Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Repcegyomirtás az Ön igényei szerint!
LaDiva™ - új, széles hatásspektrumú, posztemergens őszi gyomirtó szer, levélen...
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
831 hozzászólás
nálunk tegnap a déli meleg szélel jöttek a dögök nem xaroztunk ki is mentünk rányomtam a Nurelleét meg tettem hozzá 0.5 liter dimetoátot.plusz 2.5 liter amalgerolt is.
szerintettek mikor lehetne Folicarozni??meg a solubort
Válasz #371. hozzászólásra

Ha ez az első Repcéd , gyanítom , hogy nem is nagyon fogod megismerni , megtalálni őket...
Válasz #372. hozzászólásra
azt figyeljétek, hogy a betelepüléstől számítva 8-10 nap múlva kellene védekezni szárormányos ellen, addig táplálkozik, ez után rak petét, és ezt kell megelőzni. tehát ne akkor menj, ha megtaláltad, hanem attól számítva 8-10 nap múlva, ekkor minél többet le tudsz takarítani egy menetben.
ha holnap fújsz, akkor 4-5 napig gázosodik, onnan számítva megint túlélheti a beköltöző, és az megint zabálhat 8-10 napot, mire petézik, vagyis mához képest ez 2 hét.
akkor meg már bimbós lesz a repce, mehet a piretroid orrba-szájba, aztán a biscaya. szerintem ha néhány napja fújtatok, akkor most még nem kell ismételni, még akkor sem, ha egyébként találsz bogarat.
a sárga tálat pedig arra az oldalra tegyétek ki, ahol a legcsalitosabb szomszéd telek van, vagy ahol a szomszéd felől tavaly repce volt, a szárormányos az erődszélek, szegélyek csalitosában telel át, onnan költözik be. tehát ha a tábla közepére teszed ki, akkor igen nagy eséllyel nem fogsz vele, miközbe a csalitos felől már bőven szúrkál.
emiatt szokták csak körbedűlőzni permettel is, van aki esküszik rá, és nyugodtan tud úgy is aludni, ha csak kétszer körbement a földön ilyenkor... kinek a pap, kinek a papné...
Válasz #377. hozzászólásra
igen, ha így áll a dolog, akkor tényleg nem nagyon tologathatod, én Rábaköz, csorna környéke
Válasz #375. hozzászólásra
Na a győr megye az passzol én a pannonhalmi borvidék te hol?? Legutolsó "határidő" az időjárás előrejelzések szerint hétfő, DE ÉN VASÁRNAPI PARASZT VAGYOK. Van főállásom igaz sok a szabadidő de a hétfő az most telibe ven lőve este 4-5 ig bennt kell lennem. (ritkán de előfodul) A köv napokban 12 -től már ráérnék de ugye az előrejelzés..... Úgy hogy marad a vasárnap.
itt épp most esik megint...
Válasz #372. hozzászólásra
ha lehet hinni a jósoknak itt nálunk Győr megyében a jövő héten borús esős idő lesz, nem nagy mennyiség, de ahhoz mindenképp elég, hogy ne lehessen permetezni.
ha így álla helyzet, hogy van nálad újra bogár, akkor még az csapdékosabb napok előtt le kellen fújni, de én nem kapkodnám el, még mindenképp várnék néhány napot, húznám ameddig az időjárás engedi...
Válasz #373. hozzászólásra
Nálunk idáig kb. a porát verte el 0,5-1 mm ha nem lesz több akkor én akár holnap du, akár vasárnap tudnám fújni (reméljük nem lesz több eső) Valószímű hallgatok magamra és rád is és ha az időjárás engedi leküldöm.
Én fujnám mert ha megszurkálják akkor már egy hét mulva késo lesz. én is igy jártam mult éven alig 4-5 napot birt a Nurelle. Nekem ez az év nagyon hasonlit a mult évhez ma annyi eso leeset hogy durván egy hétig nem megyunk a foldre. én tegnap cambricke-tem a buzákat megprobálok felteni képet is.
Válasz #370. hozzászólásra

igazad van, egyik havernál 25 hekin kitettünk 4 tálat, és 3-ban fogtunk a 4. ben nem, tehát nem minden a sárga tál. Abban adjál tanácsot hogy fújjak e másodszor??? Reggelre már fogtam újra ormányost 4 db-ot(egy hete szerdán fújtam akkor volt szépen a tálban) De már ott van a kurva fénybogár is. Még bimbó nincs de kb 1 hét múlva akár lehet is. Na most ha lefújom a hét végén akkor megállítom a betelepedést(fénybogár), és mire bimbóba jön nem baszogatja. Vagy várjak mire tényleg ott lesz a virág bimbó??? Mit csináljak szted?
Válasz #370. hozzászólásra
Én még nem találtam egy bogarat sem,nem is fújtam rovar ellen.
Válasz #366. hozzászólásra
azért ne csak a sárga tálra hagyatkozz, én is azt mondom, hogy naggyon sokat az első kezeléssel már nem lehet várni.
nem lehet csak a sárga tálba 100% ig megbízni, az első fújást sokszor vakon kell elvégezni.
én sem fogtam sokat a tálakkal, de nyoma itt ott már volt a szárormányosnak
Válasz #368. hozzászólásra
növényvédős haver gratis!!!!!. De jó a bármilyen lavór, bili, stb csak sárga legyen
Sárga tálat kinél veszed?
Válasz #366. hozzászólásra
akkor annyi van, ha 2-3 nap után nem változik az egyedszám akkor annyi a rajzáscsúcs, a rajzáscsúcstól számított 3-5 napon belül védekezni kell. Fújd le a hét végén mert keddre esőt ígér és akkor megint nem tudod.....
nálunk még az első bogarazás se jött el, méh minden van a sárga tálba csak ormányos nemnagyon 4-5 nap alatt 6db volt benne kb
Hát ba*****meg! kedden tettem ki a tálcát és tegnap du már 4 ormányos ott vigyorgott újra, ma de már 6-an (fénybogarak vidám társaságában) voltak pedig reggel egy zápor is volt, sajna holnap újra le kell fújnom. tehát ennyit a nurell 2 hetes hatástartamáról Múlt hét szerdán fújtam ezek szerint egy hét....

