Kapott egy komoly pofont a benzin ára!
2009.04.25 17:49
Egy hét alatt forintban mérve tegnap délutánig 8%-kal csökkent a benzin tőzsdei ára, miközben a gázolaj piacán 9%-os hanyatlás volt megfigyelhető. A Portfolio.hu szerint ez a jövő héten üzemanyagár-csökkentést hozhat.
Ha lesz csökkentés, az nagyrészt a mögöttünk álló hét folyamán újra csökkenésnek induló olajtermék-áraknak lesz köszönhető.
Válasz #377. hozzászólásra
Vigyázzatok mert beleér a bilibe a kezetek . Ha lemegy ára a gáznak akkor max csak jelképes ár csökkenés várható a műtrágya piacon , hiába poénként mondom minden évben sajnos mindig igazam van hogy a műtrágy ára sosem megy lefelé csak felfelé .
Valamennyi hatósági jóváhagyás után a Cargill cégcsoport megerősíti, hogy az Agrograin részvényeinek megvásárlásával kapcsolatos tranzakció lezárult. Üdvözöljük az Agrograin dolgozóit a Cargill magyarországi üzletmenetében.
Ma reggel én is ezzel b*szogattam a trigósokat, annyi különbbséggel, hogy tegnap volt nélam egy véméndi gazda cimbi akinek van már 3000 es szerződése, és ez nem a hallottam, meg az ismerősöm ismerőse kategória.
Válasz #359. hozzászólásra
Nem semmi huzásaik vannak pedig kevesen szerződnek velük . Bár most egyik felvásásrló bebukott és a Kárpáti keze is benne lehetett mert most ő veszi át annak a telepjét . Csak azzal nem számolt hogy most a mi KFT-k megvette a tsz egyik szárító telepét és nálunk is lehet szerződni .
Én csak annyit mondok hogy Trigó elmehet a jóbüdös k...a annyába . Aki olyan szerződést tesz le sz asztalra hogy akár a házaddal felelhetsz ha nem tudsz kötbért fizetni ha az előírt minőség és a szerződött menniség ninc meg .
Én csak azt használok alá, hatóanyagra fajlagosan olcsóbb, nyűge, hogy azonnal be kell dolgozni, viszont határozott előnye,hogy nem vízoldékony és nem mossa ki azonnal az eső, mint az amnitrátot.
Videon láttam régebben 1 egyszerű megoldást, sima 14-es személyautó kerekek voltak 2 sorban (mint a gyűrűsön) az szépen dolgozott, a tárcsa után tervbe van valami olyasmi, csak hát idő kéne hozzá.
Igazából saját tapasztalat, hogy a szántást el kell dolgozni frissen felénk, ha szép magágyat akarsz, kapások alá meg a tavaszi szántás jobb.
Az őszi szántás képes úgy összeszikkadni, hogy tavasszal 3 menet símítózással lehet csak elhúzni.
Amit a homokról írtál az ismerős de csak foltokban van az a jellegű homokunk.
nálunk megszokott,hogy a szántást hengerrel megjáratják tömörítésképpen, mert a kerék lesüllyed a szántásba 15 cm-t és nem lehet normális magágyat csinálni
Műtrágya Végfelhasználói Végfelhasználói Megjegyzés
termékek nettó ár nettó ár
big-bag zsákos cserepalettás
Ammóniumnitrát 34% 81.000 Ft/to 82.500 Ft/to Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendő.
Pétisó 27% 67.000 Ft/to 68.500 Ft/to Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendű.
KéneS Pétisó 27%+4% 70.000 Ft/to - Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendő.
Karbamid 46% 92.000 Ft/to 93.500 Ft/to Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendő
Nitrosol 30% 67.000 Ft/to (folyékony) Az akciós ár péti gyártelepi ár.
NPK 15-15-15 118.500 Ft/to 119.500 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NPK 8-21-21 139.000 Ft/to 140.000 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NP+S 20-10-0 99.400 Ft/to 100.400 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
PK 0-10-28 111.500 Ft/to 112.500 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NPK 8-20-30 157.400 Ft/to 158.400 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NPK 5-10-30 118.500 Ft/to 119.500 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEINK:
- mininum egy kamion, 24-25 tonna (nitrogénműtrágyákból illetve NPK-ból külön-külön értendő a mennyiség)
- előrefizetéses pénzügyi konstrukció
- A termékek egységárai Big-Bag (700 kg/db, kivétel Karbamid: 500 kg/db) és cserepalettás kiszerelésben (1200 kg/egységrakat) értendők, minősített MÁV-EUR
cserepaletta hiányában a megrendelő 2400 Ft/db+ÁFA áron fizeti ki a palettát. Amennyiben ömlesztett formában rendeli meg (kivéve AN 34%) a fenti nettó árakból
2500 Ft/tonna kiszerelési kedvezményt biztosítunk.
Az akció 2009. március 26-tól a készlet erejéig tart!
