Hogy állnak a napráitok? A korai vetések felénk már feketednek rendesen. Augusztus végén igencsak lehet aratni, de lehet hogy hamarabb. Árakat hallottatok?
Válasz *** HM *** #1644. hozzászólásáraÓvatosan, de felfele mozdulnak az árak
Mindenki azt csinál amit akar,de én nem kötök, és ahogy hallon a kereskedőktől más sem.
Válasz Ares 826 #1645. hozzászólásáraÉs szerinted az árakat az a pár agroinformos kép határozza meg amit felraknak igaz?
Még az össz magyar termés se változtat a világ árakon nemhogy 1-2 kép!
Válasz medikus #1642. hozzászólásáraNem én meditálok, hanem a sok barom már előre örül hogy mi mennyi meg mekkora, pl. a búzája más topikban! Rengeteget "alszik még kint" a termény betakarításig minden gabona féle, de már írogatnak ide mindenféle ökörséget, hogy mekkora lesz a várható termés, meg teszik fel a képet, hogy neki mekkora a búza stb......, NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE!!!
Válasz #1634. hozzászólásra
Értjük, de amikor vetünk még nem biztos sem a 9 sem a 12 ezer , utólag mindenki , éni okos vagyok!!
Ja és mivel most kél kifele még az se biztos,hogy lesz betakarítás, nem hogy az ár ilyen!!
Ez mezőgazdaság, voltam iparos 26 évig ott se biztos minden, a minap vittem ki a méh telepre egy doboz olyan alkatrészt amit potyára gyártottam le 32 éve,nem vette át a megrendelő!
Saatbau Linz NS MERCURY szójám lesz, én is áplilis leg vége, május elején vetném. Most kombinátorozok, aztán a kikelt gyomokat glifozáttal lenyomom vetés előtt. Aztán Pulsar, Refine, egyszikű ellen meg Agil, vagy Quick. Pree vegyszerezés lutri, ha nincs bemosó csapadék, akkor bukta. A terv, hogy szementénti vetőgéppel vetem, ikersorba 20-56-20-56 ... cm-re, ahogy sikerül. Igy talán tudom sorközművelni, meg a vegyszerezővel nem taposok, nem kell művelősor.
"...majd lehet annyi lesz hogy azért megy le az ára.." Ez kereskedői duma, amivel beugratják a gazdát. Szerintem még ennyi vetésterülettel sem lesz túlkinálat, mert keresett áru a piacon. Az elmúlt 2-3 hétben 4 kereskedő hívott, akik tudták, hogy maradt egy kevés normál naprám. Most bármennyit el lehetne adni, de már mindenki túladott rajta, nem tárolta. Inkább kukoricát tároltak sokan, az meg áll a béka segge alatt, 4000 sem akarnak adni érte.
5573 hozzászólás
A napra milyen árban van most nem a magas olajsavas???

105 000+fa Raiffazen Agro Székesfehérvár
Válasz SanyóÓ #1670. hozzászólásáracitrom érés
Hogy állnak a napráitok? A korai vetések felénk már feketednek rendesen. Augusztus végén igencsak lehet aratni, de lehet hogy hamarabb. Árakat hallottatok?
Válasz rezeda054 #1667. hozzászólására108-körül van most kötés visszaerősödött a forint
Magasolajsavasra mennyiért kötnek most?

Szép volt, de most a szél+ eső kicsit megnyuzta...
Július elején kapott Pictort+ Wuxal ascofolt JD hídassal.
Kötött-e mostanában valaki napraforgó szerződést és mennyiért Hajdú- Biharban?
Válasz Antikaa #1665. hozzászólásáraneomára nem kötnek
107ért kötöttem neomát két hete ikr
108, 500t felett 110
Válasz Attikaa #1662. hozzászólásáraCsak felfelé mozdult ezidáig jelentősen, ma viszont 1-2 ezret esett tonnánkénti ára, friss árat viszont nem tudok.
Most mindenki a kalászos árakkal nyomul...a napra milyen árban van? Mozdult valamerre az elmúlt 2 hétben?
Válasz Dinnyés Laci #1660. hozzászólásáranekem ennyit mondtak ill hogy még ne kössek
105 a sima, ballag felfele
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1658. hozzászólásáraKITE...
Válasz Nskype #1657. hozzászólásáraKonkrét kereskedőt esetleg tudsz mondani???
Válasz Imo #1656. hozzászólására119000Ft-ot hallottam a napokban....
Magas savas naprara tud valaki friss kötési árat?
Válasz lala #1651. hozzászólásáranálunk is megrázták magukat a termeltetők-felvásárlók mikor meglátták az irdatlanul sok kukoricakelést.
Magas savasra mennyiért kötnek?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1652. hozzászólásáraúj kötés hagyományos
Válasz lala #1651. hozzászólásáraÚj kötés?? Vagy magas olajsavas? Vagy melyik??
mai nap 10000 az ár
Válasz ano #1649. hozzászólására118 még most is a magas olajsavas???? Valamikor januárban volt ennyi, azóta csak lefele ment ugy tudtam.
Válasz *** HM *** #1644. hozzászólásáraés a magas olajsavasra mennyit mondanak máshol?
118-ért kérték, hogy kössek.
másfelé helyzet?
Válasz Peti1230 #1630. hozzászólásáraChemical-Seed Debrecen, és gondolom a KITE is....
Válasz *** HM *** #1644. hozzászólásáraÓvatosan, de felfele mozdulnak az árak
Mindenki azt csinál amit akar,de én nem kötök, és ahogy hallon a kereskedőktől más sem.
Válasz Ares 826 #1645. hozzászólásáraÉs szerinted az árakat az a pár agroinformos kép határozza meg amit felraknak igaz?

