Vett már valaki Neomát? Kíváncsi lennék rá hogy hány kg van egy zsákba? Esetleg ha tavalyi fémzárjegyen rajta lenne hogy hány kg a mag nekem az is tökéletes lenne nekem a tavalyin nincs rajta
nálunk csak ilyen van....egyik oldala sem egyenes....:/ Egyszer alföldről jött tesztkombájn...az ürgét verte a halál vize, mikor mellette ültem a gépben...:D :D
Még nem volt ilyen, csak most itt mindenki ezt akar vetni, többek között én is Tutti meg ilyenek nincs már készleten, marad a klári Tavaly a környékben jól vizsgáztak, nemrég megtudtam
a HO ára mindig hullámzik, mikor van árkülönbség sokan akarnak vetni, utána megint senki. Ha valaki jól szerződött a sima naprára, a maradékot meg nem aratáskor adta el, az sem sokkal rosszabbul jött ki belőle.
Talán 1 tonnát ha engednek a HO-ból szerződni, az nem váltja meg a világot.
Válasz #3386. hozzászólásra
Amilyet még tudsz szerezni! Nekünk már kínjukban hagyományosat ajánlottak amit nem lehet állományban gyomírtani, köszönjük azt azért nem.
Nálunk is tavaly őrültek meg mikor 40-45 ezerrel többet adtak a HO ért. És itt hallottam 4 tonnás savasat is. Az ugy mondjuk nem rosz. De nem biztos hogy idén is lesz ekkora a különbség.Sőt többfelé hallani hogy tuti nem lesz akkora a különbség. Meg az sem tuti hogy a jövő év naprás év lesz...Bár ilyen alapon semmi nem tuti
Válasz #3378. hozzászólásra
Ha az olajsavtartalom nem lesz meg akkor meg jön rá a - boni vagy a szerződéstől elállás.
Volt már ilyen a kiténél.
Nekem volt már ilyen vetve, semmivel jobban nem jöttem ki vele mint a simával.
Itt is ugyan ez van, már többen kerestek izolációs távolság miatt!! Sok ilyen napra lessz, de a szójával ugyan ez van. Abból is lessz bőségesen vetve, vagy tíz éve az se volt már vetve erre
Az tuti Felénk is mindenki be van bolondulva a HO ba, vetőmag is állítólag már nem nagyon található. És hallottam hogy 3t/ha os kötések is vannak, 125 be
120-125000 Ft/t-ért kötik a HO-t. Nálunk is elég sokan ezt fogják vetni. Vetőmagból állítólag elég fogyóban vannak a készletek.
Egy előadáson azt mondták, hogy a Franciáknál is a terület 60%-a már HO.
Persze, talán az ára, bár itt fater agronómus társa volt ráizgulva a cégnél ( akinek ugye mindegy lenne, sőőt, kevesebb gondja lenne a sima naprával). Közeli közepes gazda is azt vet, az meg viszi magával az összes maszekot is sztem, tehát itt lesz bőven HO-s....
Itt most mindenki azt vet HO-sat, kénytelenek leszünk mi is, én az értékesítésen aggódok mert valaki írta itt hogy csak egy felvásárló ( vagy felhasználó ?) van aztán ha annak elég akkor mi lesz. Na mindegy kár ezen aggódni, mellénk olyat vetnek akkor nekünk is azt kell...
9906 hozzászólás
Vett már valaki Neomát? Kíváncsi lennék rá hogy hány kg van egy zsákba? Esetleg ha tavalyi fémzárjegyen rajta lenne hogy hány kg a mag nekem az is tökéletes lenne
nekem a tavalyin nincs rajta 
Válasz #3408. hozzászólásra
Hoppá...ez érdekes mert az itteni méhész 6-7 konténerrel tele szokta rakni a napratáblákat.
Válasz #3404. hozzászólásra
nálunk csak ilyen van....egyik oldala sem egyenes....:/ Egyszer alföldről jött tesztkombájn...az ürgét verte a halál vize, mikor mellette ültem a gépben...:D :D
Válasz #3407. hozzászólásra
Vagy méhek vannak a közelben, és átporozzák, mert távolabbra járnak az izolációs sávnál .
Válasz #3406. hozzászólásra
Nem feltétlen fontos de valamikor érdemes.és ha véletlenül is keveredik a simával és ez kiderül akkor megcseszhető az egész...
Amúgy ezt a magas olajsavast előre le kell szerződni, mert valami ilyesmit hallottam
Válasz #3404. hozzászólásra
Hát akkor valamit nem jól csinálnak....szerintem
Válasz #3403. hozzászólásra
33-35q-t mondtak nekem dimbes-dombos gyengébb helyről valahol Tab környékén. És ha jól emlékszem Tutti volt.
Válasz #3385. hozzászólásra
Milyen eredményeket tudott?
Válasz #3401. hozzászólásra
A klarikat annyira a nyulak sem szeretik azt mondták, hogy miért nem tudom!
Válasz #3400. hozzászólásra
Tutti meg ilyenek nincs már készleten, marad a klári
Tavaly a környékben jól vizsgáztak, nemrég megtudtam
Még nem volt ilyen, csak most itt mindenki ezt akar vetni, többek között én is
Válasz #3395. hozzászólásra
Ho akkor csakis Nk Ferti vagy Tutti.Volt már Ho naprád?
Válasz #3395. hozzászólásra
Csak azért mert nem lehetsz tőlem túlságosan messze.Én Kaposvártól Északra.
Végül a KLÁRIKA CL-re (Caussade) esett választás. Valakinek van véleménye, tapasztalata erről a fajtáról??
Válasz #3390. hozzászólásra

