Ilyen szerelvényt keresek öntözőcsőre, nem igazán találtam olyan webáruházat, ahol árulnának, ha valaki tud linket ahol lehet venni, megköszönném.
Más. Ha van egy szivattyúm, ami 600 litert tud 2,5 bar nyomáson és vannak tisza2 szórófejeim, amik 70 litert locsolnak ki ilyen nyomáson, akkor ez a szivattyú 8db tisza2-t tud elhajtani elméletileg. Jól számolok, vagy ennél bonyolultabb a dolog?
Megint más. Létezik kardán hajtású szivattyú, aminek a teljesítményigénye 10-12 le körül van? Tz4k van a háznál barátságos fogyasztással, ehhez érdekelne valami.
Ja ahoz se értek,de sajna volt hozzá szerencsém egy újhoz,de gyorsan
eltakarítottam!Amúgy biztos jó gép csak hülye vagyok hozzá, orrán
száján folyik csak ott nem ahol kéne.Egyébkén nálunk minden jól
megázott valami még jobban is mint kéne kivéve az én kukoricámnál
volt 1-2 mili.De hála istennek itt olyan jók a földek,hogy víz nélkül is
lehet termelni!
Jó,csak kérdés volt!:) Próbáltam utánjárni az engedélyeknek,de hozzám hasonló halandó embernek szinte lehetetlen,ugyhogy várom mit hoz a jövő. Csak próba öntözést csináltam eddig 110/400 as dobbal 25 ös fuvókával 9-9.5bárral. Simán megy egy tsz hagyaték kutról,ami 160mm átmérő,és 19m mély.
A mostani Haszon Agrárban van egy hír, miszerint az idén változtatnak a szabályozáson. Az 50 méteres kutakat sem kell majd engedélyeztetni, csak bejelenteni! Az 50 méternél mélyebbeknél is valamit egyszerűsítenek az engedélyeztetésnél!
Info: Haszon Agrár magazin
szia
Lenne egy kérdésem, akarok venni valamien motoros szivattyut de nem értek hozzájuk, kis szorofejekhez kellene, ezt a wh20 ast néztem vagy wbc50-50, vagy esetleg mást ajánlanál?
nekem 11 eve tomosom van,mol olajat hasznalok.............es soha semmi bajom nem volt vele.az 1;4 a legjobb adagolas ha tobb olajat teszel nincs ereje a mkotornak es csak fulad........
mennyiért vetted a wh 20ast?
Nekem van két wh20 megegy wb30 meg most csinálunk egy kardánost a t25 traki után meg egy 380as áramost.
A wh 20assal annyi a bajom hogy a 190/50es malupe dobot nem viszi rendesen azért csináljuk a másik kettőt...
Paprikában lehet használom majd a wh20ast 3db tisza2szórófejhez hasonló szórófejjel.
Amúgy jó kis gép elmegy sokáig csak figyelni kell rá víz ne menjen rá nagyon meg olajcserére figyelj és akkor sokáig elmegy
üdv.:Zsolti
Nekem egy ismerősöm itt Kecskeméten 60m-es kutat fúratott és onnét is még csak névlegesen tud 10 ha gyümölcsöst csöpögtetni de Míg József-nek hívják facebukon fenn van ilyentájt lehet hogy meg is találod
Dízellel 30 Ft körül, ha percenként, árammal meg 10 forint vagy az alatt, de áram esetében már komoly villanymotor kell, hogy egy perc alatt tudja vagy az alatt kinyomni. (3-4 baros hozzávetőleges költségek 1m3-ra.)
de én tapasztalatból kérdezem, hogy aki mondjuk 300 m3/óra teljesítménnyel locsol kútról mennyire jön ki neki. Nyilván az illető majd megírja nyomást, gondolom 1 bar os nyomással max csepegtetni lehet, de ott ugye nem megy ki akkor a mennyiség...
4790 hozzászólás
Tűzoltó tömlőket honnét jobb venni?
Válasz #2188. hozzászólásra
7db van lemezből gyártva most 1200ft/db gyártják ha érdekel 1000ft/db adom, most nem tudtam letölteni a képeket de ha érdekel elküldöm.
Válasz #2187. hozzászólásra
4-5db. 87-88mm a csőátmérő.
Válasz #2186. hozzászólásra
hány db kell?
Válasz #2185. hozzászólásra