a pyrinex nek van szaga, az biztos, én is azt használtam, csak Bulldock-kal
na megvan a repce első bogarazása cíperkil és pyrinex lett végül jobb árba jött mint a nurel büdösnek kurva büdös volt

Válasz #361. hozzászólásra
van debrecenitek is kötés hogy sikeredik nektek
Válasz #360. hozzászólásra
0,4kg/ha
Válasz #358. hozzászólásra

mekkora dózissal mentetek vele hektáronként? Nekem a debrecenihez nélkülözhetetlen ennélkül az istennek nem köt be 

Szerintem az atonik nem éri meg az árát mi is használtuk de nem sok értelme volt.
sikerült beszerezni egy rendes mennyiséget
Válasz #357. hozzászólásra
de ha tudsz szerezni belőle tárazz be magadnak mert a Nevirol már bizonyított.
Válasz #357. hozzászólásra
Sajnos nem tudok már szerezni Nevirol-t pedig nagyon szerettük, 2x ment teljes virágzásban meg virágzás végén.Most az Atonik fog menni 3x virágzásban 0,5l/ha , ami még szóba jöhet Amalgerol , Goemar B86, vagy a Malagrow Megafol-ja de ez csillagászati áron van.
Válasz #354. hozzászólásra
igen de nem sok értelmét láttam mellette lévő nem kapott és semmivel nem adott kevesebbet. Tényleg ha jól emlékszem van meggyetek használjátok e a nevirolt és ha igen hányszor ??? Tudom hogy már betiltották de még van egy kis elfekvő készlet
Válasz #355. hozzászólásra
Hát lehet több mint mindenféle drága hókuszpókusznak
Válasz #353. hozzászólásra Ez úgy értem, hogy ez a 140 család maximálisan bejárja ezt a 40 hektár repcét. Valóban nagy jelentősége van a méhek munkájának a termés átlagban.
Atonik -ot használt már valaki repcében vagy más kultúrában?
Válasz #352. hozzászólásra
Csak érdeklődöm, mit, jelent hogy lefeded a megporzást?
Ez különben jobb a repcének, úgy értem a termékenyülésnek, mintha nem telepítenének mellé méheket? Több lehet ettől a termés?
Válasz #351. hozzászólásra
Köszönöm a választ, volna nekem 140 méhcsalád, le is fednénk a megporzást, ha adnál valami elérhetőséget, akkor komolyabban is beszélhetnénk a további részletekről.
Válasz #347. hozzászólásra
Hszob. nekem van meg a szomszédban összesen 40 heki
amúgy nem sok a repce.....
Válasz #349. hozzászólásra
Köszi!Pantherám van tavalyról így azt szórnák rá.
én pyrinexel szortam együtt,szerintem mehet...
Pantherát a Nurellel ki szórhatom együtt?
Válasz #346. hozzászólásra
Az volna az ideális, de ha távolabb volna az sem gond.
Válasz #345. hozzászólásra
debrecen körzete?
Repce vetés területet keresek méhlegelőnek, megporzásra, lehetőség szerint a Tiszától keletre.
Válasz #343. hozzászólásra
Az agroyal-ról néztem de meglehet venni olcsóbban is
Válasz #341. hozzászólásra
biztos 35000 az ár??
Válasz #341. hozzászólásra

érdekes tényleg van benne logika mégis a gyár nem tévedhet ha egyszer ezt a dózist irja!!
Válasz #340. hozzászólásra
Igazad van valóban, de ezt nem nagyon értem hogy miért nem 0,15l ajánlja mivel a Biscayaban 240g/l tiakloprid hatóanyag van amit 0,3 l/ha írják a Calypso-ba meg van 480g/l tiakloprid, ebből következne hogy a fele kellene belőle, gyünölcsösben használjuk a Biscayat 0,6al a Calypso 0,3 helyett mert árban sokkal jobb.
Válasz #339. hozzászólásra

vagy valamit elnéztem?
repcében!1 decit ír neki!mi drága ebben ha ennyiért felszivodó és méhkimélő!
Válasz #338. hozzászólásra
Miben akarod használni mert az egyik legdrágább rovarölő a piacon
Válasz #336. hozzászólásra
akkor 1 dl 3500 Ft szerintem igen jó ár mert jó cucc!köszi!
tegnap estére kiszórtuk a repcére a nitrot !2 mázsa .bemosta faxájul 6mm

Válasz #335. hozzászólásra
35000literje kb
nem tudjátok Calyipsonak mennyi literje??
Válasz #325. hozzászólásra

Talstar már nincs az új zöld könyvben benne
és amúgy sem irja repcére-de elhiszem hogy jó ha neked bevált
én dimetoát-t szorók mig nem virágzik.....
most kérdeztem mospilan 39000 kilója
biscaya 1400 literje
Válasz #325. hozzászólásra
Mavrik, Mospilan Gazelle is szóba jöhet virágzáskor /bár ez utóbbi kettő drágább /
Válasz #331. hozzászólásra
Jah...
Dicsérik sokan a szert...talán beválik