és nem fog ok nélkül beriasztani.
Üdv! Oli! Visszaolvasol találó ilyen témát! Nézzük forditva a dolgot! Süritési felső holtpontban nyomasd meg egyenként levegővel a hengereket a porlasztóknál vmi odacsavarozható megoldással. 8bárral legalább,azt nézd a hütőt mikor buforog a levegő bele. Elötte fékezd be,meg 9be rakd be. Hátha menni akar. Igy sem lesz hiba,akko nyugtatót vegyél be!
Válasz #33697. hozzászólásra

Haldoklik
Válasz #33687. hozzászólásra

éppen hogy csak kivillan egy fél másodpercre, de ezt is csak most vettem észre hogy éjszak kombinátoroztam és a sötétbe látni hogy ki akar villani de nem teszi csak halványan! akkor most mi a helyzet?
Válasz #33695. hozzászólásra
Hüvelyrepedés.
Tiszteletem mindenkinek.
Szeretnék segítséget kérni tőletek,50-es motor nyomja ki a vizet 70-80 foknál a hűtőből,hengerfejpakolást kicseréltem,de ugyan az rendesen beledolgozik a hűtőbe valamelyik henger befogom a hűtő tetejét és kajak nyomás lessz benne. Azt szeretném megkérdezni,tőletek hogy szerintetek hűvely repedés vagy hengerfej repedés lehet bár én még nem talákoztam mtz hengerfejrepedéssel,sőt még nem is hallotam ilyet,hogy hengerfej megreped rajta.
Zoli
Válasz #33693. hozzászólásra
Mondjuk gyenge a szivattyú. Vagy jó az olajnyomás, viszont rossz az érzékelő (gomba).
Válasz #33687. hozzászólásra
Mitől lehet, hogy a kormányzáshoz kevés az olajnyomás? Nekünk 1 éve világít, de még nem volt baj belőle.
Válasz #33691. hozzászólásra

Az Iván mindig mindenhol...............
A napokban egy Deutz agroton 105-öst. Egy MTZ nyomástartószeleppel keltettem életre.
Válasz #33688. hozzászólásra
Gondolom levegőt szív.......
Válasz #33684. hozzászólásra

Most látom hogy 310le trakival húzták a 3m-es vetőgépet akkor nem csoda hogy annyit evett!
Sziasztok! a kérdésem a következő. Mtz 50 es traktor kormánymű habosítja az olajat!!! Mi lehet a gond??
Válasz #33686. hozzászólásra

Ja, ez alapján voltam szíves okos lenni!
Ájem nemnagyon szpík iglis nyelven így csak remélni tudom, hogy jól fordítottam.
Válasz #33678. hozzászólásra
Elvileg a kormányszervó olajnyomását figyelné és lennie kéne a visszajelzőn egy fogaskeréknek közepén egy 0-val.
vagyis, ha jó a kormányod akkor csak az érzékelő hülyült meg.
direktvető bizti forgóborona nélkül volt. Nem? azzal még több lett volna.hát,akárhogy nézzük a mostani motorokat,véleményem szerint azonos köbcentis régi tipusu adagolós,meg mostani ürtechnika motor hasonló mennyiséget eszik,kivétel,h. mennyire terheljük. nagy terhelés,nagy kaja. egy hektáron azonos teljesitményü,+köbcentis motorokat ha összehasonlitunk,azonos terheléssel,akkor az a pár liter különbség, nem korrigálja az árukért elkért több pénzt,a régi mototrokéhoz képest. szerintem. amúgy kisebb sebesség,több idö,üzemanyag spórolás,ha nem erölködik.. ha meg pl szántáskor egyfolytában rug,akkor dupla fogyasztás is lhet,csak mert dupla annyi ideig dolgozik. az meg nem összehasonlitó adat. mtz nekem is egy hekin 30at evett szántáskor. csak mert rugott. azt be is fejeztem akkor. majd megszárad. tavaszig meg lesz a többi is.
Válasz #33683. hozzászólásra
Nem azt mondtam hogy sok csak hogy ezek is kérik a kaját nem megy el a szagától ez sem.
Válasz #33682. hozzászólásra

És szerinted sok a direkt vetőgép előtt??
Az függ a talaj állapotától is meg mennyire kell megdolgozni a talajt neki.
Válasz #33681. hozzászólásra
Mert szerinted a JOHN DEERE NEM ESZIK 7310-ES 3M-ES DIREK VETŐGÉPPEL 11litert evett hektáronként.
valahogy én is ugy gondolom,h. most gyártott mtz árban nem a minőségének felel meg. egy ismerősöm vett t150est. kivülről szép,mint ami agyárbol jött ki. adagolómeghajtást törte eddig. tetszik az a masina. ilyen terményárhoz kis pénzhez szentem is az tuti gép agyagba. munkájára nem volt panasza,csak a torkára. azt nem tom,h. mennyire huzza a bajszát,bizti lehetne spórolni a 30lityis ha. szántáson.
persze akko egy óránál tovább kéne tartózkodni egy hekin. azt meg veszteségnek tartaná. bizti,ha nix non terhelve kiméletes lehet. én vennék,ha rászorulnék. csak a mtz gépei kicsik neki.
üdv! az enyémen nem ilyen a műszerfal,hanem a régi,az nem ir ki hibát,pedig kerestem a lámpát! bizti azé mert nix neki! vedd ki az izzót!