Még az össz magyar termés se változtat a világ árakon nemhogy 1-2 kép!
Válasz medikus #1642. hozzászólásáraNem én meditálok, hanem a sok barom már előre örül hogy mi mennyi meg mekkora, pl. a búzája más topikban! Rengeteget "alszik még kint" a termény betakarításig minden gabona féle, de már írogatnak ide mindenféle ökörséget, hogy mekkora lesz a várható termés, meg teszik fel a képet, hogy neki mekkora a búza stb......, NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE!!!

100asért kötni nem kötni hm?
Válasz Ares 826 #1640. hozzászólására

Válasz Ares 826 #1640. hozzászólásáraMikor kell azt még aratni?Kár ezen még meditálni,ha csak nincs beszorulva a tavalyi!
Válasz Ares 826 #1640. hozzászólására 140?????? fő az optimizmus,csak nehogy 98-ról lefelé induljon meg.
Válasz Peti1230 #1639. hozzászólásáraMi a fa...nak örülsz, ez még lófasz!!! Majd ha lesz 140.000 na akkor lehet majd esetleg örülni!!

Válasz DinnyésZoli #1638. hozzászólására
9800 a mai árfolyam
Válasz #1636. hozzászólásra
Ha ezt tudnám, kvázi azt is tudhatnám mikor eseik majd és mennyi csapadék.
Az elmúlt éveket figyelembevéve mikor szokott a legmagyasabb lenni a napraforgó ára?
Mikor érdemes kötni? Melyik hónap kb?
Tavaly -tavyl előtt mikor volt a csúcs?
Ti lekötitek?
Most 95.000 Ft
Válasz #1634. hozzászólásra
Értjük, de amikor vetünk még nem biztos sem a 9 sem a 12 ezer , utólag mindenki , éni okos vagyok!!
Ja és mivel most kél kifele még az se biztos,hogy lesz betakarítás, nem hogy az ár ilyen!!
Ez mezőgazdaság, voltam iparos 26 évig ott se biztos minden, a minap vittem ki a méh telepre egy doboz olyan alkatrészt amit potyára gyártottam le 32 éve,nem vette át a megrendelő!
Válasz #1633. hozzászólásra
Én megfogadtam, hogy 120e ft alatt se magamat, se a földemet nem szívatom többet napraforgóval.
95800-ért azért lehet hogy már érdemes volna kötni valamennyit,vagy csak én gondolom így?!
Válasz #1631. hozzászólásra
Telefonszámot tudsz?
Válasz #1630. hozzászólásra
Martfűre lehet vinni közvetlen? Ők kötnek?
Hajdú-Biharba tudja valaki hol kötnek napraforgót?
Válasz #1628. hozzászólásra
95800 NT
Ki köt ennyiért,és hol?
Válasz #1626. hozzászólásra
A mai ár 95.500 Ft/t.
Talán a tervezett 1/4-t lekötöm...
Milyen áron kötnek forgót?
Válasz #1623. hozzászólásra
Soha nem vetettem, kisérletezek.
Saatbau Linz NS MERCURY szójám lesz, én is áplilis leg vége, május elején vetném. Most kombinátorozok, aztán a kikelt gyomokat glifozáttal lenyomom vetés előtt. Aztán Pulsar, Refine, egyszikű ellen meg Agil, vagy Quick. Pree vegyszerezés lutri, ha nincs bemosó csapadék, akkor bukta. A terv, hogy szementénti vetőgéppel vetem, ikersorba 20-56-20-56 ... cm-re, ahogy sikerül. Igy talán tudom sorközművelni, meg a vegyszerezővel nem taposok, nem kell művelősor.
Válasz #1622. hozzászólásra
"...majd lehet annyi lesz hogy azért megy le az ára.." Ez kereskedői duma, amivel beugratják a gazdát. Szerintem még ennyi vetésterülettel sem lesz túlkinálat, mert keresett áru a piacon. Az elmúlt 2-3 hétben 4 kereskedő hívott, akik tudták, hogy maradt egy kevés normál naprám. Most bármennyit el lehetne adni, de már mindenki túladott rajta, nem tárolta. Inkább kukoricát tároltak sokan, az meg áll a béka segge alatt, 4000 sem akarnak adni érte.