Ja, Estiva fajta.
Mi gabonában IDKT 04 fúvókával szórtuk rovarölőt gombaölővel együtt, jól dolgozott. Azt viszont nem tudom levéltetűre mennyire jó, eléggé rejtve vannak naprában ugye.
Az egyik kis darab amit nem alapgyomirtottunk tele van tetűvel. A többi még nem veszélyes és mindenhol van katicabogár, nem bánnám, ha megoldanák a problémát.
Válasz #2736. hozzászólásra
A rovarölőt ki lehet fújni ugyanazzal a fúvókával (légbeszívásos IDK04), mint a gyomírtót? Esetleg mehet pl. Panterával együtt? Az LE25 mindenkinek tele van idén tetűvel vagy a neoma is?
Pedig ezt a Winget hogy istenítik hogy mennyire szelektív, 2 éve én is megjártam vele még szerencse hogy csak egy kis 0,8 ha -os későn vetett darab volt a homokos részén felét kivitte
Válasz #2740. hozzászólásra
Nehéz megítélni a pontos kárt azon a 6 ha-on, foltszerűen változik 20- 80% között minden van. 1-2 helyen még csak most próbál kelni, pedig április 5-én lett vetve.
Sajnálom kinyomni, de félek meghagyni.
Szerintem sincs vele gond, egész pontosan gyártónak a BASF van feltüntetve Svájci székhellyel, származási országnak meg Bulgária és nem Pulsar 40Sl a neve hanem csak Pulsar 40 és ugye ciril betűs.
Válasz #2738. hozzászólásra
Csak azt szeretném kérdezni hogy szorás után hány napra kapta a40mm mert enyém 3napra 10mm 21 napra 28mm de erős kötött talaj.
mennyi a kár hány %
nekem is kivitte tavaly a wing 70hektárt gondolkodtam,én is hogy újra vetem de meghagytam kb 30-40ezer lehetett a tőszám 20-25 mázsát adott
még jó hogy a többi ami nem lett kezelve jól adta és felhúzta az átlagot
Kinek mi a véleménye?
A sok eső hatására (2x10 mm, 1x40 mm)szépen dolgozott a Wing, de vitte a napraforgót is. 10 ha-ból 2 ki sem kelt a lazább talajszerkezetű részeken, de 6 ha is olyan gyenge (törik mint az üveg), hogy lehet, hogy ki kell azt is nyomni. Csak 2 ha van rendben. Területi képviselő azt mondta, ő inkább kukoricával vetné felül, az jobban bírja a vegyszernyomást. Megjegyzem 2x már az volt, így most lenne ott harmadszor.
Ma utánna érdeklődtem a pulsár kérdésnek azt mondják csak egy gyártásu van csak cimke felirata lehet a cél országé de a minőség ugyan az Németországban nálunk meg Ukrajnába is csak az ár nem egy.
Igen az a baj a rapiddal meg a többi piretroiddal, hogy kontakt. A rejtett helyekre nem jut és ott megbújik a levéltetű. Nem lessz hatástalan, de közel sem tökéletes megoldás.
A tanácsoddal az a baj, hogy itthon nem engedélyezett technológiát javasolsz amivel ha megbukik kapásból 500 pénz, és két irányból is megbukhat, hacsak nincs olyan kultúrája amire elírja(hagyma, cukorrépa stb)
Válasz #2724. hozzászólásra
Elküldtem még egyszer a tiedre. Az első visszajött az enyémre 4 órával az elküldés után, amit az agroinformon keresztül küldtem. Nem tudom miért
Tavaly a naprán megindultak a levéltetvek, nem volt még tömeges, de már figyeltük erősen, hogy ha kell, akkor muszáj és belemegyünk. Kockáztatva, hogy megtörjük az állományt. Végül megúsztuk, mert egy egész had katicabogár telepedett a 2ha-os táblába, és pikk-pakk lezabálták őket. Öröm volt nézni. :) Végül az a tábla átlagon felül teljesített: 42q/ha.
Igen műtrágyát Újszilvásról vegyszert Nagykőrősről én azt hittem a pulsarnak csak egy helyen gyártják de akkor így már nemis olyan kecsegtető az ajánlat.
Hogy számít e nem tudom, én csak egy ismerősnek hoztam nem magamnak, de tavaj akinek fújtam ukrán vagy ilyen bulgár gyártású volt és jól dolgozot. De Nagykőrösön Pesti-nél eredeti német egy szűk 1000-el drágább literje, én amúgy vegyszereket inkább ez utóbbitól hordom.
5362 hozzászólás
esetleg valami felszívódó, hosszabb hatástartalmú ?
Válasz #2761. hozzászólásra
sherpa, decis mega
napraforgóra írtok valami jó ár-érték arányú rovarölő szert, nálam is sok a levéltetű, meg a hangya
Közben kukaccsosz eldöntötte a fúvóka kérdést.
Ja, Estiva fajta.
Mi gabonában IDKT 04 fúvókával szórtuk rovarölőt gombaölővel együtt, jól dolgozott. Azt viszont nem tudom levéltetűre mennyire jó, eléggé rejtve vannak naprában ugye.
Válasz #2756. hozzászólásra
Fajtától függetlenül erre felé minden napra levéltetves. LE25, Neoma mindegy. Sőt még búzán sem láttam ennyit, különösen a tar kalászúakon.
Mehet ugyan azzal a fúvókával, de ne durva csepekkel (3,5-4 bar kellene).
Az egyik kis darab amit nem alapgyomirtottunk tele van tetűvel. A többi még nem veszélyes és mindenhol van katicabogár, nem bánnám, ha megoldanák a problémát.
Válasz #2736. hozzászólásra
A rovarölőt ki lehet fújni ugyanazzal a fúvókával (légbeszívásos IDK04), mint a gyomírtót? Esetleg mehet pl. Panterával együtt? Az LE25 mindenkinek tele van idén tetűvel vagy a neoma is?
Válasz #2754. hozzászólásra
de a 2.4d az egy gyors hatóanyag mert egy óra múlva már tekeredik a levele és akkor hogyan jut el totális hatóanyaga a gyökerekhez?
Válasz #2753. hozzászólásra
Tegyél mellé Dezormont!
Válasz #2752. hozzászólásra
6l glifo ment plusz nitrosol
Válasz #2751. hozzászólásra

