Gázolaj árak 606 Ft Benzin árak 588 Ft EUR 395.57 Ft USD 339.56 Ft CHF 420.17 Ft GBP 456.83 Ft

Fórum

Pályázat NFA földekre

Létrehozta: Radocz , 2011-12-14 11:12:25

Kedvencekhez Segítség

3003 hozzászólás
#1303 Radocz
2012-07-03 12:34:28

Válasz #1302. hozzászólásra

"magyaroknak kell a magyar földet művelni. "

Ez azért nem lenne hátrány.

A baj leginkább a hozzáértés hiánya.

Ha a Gazdakör szerinti elosztás valósult volna meg, akkor talán szebben nézne ki a határ.

Talán jövőre tanulnak belőle az érintettek és ....

smile cowboy

Nincs profilkép
#1302 Joske
2012-07-03 11:58:00

Ahogy én most láttom a Mariano után maradt helyzetet, még produktum sem nagyon lesz, nem hogy profit, meg adóbefizetés, meg foglalkoztatás... Sajnos magam is úgy gondoltam, hogy ki kell szorítani a külföldieket, és magyaroknak kell a magyar földet művelni. Most úgy néz ki sikerült a fürdővízzel a gyereket is kiönteni.

Válasz #1301. hozzászólásra

#1301 Radocz
2012-07-03 10:54:59

Válasz #1300. hozzászólásra

Az előbb olvastam, hogy egy energetikai cég a tönk szélére került, mert az önkormányzatok mindenféle kibúvót keresve nem fizetik a pénzt. Van más bibi is, de ez is igaz lehet.

Ha a Ha...... KFT-hez hasonlóan az Önkormányzat el kezd gazdálkodni, akkor nem jó.

Ha Pirosak helyett a Narancsosok kapják, az szintén mindegy nekünk. Ha szükségleteink szerint jut belőle "mindenkinek, akkor kevésbé lesz gazdaságos a termelés.

Jó lenn megfogalmazni egyszer és mindenkorra a célt, elveket és ezt azután betartani.

Az erdőm szomszédságában ilyen állami földön gyomirtózták a kukoricát. Azt mondja a gépkocsivezető, az a traktor megy 60 KM/óra sebességgel.
Mehet, mert elég nagy tábla ahhoz, hogy ne legyen semmi az útjában. No meg ennyit tudnak ezek a nagy gépek.
Csak hogy mindenki értse Kösely RT, Hajdúszoboszló.
Szerintem az akkori vezetők vitték tovább a szakmájukat.
Ja hogy ezt esetleg bagóért szerezték? Hát ehhez már nem tudok megjegyzést tenni, de hogy most adjuk oda bagóbbért más csókosnak, azzal viszont nagyon nem értek egyet.

Miért is nem lehet egy minimum árat szabva licitálni a területekre?

Olyan szerződést kötni, jah nem fizet a bérlő, akkor az államé lesz ismét egy rövid időre a hasznosítás.

De ezt az okosok ki tudnák találni, csak Őket kellene megbízni a feladattal, és felügyelni, hogy a végrehajtás megfelelően történt-e.

Az hogy meghosszabbították és ilyen feltételekkel, azz hibának tartom az MSZP részéről.

De asz nem következett be, mint a Mariáno KFT esetén, hogy emberek lettek munkanélküliek, azért, mert az NFA földeket kiosztották a "műkarmos Gazdáknak".

És sajnos ezek az itteni Fórum olvasása alapján a szomorú tények.
Tudom, hogy nem most lesz, amikor a "hatóság) lealacsonyodik a mi szintünkre, de talán el jön az a világ, hogy....
Az is eljött, "majd ha Amerikának fekete Elnöke lesz."

És ment tovább az élet, ahogy előtte.

Továbbra is szántunk vetünk aratunk.

Most éppen izzadunk, de akik "jó kombájnban" ülnek azok nem.
Mikor először beültem egy ilyenbe, (ami a szalmát szecskaként szórta szét) majd lefagyott a lábam.

Dezső bátyám!
Régen hallottam a hangod.
Látom itt vagy a skype-n.

Nincs profilkép
#1300 Joske
2012-07-03 10:30:56

100 ezer hektár föld kerülhet vissza az államhoz

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/03/100_ezer_hektar_fold_kerulhet_vissza_az_allamhoz/

Az hogy ez jó hír -e vagy sem, hát döntse el mindenki maga...

#1299 Radocz
2012-07-03 09:28:08

Válasz #1289. hozzászólásra

"kíváncsi vagyok mikor lesz kicenzúrázva ez a fórum..."

(Az ano hozzászólásait nézegetve vettem észre ezt a bejegyzést.
Az őszibarack közé rejtve).

Anno több hozzászólásom lett moderálva. Nem értettem, hogy mi nem tetszett benne, de biztos neki volt igaza.

Most, hogy egyesek a tényeket (esetenként a vélt igazukat) közre adják kulturált formában, ez már okot ad a cenzúrára?

Hát akkor tényleg elmondhatjuk, hogy mi sem ilyen színű lovat akartunk.
Most nem mondjuk. De eljön-e a pillanat, hogy fogjuk mondani?????

smile cowboy

Az alábbi levelet juttattam el az NFA vezetőjéhez.
Kértem a segítségét, a mendemondák elkerülésére.
Azért ezt a két megyét, mert .....

Itt megismételve, biztos célba is fog érni.

"Tisztelt NFA!

Szeretnénk tisztábban látni az NFA pályázatok ügyében.
A médiában megjelent sok információ ezt nem teszi lehetővé.
Szeretnénk elemzést készíteni, és a számok tükrében megismerkedni a tényekkel.

Az elemzés elkészítéséhez először egy alaptáblázatban foglalnánk össze az egyes pályázatok legfontosabb adatait, melyek meghirdetett blokkonként és településenként az alábbiak:
• a blokk azonosító kódszáma
• települése
• területe (ha)
• művelési ága
Az alábbiak helyett lehetne használni színeket, számokat, a titoktartás miatt.
• a nyertes neve
• a nyertes lakhelyének/székhelyének postai címe
• a nyertesre vonatkozó esetleges egyéb információk
Kellene még a többi pályázó neve is.

lakcíme,

egyéb információ. formai okok miatt érvénytelen a beadás, kevés pontszám miatt elutasítva, stb.