14184 hozzászólás
mentem én is ..................
szevasztok !!
jó éjt mindenkinek
Válasz #382. hozzászólásra
az tuti !!
legalább birná ki a szántasig is :))))
Válasz #381. hozzászólásra
Most is jól jön az öntözéshez.
Válasz #380. hozzászólásra
hihetetlen hogy hova lenem zuhan már az üanyag ára !!!!!!!!!
Kapott egy komoly pofont a benzin ára!
2009.04.25 17:49
Egy hét alatt forintban mérve tegnap délutánig 8%-kal csökkent a benzin tőzsdei ára, miközben a gázolaj piacán 9%-os hanyatlás volt megfigyelhető. A Portfolio.hu szerint ez a jövő héten üzemanyagár-csökkentést hozhat.
Ha lesz csökkentés, az nagyrészt a mögöttünk álló hét folyamán újra csökkenésnek induló olajtermék-áraknak lesz köszönhető.
Vigyázzatok mert beleér a bilibe a kezetek . Ha lemegy ára a gáznak akkor max csak jelképes ár csökkenés várható a műtrágya piacon , hiába poénként mondom minden évben sajnos mindig igazam van hogy a műtrágy ára sosem megy lefelé csak felfelé .
Nem hinném..........:-((((((((
Válasz #376. hozzászólásra
Ha már a gáz ára lemegy akkor a szárítási tarifák is lemennek ?????????????
Válasz #375. hozzászólásra
Igen, azt rebesgetik h a gáz ára jócskán lemegy, ekkor a műtrágyák is lemennek. Legalábbis a N.
Már egy pár napja hírdetnek egy újságban :
Pétisó 55.000 + Áfa/t
3x15 100.000 + Áfa/t
34%N 79.000 + Áfa/t
Az Agrograin-nél én is már kötöttem 3000-ért.
Válasz #372. hozzászólásra
Céginformáció
Cargill megvásárolta az Agrograin részvényeit.
Valamennyi hatósági jóváhagyás után a Cargill cégcsoport megerősíti, hogy az Agrograin részvényeinek megvásárlásával kapcsolatos tranzakció lezárult. Üdvözöljük az Agrograin dolgozóit a Cargill magyarországi üzletmenetében.
Válasz #370. hozzászólásra
az Agrograin-t -ha minden igaz- felvásárolták és új nevük van.
Válasz #370. hozzászólásra
Ma reggel én is ezzel b*szogattam a trigósokat, annyi különbbséggel, hogy tegnap volt nélam egy véméndi gazda cimbi akinek van már 3000 es szerződése, és ez nem a hallottam, meg az ismerősöm ismerőse kategória.
Válasz #369. hozzászólásra
Valaki itt írta,hogy az Agrograin annyiért köti.
Válasz #367. hozzászólásra
3000-et akarok belőlük kiverni, de nagyon húzzák a szájukat.
Válasz #367. hozzászólásra
6000 alatt semmikép :-)))
Válasz #366. hozzászólásra
5000?:-)
Válasz #362. hozzászólásra
Nekem talán kukura lesz szerződött ár de nem megy egyszerüen, folyamat le akarnak szerelni.
Válasz #363. hozzászólásra
A Trigó főnöke a Kárpáti Január elején megmondta hogy 90-100 euro lessz a kuki bár akkor még 240 körül volt az euro
Nem semmi huzásaik vannak pedig kevesen szerződnek velük . Bár most egyik felvásásrló bebukott és a Kárpáti keze is benne lehetett mert most ő veszi át annak a telepjét . Csak azzal nem számolt hogy most a mi KFT-k megvette a tsz egyik szárító telepét és nálunk is lehet szerződni .
Szotyira 6-7000 közöttit jósoltak ma a trigósok
(inkább a 6 hoz közel) remélem tévednek.
Egy téli fórumon azt nyilatkozták,hogy február 1-től lehet napi áron terményt lekötni,de nagy a csönd,nincs ár..
Válasz #360. hozzászólásra
rendes kerék felnivel? hogy van csapágyazva?
Válasz #357. hozzászólásra
Olyasmit láttam én is a súllyról meg annyit hogy vizzel lehet tuningolni.
Válasz #358. hozzászólásra
árról meg halgatnak
én nem szerződök senkivel
Én csak annyit mondok hogy Trigó elmehet a jóbüdös k...a annyába . Aki olyan szerződést tesz le sz asztalra hogy akár a házaddal felelhetsz ha nem tudsz kötbért fizetni ha az előírt minőség és a szerződött menniség ninc meg .
Válasz #349. hozzászólásra
Olyat én is láttam vetőgép után volt a deltában.
1másközzé beértek a kerekek.
Tárcsa után elég lightos, kivéve nagyon puha földön.