Ennek a tetves növénynek nagyobb dózis kell, legalább ott ahol foltokban van!! Előbb utóbb kidöglik!!
Válasz #2747. hozzászólásra

az a gond hogy kiheveri
én minden gabonatarlót fújok glyfóval a tarack szépen kopik de ez a g.ci csak szaporodik
Válasz #2749. hozzászólásra
A szomszéd parcellája, de holnap rákérdezek. Mindenesetre mondtam nekik h a selyemkórót meg kell fogni, mert hosszabb tŕvon baj lesz belőle.
Válasz #2747. hozzászólásra
Hány napra? A naprát mennyire stresszelte, és mennyi idő alatt tér(t) magához?
Válasz #2741. hozzászólásra
40-50mm az nem sok kötött földön,annyitól nem csinál kárt, nálam tavaly 150-200 milit kapott
Pulsar VS selyemkóró.

Válasz #2742. hozzászólásra
Erre garanciát vállalt Gábor ők is ezt szórják a sajátjukra .
Válasz #2741. hozzászólásra

Nálad azokon a kötött földeken nincs veszély
Pedig ezt a Winget hogy istenítik hogy mennyire szelektív, 2 éve én is megjártam vele még szerencse hogy csak egy kis 0,8 ha -os későn vetett darab volt a homokos részén felét kivitte
Válasz #2740. hozzászólásra
Nehéz megítélni a pontos kárt azon a 6 ha-on, foltszerűen változik 20- 80% között minden van. 1-2 helyen még csak most próbál kelni, pedig április 5-én lett vetve.
Sajnálom kinyomni, de félek meghagyni.
Válasz #2737. hozzászólásra
Szerintem sincs vele gond, egész pontosan gyártónak a BASF van feltüntetve Svájci székhellyel, származási országnak meg Bulgária és nem Pulsar 40Sl a neve hanem csak Pulsar 40 és ugye ciril betűs.
Csak azt szeretném kérdezni hogy szorás után hány napra kapta a40mm mert enyém 3napra 10mm 21 napra 28mm de erős kötött talaj.
mennyi a kár hány %
nekem is kivitte tavaly a wing 70hektárt gondolkodtam,én is hogy újra vetem de meghagytam kb 30-40ezer lehetett a tőszám 20-25 mázsát adott
még jó hogy a többi ami nem lett kezelve jól adta és felhúzta az átlagot
Hála az égnek csak 1200 ölről van szó
Ismerős téma wing meg a laza talaj nekem is be tett
Kinek mi a véleménye?
A sok eső hatására (2x10 mm, 1x40 mm)szépen dolgozott a Wing, de vitte a napraforgót is. 10 ha-ból 2 ki sem kelt a lazább talajszerkezetű részeken, de 6 ha is olyan gyenge (törik mint az üveg), hogy lehet, hogy ki kell azt is nyomni. Csak 2 ha van rendben. Területi képviselő azt mondta, ő inkább kukoricával vetné felül, az jobban bírja a vegyszernyomást. Megjegyzem 2x már az volt, így most lenne ott harmadszor.
Válasz #2727. hozzászólásra
Ma utánna érdeklődtem a pulsár kérdésnek azt mondják csak egy gyártásu van csak cimke felirata lehet a cél országé de a minőség ugyan az Németországban nálunk meg Ukrajnába is csak az ár nem egy.
Válasz #2735. hozzászólásra