Hajdú-Bihar és Szolnok megyéről lenne szó.

Várom a megtisztelő választ.

Tisztelettel: Radócz István"

Ha valakit érdekel az út, telefonon érdeklődjön.

Hogy miért?
smile cowboy

#1298 Radocz
2012-07-03 09:09:25

Válasz #1293. hozzászólásra

"nem tart ki következetesen konkrét elvek mellett."

Vagy nincsenek elvei, vagy menet közben változhat is.

Ettől még lehet valaki RENDES ember.
Mivel nem ismerem, így nem tudok véleményt mondani.

Szerintük jót tettek a gazdáknak.

A parasztok nem mondanak annyi sok jót.
smile cowboy

Nincs profilkép
#1297 Sárvári Attila
2012-07-02 18:57:45

...bocs, de maradnom kell a jó öreg .pdf-nél:
https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKekkyY0lwU2tFcFE

Nincs profilkép
#1296 Sárvári Attila
2012-07-02 18:50:23

...feladom...
Itt megnézhető:
https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKRkt5azNWQ1lzXzg

Nincs profilkép
#1295 Sárvári Attila
2012-07-02 18:46:16

...talán most...

Nincs profilkép
#1294 Sárvári Attila
2012-07-02 18:43:26

... nem akar sikerülni ...

Nincs profilkép
#1293 Sárvári Attila
2012-07-02 18:41:27

Kedves Joske!
A vidékfejlesztés valójában nem "szakmafüggő", hanem olyan összetett tevékenység, amiben az tud érvényesülni és sikert elérni, aki "lát a pályán", van kialakult jövőképe, továbbá képes ehhez partnereket találni. Magyarán szervezőtehetség/képesség kell hozzá elsősorban. És talán valami naiv, erős hit és kitartás.... A legkorábbi és legjobb vidékfejlesztési programokat teljesen heterogén indíttatású és iskolázottságú emberek hozták létre, és büszke vagyok rá, hogy sokukkal baráti viszonyban vagyok!
Így fogalmazott dr. Szörényiné dr.Kukorelli Irén, az MTA Regionális Tudományos Bizottság tagja:
„…a kistérségek működőképessége igen széles skálán mozog, sikerességük szervezet-, sok esetben személyfüggő…”
(Autonóm kistérség szakmai nap, Magyar Tudományos Akadémia 2002. szept. 25.) A sors úgy hozta, hogy a Borsodi Mezőségben én lettem ez a személy...
Budaival sem az a baj, hogy nem agrárszakember. Jogászként is alkothatna maradandót - minden feltétel adott hozzá. A probléma az, hogy... hmmm... hogy is fogalmazzak ... nem tart ki következetesen konkrét elvek mellett. Nem úgy, mint Ángyán, vagy - még ha szerénytelenségnek is tűnik - akár én.
Csatolok egy "röpiratot", amit talán 2008-ban az egyik MAGOSZ szervezésű félpályás útletárásos tiltakozó akción osztogattunk. Azt is, mint a Gazdakör minden dokumentumát az elmúlt 10 év alatt, ezt is én írtam..

#1292 Radocz
2012-07-02 10:38:22

Válasz #1284. hozzászólásra

Nem kipakolás van, hanem a tények közreadása, ami az ellenzék olvasatában így értelmezendő.

smile cowboy

Nincs profilkép
#1291 Joske
2012-07-01 13:28:00

Folytatva az előző postomat, Dél-borsodi viszonyokat aki ismeri, az tudhatja hogy a Mariano kft elég gáláns volt tavaly amikor a területeket visszaadta. A szántókat feltárcsázta, a legelőkön a vadtúrásokat elsimítózta, és számos elvetett területet hagyott a következő bérlőnek. Nyilván kényszerből mert nem tudhatta, hogy lesz -e pályázat vagy megbízási szerződést kap -e?
A hetekben jártam kint a területen, és vicces állapotokat láttam. A mostani bérlők hozzáértését jellemzi, hogy azokon a területeken ahol nem lábonálló terméssel várta Őket a termőföld mindenhol kukoricát vetettek. A vadászok a legnagyobb igyekezetük ellenére sem képesek a vaddisznókat olyan ütemben kilőni, ahogy azok lehúzódnak a Tiszató környékéről a bőséges élelem után amit a kukorica jelent. Volt olyan gazdálkodó aki kétszer vetette el a kukoricát...
Most kaszálás után számtalan helyen b@sztak összeszedni az avarkupacokat, aminek megint csak az az eredménye lesz, hogy a rothadó avar alatt megjelennek a giliszták, egerek, csigák, amit a disznó látótávolságon kívűl is ki fog szagolni, mert neki ez kedvenc csemegéje is egyben. A napraforgó is jó haszonnal termeszhető, de ezen a Dél-borsodi területen a vadtól ez is veszélyben van, mert száraz időben előszerettel rágcsálja a szárakat a nedvességért.
Figyelmébve ajánlom, ha megy befelé Mezőnagymihály irányából az övcsatornát elhagyva jobbra térdig érő napraforgót talál. A politikai háttérbő előkerült haszonélvező, mindenféle szaktudás és tapasztalat nélkül nagy vehemenciával a 2cm-es tárcsanyoba belevetette a napraforgót. A karógyökér meg ugye ment volna lefele a szikes perctalajba, de mintazserűen visszapattant a talajról. Fogadásom lenne rá, ha lesz neki 5q/ha átlaga, akkor visszaadom a agrármérnöki diplomámat nyomba.

