Pulsar leállítja sz élettevékenységéet az 1.szikűeknek, de nem mindet nyiffantja ki, namost ha erre sprickálod, nem tudja felvenni a pantera hatóanyagát és semmit nem értél el, ha kivárod a 2 hetet elmegy a pulsar hatása újraindulnak az 1szikűek és akkor elvileg van rá esélyed, hogy kicsináld.
panterát és ha jól tudom semmilyen speciális egyszikű irtót nem lehet keverni mert visz mindent.
tapasztaltak tanácsára én két hetet várok a panterával.
már értekeztünk rolla megy az 1 liter késöbb meg a második 1 liter csak az a kurva gool proponit megint felverődött a naprrára jövöre megy a wing. Ezért is húztam idáig elég stressz volt neki az előző gyomírtó na de most kap egy másodikat kiváncsi leszek rá lassan úgyis kapja az első sorközművelést is majd kap egy kis kakaót is egymenetben
Értem ma fujtam le az ilyen füfélék már 3-levelesek a kétsziküek most jönnének ki de lefujtam inkább hogí ne is probáljanak.. Kezdem lassan kukit szorni ordax-al... Csak azért kérdezösködtem mert állományban még nem kezeltem naprát ,csak kelés elött ///racerDualgold/ koktéllal... Köszi az infokat
Azt mondja itt egy növényvédös Man,hogy nem jo a pulsar40 a neomának . Igaz ez?? Neked ez milyen fajta,a képen és hány leveles korában dobtad rá ki 2 ??
Na erre aztán kibb tul vigyázni kell!! A panterra az nem tür magamellet semmi mást.. Nekem tavaly úgy fujták hogy elöször az egyik tételt utánna gép mosás és mehetet rá másik nem egyszerü 2 szer fujni ugyan azt a területet de ha már igy van akkor legyen igy a végeredmény számit és semmi más!!
A muharféléket gyökérváltás előtt , kb 3-4 leveles állapotában . Az Acat se legyen nagyon nagy , max 5-6 levél . A Parlagfű is mehet már ha akkora mint mondod .
Lehet célszerű lenne az 1 literes dózist választani , mert olcsóbb és elég lehet , és ha a parlagfű miatt megint csinálni kéne akkor 2 x 1 liter nem annyira veszélyes a Naprának se...
pulsarosast milyen gyomfejeltségnél szoktátok csinálni? kapot egy gool proponit koktélt vetés után de egy kicsit megkésett a bemosó hozzá és van egy kevés parlagfű olyan 5 cm magas
Erre szokták azt mondani,hogy "nagy STOP hatása" van...DE mint a STOP táblánál is egy ideig állnak az autók és elöbb-útóbb elindulnak...A Pantera elhuzzásával késöbbre az a gond ,hogy a nagy levelk ebbenn a jő időben pillanatok alatt betakarják a földet és a vegysezrezővel nem érsz el az egysziküek nagy részéhez
Na had súgja ... A nagyok"(termelők) 8600 Ft-ért veszik a Pulsar literjét és van akinek 10500ért is eladják úgyan azok a kerskedők...A kicsikkel elentéttbe a nagyoknak váltó sem kell és még fedezett sem (persze mert már rég "fedezik" egymást
Válasz #881. hozzászólásra
Elöbb mindig Pulsárral egyrészt mert a parlagfűvet időben kell "megfogni" másrész leht,hogy az egysziküeket pl kakasláb stb is megfogja ami több mint valószinű és ezért nem kell panterázni(de az agil sookal jóbb)...Van most olyan műtrágya amit úgy hívnak hogy NITROPOROS(elöször azt olvastam NITROSOLOS) valószínű azért találták ki,hogy anitrosol helyett a gyomirtásban könnyebben lehesen beoldani iil bekeverni a vagyszerezőbe,nem rosz ötlet
Ti raktok bele nedvesítőt? A Bán Zsoltnak a 10 literje elég nagy adag a 8 hektárra..Én is mindig ettől félek ,hogy egyszer lefújom és azt látom hogy nem hat semmit,de ne igy legyen...Pallost érdemes lenne Pulzár mellé rakni vagy csak elég a trend??A látványosabb hatás miatt kérdezzem..
Nálatok nem eszik a kikelt szotyát a nyulak, meg később az őzek?
Felénk sajnos van egy kb tízfős őzbanda, na azok akár hektárokat lerágnak. Ajánlottak nekem egy szert biosol káliszappan a neve, elvileg keverhető az pulsárral is.Valaki használt már ilyet?
5362 hozzászólás
Én megkultiztam 1 7-te lehet nem is kel gyomirtózni !!
Tegnap és ma fujtuk a naprát,szépen kikelt..pulsar 40el ,az lenne a kérdésem,hogy a kamillát viszi e mert elég sok van a területen?
ok . Akkor várok és utána fujom ki rá... köszi a segitséget,és az infokat.
Válasz #907. hozzászólásra
Pulsar leállítja sz élettevékenységéet az 1.szikűeknek, de nem mindet nyiffantja ki, namost ha erre sprickálod, nem tudja felvenni a pantera hatóanyagát és semmit nem értél el, ha kivárod a 2 hetet elmegy a pulsar hatása újraindulnak az 1szikűek és akkor elvileg van rá esélyed, hogy kicsináld.
Válasz #907. hozzászólásra
panterát és ha jól tudom semmilyen speciális egyszikű irtót nem lehet keverni mert visz mindent.
tapasztaltak tanácsára én két hetet várok a panterával.
Tegnap leszortam Pulsarral a neomákat! A panterával várni kell egy hetet legalább az igaz de miért? Nem jo egy nap ráadni vagy egybekeverni a kettöt??
Válasz #905. hozzászólásra