Igen az a baj a rapiddal meg a többi piretroiddal, hogy kontakt. A rejtett helyekre nem jut és ott megbújik a levéltetű. Nem lessz hatástalan, de közel sem tökéletes megoldás.
Válasz #2732. hozzászólásra
Rapid CS még jobb árban lenne. Vagy hajtáscsúcsnál, levélfonákon nem lenne hatékony?
Válasz #2733. hozzászólásra
A tanácsoddal az a baj, hogy itthon nem engedélyezett technológiát javasolsz amivel ha megbukik kapásból 500 pénz, és két irányból is megbukhat, hacsak nincs olyan kultúrája amire elírja(hagyma, cukorrépa stb)
Válasz #2724. hozzászólásra
Elküldtem még egyszer a tiedre. Az első visszajött az enyémre 4 órával az elküldés után, amit az agroinformon keresztül küldtem. Nem tudom miért
Válasz #2718. hozzászólásra
Naprában legális és hatékony megoldás levéltetű ellen a Biscaya 0,15 l/ha.
Még 0,2 literrel sem drága.
Válasz #2725. hozzászólásra
NT kft. 10367 ft/l.És elképzelhető,hogy ősszel még kapunk rá hűség bónuszt.Tavaly is adtak.
ÍBASF PULSAR 12000+ÁFA körül
Tavaly a naprán megindultak a levéltetvek, nem volt még tömeges, de már figyeltük erősen, hogy ha kell, akkor muszáj és belemegyünk. Kockáztatva, hogy megtörjük az állományt. Végül megúsztuk, mert egy egész had katicabogár telepedett a 2ha-os táblába, és pikk-pakk lezabálták őket. Öröm volt nézni. :) Végül az a tábla átlagon felül teljesített: 42q/ha.
Igen műtrágyát Újszilvásról vegyszert Nagykőrősről én azt hittem a pulsarnak csak egy helyen gyártják de akkor így már nemis olyan kecsegtető az ajánlat.
Válasz #2726. hozzászólásra
Hogy számít e nem tudom, én csak egy ismerősnek hoztam nem magamnak, de tavaj akinek fújtam ukrán vagy ilyen bulgár gyártású volt és jól dolgozot. De Nagykőrösön Pesti-nél eredeti német egy szűk 1000-el drágább literje, én amúgy vegyszereket inkább ez utóbbitól hordom.
Este beszéltem vele csak kiváncsi vagyok ennél van -e olcsobb valahol az számit-e valamit hogy bolgár mert ezt nem mondta.
Válasz #2716. hozzászólásra

Altoterra, beszélj Matók-al neked földid(emlékeim szerint), bolgár gyártású van nekik kedvezménnyel 10700+fa volt még a múlt héten
Válasz #2723. hozzászólásra
Próbáld ide.:lackohorvath2008@gmail.com
Semmi:
Válasz #2722. hozzászólásra

e-mail elküldve
Válasz #2721. hozzászólásra

Megköszönném.
Decsi ha jót, és hatásosat akarsz megírom privátban.
Válasz #2717. hozzászólásra

Nagyon jó világ van felétek
Válasz #2716. hozzászólásra
kite
Válasz #2715. hozzászólásra
Te mit ajánlasz ami a levél fonákáról is leviszi a tetűt?
Válasz #2715. hozzászólásra

Természetesen egyiknek sem de nem is ez volt a kérdés
Tud valaki pulsár árat hol alegolcsobb?
Válasz #2714. hozzászólásra
Melyik dimetoátnak van engedélye naprában?
Válasz #2710. hozzászólásra
Dimetoát.