De, hogy a kép miért nem jelenik meg?
Ilyen szerelvényt keresek öntözőcsőre, nem igazán találtam olyan webáruházat, ahol árulnának, ha valaki tud linket ahol lehet venni, megköszönném.
Más. Ha van egy szivattyúm, ami 600 litert tud 2,5 bar nyomáson és vannak tisza2 szórófejeim, amik 70 litert locsolnak ki ilyen nyomáson, akkor ez a szivattyú 8db tisza2-t tud elhajtani elméletileg. Jól számolok, vagy ennél bonyolultabb a dolog?
Megint más. Létezik kardán hajtású szivattyú, aminek a teljesítményigénye 10-12 le körül van? Tz4k van a háznál barátságos fogyasztással, ehhez érdekelne valami.
Válasz #2182. hozzászólásra
Hát ja így is lehet mondani.
Válasz #2181. hozzászólásra
Dőlj hátra és élvezd
Inkább mint a testedbe érted hehehe
Válasz #2175. hozzászólásra

Tehát akkor összegezzük --------
Betolod a virtuális szakadékba a többi magyar remekmű mellé, amiket én má virtuálisan bele-----------tam ??????
Válasz #2180. hozzászólásra

Most belegázoltál a lelkembe
Válasz #2179. hozzászólásra

Az má megvan itt a fórumon nincs esélyed iga Fanbácsi?????
Válasz #2178. hozzászólásra

Akkor nem csak hülye hanem nagykípű is lennék
Válasz #2177. hozzászólásra
1haon
300on meg 17t hehe
Válasz #2176. hozzászólásra

Tavaly is nagyot szakítottam a kukoricából aszem 17q lett
Válasz #2175. hozzászólásra

Ezé utálunk hogy b.ódjá meg....
Válasz #2174. hozzászólásra
Egyébkén nálunk minden jól
Ja ahoz se értek,de sajna volt hozzá szerencsém egy újhoz,de gyorsan
eltakarítottam!Amúgy biztos jó gép csak hülye vagyok hozzá, orrán
száján folyik csak ott nem ahol kéne.
megázott valami még jobban is mint kéne kivéve az én kukoricámnál
volt 1-2 mili.De hála istennek itt olyan jók a földek,hogy víz nélkül is
lehet termelni!
Válasz #2173. hozzászólásra

Biztos nem is értesz hozzá most se öntöző!
Válasz #2172. hozzászólásra

A nagyobb forrás dobok mennyire használhatóak komoly brutális öntözésre?
Válasz #2169. hozzászólásra
Jó,csak kérdés volt!:) Próbáltam utánjárni az engedélyeknek,de hozzám hasonló halandó embernek szinte lehetetlen,ugyhogy várom mit hoz a jövő. Csak próba öntözést csináltam eddig 110/400 as dobbal 25 ös fuvókával 9-9.5bárral. Simán megy egy tsz hagyaték kutról,ami 160mm átmérő,és 19m mély.
Válasz #2167. hozzászólásra
50 méterig nincs is értelmes vízadó réteg errefelé, mi 30 méterrel vagyunk ám a Duna és Tisza felett. Itt 100 méternél kezdődnek a komoly kutak.
Válasz #2164. hozzászólásra
de eléggé bonyolult és nagy a bürokrácia
Szia Bandita29 van van engedély
Válasz #2166. hozzászólásra
így egy ifa moci került rá
Szeva Koresz ami rajta volt Csepel motor egy 6 hengers javíthatatlan volt
Válasz #2164. hozzászólásra
A mostani Haszon Agrárban van egy hír, miszerint az idén változtatnak a szabályozáson. Az 50 méteres kutakat sem kell majd engedélyeztetni, csak bejelenteni! Az 50 méternél mélyebbeknél is valamit egyszerűsítenek az engedélyeztetésnél!
Info: Haszon Agrár magazin
Válasz #2165. hozzászólásra
Csepel.
Válasz #2162. hozzászólásra
Szia Levi
Dízelmotoros a szivattyú?Van hozzá alkatrészem.Adagoló meg 4 db porlasztó.meg egyéb csövek.
Válasz #2162. hozzászólásra
No, és van engedély vizhasználatra?:) Mikortol várható hogy csak bejelenteni kelljen az öntözést? Félek a büntetéstöl.
Válasz #2158. hozzászólásra
szia
Lenne egy kérdésem, akarok venni valamien motoros szivattyut de nem értek hozzájuk, kis szorofejekhez kellene, ezt a wh20 ast néztem vagy wbc50-50, vagy esetleg mást ajánlanál?
Válasz #2161. hozzászólásra

