a rövid tárcsa és a vontatott középnehéz- nehéz tárcsa 2 különböző müfaj, mindegyiknek meg van a jó oldala. lehet beszélni feltalpalásról, de ha egy altalajmüvelővel kombinálod a rövidtárcsát, v fél soros rövid tárcsát akkor erről sem lehet beszélni.
De akkor ezek miért nem talpalnak fel mint egy hagyományos tárcsa? A szög hasonló, sőt még ez alá is van buktatva. Azt látom különbségnek, hogy itt a henger tartja a tárcsa súlyát és nem megy a lapokra a teljes súly, csak ha már annyival egyenletlenebb a föld, hogy nem enged tovább a rugó. A hagyományoson meg a lapokon van a súly mindig.
Itt a szomszédban akad egy ugyanilyen lemken, nekem nem tetszik a munkája, de az is lehet, hogy csak túl sekélyen akartak vele dolgozni. Én a vaderre szavaznék!
A tied még egyenes lapos ugye?
Szántáson el tudom húzni a hagyományos 2.8-as V tárcsát, ami 1800 kg olyan 8,5 km/h-val 10 centi mélyen, na nem homokba .
Nem tudom a 3m-es rövidtárcsát mennyivel nehezebb húzni
Egy 2.5-ös egyeneslapost mennyiből lehetne kihozni, amin ilyen henger van. Csak úgy kb. Mert kellene valami, csak lenne rá keret és ha van nagyjából valami ár tudnánk mivel kalkulálni. De csak egyeneslapos kellene és kis lapátmérővel max 510.
mindenekelőtt azt tudom javasolni hogy próbálj meg demót kérni a gépekre.Egyrészt te tudod hogy milyenek a talajaid összetétele.Laza vagy kötött esetleg mindenféle.Ha leglább 10 évre akarsz gépet venni akkor érdemes nevesebb gyártót megcélozni nem fogsz csalódni bennük.Ahogy a koléga említette voogel vader horsch kizárva nekik a legkissebb 5 méteres az alatt csak függesztett van.
Egy régi NK nehéz kultivátorban gondolkodom egyenlőre meg egy rövidtárcsát és meg is lenne a talaj munka plusz egy lazító még és így az eke kombinátor nehéz tárcsa trió ki lehetne váltani
Bocsánat elfelejtettem hogy ez milyen topic annyira elkalandoztunk.Témy és való hogy jó a carrier, de kéri magaelé a lóerőt is.Szerintem próbálj ki valahol egy 4 méterest.Az 5öt nemnagyon ajánlanám neki.
Nekünk volt egy regent tukan névre hallgató grubberünk.A legnagyobb baja hogy függesztett volt a kristal szempontjából, mert megrepedt a kúpfogaskerék öntvényháza.Tehát ha ilyenben gondolkodsz akkor szerintem csak vontatottban.A másik kérdés hogy mire szeretnéd használni.Ha szántás kiváltására akkor ott a tiger ami 35 centit tud, ott a cultus ami 30-at, ott a top down amin elöl tárcsás elmunkáló egység is van, bár azon kevesebb a kapa.Ezek mind jó holmik csak nagyon drágák, viszont nem kerül egy vagyonba hozzájuk a kopó alkatrész, olyan értelemben hogy ha száraz a föld akkor egy nap után nem kell mindent cserélni.A regent grubberunkal történt meg hogy egyik éven alig akart belemenni a földbe olyan száraz volt, ha meg nagynehezen belement nap végére az össze orr és szárnykapa lekopott róla.
6397 hozzászólás
Válasz #1246. hozzászólásra
a rövid tárcsa és a vontatott középnehéz- nehéz tárcsa 2 különböző müfaj, mindegyiknek meg van a jó oldala. lehet beszélni feltalpalásról, de ha egy altalajmüvelővel kombinálod a rövidtárcsát, v fél soros rövid tárcsát akkor erről sem lehet beszélni.
Válasz #1243. hozzászólásra
De akkor ezek miért nem talpalnak fel mint egy hagyományos tárcsa? A szög hasonló, sőt még ez alá is van buktatva. Azt látom különbségnek, hogy itt a henger tartja a tárcsa súlyát és nem megy a lapokra a teljes súly, csak ha már annyival egyenletlenebb a föld, hogy nem enged tovább a rugó. A hagyományoson meg a lapokon van a súly mindig.
Válasz #1243. hozzászólásra
Itt a szomszédban akad egy ugyanilyen lemken, nekem nem tetszik a munkája, de az is lehet, hogy csak túl sekélyen akartak vele dolgozni. Én a vaderre szavaznék!
Válasz #1241. hozzászólásra
milyen jó, hogy mindenki ért a gépgyártáshoz, csak azok nem akik ezzel foglalkoznak... honnan veszed ezt a sületlenséget? a gép tökéletesen müködik
Válasz #1239. hozzászólásra
érdekes a Lemken meg azt mondja, hogy az övé a jobb minőségű munka, nem beszélve erről a változatról, hogy ez 3D-ben dolgozik, mig a többi csak 2D-ben
Válasz #1240. hozzászólásra
. 
A tied még egyenes lapos ugye?
Szántáson el tudom húzni a hagyományos 2.8-as V tárcsát, ami 1800 kg olyan 8,5 km/h-val 10 centi mélyen, na nem homokba
Nem tudom a 3m-es rövidtárcsát mennyivel nehezebb húzni
Válasz #1238. hozzászólásra
kié ez a kék ez már alapbol el van cseszve a hátso mért nem viszi az elsö bakhátját he
Válasz #1239. hozzászólásra
Ott van a vidók között a repce tárcsázásom... VN terra disc-el, annál jobb nem kell hidd el... Jó magágyra is meg tárcsázásra is....
HA 8-9 km/h körül tudod már húzni tökéletes!!!
Válasz #1238. hozzászólásra

