Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR401.77 FtUSD366.84 FtCHF428.08 FtGBP479.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz *** HM *** #1644. hozzászólásáraÓvatosan, de felfele mozdulnak az árak
Mindenki azt csinál amit akar,de én nem kötök, és ahogy hallon a kereskedőktől más sem.
Válasz medikus #1642. hozzászólásáraNem én meditálok, hanem a sok barom már előre örül hogy mi mennyi meg mekkora, pl. a búzája más topikban! Rengeteget "alszik még kint" a termény betakarításig minden gabona féle, de már írogatnak ide mindenféle ökörséget, hogy mekkora lesz a várható termés, meg teszik fel a képet, hogy neki mekkora a búza stb......, NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE!!!
Válasz #1634. hozzászólásra
Értjük, de amikor vetünk még nem biztos sem a 9 sem a 12 ezer , utólag mindenki , éni okos vagyok!!
Ja és mivel most kél kifele még az se biztos,hogy lesz betakarítás, nem hogy az ár ilyen!!
Ez mezőgazdaság, voltam iparos 26 évig ott se biztos minden, a minap vittem ki a méh telepre egy doboz olyan alkatrészt amit potyára gyártottam le 32 éve,nem vette át a megrendelő!
Saatbau Linz NS MERCURY szójám lesz, én is áplilis leg vége, május elején vetném. Most kombinátorozok, aztán a kikelt gyomokat glifozáttal lenyomom vetés előtt. Aztán Pulsar, Refine, egyszikű ellen meg Agil, vagy Quick. Pree vegyszerezés lutri, ha nincs bemosó csapadék, akkor bukta. A terv, hogy szementénti vetőgéppel vetem, ikersorba 20-56-20-56 ... cm-re, ahogy sikerül. Igy talán tudom sorközművelni, meg a vegyszerezővel nem taposok, nem kell művelősor.
"...majd lehet annyi lesz hogy azért megy le az ára.." Ez kereskedői duma, amivel beugratják a gazdát. Szerintem még ennyi vetésterülettel sem lesz túlkinálat, mert keresett áru a piacon. Az elmúlt 2-3 hétben 4 kereskedő hívott, akik tudták, hogy maradt egy kevés normál naprám. Most bármennyit el lehetne adni, de már mindenki túladott rajta, nem tárolta. Inkább kukoricát tároltak sokan, az meg áll a béka segge alatt, 4000 sem akarnak adni érte.
Akkor te is próbálkozol szójával, szoktál vetni máskor is? Itt is lessz mindenkinek, nekem Sinara fajta lessz, május elején akarom vetni dupla gab. távra, gyomirtás Wing-el. Nálad?
Mi arra számoltunk nehogy visszanyaljon a fagyi... Mindenki a magas savast nyomatja, majd lehet annyi lesz hogy azért megy le az ára, vagy majd nem fog kelleni, ne legyen igazam, de lehetne benne logika bár mint ugye tudjuk nem ilyen kiszámítható a piac...
Nem kötöttem, mert keveseltem a 115.000-et, szerintem 120 fölött el lehet adni majd, meg a vetésforgó miatt nem is lesz nagy tétel, 10-12 ha. Ahova mehetett volna szotyi, oda inkább szóját vetek (kockáztatok).
2 hete adtam 107.000 + 9600 bonifikációért a normál 2014-es naprát. Most kicsit többért adnának érte.
Szerintem aki ki tudja várni, 100.000 alatt nem érdemes odaadni. 2014-ben aratáskor 82.000 volt, és most 100 fölé ment, meg kell várni. A HO-st aratáskor 125.000-ért adtam, annak stabilabb az ára, nem ingadozik úgy mint a normálnak.
Ez kevés a tavalyi 240fthoz képest már mennyit romlot a pén z értékemés a gázolaj ára is fentebb ment na megy a vegyszerr és a vetömag,akkor már 500ft nál kell lenni nem 190nél,mindig a felvásárló jár jó,vagy a Lengyel,már turkál benne!
Csak fehér világos kell és nem lehet semmi csikos fekete benne!
5248 hozzászólás
Válasz Peti1230 #1630. hozzászólásáraChemical-Seed Debrecen, és gondolom a KITE is....