Szeva zozi hát kb 310-320 m , 20 m ki kellett vágni belöle mert nagyon rossz volt, + meg volt törve
Válasz #2160. hozzászólásra

Milyen hosszú lesz a locsolócsöved kolléga?
Szivattyú le probálva jól müködik

öntöző cső javítása elektrofitingel majd el válik bízzok benne 

segédem Antibácsi a szaki

Válasz #2151. hozzászólásra
nekem 11 eve tomosom van,mol olajat hasznalok.............es soha semmi bajom nem volt vele.az 1;4 a legjobb adagolas ha tobb olajat teszel nincs ereje a mkotornak es csak fulad........
Válasz #2157. hozzászólásra

mennyiért vetted a wh 20ast?
Nekem van két wh20 megegy wb30 meg most csinálunk egy kardánost a t25 traki után meg egy 380as áramost.
A wh 20assal annyi a bajom hogy a 190/50es malupe dobot nem viszi rendesen azért csináljuk a másik kettőt...
Paprikában lehet használom majd a wh20ast 3db tisza2szórófejhez hasonló szórófejjel.
Amúgy jó kis gép elmegy sokáig csak figyelni kell rá víz ne menjen rá nagyon meg olajcserére figyelj és akkor sokáig elmegy
üdv.:Zsolti
Válasz #2154. hozzászólásra

Készül hozzá a szórófej állvány, 2m magas lesz, 45-ös cső, a végén 6/4 menet, megy rá a Hidra szórófej. :)
Ilyet még nem hallottam!
Én stihl olajat teszek a fűrészbe, fűkaszába, simsonba, Hondába, soha nem szorult még meg semmi.
Vettem egy Honda WH20X szivattyút!
Válasz #2154. hozzászólásra
Mi sima legolcsóbb olajat használtuk amit a kúton adtak bele, legalább 20 éves a technika sosem volt még baja a pirostól...
Válasz #2153. hozzászólásra
Mi is stilh olajat használunk.
1:5 arány nem jó mert beszóratja a gépet.
1:4 arány a legjobb.
Válasz #2153. hozzászólásra
mert stihl olajat kevertünk be és megszorult a tomas
mikor a stihl olajat kevertük a simsonba azi s megszorult
a keveréési arány mindig jó volt !!!
Válasz #2151. hozzászólásra
Ezt hol halottad, hogy piros nem jó, nekünk évek óta azzal megy és semmi baja...
A husqvarna olaj bekeverve zöld
hali
TOMOS SMP2 szivattyúba a benzinbe milyen keverék olaj kell
???
mert mindenféle nem jó bele
azt tudom hogy a bekevert üzemanyagnak zöldes színűnek kell lennie, nem pirosnak
Válasz #2149. hozzászólásra
vezetéknevük. úgy tudom olyan 200ha körül öntöznek Borbás Kőrös Szentkirály háromszögben
http://www.sliced.hu/kamratura/site/gazda/id/176
Válasz #2147. hozzászólásra
Nem ismerem, Olasz a vezetékneve vagy a származása?
Hidra szórófejet az agroázis kft-n kívül lehet még valahol kapni?
Válasz #2145. hozzászólásra
nem ismered az Olasz családot? nekik van erre lineár
Válasz #2133. hozzászólásra
Nekem egy ismerősöm itt Kecskeméten 60m-es kutat fúratott és onnét is még csak névlegesen tud 10 ha gyümölcsöst csöpögtetni de Míg József-nek hívják facebukon fenn van ilyentájt lehet hogy meg is találod
Válasz #2144. hozzászólásra
Erre én is szeretnék választ esetleg, mondjuk 500 méteres érdekelne...
Nem tudjátok, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül egy lineár kiépítése, fenntartása? Mekkora területtől éri meg?
Válasz #2142. hozzászólásra
Na erre voltam kíváncsi... köszönöm
Válasz #2138. hozzászólásra
Dízellel 30 Ft körül, ha percenként, árammal meg 10 forint vagy az alatt, de áram esetében már komoly villanymotor kell, hogy egy perc alatt tudja vagy az alatt kinyomni. (3-4 baros hozzávetőleges költségek 1m3-ra.)
Válasz #2139. hozzászólásra
de én tapasztalatból kérdezem, hogy aki mondjuk 300 m3/óra teljesítménnyel locsol kútról mennyire jön ki neki. Nyilván az illető majd megírja nyomást, gondolom 1 bar os nyomással max csepegtetni lehet, de ott ugye nem megy ki akkor a mennyiség...