De ez a gömbsüveges lap ugyanúgy feltalpal ha nem jobban mint egy nehéz V tárcsa.
Azért lenne jobb a Vader féle egyenes lap, ami kúpos
Válasz #1237. hozzászólásra

csak az összehasonlitás végett
Válasz #1236. hozzászólásra
SMS DBM 300T 4.739.000Ft+áfa
MDF 300 /D620 3.350.000Ft+áfa
Válasz #1235. hozzászólásra
nekem olyasmi kellene aminek 120-130 ló a minimum gép igénye .
Válasz #1233. hozzászólásra
SMS DBM 250T hengerrel 4.045.000Ft+áfa
Válasz #1232. hozzászólásra
kisebb lappal? nem sokkal olcsóbb
Válasz #1230. hozzászólásra
Jónak tűnik Ki forgalmazza ?
Válasz #1231. hozzászólásra
vagy azzal nem is érdemes már?
Kissebb lappal és kúpossal?
Válasz #1225. hozzászólásra
250-es 620as lapokkal 2.860.000Ft+áfa
Válasz #1228. hozzászólásra
SMS
Válasz #1221. hozzászólásra
http://youtu.be/F2CcgHVeilY Ez nagyon tetszik nekem
Válasz #1222. hozzászólásra
Milyen gyártmány ez mert így nem látok belőle sokat ?
Válasz #1226. hozzászólásra
Bocs de nem nagyon szeretek vesszőt használni,a Horsch volt a szoban forgó gép aminek nincs 5 métersnél kissebb vontatott rövidtárcsája.
Válasz #1209. hozzászólásra
Megcáfolnám ezen állitásod, a napokban találkoztam Tamásiban 3 méteres carrierrel amit a gumi tömörítőhengeren vontattak.
Válasz #1224. hozzászólásra
Egy 2.5-ös egyeneslapost mennyiből lehetne kihozni, amin ilyen henger van. Csak úgy kb. Mert kellene valami, csak lenne rá keret és ha van nagyjából valami ár tudnánk mivel kalkulálni. De csak egyeneslapos kellene és kis lapátmérővel max 510.
Válasz #1223. hozzászólásra

hasonló mint a miénk, de gömbsüvis
Válasz #1222. hozzászólásra

Ez egyenes (kúpos) vagy gömbsüveges lapos?
De amúgy nagyon komoly
ez hogy tetszik?