Csupán csak arra szeretném ráirányítani a figyelet, hogy mekkora károkat képes önmagának és a természetnek okozni a hozzánemértő, tapasztalatlan műkörömépítő, könyvelő, futbalistából avanzsált gazdálkodó, aki földet ezidáig csak a virágcserépben látott. Nem értem, hogy a pályázatok elbírálásánál miért nem vették jobban figyelmbe a szakmai rátermettséget? Tudni lehet, hogy a Tállai által pédálozott műkörömépítő férje hasonló ostoba hozzánemértésemiatt ment csődbe. Nem elég csak megvenni a traktort, aztán nekiesni a földnek hűbelebalázs módjára, szaktudás is kell hozzá, mert a föld egyik kezével ad a másikkal meg duplán elvesz, ha nincs észnél a gazda.

Nincs profilkép
#1290 Joske
2012-07-01 12:51:37

Válasz #1288. hozzászólásra

Tisztelt Attila! Én értem azt amit mond, és minden tiszteletem az Öné és Ángyán Úré azért mert kiáll az eredeti véleménye melett (nem úgy Budai Gyula aki ha nagyon kukacoskodni akarok, eredeti szakmáját nézve jogász és nem agrárszakember). A Fidesz vizet prédikált, és bort iszik. Látjuk hogy a Fidesz eredetileg meghirdetett agrárpolitikája csak kampánynak szólt, és mi lett belőle. Az igéretek és a tettek köszönő viszonyban sincsennek egymással. Szokták volt mondani a fejétől bűzlik a hal.

A tények: a gazdasági szabadságharc eredményeként, az ország több leminősítésen esett át, a külföldi befektetők csak magas kamatra hajlandóak finnanszírozni az országot. Az irányadó jegybanki alapkamat 7% (Csehországban ez ma 0,75%!). Rekord szintre emelkedett a munkanélküliség. Aki teheti menekül az országból, soha ennyien nem hagyták el az országot mint az elmúlt 2 évben.

A Fidesz államosította és elherdálta a nyugdíjmegtakarításokat. Csak az isten tudja miféle politikai háttéralku alapján kellett az oroszoktól ráfizetéssel visszavásárolni a MOL részvényeket. Remélem a következő politikai éra ezért is el fogja számoltatni Fellegi Tamást.

A fidesz nemzetbiztonsági ügynek minősítette Hernádi Zsolt védelmét, Horvátországban az ottani miniszterelnököt felelősségre lehet vonni, Hernádi élvezi a magyar kormány védelmét ugyan abban a korrupciós ügyben. Úgy tűnik Horvátországban a demokrácia és a jogállamiság előrébb tart mint nálunk.

A Fidesz átlátható és tiszta földbérlet pályázatot igért, ehez képest egy átláthatlan és velejéig korrupt pályázati rendszerrel állunk szembe, ahol az emberek a bifezetett 40.000Ft+Á pénzükért egy lutriszelvényt kapnak kézhez "Nemnyert" felirattal.
Azt hogy ki miért nyert vagy nem nyert, azt meg titkosítják...
Csak tényeket mondanék a Dél-borsodban kirugdalt Mariano kft. 37 embert volt kénytelen elküldeni a helyébe lépő bérlők közűl mindösszesen a 1 főt vett fel a Böllérudvar kft. Gratulálok a sikeres pályáztatással sikerült 36 munkahelyet megszűntetni, de kit is érdekel ez az adat kormánykörökben!?

A gazdasági "szabadságharcot" a dolgozó adófizető polgárok nagyon keményen megfizették, és nagyon nem akarták még elkezdeni sem. Ma is ötletszerűen újabb adóterheket aggadtak a nyakunkba, pedig a kormány szerint "tündérmesébe" illően hasít a "gyorsnaszád".

Ami dühítő ebben társaságban az a mérhetetlen közöny és cinizmus amit pókerarccal a választók arcába tolnak nap mint nap a Budaik, a Gíró-Szászok az Orbánok, Tállaik stb.

Nincs profilkép
#1289 ano
2012-07-01 11:47:51

kíváncsi vagyok mikor lesz kicenzúrázva ez a fórum...

Nincs profilkép
#1288 Sárvári Attila
2012-07-01 11:41:39

Válasz #1285. hozzászólásra
Ugyanúgy elkötelezettje vagyok a FIDESZ meghirdetett vidékpolitikájának, mint 2007-ben. A sors furcsa fintora, hogy -talán mert Egerben születtem és a tiszabábolnai 15, sőt 17! év után újra itt élek - az élet rám osztotta Sárközi .... szerepét. Az öregeknek még kötelező olvasmány volt Gárdonyi Géza Egri csillagok c. regénye. Abban szerepelt Sárközi, a ....ember, aki észrevette, hogy Hegedűs hadnagy árulóvá vált - Dobó meg is büntette az árulót.
Most én vagyok Sárközi, és ordibálok Dobó kapitánynak...

Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:03:38

Nincs profilkép
#1287 Sárvári Attila
2012-07-01 11:29:29

... egy másik korabeli dokumentum...
https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKQ3pxZExDOVNNVzQ

Nincs profilkép
#1286 ano
2012-06-30 23:34:20

Válasz #1285. hozzászólásra

most úgy látszik, hogy elszigetelődött. de a jövő történelemkönyvét nem most írják...

Nincs profilkép
#1285 Joske
2012-06-30 23:27:47

Ángyán Úr és Sárvári Úr is mindig arról beszél, hogy nem akarja szétverni a Fidesz szekerét amin most is "trógerek" ülnek. Amíg ez így van, addig érdemben semmi nem történik, a szavak meg elszállnak. Ha meg neki mennének az "ellenségnek", akkor nagyon hamar elszigetelődnének. Nem irigylem őket, mert kutyaszorítóban vannak ők is. Nem annyira jó két szék között a földre ülni, lásd a néha Pallag László hogy elszigetelődött amikor szélmalomharcát vívta.

Nincs profilkép
#1284 007
2012-06-30 22:38:54

Válasz #1283. hozzászólásra

"A másik fele a dolognak, hogy ha már úgy esett, hogy a vidékfejlesztésbe ölt évtizedek után őt állítaná be mutyistának Tállai András, akkor ő bizony felrúgja a szaros bilit nekifutásból, és kipakol az agroinform fórumán. "

hol van ez a kipakolás?