Válasz #33675. hozzászólásra
azt is lehet,
de azért gondold végig, a nem kell szakember részt.
mtz hez is köll érteni mit szeret és mit nem.
meghát akárhonna nézed, ivánnak mindíg van valami baja.
az csak átmeneti állapot ha nem csöpög valahol, és minden rendesen működik.
nyugati alatt egyből mindenki NH/JD hasonlókra gondol.
de azért vannak középutak is.
zetor pl. egy jó középút szerintem, műszakilag nem sokkal "fejletebb" mint egy mtz, aki a muszkát rendbe tudja tenni az a zetort is.
másabb, persze.
de minődégben is másabb.
kicsit haloványan de tudom igazolni a fentit máshogyan is.
mtz re is cseh turbó a klafa, meg a cseh önindító.
zetor motorokra nincsen panasz, ezt bárki aláírhatja aki őszinte és találkozott is velük.
őszintén, vezér gép kell, és nem telik új nagyon nyugatira, de szükséges hogy üzembiztos legyen ?
Zetor 16245 van 5 milió alatt.
nemértem mi a kérdés ilyenkor :D
nem rosz csühögők, inkább venném meg ezt mint hogy 8 gurigát adjak új mtz-ért.
azt aláírom hogy 20 ezer üzemórás NH -t nem kell venni.
de akinek van pénze új mtz re, az inkább nézzen abban az árban megbízható nyugatit, olyan szakemberrel aki meg is tudja mondani hogy érdemes e megvenni, vagy vegyen egy ilyen csühöst.
a másik megoldás amit szoktam javasolni ha valakinek vezérgép kell nehéz munkára a muszka mellé akkor t-150 es.
lelép simán 2 82 es mtz-t, és bűnösen olcsó.
vannak alternatívák.
namost a t-150 re azt szokják mondani sokan nekem hogy az aztán tényleg förtelmes, sokat kell szerelni stb..
hát, tapasztalataim nem ezt mondják, meg azoké sem akiknek van mtz mellett.
persze ez nem az új mtz árkategória.
énis kerülném a fölös elektronikával tűzdelt gépeket,
teljesen új gépből már csak olyat kapni.
meg mtz-t, ami évről évre roszabb.
inkább mondanám ha valaki nyugodtan akar aludni és nem fér bele a tárcába a teljesen új gép akkor marad a zetor ha sok a pénz, ha kevés akkor a t-150 .
új mtz.. nem vállalnám.
ott is kezd már sok elektronika bejönni, sok az ukrán utángyártott alkatrész, és árban sem annyira kedvező már egy új mtz.
nem annyira sokkal olcsóbb mint egy deutzfahr/lamborghini/same traki.
azt meg hogy jobb e az mtz.. hát kár megkérdezni.
akinek nem volt más annak az mtz a császár, akinek meg már van valami nyugati gépe nemsűrűn szokta visszasírni az mtz-t.
Kollégák valaki megtudná azt mondani hogy a megnyilazott visszajelzőre mi van bekötve gyárilag?

13 m-ért melyik 120lovast adják??

röhögnöm kell,már megint
Én úgy vagyok vele hogy maradok az MTZ-nél . Ha gond van vele meg lehet csinálni nem kell szakember hozzá. Ismerőseim vettek 100 lovas új hollandot :) 5000 üzemórával én annyit mondtam ennyi pénzért új mtz veszek és ha elromlik akkor viszonylag kis pénzből meglehet javítani. És nem sokkal rosszabb. Én a 923.4 is elfogadnám. A másik egy New Holland 13 millió és 120 ló ennyiért 150 lóvas mtz veszek.
Válasz #33673. hozzászólásra
Igen így van.
Próbálják tartani az árat, úgy látszik a minőség rovására sok panasz van az újakra...
Én most ott tartok, hogy ha választanom kéne új MTZ helyett inkább használt nyugatit...
Válasz #33672. hozzászólásra
Bár ezért már 8.5 milkacsokit kérnek...ha jól tudom.......Még nem láttam közelről.
Szerintem nem is akar.....azaz próbál egyszerű, fapados...kissé haladni az elvárásokkal, de megfizethető vasat csinálni.
Válasz #33670. hozzászólásra
Újonnan vettük a 820-ast, az első perctől ilyen. 12 év után van a gumin egy szép nagy lyuk, ezt tudja az orosz.
Válasz #33670. hozzászólásra