Válasz #352. hozzászólásra
a múlt héten hivtak, hogy kell-e valami
miért lennének gondban, hiszen a kukin nagyot kaszáltak?
Válasz #349. hozzászólásra
ez valahogy kimaradt
simán egymás mellett közvetlen 2 sorban?
több tagból ált?
Én is cáfolom,a környéken sokan finanszíroztatnak velük!
Ma hozták házhoz a mükakit és nem kpéért, de engedtek a vetőmag listaárból is szotyinál.
A Trigo-fix-nél válság van,csak kézpénzre adnak mindent.
Válasz #350. hozzászólásra
Én csak azt használok alá, hatóanyagra fajlagosan olcsóbb, nyűge, hogy azonnal be kell dolgozni, viszont határozott előnye,hogy nem vízoldékony és nem mossa ki azonnal az eső, mint az amnitrátot.
kukorica alá használt e már valaki karbamidot
tapasztalatok stb?????????
Válasz #348. hozzászólásra
Videon láttam régebben 1 egyszerű megoldást, sima 14-es személyautó kerekek voltak 2 sorban (mint a gyűrűsön) az szépen dolgozott, a tárcsa után tervbe van valami olyasmi, csak hát idő kéne hozzá.
Válasz #347. hozzászólásra
gyűrűst használtam már. mikor nagyon betúr, akkor kifordulok és csinálok még egy kört. nem tudom, hogy a friss szántásra egy cabridge, hogy müködne
Válasz #346. hozzászólásra
Igazából saját tapasztalat, hogy a szántást el kell dolgozni frissen felénk, ha szép magágyat akarsz, kapások alá meg a tavaszi szántás jobb.
Az őszi szántás képes úgy összeszikkadni, hogy tavasszal 3 menet símítózással lehet csak elhúzni.
Amit a homokról írtál az ismerős de csak foltokban van az a jellegű homokunk.
Válasz #343. hozzászólásra
nálunk megszokott,hogy a szántást hengerrel megjáratják tömörítésképpen, mert a kerék lesüllyed a szántásba 15 cm-t és nem lehet normális magágyat csinálni
Válasz #341. hozzászólásra
A szomszédnak van vader (rexiusa talán), gabonában tél végén jó nagyon.
Válasz #342. hozzászólásra
hát nem
Nincs henger, jó vetőgép van helyette :-)), de van amikorhiányzik azért (tarlóhántás után pl).
(Síma!!!:-))))))))))))))
Válasz #339. hozzászólásra
köszi
felétek a homokba milyen hengert használnak?
Válasz #336. hozzászólásra
(Ez jó drága.)
Válasz #337. hozzászólásra
Műtrágya Végfelhasználói Végfelhasználói Megjegyzés
termékek nettó ár nettó ár
big-bag zsákos cserepalettás
Ammóniumnitrát 34% 81.000 Ft/to 82.500 Ft/to Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendő.
Pétisó 27% 67.000 Ft/to 68.500 Ft/to Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendű.
KéneS Pétisó 27%+4% 70.000 Ft/to - Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendő.
Karbamid 46% 92.000 Ft/to 93.500 Ft/to Az akciós ár a termelő telephelyére leszállítva értendő
Nitrosol 30% 67.000 Ft/to (folyékony) Az akciós ár péti gyártelepi ár.
NPK 15-15-15 118.500 Ft/to 119.500 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NPK 8-21-21 139.000 Ft/to 140.000 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NP+S 20-10-0 99.400 Ft/to 100.400 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
PK 0-10-28 111.500 Ft/to 112.500 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NPK 8-20-30 157.400 Ft/to 158.400 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
NPK 5-10-30 118.500 Ft/to 119.500 Ft/to Az akciós ár szolnoki gyártelepi ár.
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEINK:
- mininum egy kamion, 24-25 tonna (nitrogénműtrágyákból illetve NPK-ból külön-külön értendő a mennyiség)
- előrefizetéses pénzügyi konstrukció
- A termékek egységárai Big-Bag (700 kg/db, kivétel Karbamid: 500 kg/db) és cserepalettás kiszerelésben (1200 kg/egységrakat) értendők, minősített MÁV-EUR
cserepaletta hiányában a megrendelő 2400 Ft/db+ÁFA áron fizeti ki a palettát. Amennyiben ömlesztett formában rendeli meg (kivéve AN 34%) a fenti nettó árakból
2500 Ft/tonna kiszerelési kedvezményt biztosítunk.
Az akció 2009. március 26-tól a készlet erejéig tart!
Válasz #337. hozzászólásra
Azt nem.
Válasz #336. hozzászólásra
3*15 árat nem tudsz?
Válasz #335. hozzászólásra
GITR: MAS (27%N) 8000+afa kiszállítva. Nem tudom hogy jó ár e de én náluk rendeltem meg. Igaz nem sokat (8t).
tud valaki aktuális műtrágyaárakat?
nitrogén, komplex