Nincs profilkép
#1282 Joske
2012-06-28 17:35:26

Nagyon nem követem a fidesz TV adásait, a belinkelt videó alapján mind a tvcsatorna, mind Tálai magáról állított ki bizonyítványt. Gusztustalan dolog úgy vádaskodni, hogy a másik félnek nincs lehetősége védekezni. Ez az egész sajtógyalázkodás jól tükrözi a fidesz antidemokratikus törekvéseit. Mondtam mindenkinek 2010-ben, hogy nagy baj lesz az elkövetkező "viktoriánus" korszakban, de erre ami lett senki sem számított. Remélem a Matolcsi, Budai, Tálai, Simicska, Nyerges féle idiótákat is törvényszék elé lesznek állítva.

Nincs profilkép
#1281 Sárvári Attila
2012-06-28 16:49:55

Itt Tállai András polgármester volt a házigazda:

"Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának 2003. 04. 30.-án Mezőkövesden tartott kihelyezett ülésén elhangzott előadás szövege. Szerző-előadó: Sárvári Attila vidékfejlesztési menedzser

Tisztelt Polgármester úr!
Tisztelt Elnök úr!
Hölgyeim és uraim!

Sárvári Attila vagyok, a Cötkény Térségfejlesztő Szövetség ügyintézője, vidékfejlesztési menedzser. Szövetségünk Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Ároktő, Mezőnagymihály községek és Mezőcsát város Önkormányzatainak alapításával létrejött, Borsodi Mezőség elnevezésű vidékfejlesztési kistérség. Fő tevékenységünk integrált vidékfejlesztés, amiben már sokévi tapasztalatot szereztünk.
Váradi államtitkár úr említette az imént a VTT és a tervezett Dél-borsodi tározó összefüggésében az elhíresült csíkos egeret. Nemcsak az ominózus csíkos egérről híres azonban a Borsodi Mezőség kistérség.
Örömmel és jogos büszkeséggel jelenthetem, hogy múlt év december 12.-én Brüsszelben, a „Natura 2000” konferencián összeurópai léptékben mindössze 5, követendő mintaként ajánlott, fenntartható vidékfejlesztési modell között Magyarországot a Cötkény program, illetve az azt végrehajtó Borsodi Mezőség kistérség képviselte.
Szerveződésünk legfőbb célja a tarthatatlan elmaradottság felszámolása. E szempontból nyilván nem véletlen, hogy jóval a VTT koncepció előtt létrehozott Szövetségünk területe úgyszólván hajszálpontosan megegyezik a később tervezett Dél-borsodi árvíztározó területével.
Dr. Szanyi Tibor FVM államtitkár úr azt írja a „Gazdálkodás” című folyóirat 2003 évi 6. számú különkiadásában, uniós csatlakozásunk kapcsán:
„Magyarországnak –természeti körülményei folytán- szinte behozhatalan előnyei vannak a szántóföldi gabonatermelésben (az ún. GOF szektorban. S.A.),
amit bizonyít az e szektor tetején ülő vállalkozók elképesztő gazdagsága is.”
Ez nyilván igaz az ország 2/3-át kitevő, jó minőségű termőföldekre. Erre jár a közismert 55%-os mértékkel induló, kvótákkal szabályozott közvetlen támogatás, amit a Közösségi Agrárpolitika költségvetésének úgynevezett első pillére finanszíroz.
Az ország másik egyharmada azonban kedvezőtlen adottságú, környezetileg érzékeny terület, amely nemigen tud ebből részesülni. Ide tartozik a Borsodi Mezőség is.
Az Unióban az ilyen területek számára „találták ki” az úgynevezett második pillért, amely –többek között- az agrár-környezetvédelmi programokat, szolgáltatásokat finanszírozza. Ez sokkal kevésbé közismert, mondhatni elhallgatott része az uniós agrárszabályozásnak.
Hogyan függ össze a két pillér a VTT kapcsán?
Erősen leegyszerűsítve úgy fogalmazhatnánk, hogy a jó minőségű földeken folyjék piaci versenyszerű, első pilléres támogatású intenzív termelés, a kedvezőtlen adottságú területeket pedig használjuk fel ezek megvédésére, az árvizek kezelésére, egyéb természetközeli termelésre, a társadalom számára hasznos környezetvédelmi szolgáltatások nyújtására a második pillér felhasználásával.
Az uniós második pilléres kifizetések hazai „előfutára” a Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Program, rövidített betűszóval: NAKP.
A NAKP bevezetését elrendelő kormányhatározat 1999-es megszületése utáni negyedik évben még mindig csak ott tartunk, hogy szabotázsszerű hosszú vajúdás után is csak néhány kistérségben indult el a program kísérleti jelleggel. A VTT 14 tározós variációjában az érintett 50 településből 40 a NAKP hatálya alá tartozó Kiemelten Fontos Érzékeny Természeti Terület kategóriába esik, de forrás híján náluk nem indult be a program.

Úgy kell tehát az érintett települések vezetőinek a VTT ügyében dönteniük, hogy jövőjük szempontjából rendkívül jelentős gazdasági körülményeket egyáltalán nem is ismernek.

A Borsodi Mezőség abban a szerencsés helyzetben van, hogy mi már megtapasztalhattuk a NAKP előnyeit. E tapasztalatot tükrözi az alábbi nyilatkozat (részlet):
• nem árvízi vésztározó, hanem olyan természetközeli ártér szeretnénk lenni, amely esetenként árvízi vésztározó funkciót is betölt,
• olyan felszíni vízgazdálkodást szeretnénk, amely a legnagyobb összegű és tömegű tájfenntartási, agrár-környezetvédelmi szolgáltatási díjak (támogatások) hozzáférésére jogosítja gazdálkodóinkat,
• végezetül –legfontosabb szempontként- azt akarjuk, hogy ezekhez a kifizetésekhez csak és kizárólag helyben lakó gazdálkodók, helyi emberek juthassanak hozzá.
Ha ezek az elvárásaink teljesülnek, a megfontolt és jól előkészített szakmai döntéseket bizalommal rábízzuk a vízügyi és természetvédelmi szakemberekre.
Tiszavalk, 2002. június hó Borsodi Mezőség Gazdakör Elnöksége

Valószínűnek tartom, hogy a NAKP széleskörű elterjesztése feloldja a VTT-vel szembeni jelenlegi ellenérzést az érintett gazdák körében. A szükséges pénzügyi fedezet pedig nem igényel plusz nemzeti költségvetési forrást, ha a Kormányzat a Tisza mentén, a leendő tározóterületeken a Közösségi Agrárpolitika második pillére mentén garantálja a területalapú kifizetési normákat.