Nyilván szétkopott a válófedélben az a pár kütyü. Mi a kar mozgását adja át a kulisszára. Remélhetőleg nem lazult fel a nyelv mi működteti a kulisszát. Valamint Oroszos illesztések.
hali,
problémám a következőt,
a váltó körül a gumit hátramenet s 1-be rakáskor hozzáér a kézifék karjához s szét szakad elég hamar oldalváltós.
mit tegyek?
Válasz #33637. hozzászólásra

Üdv
FELESLEGES pénz kidobás
Válasz #33667. hozzászólásra
akkor csak a hüvelyezés, meg a síkolás maradt.
Válasz #33664. hozzászólásra
A hibát kell megtalálni!!!!! Ha visszább olvasol,vízpumpát is cserélt már!
Üdv! Nem futómű diagnosztikát akartál irni?
Ha valaki sokat pótkocsizik akkor jobb a szinkron. De ha valaki alig akkor jobb a sima mert több a választató sebességi fokozat. Én .3 párti vagyok, jobb a súly elosztás ott az intelculer ami nagyon sokat segít a teljesítményben.
Válasz #33643. hozzászólásra
persze értem én, ennyit hirtelen rákölteni nem mulattságos.
de ha meg kicserél mondjuk 1 darab hüvelyt, és kiderül hogy a hengersíkkal van baj, akkor az már nagyon felesleges.
főleg ha azt is megcsináltatja és kiderül hogy a vízpumpa volt a ludas.
nyilván nem mindenki olyan mint én(ke),
nekem ha egyik oldalon mondjuk a hátsó féltengely szimering nekiáll csepegni akkor cserélem, meg ha már ottvagyok a csapágyat is.
mindkét oldalon.
semmit nem rühellek jobban mint amikor megállok megcsinálni valamit, aztán 2 nap múlva megint meg kell állnom.
aki ráér trükközni/barkácsolni és nem baj ha többször is szét kell valamit szednie mint kéne anak természetesen a fenti mind pénzkidobás.
ezt alá is írom.
van aki ha gyenge a motor meg zabálja az olajat akkor csak gyűrűt cserél, pár hónap mulva meg hüvelyt.
ez is olyan hogy ha én volnék ebben a helyzetben akkor már hüvely+dugó+gyűrű+lehetséges hogy nyugvókat/szimmeringeket is kicserélném. meg még kitudja mit ami közbe szemre nem tetszik.
Válasz #33656. hozzászólásra
Ezért van a futóműgeometria, ( többek között )h. a kotyogásokat egy oldalra rendezze, azaz ne kotyogjon menet közben a futómű, tehát normális helyzetben nem lehet észrevenni, csak extrém esetekben, mint pl.a túlzott farterhelésnél. Ha észrevetted, h. valami rendellenesen mozdult, akkor át kell nézni az egészet. Nem lóghat túl sok helyen : a híd lóghat a középső tengelyénél, a könyöktengelynél, v. a kerékcsapágynál. Ezeket kell átnézni, és javítani minél előbb. Esetleg a kormányra is rá lehet nézni. A híd közepét úgy nézed, h. megemeled az orröntvényt éppen addig, amíg megmozdul a királytengely a perselyben, tehát a híd még a földön áll, de már a traktor súlyát az emelő tartja. Ekkor mozdítod a kereket előre-hátra, és látod a híd kottyanását, pontosabban a királytengely perselyét A könyöktengely perselyt is ekkor nézed, a kerékcsapágyat pedíg teljesen a levegőbe emelve megnyomod a kerék (gumi ) tetejét kívülről a traktor közepe felé.
Válasz #33626. hozzászólásra
Nekem egyszer a hűvely pereme alatt volt egy hajszál repedés,nem fogyott a viz vészesen de belefujt pár évig.
Válasz #33659. hozzászólásra
Lehetséges hogy váltócserés volt bár nem hinném,de nem vitatom,kb 30 km-ről hoztam haza ennyit vezettem,annyira jó áron vettem hogy nem is néztem igazából tüzetesen.
Válasz #33659. hozzászólásra

Válasz #33658. hozzászólásra
akkor lehet váltó cserés volt, van ahol nem szeretik mert kevesebb a sebesség.
a .3nál lehetett kérni mind2vel.
Válasz #33657. hozzászólásra
Saját tulajdonom volt kb 2 hétig kereskedés céljából vettem nagyon jó áron 952.2 volt a típusa és hagyományos váltóval volt szerelve!
Válasz #33655. hozzászólásra

Te tévedsz.
Hali Szeni!
Mtz 550E-snél honnan lehet észre venni ha esetleg kotyogás van az elsőhidnál? Mert mikor targonca tornyozok ha hátul súly van rajta az első kerék olyan mintha kotyogna meg mozogna!
Válasz #33654. hozzászólásra
Tévedsz! Van belőle hagyományos is!