Te melyik felé húzol jobban?
Válasz #3393. hozzászólásra

A vetésidő hogy befolyásolja? Inkább korábban vagy inkább később? A környéken nem lesz szotyi de nyúl, de inkább őz annál több.
Válasz #3394. hozzászólásra
Tolna északny. csücskében. Mert??
Merre gazdálkodsz?
Válasz #3391. hozzászólásra
szerintem nem válogat a nyúl ez alapján, inkább a vetésidő meg hogy másnak van-e a környékben szotyája jobban számíthat
Válasz #3391. hozzászólásra
szerintem nem válogat a nyúl ez alapján, inkább a vetésidő meg hogy másnak van-e a környékben szotyája jobban számíthat
Válasz #3390. hozzászólásra
ez nagyon jó kérdés, biztos több személyt is érdekel
CLEARFIELD vagy EXPRESS ??
illetve melyiket szereti kevésbé a nyuszi?
Üdv.szerintetek melyet érdemesebb vetni neoma vagy Le25??
Válasz #3382. hozzászólásra
a HO ára mindig hullámzik, mikor van árkülönbség sokan akarnak vetni, utána megint senki. Ha valaki jól szerződött a sima naprára, a maradékot meg nem aratáskor adta el, az sem sokkal rosszabbul jött ki belőle.
Talán 1 tonnát ha engednek a HO-ból szerződni, az nem váltja meg a világot.
Amilyet még tudsz szerezni! Nekünk már kínjukban hagyományosat ajánlottak amit nem lehet állományban gyomírtani, köszönjük azt azért nem.
NK Ferti (Syngenta)
Valaki tudna ajánlani Ho-s vetőmagot, ami most a legmenőbb fajta, értve ezalatt hogy magas termés, olajsav, stb. Válaszokat előre is kösszi....
Válasz #3384. hozzászólásra

Itt erre a magas olajsavasok 5-7q val kevesebbet tudtak. De még így is jövedelmezőbb volt ahogy számolom
Válasz #3382. hozzászólásra
Bár ilyen alapon semmi nem tuti
Nálunk is tavaly őrültek meg mikor 40-45 ezerrel többet adtak a HO ért. És itt hallottam 4 tonnás savasat is. Az ugy mondjuk nem rosz. De nem biztos hogy idén is lesz ekkora a különbség.Sőt többfelé hallani hogy tuti nem lesz akkora a különbség. Meg az sem tuti hogy a jövő év naprás év lesz...
Válasz #3381. hozzászólásra