Végezetül utalva Szanyi Tibor államtitkár úr idézett mondatára, örülnénk, ha néhány év múlva a mondat kiegészülhetne az alábbiakkal:

„Kedvezőtlen adottságú területein Magyarország sikerrel használta ki az uniós csatlakozás nyújtotta lehetőségeket. Bizonyítja ezt a Tisza folyó gyönyörű, revitalizált árterén élő és gazdálkodó helyi lakosság elképesztő gazdagsága is.”

Köszönöm megtisztelő figyelmüket."

Nincs profilkép
#1280 Sárvári Attila
2012-06-28 16:22:36

...bosszús vagyok, mert elveszett. amit most írtam!
Megpróbálom újra, de inkább csak idézgetek korábbi dokumentumokból.
A SzentIstván Rádióban 2010 nagyhetén, a választások előestéjén elhangzott riport:
https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKYjhmMmFmNWEtMGM5Ny00MzI1LTk0MTAtOTE2ODMyNjUyZTcz
Aki meghallgatja (3 perc), megérti, miért esik olyan iszonyúan rosszul a Fidesz velem szembeni magatartása.
Tállainak ezt írtam:
"From: Sárvári Attila
To: Tállai András ; Tállai András
Sent: Friday, July 15, 2011 11:07 AM
Subject: Borsodi Mezőség
Kedves András!
Remélem, még nyári szabadságod előtt elér ez a levelem.
Tisztelettel kérlek, mielőbb szíveskedjél lehetőséget adni egy rövid személyes megbeszélésre.
Másfél évtizedes munkánk olyan fordulóponthoz érkezett, amelynek megoldásában feltétlenül szükségesnek látom a segítő részvételedet.
Szíves tájékoztatásodra csatolok egy kis információt, hogy mit csináltam/csináltunk a a dühöngő szoci érában....
A rádióriportot Windows Media Player-rel hallgasd meg, úgy nem harapja le a végét!
Barátsággal és szeretettel
Sárvári Attila"
A korábbi kamányfőnökének, Vámos Zoltánnak:
"Kedves Zoli!
Úgy vélem, itt az ideje, hogy az elmúlt 8 keserves és üres év után érdemi munkához fogjunk a Borsodi Mezőségben.
Ebben kérem a segítségedet.
Kapcsolatunk felfrissítéséhez csatolok néhány jellemző dokumentumot, ami az elmúlt időszakot talán jól jellemzi.
Kérlek, adj lehetőséget személyes találkozásra,
barátsággal és szeretettel
Sárvári Attila
(a rádióriportot Windows Media Player-rel játsszd le, úgy nem harapja el a végét...)"
Egyikük sem válaszolt, pedig akkor még csak szerveződött a Gazdakör elképzelése a földbérletekről.Alapos a gyanúm, hogy ők már akkor tudták, hogy hiába ugrál Ángyán, és hiába vagyunk az ő mintaterülete...

Nincs profilkép
#1279 Pöttinger
2012-06-28 14:26:51

Válasz #1278. hozzászólásra

És mi van, ha nem olvasta el.

Nagy vezetőknél fordult már elő, hogy idő hiány miatt csak egy aláírásra volt idő, mert viszik a postát.

Sőt azt is hallottuk, hogy a nevét valaki más (másnál történt) írta ODA, mert Ő mindig csak x színű tollat használ aláírásra.

Hogy ezt nem tudta volna környezetében levő?

smile confusedsmile confusedsmile confused

Nincs profilkép
#1278 Sárvári Attila
2012-06-28 14:05:30

Válasz #1275. hozzászólásra:
... azt maga Tállai András írta alá ...

Nincs profilkép
#1277 Pöttinger
2012-06-28 14:01:43

Az FVM így ír a villanyszerelő beadványáról.

"Örömmel vettük és szakmailag támogatjuk az ilyen jellegű kistérségi elképzeléseket és kezdeményezéseket, amelyek elsődlegesen a helyi sajátosságok adottságok és lehetőségek részletes feltárásán és az együttműködésben résztvevők közös mérlegelésén alapszik."

"Budapest, 1995. január 20.

Majoros Endre
osztályvezető."

Hogy milyen mezőgazdasági beállítottságú villanyászaink vannak?

Nincs profilkép
#1276 Pöttinger
2012-06-28 13:52:44

Idézet az egyik levél végéről:

"Remélem, hogy ez a stratégia (amit egy Egri villanyszerelő küldött nekem) is hozzájárulhat a borsodi elmaradott térségnek az ország többi régiójához való felzárkóztatásához. Bízom abban. hogy a dokumentum kidolgozóinak tervei megvalósulnak, ehhez valamennyi, a programban résztvevő számára sok sikert kívánok.

Budapest, 2001 május 14.

Üdvözlettel:
Tállai András"

Ez az amikor már tehetnék értetek valamit, akkor inkább magamért teszek.

Nincs profilkép
#1275 Pöttinger
2012-06-28 13:40:16

Ha Tállai Úr elolvasta azt a válaszlevelet, amit a Sárvári Úrnak írt a Pénzügyminisztérium, akkor "könyörgöm gyerekek, ......."

Ha nem olvasta el, akkor meg .......

Ez az amikor az ember levágja azt a gallyat, amin éppen ül.

Ha jól látom a történet 1994-ben kezdődött.
A sokat bírált szocialisták nem seperték szőnyeg alá a problémát, de a 2011 évig nem volt mit tenni.

Ekkor a Gazdakör tett, amit a VM keresztül húzott.

Ezt a szennyest ezek után nagyon nehéz lesz tisztára mosni.
Már nem csak a szakértőknek kell készíteni a lapátot, hanem a magasabb szinten levőknek is.