Válasz *** HM *** #1644. hozzászólásáraÓvatosan, de felfele mozdulnak az árak
Mindenki azt csinál amit akar,de én nem kötök, és ahogy hallon a kereskedőktől más sem.
Válasz Ares 826 #1645. hozzászólásáraÉs szerinted az árakat az a pár agroinformos kép határozza meg amit felraknak igaz?
Még az össz magyar termés se változtat a világ árakon nemhogy 1-2 kép!
Válasz medikus #1642. hozzászólásáraNem én meditálok, hanem a sok barom már előre örül hogy mi mennyi meg mekkora, pl. a búzája más topikban! Rengeteget "alszik még kint" a termény betakarításig minden gabona féle, de már írogatnak ide mindenféle ökörséget, hogy mekkora lesz a várható termés, meg teszik fel a képet, hogy neki mekkora a búza stb......, NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE!!!
100asért kötni nem kötni hm?
Válasz Ares 826 #1640. hozzászólására
Válasz Ares 826 #1640. hozzászólásáraMikor kell azt még aratni?Kár ezen még meditálni,ha csak nincs beszorulva a tavalyi!
Válasz Ares 826 #1640. hozzászólására 140?????? fő az optimizmus,csak nehogy 98-ról lefelé induljon meg.
Válasz Peti1230 #1639. hozzászólásáraMi a fa...nak örülsz, ez még lófasz!!! Majd ha lesz 140.000 na akkor lehet majd esetleg örülni!!
Válasz DinnyésZoli #1638. hozzászólására
9800 a mai árfolyam
Válasz #1636. hozzászólásra
Ha ezt tudnám, kvázi azt is tudhatnám mikor eseik majd és mennyi csapadék.
Az elmúlt éveket figyelembevéve mikor szokott a legmagyasabb lenni a napraforgó ára?
Mikor érdemes kötni? Melyik hónap kb?
Tavaly -tavyl előtt mikor volt a csúcs?
Ti lekötitek?
Most 95.000 Ft
Válasz #1634. hozzászólásra
Értjük, de amikor vetünk még nem biztos sem a 9 sem a 12 ezer , utólag mindenki , éni okos vagyok!!
Ja és mivel most kél kifele még az se biztos,hogy lesz betakarítás, nem hogy az ár ilyen!!
Ez mezőgazdaság, voltam iparos 26 évig ott se biztos minden, a minap vittem ki a méh telepre egy doboz olyan alkatrészt amit potyára gyártottam le 32 éve,nem vette át a megrendelő!
Válasz #1633. hozzászólásra
Én megfogadtam, hogy 120e ft alatt se magamat, se a földemet nem szívatom többet napraforgóval.
95800-ért azért lehet hogy már érdemes volna kötni valamennyit,vagy csak én gondolom így?!
Válasz #1631. hozzászólásra
Telefonszámot tudsz?
Válasz #1630. hozzászólásra
Martfűre lehet vinni közvetlen? Ők kötnek?
Hajdú-Biharba tudja valaki hol kötnek napraforgót?
Válasz #1628. hozzászólásra
95800 NT
Ki köt ennyiért,és hol?
Válasz #1626. hozzászólásra
A mai ár 95.500 Ft/t.
Talán a tervezett 1/4-t lekötöm...
Milyen áron kötnek forgót?
Válasz #1623. hozzászólásra
Soha nem vetettem, kisérletezek.
Saatbau Linz NS MERCURY szójám lesz, én is áplilis leg vége, május elején vetném. Most kombinátorozok, aztán a kikelt gyomokat glifozáttal lenyomom vetés előtt. Aztán Pulsar, Refine, egyszikű ellen meg Agil, vagy Quick. Pree vegyszerezés lutri, ha nincs bemosó csapadék, akkor bukta. A terv, hogy szementénti vetőgéppel vetem, ikersorba 20-56-20-56 ... cm-re, ahogy sikerül. Igy talán tudom sorközművelni, meg a vegyszerezővel nem taposok, nem kell művelősor.