Helyesbítek: szóval a 90% az olajasavtartalom lenne, az olajtartalom meg megint más
Ha az olajsavtartalom nem lesz meg akkor meg jön rá a - boni vagy a szerződéstől elállás.
Volt már ilyen a kiténél.
Nekem volt már ilyen vetve, semmivel jobban nem jöttem ki vele mint a simával.
Válasz #3376. hozzászólásra

Sőt inkább fordítva, hozzám is jöttek hogy mit vetek mellé, én simát, úgyhogy más választása nincs

Akkor azt tartálykocsiba szállítják.Vagy zacskós a tányér?
Válasz #3377. hozzászólásra

Áhhh. Annak az olajtartalma 90% fölötti, a sima idén nekem 54% volt, jött rá a boni
Válasz #3360. hozzászólásra
Vagy a simát eladja magas olajsavasként?
Válasz #3364. hozzászólásra
Mért kellene azt?Ahogy te alkalmazkodsz a szomszédhoz.úgy fordítva is lehet.Szomszéd hozzád.
Válasz #3374. hozzászólásra

Itt is ugyan ez van, már többen kerestek izolációs távolság miatt!! Sok ilyen napra lessz, de a szójával ugyan ez van. Abból is lessz bőségesen vetve, vagy tíz éve az se volt már vetve erre
Válasz #3373. hozzászólásra
Felénk is mindenki be van bolondulva a HO ba, vetőmag is állítólag már nem nagyon található. És hallottam hogy 3t/ha os kötések is vannak, 125 be
Az tuti
Válasz #3372. hozzászólásra

Lesz még ebből a nagy kötésekből cudar világ!!
120-125000 Ft/t-ért kötik a HO-t. Nálunk is elég sokan ezt fogják vetni. Vetőmagból állítólag elég fogyóban vannak a készletek.
Egy előadáson azt mondták, hogy a Franciáknál is a terület 60%-a már HO.
Válasz #3358. hozzászólásra
Árakat nem közöltek,csak hallottam,h 11700-ért kötnek már.Vetőmagnál 62-nél tartunk a Talentora,még próbálom faragni az árát.
Válasz #3367. hozzászólásra

Válasz #3366. hozzászólásra

Persze,,oszlopos tagok vagyunk!!!
Gyere te is!
Válasz #3365. hozzászólásra
Persze, talán az ára, bár itt fater agronómus társa volt ráizgulva a cégnél ( akinek ugye mindegy lenne, sőőt, kevesebb gondja lenne a sima naprával). Közeli közepes gazda is azt vet, az meg viszi magával az összes maszekot is sztem, tehát itt lesz bőven HO-s....
Válasz #3365. hozzászólásra

Szia tán voltál partnertalálkozon a bagolyvárban?
Válasz #3364. hozzászólásra
.
De most nem tudom mi ez a ráizgulás ,az előadásokon is nagyon hangsújozzák mostanában ezt a HO-t, azelőtt meg nem sokkal adtak érte többet
Válasz #3363. hozzászólásra
Itt most mindenki azt vet HO-sat, kénytelenek leszünk mi is, én az értékesítésen aggódok mert valaki írta itt hogy csak egy felvásárló ( vagy felhasználó ?) van aztán ha annak elég akkor mi lesz. Na mindegy kár ezen aggódni, mellénk olyat vetnek akkor nekünk is azt kell...
Válasz #3362. hozzászólásra
Nincs mindig meg, illetve van amikor nem sok különbség van, azért is nem sokan baszakodnak vele.
Válasz #3361. hozzászólásra
Jó-jó, de a két napránál mindig megszokott lenni ez a nagy árkülönbözet??
Válasz #3360. hozzászólásra

Olyan nem lesz 2015-ben! Nagyon kicsi rá az esély.