javarészt fekete jó földekben magas humusztartalmúba menne jövőre de már elég volt hogy mindig nagyon keményen megfogja a naprát talán a wing kevésbé
Válasz #904. hozzászólásra
Az oxifluorfen is fogja ha felverődik, és a Wingnek is vannak buktatói, főleg ahol alacsony a humuszt.
Válasz #903. hozzászólásra
már értekeztünk rolla megy az 1 liter késöbb meg a második 1 liter csak az a kurva gool proponit megint felverődött a naprrára jövöre megy a wing. Ezért is húztam idáig elég stressz volt neki az előző gyomírtó na de most kap egy másodikat kiváncsi leszek rá lassan úgyis kapja az első sorközművelést is majd kap egy kis kakaót is egymenetben
Válasz #896. hozzászólásra

Az a helyzet hogy ha 5 centis a Parlagfű , akkor annak valószínű csak a hajtáscsúcsát fogja elvinni akár alsó , akár felső dózissal szerintem...
Ezért lehet kell még egy ismétlés , ami mondjuk megint csak egy literrel már elég lehet , és a Naprát is kevésbé stresszeli mint a max dózis.
De nyugodtan felhívhatod a BASF-es Hangyel Ati-t és nagyon szívesen elmagyaráz mindent . Ingyen van ...
Válasz #890. hozzászólásra
Én lenyomnám most egyszer egy nagyobb dózissal
Értem ma fujtam le az ilyen füfélék már 3-levelesek a kétsziküek most jönnének ki de lefujtam inkább hogí ne is probáljanak.. Kezdem lassan kukit szorni ordax-al... Csak azért kérdezösködtem mert állományban még nem kezeltem naprát ,csak kelés elött ///racerDualgold/ koktéllal... Köszi az infokat
Válasz #899. hozzászólásra
talán így jobb lesz
http://www.agro.basf.hu/hu/common/tiles/static.jsp?page=m_crop_protection/technologiak/inv_technologia/inv_clearfield_napraforgo/CLEARFIELD-technologia_napraforgoban.html
http://www.agro.basf.hu/hu/deploy/media/hu/productfiles/labels/2009/TK09PULSAR.pdf
Válasz #898. hozzászólásra
neomara nyugodtan mehet a pulsar
a gyomok fejlettsége a lényeg. nekem a parlagfű vmiért hamarabb kijött mint a többi sok 2 szikű csak most csírázik de a parlagfű már kinőtte a pulsart.
két link a pulsarrol
http://www.agro.basf.hu/hu/deploy/media/hu/publicrelations/term_k_le_r_sok/pdf/2011/herb/TK11PULSAR40.pdfhttp://www.agro.basf.hu/hu/common/tiles/static.jsp?page=m_crop_protection/technologiak/inv_technologia/inv_clearfield_napraforgo/CLEARFIELD-technologia_napraforgoban.html
Válasz #894. hozzászólásra
Azt mondja itt egy növényvédös Man,hogy nem jo a pulsar40 a neomának . Igaz ez?? Neked ez milyen fajta,a képen és hány leveles korában dobtad rá ki 2 ??
Valaki nem tud 4 liter Pulsart nekem sűrgösen bács-megyében??
Válasz #891. hozzászólásra
akkor holnap lefújjuk azt mondod hogy elég az 1 liter na majd kitaláljuk
Válasz #888. hozzászólásra

Ez nem csak a pulsar-ral van így.
csak,hogy megnyugtassalak
egy héttel a pulsar után
Válasz #874. hozzászólásra