Válasz #1622. hozzászólásra
"...majd lehet annyi lesz hogy azért megy le az ára.." Ez kereskedői duma, amivel beugratják a gazdát. Szerintem még ennyi vetésterülettel sem lesz túlkinálat, mert keresett áru a piacon. Az elmúlt 2-3 hétben 4 kereskedő hívott, akik tudták, hogy maradt egy kevés normál naprám. Most bármennyit el lehetne adni, de már mindenki túladott rajta, nem tárolta. Inkább kukoricát tároltak sokan, az meg áll a béka segge alatt, 4000 sem akarnak adni érte.
Válasz #1621. hozzászólásra
Akkor te is próbálkozol szójával, szoktál vetni máskor is? Itt is lessz mindenkinek, nekem Sinara fajta lessz, május elején akarom vetni dupla gab. távra, gyomirtás Wing-el. Nálad?
Válasz #1621. hozzászólásra
Mi arra számoltunk nehogy visszanyaljon a fagyi... Mindenki a magas savast nyomatja, majd lehet annyi lesz hogy azért megy le az ára, vagy majd nem fog kelleni, ne legyen igazam, de lehetne benne logika bár mint ugye tudjuk nem ilyen kiszámítható a piac...
Válasz #1620. hozzászólásra
Nem kötöttem, mert keveseltem a 115.000-et, szerintem 120 fölött el lehet adni majd, meg a vetésforgó miatt nem is lesz nagy tétel, 10-12 ha. Ahova mehetett volna szotyi, oda inkább szóját vetek (kockáztatok).
Válasz #1619. hozzászólásra
Kötöttél le most magas olajsavasra?
2 hete adtam 107.000 + 9600 bonifikációért a normál 2014-es naprát. Most kicsit többért adnának érte.
Szerintem aki ki tudja várni, 100.000 alatt nem érdemes odaadni. 2014-ben aratáskor 82.000 volt, és most 100 fölé ment, meg kell várni. A HO-st aratáskor 125.000-ért adtam, annak stabilabb az ára, nem ingadozik úgy mint a normálnak.
Válasz #1616. hozzászólásra
115-be szerződtünk itt mindenki ráállt, majd kiderül jól tettük-e.
Válasz #1616. hozzászólásra
Nem.
Válasz #1615. hozzászólásra
Olajsavas mennyi azt nem tudod véletlenül?
Új napraforgóra,96000/t.
Válasz #1613. hozzászólásra
Mai ár HO naprára 11.500.- Cargill.
Újabb kötésekből valami frissebb ár??
Várok egy üzletkötőt és kíváncsi lennék milyenek az árak, jó ajánlata van-e.
Válasz #1611. hozzászólásra
kötnek 92 körül volt
Kötnek e már 2015 évre naprát vala hol?Árak?
Kötnek e már 2015 évre naprát vala hol?Árak?
Válasz #1608. hozzászólásra
Ez kevés a tavalyi 240fthoz képest már mennyit romlot a pén z értékemés a gázolaj ára is fentebb ment na megy a vegyszerr és a vetömag,akkor már 500ft nál kell lenni nem 190nél,mindig a felvásárló jár jó,vagy a Lengyel,már turkál benne!
Csak fehér világos kell és nem lehet semmi csikos fekete benne!
Válasz #1607. hozzászólásra
A vevők csak az apróhirdetéseket nézik nem a fórumot...csak tudnám hogy mitől ment fentebb? Emelkedett a tőzsdén az ár?
Válasz #1606. hozzászólásra
190.000ft/tonna ,nem 19000ft!
Elirtam
Fehércsikos napraforgó,ami cséplös,a mai nap ára 190ft/kg!
19000ft/tonna!
Szabolcs megye !
Válasz #1604. hozzászólásra
Ne törd le az árakat ......... mer csépelős betrotyi lesz a sorsod
Válasz #1599. hozzászólásra
Napraforgó Felvásároló ára
Fehér csikos étkezési ár csépelös mag szotyi!
180ft/kg
180.000ft/tonna
Válasz #1601. hozzászólásra
Netto...
+ Bonifikácio
Mai ár: 106.100 FT/T
Válasz #1598. hozzászólásra
10 Ft/kg
Válasz #1598. hozzászólásra
Fervásoráli???