Ha összefogunk sikerülni fog, mert sikerülnie kell.

Van média, ami mellettünk van.
Én csak olyat ismerek, ami az I-gazságot szolgálja, de ez most a másik oldal ellen fekete pont.
Mit fekete pont. Maga a gyalázat.

És még mindig különbség van az Ő igazuk és a mi igazunk között.

Mikor látunk korrekt kimutatást?
Ki illetékes ebben?

VM Miniszter, NFA, Miniszterelnök, stb.???

Nincs profilkép
#1274 Sárvári Attila
2012-06-28 13:08:21

Valami oknál fogva az utolsó link nem működik, megpróbálom újra:

Sárvári 2009 https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKVlozdW1NODI5YVk

Nincs profilkép
#1273 Sárvári Attila
2012-06-28 13:01:26

A szerkesztővel egyeztettük előre, hogy kb. milyen kérdést tesznek fel, arra készültem a következő kis szöveggel:
"Köszönöm a lehetőséget, jó estét kívánok. Akkor pontosítsunk: 22 évvel ezelőtt voltam Egerben önálló építőipari kisvállalkozó. Ma már ennek nincs jelentősége.
A rendszerváltáskor falusi turizmusba fogtam és tizenöt évig voltam a Borsodi Mezőség kistérségben állandó lakos.
Eközben a helyi emberekkel közösen beindítottuk az elismert vidékfejlesztési programunkat, aminek a megvalósításában az FVM irányítása mellett egészen a betegségemig vidékfejlesztési menedzserként dolgoztam. Munkámat a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel ismerték el. Megszerveztem a Gazdakör Egyesületet és jelenleg is a titkára vagyok.
Tállai úr mindezt jól tudja, hiszen kezdő képviselőként maga is segített a program megerősödésében, ahogyan én is segítettem őt és a FIDESZ-t a választási küzdelmekben. Aztán persze ő magasra került, eltávolodtunk egymástól. Azonban igen erős felindultság és félreinformálás kellett ahhoz, hogy ezeket az előzményeket elfelejtse és ezt a jutalék-dolgot mint reális lehetőséget egyáltalán megemlítse. Erre semmilyen lehetőségem és szándékom sem volt.
Nagy örömünkre 2007 táján a saját vidékfejlesztési programunk alapelvei megjelentek a FIDESZ retorikájában. Ami most az állami földek ügyében történik, az nem ez. Tiszta szívvel javaslom Államtitkár úrnak, hogy csapja el a rossz tanácsadóit és segítsen újra jó irányba fordítani azt a bizonyos szekeret."
A műsorvezető asszony -egyébként teljesen jóindulatú - kérdéseivel azonban más irányba vitte a mondanivalómat, ezért sikeredett kicsit sutára. Végül is a főbb cáfolatokat sikerült elmondanom.
Aki pedig még több információt szeretne az előéletemről, a program előzményeiről, feltettem néhányat ide:
Kerekes 1994 https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKNmN6bUhhMFBHaVU
Majoros 1995 https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKbkE2RTJhN1FMLVE
Tállai 2001 https://docs.google.com/open?id=0ByqRo1o9WAOKRmltbUtFVm9tUVk
Sárvári 2009 https://docs.google.com/file/d/0ByqRo1o9WAOKVlozdW1NODI5YVk
Ha van konkrét kérdés, szívesen válaszolok.
Egyébként gratulálok a fórum létrehozójának és résztvevőinek, mert az inkognitó ellenére ez az egyik legkulturáltabb, nem sértegető, de mégis szókimondó fórum, amit olvastam.

Nincs profilkép
#1272 Sárvári Attila
2012-06-28 12:50:06

Ezt írtam HírTV-nek:
Hír Televízió Szerkesztősége Tárgy: Helyreigazítási kérelem
Budapest
Szentendrei út 89-93.
1033

Tisztelt Szerkesztőség!

A Kontraszt című műsoruk 2012. június 24.–i adásában jó hírnevemet sértő, valótlan kijelen-tések hangzottak el Tállai András államtitkár úr megfogalmazásában.

A személyemet rossz színben feltüntető, általam kifogásolt szövegrész így hangzott:

„... ennek a kárvallottja vagyok, mert valakinek, név szerint Sárvári Attilának, egy egri villanyszerelő embernek nem jött be a számítása, hogy majd az alapján osztják ki a földeket Dél-Borsodban, ahogyan azt ő szeretné, hogy azután a nyertes gazdáktól jutalékot tudjon beszedni, és bosszút forralt ellenem...”

Cáfolat hiányában a kijelentés alkalmas a nézők előtt a személyem lejáratására. Olyan látszatot kelt, mintha illetéktelenként és önös érdekből, sőt „bosszúból” akadékoskodnék.

Kérem, hogy a vonatkozó törvénynek megfelelő módon tegyék közzé az alábbi helyesbítést:

„Az interjúban megnevezett Sárvári Attila a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület megszervezője és jelenleg is titkára. 15 évig volt kistérségi állandó lakos, a Földművelésügyi és Vidék-fejlesztési Minisztérium szakmai irányítása alatt volt helyi vidékfejlesztési menedzser.
Munkáját a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el.
A visszavont földbérleti pályázat folyamatára érdemi befolyással nem bírt, abból bármilyen végeredmény esetén anyagi előnye nem származott volna.”

Intézkedésüket előre is köszönöm.