Válasz #1220. hozzászólásra
Bár a Farmet cuccok is teszenek
Válasz #1211. hozzászólásra

4.25ös. Nekem is arrra fájna a fogam.
én 4-5 közé saccolom a beszámítását.Felszereltségtől függően természetesen.
joker 8rt 700kg/m
cr 820 900kg/m
Válasz #1151. hozzászólásra
Gondoltam hogy kihúzod a jollyt a "pakliból"...méter súly összehasonlítást tud valaki?A cr-et mennyibe számolják be?
hogyé lőnek 1 vontatott 4est?
ilyen bazi minőségit
Válasz #1214. hozzászólásra
Bács megyei Vagyok majd kalmár úrral beszélek
Akkor Kuhinkó úr a te embered
.Kérdezd meg hátha hoznak próbára egyet.Vagy ha lesz valahol bemutatójuk akkor érdemes elnézni oda.
Válasz #1212. hozzászólásra
Horsch kizárva axiált kerülöm ha lehet inkább váder párti vagyok
nekik van horschéknak nincs
azt írják a váderesek hogy van 4 méteres vontatott carrier
nem kötött földjeink vannak mert a krisztál 20-22 literrel szánt 4 fejes ekével 30-35 centi mélyen
Ha összejön akkor mindeféleképpen hosszú távra venneék
mindenekelőtt azt tudom javasolni hogy próbálj meg demót kérni a gépekre.Egyrészt te tudod hogy milyenek a talajaid összetétele.Laza vagy kötött esetleg mindenféle.Ha leglább 10 évre akarsz gépet venni akkor érdemes nevesebb gyártót megcélozni nem fogsz csalódni bennük.Ahogy a koléga említette voogel vader horsch kizárva nekik a legkissebb 5 méteres az alatt csak függesztett van.
Válasz #1206. hozzászólásra
Egy régi NK nehéz kultivátorban gondolkodom egyenlőre meg egy rövidtárcsát és meg is lenne a talaj munka plusz egy lazító még és így az eke kombinátor nehéz tárcsa trió ki lehetne váltani
Válasz #1204. hozzászólásra
csak vontatottban gondolkozok ismerem a krisztál eme gyenge pontját is
Válasz #1204. hozzászólásra
tarló hántásra és magágy készítésre
Bocsánat elfelejtettem hogy ez milyen topic annyira elkalandoztunk
.Témy és való hogy jó a carrier, de kéri magaelé a lóerőt is.Szerintem próbálj ki valahol egy 4 méterest.Az 5öt nemnagyon ajánlanám neki.
Válasz #1201. hozzászólásra
Nekünk volt egy regent tukan névre hallgató grubberünk.A legnagyobb baja hogy függesztett volt a kristal szempontjából, mert megrepedt a kúpfogaskerék öntvényháza.Tehát ha ilyenben gondolkodsz akkor szerintem csak vontatottban.A másik kérdés hogy mire szeretnéd használni.Ha szántás kiváltására akkor ott a tiger ami 35 centit tud, ott a cultus ami 30-at, ott a top down amin elöl tárcsás elmunkáló egység is van, bár azon kevesebb a kapa.Ezek mind jó holmik csak nagyon drágák, viszont nem kerül egy vagyonba hozzájuk a kopó alkatrész, olyan értelemben hogy ha száraz a föld akkor egy nap után nem kell mindent cserélni.A regent grubberunkal történt meg hogy egyik éven alig akart belemenni a földbe olyan száraz volt, ha meg nagynehezen belement nap végére az össze orr és szárnykapa lekopott róla.
Válasz #1201. hozzászólásra
Nekem a Carrier az igazi tipikus rövid tárcsa .
De szerényebb befektetésnél a Vogel Terra disc is hasonlóan jó lehet.
Válasz #1199. hozzászólásra

Csak a 1,5-2 méter magas száraz nád folt-al volt gond eddig ...
Szerintetek melyik a legjobb a piacon és elérhető áron is van 4-4,5 méter ami érdekel ezt még vinné kényekmesen a krisztál
jó éjt
valószínúleg igazad van.Tigernek 23 centi.Növényi szár nem okoz betomődést?
Jó éjt uraim...