Válasz mtz1221 #6925. hozzászólásáraBeszéltünk már erről. Bobo is csodálkozott, mert elég száraz volt a tavasz, de mégis nagyon jók lettek a növények. Mondjuk itt február-március körül elég jól volt nedvesség a talajban, talán abból éldegéltek.
Válasz Bárány #6924. hozzászólásáraKöszöntem,.De ha jól gondolom akkor a tavasz nem volt felétek annyira száraz mint másfelé ??? Itt egyik ismerős elkezdett szántani,és egész nyári 500+ ml eső után,meg magyarázhatatlan módon száraz/porol a szántás de szép apró morzsás.
Válasz Bigyófelügyelő #6900. hozzászólására140-ért tegnap elment 760 kiló gála, lesz rajta még kb ennyi, 500 m9-es fáról nem egy nagy mutatvány, de csoda, hogy a fagy hagyott rajta egyáltalán!
Válasz zeli39 #6896. hozzászólásáraMég tedd hozzá a házigalamb-gerle párositást.
Tegnap bele kezdtünk Le25-be,a kalapok külső pereme 1/4-e ki van zabálva,a tábla felletti villany póznán megszámlálhatatlan gerle mennyiség
Végül is napraforgót jó termeszteni aránylag magas hozzam könnyen elérhető a vadkár teszi izgalmassá és engem idegbeteggé ,egy 20 hektáros táblába lazán 1-1,5 millió mínusz pocok,nyúl ,őz
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraIlyenkor nem kompenzálni kell! Jó ára van, jó idő volt rá, most kell a mennyiség! Extra profit is kell néha, máshogy nem igazán lehet haladni...20 Ft-os léalmából, 70 Ft os forgóból, és 3000 Ft-os kukoricából nem igazán lehet beruházni új gépekre!
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólásáraLE25 26,5q/ha tiszta súly, 6-os víz. Nem volt fullos technológia, gombaölőzve nem volt de nem is lehetett látni benne drasztikus gombásodást. Ettől többet vártam, kelés hibátlan volt virágzáskor is jól nézett ki. Szerintem a sok eső meg, a hűvös idő betett.
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraPedig elhiheted,3 éve már megjöttünk ebből az utcából.Igaz idén a neoma is megállt 3.3 tonnánál nálam,pedig tavaly kicsivel 5 tonna felett tudott.
Válasz Bigyófelügyelő #6883. hozzászólásáralehet a tápanyag nagy részét felélte a szára, meg ahol sok volt a csapadék lehet sok műtrágya kimosódott. Ezekre tudok gondolni, mert azért olyan hideg nem volt hogy negatív hatással legyen a kukoricára.
Válasz lemken #6877. hozzászólásáraA múltkor a másik topicban épp ezt kérdeztem, hogy nem kicsinyellitek e a csöveket! Igazából a növény elérte a max. fejlődési magasságát, de mintha a csőről elfelejtkezett volna... persze nem néz ki rosszul de ennyi eső után nagyobb csövet vártam! Lehet hogy majd a mázsa mást mutat, de az még odébb van! Én személy szerint arra gondoltam, hogy a rengeteg eső szépen kipucolta a nitrogént a növények alól....
Válasz Bobo77 #6880. hozzászólásáraNem,csak van egy kis kocsi itthon.LE25-ből 34 mázsa,neomából talán 49 mázsa ment rá.Neomát csak mondták,mázsajegyét nem láttam.Nem akarom elhinni,ekkora különbség lenne.
10229 hozzászólás
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraHát ha ez amit látok 55q, akkor nekem lessz 60 fölött

Bacardy levágva 32q a tiszta suly az utobbi 5 év leggyengébbje pedig jől nézett ki 37-39q szokott lenni a jobb ár talán kompenzálja a külómbséget
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraMi hasonlót vágtunk ma 2,5 tonnás átlaggal mint ami látszik a képen.

Fele ocsú lesz ennek a tartályba.
Válasz mtz1221 #6925. hozzászólásáraBeszéltünk már erről. Bobo is csodálkozott, mert elég száraz volt a tavasz, de mégis nagyon jók lettek a növények. Mondjuk itt február-március körül elég jól volt nedvesség a talajban, talán abból éldegéltek.
Válasz Bárány #6924. hozzászólásáraKöszöntem,
.De ha jól gondolom akkor a tavasz nem volt felétek annyira száraz mint másfelé ??? Itt egyik ismerős elkezdett szántani,és egész nyári 500+ ml eső után,meg magyarázhatatlan módon száraz/porol a szántás de szép apró morzsás.
Válasz mtz1221 #6923. hozzászólásáraLinzisó NAC 27
Válasz Bárány #6916. hozzászólásáraA linziből melyik ???
Válasz Bárány #6918. hozzászólásáraCsak munkára gondoltam a szórakozást hagyjuk a végére
Válasz Sz_Pisti #6920. hozzászólásáraA környezetemben is mindenki csak tavasszal szórja
Válasz Bárány #6916. hozzászólásáraŐsszel semmi alaptrágya?
Válasz Mf-es? #6914. hozzászólására A Duna rossz oldalára születtünk...
Válasz Bobo77 #6917. hozzászólásáraGyere! Van minden, csak jó pálinkám nincs, azt hozzál!
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraA végén még nem bírod elhordani!Megyek segítek
Válasz Sz_Pisti #6915. hozzászólásáraKuki elővetemény