Eger, 2012. június 26.
Tisztelettel

Sárvári Attila
3300 Eger, Faiskola u. 24/a
30/2 487 587

Nincs profilkép
#1271 Sárvári Attila
2012-06-28 12:47:43

Kedves Barátaim!
Eddig inkognitóban vettem részt a fórum életében. Nincs azonban semmi titkolnivalóm, ezért immár saját nevemen írok.
A Hír TV-s Tállai-Sárvári riport előzménye az volt, hogy 24.-én vasárnap este tévézés közben a Kontraszt c. műsorban megdöbbenve hallottam Tállai úrtól a személyemet illető kijelentést. Másnap azt a tanácsot kaptam, hogy kérjek helyreigazítást. Ezt kedden meg is írtam, és mielőtt postára adtam volna, e-mailban is elküldtem a szerkesztőségnek. Legnagyobb meglepetésemre rögtön hívtak, hogy elfogadom-e lehetőségként, hogy este a Rájátszásban kapok néhány percet reagálni. Szabadkoztam, hogy élő adásban nyilatkozni számomra nagy kockázat, de végül is elfogadtam. Az lett belőle, ami adásba ment.
Eredetileg csakis a saját személyemet ért lejáratásra akartam helyesbítést kérni, mivel Tállai úr úgy állította be a mondanivalóját, mintha én egy akadékoskodó "egri villanyszerelő ember" lennék, akinek ugye semmi köze a dolgokhoz, de "nem jött be a számítása", hogy „úgy osszák a földeket, ahogyan ő szeretné, hogy azután a nyertes gazdáktól jutalékot tudjon szedni", és ezért bosszúból lejárató sajtókampányt szerveztem ellene.
A továbbiakban részletekben közlöm az információkat, mert nem ismerem a szerver korlátait.

Nincs profilkép
#1270 Pöttinger
2012-06-28 11:51:48

Válasz #1268. hozzászólásra

Egyesek így gondolják, kettesek másképp gondolják.

Több olyan terület van, ahova egy pályázat érkezett.
Hogy miért érkezett egy pályázat, azt a helyi kocsmákból meg lehet tudni.

Aki nagyon Fidesz ellenes, az ki is tudja következtetni.

Nincs profilkép
#1269 Pöttinger
2012-06-28 11:47:18

Válasz #1259. hozzászólásra

Miért van az-az érzésem, hogy nem akarta a riporter hogy megtudjuk a S Attila véleményét a dologról?
Mit írhat az igaz újság cikk?
Fel tudná tenni valaki a helyi újságcikket, és mellé az igazságot is kommentálni?
Sárvári Attila önéletrajza ismert-e?
Bosszú állás?
„Elmondanám a saját álláspontom,”
Ezt nem sikerült.
Vajon szándékosan fojtották bele a szót, vagy csak véletlenül. Nem akarta Tállai úr, hogy sokan megtudják mi is a lényeg.
A Gazdakör Egyesület titkára, más véleménye van, mint a Tállai András. És ezt el is meri mondani?
Hogy mik vannak?
Mi, akik itt olvasgatunk, vannak sejtéseink, de igazi tények, amiket mindkét fél elfogad az nincs a birtokunkban. Legalábbis alig-alig.
Egy asztal mellett ülve kellene meghallgatni a felek véleményét.
Talán Ángyán professzor Úr tudná hitelesen elemezni az újságcikket.

"Nem teszek feljelentést."
Ez nem jelenti azt, hogy minden tisztességesen történt. Jól olvasok a sorok közt?

#1268 kiskertész
2012-06-28 10:27:27

Válasz #1265. hozzászólásra
Ha ezekben az emberekben halvány szikrája is lenne a tisztességnek, önmérsékletnek, esetleg becsületnek, akkor nem pályáznának, nem hiszem hogy Huba bácsinak ez a pár 10 hektár jelentene vmit, de harácsolni kell, meg kell kaparintani mindent, nehogy másé legyen...

Nincs profilkép
#1267 Joske
2012-06-28 10:26:14

Válasz #1261. hozzászólásra

A mezőgazdasági gépszerelő iskola miért jelent szakirányú végzettséget az állattenyésztéshez?

Nincs profilkép
#1266 _mitshubishi_pujaro
2012-06-28 10:22:12

Válasz #1265. hozzászólásra

Ennek a szegény Szeremley Huba művészúrnak lehetne egy gyűjtést rendezni, nehogy éhenvesszen szerencsétlen. Mindenki beadna egy ezredest, és már sokkal jobban lenne szegény. smile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

Nincs profilkép
#1265 Joske
2012-06-28 10:08:21

Szeremley Huba cége, az Első Magyar Borház Kft. Kislődön nyert el egy 22 hektáros legelőt és egy 69 hektáros szántót húsz évre azon a pályázaton, amit a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a családi gazdaságok kialakítása és megerősítésére írt ki – írja a Blikk.
http://index.hu/belfold/2012/06/28/szeremley_is_nyert_a_foldpalyazatokon/

Bombaüzlet szántót bérelni
http://index.hu/belfold/2012/06/28/fodberlet/

#1264 Radocz
2012-06-28 10:01:57

Válasz #1259. hozzászólásra

http://mno.hu/rajatszas/helyreigazitas-1086700
[link1]

Aki nincs képben, ettől nem lett sokkal okosabb.

Legfeljebb annyival, hogy legjobb védekezés a támadás.

"Egy egri villanyszerelőnek, mi köze a mezőgazdasághoz?

Hát annyi, hogy 15 éve módosított egy kicsit a pályán és ......

Ha számolunk egy kicsit, akkor a 40 AK földet nem igazán nagy üzlet az államtól bérelni, úgy hogy mellé be kell vállalni állatot.

Az üzlet a gyenge AK földek bérlése ilyen "olcsón".
Ha Tállai Úr kicsit képben lenne, nem így fogalmazott volna.
smile cowboy

Nincs profilkép
#1263 Pilátus
2012-06-27 23:51:01

Válasz #1258. hozzászólásra

Ha a fidesz ettől megijed,akkor úgy kell neki...A bal odlal is megcsinálta,mert a politika irányítók bizony mind az agráriumból vannak...jaj akkor én is?smile rolleyessmile biggrin...Mindegyikkel szívesen vadászom,mert olyan mindegy hogy a "magaslesen" tőlem jobbra vagy balra ülneksmile biggrinsmile biggrin...bár vannak olyanok is akik hátat fordítottak smile whistling pedig már "le szálltak" a "magasról"...de nem én löktem le őket semsmile devilsmile biggrin,mivel szavazni sem jároksmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#1262 Sanyó0
2012-06-27 23:10:21

http://www.agrotrend.hu/palyazat-figyelo/juliusban-indulnak-az-ujabb-allami-haszonberleti-palyazatok