Bakker neked már ekkora a naprád??? Nálunk úgy kell még ki imádkozni a földböl!! De kicsit sem irigyellek a VAD kár miatt!!
Na erre aztán kibb tul vigyázni kell!! A panterra az nem tür magamellet semmi mást.. Nekem tavaly úgy fujták hogy elöször az egyik tételt utánna gép mosás és mehetet rá másik nem egyszerü 2 szer fujni ugyan azt a területet de ha már igy van akkor legyen igy a végeredmény számit és semmi más!!
Válasz #890. hozzászólásra
A muharféléket gyökérváltás előtt , kb 3-4 leveles állapotában . Az Acat se legyen nagyon nagy , max 5-6 levél . A Parlagfű is mehet már ha akkora mint mondod .
Lehet célszerű lenne az 1 literes dózist választani , mert olcsóbb és elég lehet , és ha a parlagfű miatt megint csinálni kéne akkor 2 x 1 liter nem annyira veszélyes a Naprának se...
pulsarosast milyen gyomfejeltségnél szoktátok csinálni? kapot egy gool proponit koktélt vetés után de egy kicsit megkésett a bemosó hozzá és van egy kevés parlagfű olyan 5 cm magas
Válasz #887. hozzászólásra
Erre szokták azt mondani,hogy "nagy STOP hatása" van...DE mint a STOP táblánál is egy ideig állnak az autók és elöbb-útóbb elindulnak...A Pantera elhuzzásával késöbbre az a gond ,hogy a nagy levelk ebbenn a jő időben pillanatok alatt betakarják a földet és a vegysezrezővel nem érsz el az egysziküek nagy részéhez
Na had súgja ... A nagyok"(termelők) 8600 Ft-ért veszik a Pulsar literjét és van akinek 10500ért is eladják úgyan azok a kerskedők...A kicsikkel elentéttbe a nagyoknak váltó sem kell és még fedezett sem (persze mert már rég "fedezik" egymást
Válasz #886. hozzászólásra
megfogja az még a tarackot is legalább annyi időre ammeddig rá nem lehet menni a panterával
Elöbb mindig Pulsárral egyrészt mert a parlagfűvet időben kell "megfogni" másrész leht,hogy az egysziküeket pl kakasláb stb is megfogja ami több mint valószinű és ezért nem kell panterázni(de az agil sookal jóbb)...Van most olyan műtrágya amit úgy hívnak hogy NITROPOROS(elöször azt olvastam NITROSOLOS) valószínű azért találták ki,hogy anitrosol helyett a gyomirtásban könnyebben lehesen beoldani iil bekeverni a vagyszerezőbe,nem rosz ötlet
Válasz #884. hozzászólásra

még egyenlőre nem akarok átkeresztelkedni
Válasz #859. hozzászólásra

én inkább a dinnyecsőszt javaslom
KUKKACCCCSŐSZ
Válasz #875. hozzászólásra
1.4 et is elbir a szotya

kb két hét különbséggel
Válasz #880. hozzászólásra

Már hogy nem egymentebe? Ne keverjem a kettöt? ELöbb a pulsart utána a panterát vagy
Válasz #879. hozzászólásra
csak nem egymenetben
Üdv. NEOMA-naprára a Pulsar+pantera kombinácio megfelelö szerintetek? Milyen áron lehet ezeket beszerezni?? Köszi elöre is a vszt
A szakértő 0.3lit/ha dash-t ajánlott a pulsar mellé,én így nyomtam
én még soha nem raktam mellé de majd kipróbálom....jövőre
megnéztem mégegzszer irja nap
rára is a nedvesitőt

most nézem,a használatin azt irja , hogy Dasht lehet tenni mellé rizsben
Válasz #863. hozzászólásra
Ti raktok bele nedvesítőt? A Bán Zsoltnak a 10 literje elég nagy adag a 8 hektárra..Én is mindig ettől félek ,hogy egyszer lefújom és azt látom hogy nem hat semmit,de ne igy legyen...Pallost érdemes lenne Pulzár mellé rakni vagy csak elég a trend??A látványosabb hatás miatt kérdezzem..
a nyulak befejezték kezdik az őzek is
Válasz #872. hozzászólásra
Hát ha csak húszat rágna le akkor én nem bánkódnék...
Nem drága ez a szer?
Válasz #868. hozzászólásra
Én is szortam már de a rohadék lerágta kiköpte egymás melet vagy 20 tövet!!

üdv. én használtam a forgókat fújtuk körbe vele,elvileg keserű lesz tőle és nem fogják szeretni. hogy szakadna meg az összes nyul

de
szakadnának meg.
Őz ellen az ólom a leghatásossab, c*gányok hurkolják is, de az c*gány munka.
Nálatok nem eszik a kikelt szotyát a nyulak, meg később az őzek?
Felénk sajnos van egy kb tízfős őzbanda, na azok akár hektárokat lerágnak. Ajánlottak nekem egy szert biosol káliszappan a neve, elvileg keverhető az pulsárral is.Valaki használt már ilyet?
Válasz #866. hozzászólásra

A felét már lefújtam fél adaggal basszus.........
Válasz #857. hozzászólásra

Naná !
Úgyhogy ne osztogasd a két szikűzést mert akkor egy hónapig gyomirtózol .
Ezért mondtam neked , hogy az Imi-s leveri az express technológiát!
Mi egyszer kimegyünk , nem kell osztogatni és viszi a muhart is, ennyi .
A Napra meg Neoma meg klasszisokkal jobb .
Válasz #863. hozzászólásra

így van
Válasz #861. hozzászólásra

Válasz #842. hozzászólásra
A Pulsar mehet rá már szikleveles korban is . 1,3 literrel csináltuk már és nem sárgította meg jobban mint az alap 1 literrel...
Viszont ha lefújod vele és a hőmérséklet bemegy mondjuk esténként 10 fok alá , akkor elégé megsárgítja , de kinövi termésveszteség nélkül.