Szántás
Tél
Simító
330kg Linzi
Ásóborona
60600 kaszat/ha Tutti HO + Kentaur
Pre - Racer
Húsvét
Post - Quick
1 kulti (2-t akartam, de megcsúsztam)
Pictor + Biscaya
Falunap
Dessicash
Dicsekvés
Válasz Bárány #6913. hozzászólására Úgyse tanulok belőle, de azért leírhatnád az eszet
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraFajta?Komplett technológia?Aratáskori tőszám?
Válasz Sz_Pisti #6911. hozzászólásáraElőtted nem szégyellem!
Válasz Sz_Pisti #6911. hozzászólására

Válasz Bárány #6903. hozzászólására Ez valami sülevényesebb rész?
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraDe van ilyen! Mert pont ez a faktor donti el a termes különbsegeket...
(Árpánál is igy lehet elcsuszni egy nagyot)
Válasz Bobo77 #6907. hozzászólásáraEnnek a 70%-a is 39q/ha. Én nem panaszkodnék ha annyi lenne az ide átlag.
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraAz a 5,58 az t/Ha lenne?Rossz a szemem és nem is hallottam még ilyet itt keleten.
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraA múltkori 70-80% után már kezdtem beparázní én is!
De majd a mérlegen úgy is kiderül minden!
Válasz Bárány #6905. hozzászólásáraMár megijedtem!!!
Válasz Batka #6904. hozzászólásáraAz másokéra vonatkozik, annyikat vágtak eddig. A mienket most szedjük.
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraEz a "szokásos 70-80%-a" ?
Válasz Bigyófelügyelő #6900. hozzászólására140-ért tegnap elment 760 kiló gála, lesz rajta még kb ennyi, 500 m9-es fáról nem egy nagy mutatvány, de csoda, hogy a fagy hagyott rajta egyáltalán!
Válasz pamko #6899. hozzászólásáraNálunk örvös galamb 50-es csapatban...
Válasz gcastle #6898. hozzászólására150/kg-ért kiírtam a korai almát a múltkor! A boltban 750 ért van kitéve! Egy vödörrel adtam el belőle...
Válasz zeli39 #6896. hozzászólásáraMég tedd hozzá a házigalamb-gerle párositást.
Tegnap bele kezdtünk Le25-be,a kalapok külső pereme 1/4-e ki van zabálva,a tábla felletti villany póznán megszámlálhatatlan gerle mennyiség
Válasz später77 #6895. hozzászólásáraItt van a Vilmos, a kézzel szedett kieső 100-ért nem kell senkinek...
Válasz zeli39 #6896. hozzászólásárakukoricánál pedig az időjárás, jön egy nagyobb aszály és vége. Talán a kalászosok a legbiztosabbak.
Végül is napraforgót jó termeszteni aránylag magas hozzam könnyen elérhető a vadkár teszi izgalmassá és engem idegbeteggé ,egy 20 hektáros táblába lazán 1-1,5 millió mínusz pocok,nyúl ,őz
Válasz gcastle #6894. hozzászólásáraKörtéd is van? Tegnap mentünk Porcsalmára egy kevésért, de te közelebb lettél volna.
Válasz Bigyófelügyelő #6893. hozzászólásáraNem volt felénk jó idő eddig semmire: alma, körte, búza, napraforgó...
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraIlyenkor nem kompenzálni kell! Jó ára van, jó idő volt rá, most kell a mennyiség! Extra profit is kell néha, máshogy nem igazán lehet haladni...20 Ft-os léalmából, 70 Ft os forgóból, és 3000 Ft-os kukoricából nem igazán lehet beruházni új gépekre!
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraEz jó ár? 2012. októberi ár: 142.820,-
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraidén aránylag midennek magas volt az utóbbi évekhez képest. Remélem a kukorica se megy 400 alá :)
Válasz blink #6889. hozzászólásáraDe most nagyon jó a felvásárlási ár ez valamit kompenzál
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólásáraLE25 26,5q/ha tiszta súly, 6-os víz. Nem volt fullos technológia, gombaölőzve nem volt de nem is lehetett látni benne drasztikus gombásodást. Ettől többet vártam, kelés hibátlan volt virágzáskor is jól nézett ki. Szerintem a sok eső meg, a hűvös idő betett.
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólására70-80% egy átlagos évhez képest.
Szép állimányok, de a tányérok elfelejtettek megnőni.
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólásáraNeostár 3 t homokos föld
Valakinek termés eredmény?
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraPedig elhiheted,3 éve már megjöttünk ebből az utcából.Igaz idén a neoma is megállt 3.3 tonnánál nálam,pedig tavaly kicsivel 5 tonna felett tudott.
Válasz Bigyófelügyelő #6883. hozzászólásáralehet a tápanyag nagy részét felélte a szára, meg ahol sok volt a csapadék lehet sok műtrágya kimosódott. Ezekre tudok gondolni, mert azért olyan hideg nem volt hogy negatív hatással legyen a kukoricára.
Válasz lemken #6877. hozzászólásáraA múltkor a másik topicban épp ezt kérdeztem, hogy nem kicsinyellitek e a csöveket! Igazából a növény elérte a max. fejlődési magasságát, de mintha a csőről elfelejtkezett volna... persze nem néz ki rosszul de ennyi eső után nagyobb csövet vártam! Lehet hogy majd a mázsa mást mutat, de az még odébb van! Én személy szerint arra gondoltam, hogy a rengeteg eső szépen kipucolta a nitrogént a növények alól....
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraEkkora különbség szerintem sincs...
Válasz Bobo77 #6880. hozzászólásáraNem,csak van egy kis kocsi itthon.LE25-ből 34 mázsa,neomából talán 49 mázsa ment rá.Neomát csak mondták,mázsajegyét nem láttam.Nem akarom elhinni,ekkora különbség lenne.
Válasz Mf-es? #6879. hozzászólásáraTalán így akarják átvenni?Ilyent még nem hallottam