Nincs profilkép
#1261 fagylaltgép
2012-06-27 21:46:52

Válasz #1260. hozzászólásra

Érdekes egy pályázat sertéstenyésztésre. 2 koca, aztán még tervez kettőt. Bevételt meg tervezi 5xösére

Nincs profilkép
#1260 bekk
2012-06-27 20:42:51

Györffy képviselő a magosz honlapján közzétette az apja főldpályázatát,ami olyan komoly " ,igazán kár volt pályázatiróra költeni,hogy csak akkor nyerhetett ,ha egyedül indult ,mert egyébként semmi,hajdu biharban ,négyszer ennyi ponttal is futottak " kategóriába soroltak ,a lobbizott pályázatokkal szemben,tehát valószinüsithető ,hogy itt is szubjektiv " volt a pontozás,ha volt más indulósmile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdown

Nincs profilkép
#1259 Valodi
2012-06-27 15:52:40

Új adalék az ügyhöz Tállai A. főszereplésével:

http://mno.hu/rajatszas/helyreigazitas-1086700

#1257 Radocz
2012-06-26 06:15:06

Egy másik helyről:

"A földművelés – a Blikk állításával ellentétben – nem nagy üzlet, hanem nagyon kemény munkával elérhető tisztességes megélhetés – fogalmaz a VM. A tárca szerint a megszólaltatott szakértő tévesen tájékoztatta az újságot, mivel a területalapú támogatásból jelenleg nem lehet profitot termelni"

Ez az utolsó mondat azt jelenti, hogy bizonyos helyeken így van, más területeken azért marad belőle furcsán.

Mifelénk szépen és mindig volt idáig eső.
Ha virágzáskor is kap, akkor jó termés, ha ára lesz akkor haszon, is várható. (kukorica).

Amennyiben az NFA földek legelők, akkor a BLIKK-nek igazat tudok adni. Ha rossz minőségű szántó, akkor a VM-nek van igaza.

És mi jár annak, akinek igaza van?

NEMZETI KONZULTÁCIÓ 2012

Már a felén járok, és javítgatom a válaszokat, mert több helyen egyoldalú és nem korrekt a kérdés-válasz megfogalmazás. (szerintem).

smile cowboy

#1256 Radocz
2012-06-26 05:54:06

Válasz #1255. hozzászólásra

Valóban érdekes.

"Noha Takácsné mezőgazdasági iskolába járt, földdel később soha sem foglalkozott, ahogy a férje sem – mondta el a Blikknek Orbán Imre, a Veszprém megyei földvédő bizottság egyik vezetője, aki szerint elfogadhatatlan, ha egy politikus a politikai tőkéjét, információs rendszerét felhasználva, mások kárára saját családtagjait juttatja előnyökhöz.

Ez meg ......
Főnököm beleszól a magán életembe?

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/visszaadta-birtokat-a-pesti-hivatalnok-2092883

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/visszaadta-birtokat-a-pesti-hivatalnok-2092883

"Rogán Antal polgármester kérésére a múlt héten lemondtam a szántóról – mondta el a Blikknek a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. ügyvezetője,"

Azért mert politikus valakinek a hozzátartozója, még jogosult lehet az NFA földbérletre.

Nehogy átessünk már a ló másik oldalára.

A fiaim a jelenlegi állás szerint, nem a mezőgazdaságból fognak megélni.

Viszont az unokáját már most ki kell zárni a föld szeretetéből? Nem szabad egyszerre nagyon belenyúlni a változtatásokba.
Ha valami nem jól működik, akkor viszont gyökeres változtatás is lehet.

Lásd pl. az egykulcsos adó bevezetése. Vajon jobb lesz-e? Ha nem, akkor nem lenne jobb visszamenni a kitaposott útra?
Még akkor is, ha ez csak keskeny. (Inkább ösvény).

smile cowboy

Nincs profilkép
#1254 ano
2012-06-24 12:39:10

nah, már a visszalépő szövegmintát is megírták, nem kell vele szöszölni, szét kell küldeni a frakció belső levelezőlistáján, aztán nyomtatás, aláírás után lehet helybe menni a pofonért.

"Lemond az állami földről a fideszes politikus felesége
[origo]|2012. 06. 23., 17:52|Utolsó módosítás:2012. 06. 23., 19:53|
20 komment
Címkék:Szedlák Attila, mezőgazdaság, földbirtok, ingatlan

Lemond az általa elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta.

"A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról" - mondta Szedlák Bernadett, Szedlák Attila fideszes képviselő felesége, aki 34 hektáros állami föld haszonbérletét nyerte el.

A jobbikos Magyar Zoltán szombaton közölte, hogy pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól.

Pénteken a Blikk azt írta, hogy Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de a lap által idézett helyiek szerint a politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata. Ráadásul Szedlák család nem is Balatonvilágoson, hanem Litéren lakik, így épphogy megfelelnek a pályázati kiírásban szereplő 20 kilométeres távolsági kritériumnak.

A politikus a Blikknek azt mondta: "A feleségem családjának voltak földjei, amit az államosításkor elvettek, most tulajdonképpen visszakapta ezeket". Szedlák Attila nem érzi visszásnak, hogy politikusként jutott állami földhöz. "

forrás: origó

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A hőség miatt lazítanak a kamionstop szabályain
A hőség miatt lazítanak a kamionstop szabályain
Az ÉKM szerint a feloldás segíti a szállítmányok épségének megőrzését és a...
Hirdetés
Ez a repce 100 ezer forint többletbevételt hozott hektáronként
Ez a repce 100 ezer forint többletbevételt hozott hektáronként
A hibrid dinamikus tavaszi fejlődést mutatott.
Prémium minőségű bio széna eladó
Prémium minőségű bio széna eladó

15.000 Ft

Claas Axion 820
Claas Axion 820

18.500.000 Ft

Liebherr L521
Liebherr L521

6.800.000 Ft

Pöttinger 200 hevederes rendkezelő
Pöttinger 200 hevederes rendkezelő

200.000 Ft