Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Repcegyomirtás az Ön igényei szerint!
LaDiva™ - új, széles hatásspektrumú, posztemergens őszi gyomirtó szer, levélen...
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
400 hozzászólás
Válasz #49. hozzászólásra
kelvedon csodája
Válasz #48. hozzászólásra
Te kis Borsooka nyomj nekem vlm. fincsi fajtát.....
Válasz #47. hozzászólásra

kéne mi
Vlm. menőőőőőőőőőőő koraiborsó fajtákat nyomjatok nekem.
Válasz #44. hozzászólásra
Felénk ezt ugy szokták hogy saját álatoknak meg a haveroknak..Esetleg még mint alternativ vetömag elöálitás..De nagyba senki nem csinálja mert minek kinek??
Én az akg miatt gondoltam meg próbálom.
Felénk nem meghatározó a borsó..De egy öreg havernak aratam pár éve öszi borsót Az ojan szépen ált hogy tényleg egyszerü volt aratni és ami még jó volt bene hogy nem a földtöl jötek a csövek hanem normálisan igy semi gondot nem okozott az aratása!!És jol is termet..Nálunk a kora tavaszi vetés nehézkes ezért jobb lehet az öszi! Idén látam is ojat hogy szépen elveteték és nem kelt ki csak majdnem akor amikor már a tavaszit kelene vetni de akor ugye képtelenség lett volna!De enek elenére szép lett csak hát megölte a gaz és mivel az esö leverte és késett a komb. kárba veszet az egész pedig szépn megtermet..
Ha tudsz valamit ajánlani azt én is meg köszönöm
Válasz #40. hozzászólásra
Nem tudom...Inkább valami tuti jó fajtát kell szerezni.. meg hietetlen sima talaj és egy jó kombájn kombájnosal!!+ jó idö!!És már terem is!!
Válasz #39. hozzászólásra
És ha "támasztó" növénnyel vetné az ember ?????
Válasz #38. hozzászólásra
Persze felénk szokták!!Ami a lényeg egy tiszta gyommentes terület kell ami akár elö is lehet készitve a korai vetésre!!És kelöen sima is mert a borsónál lényeges az is a betekaritás miat!! a Gyomirtója a pulzár ami közismert!!És a lényeg a betakaritás!!Az idöpont megválasztása és a szerencse is..Azért hogy ne döljön le meg hogy amikor a legjobb akor tudjál gépet szerezni..Sok embernek itt bukik el a ddolog!!Tudok ojat akinek lexionja van és nem ért oda amikor kelett igy tönkre is ment neki kb 50ha!!
én a hizoknak szeretném a buza árpa kukorica mellé most lenne egy fél hektár vagy lehetne 1 hektár borso is meg napraforgo esetleg és akkor megprobálnám kiváltani a tápot.
meg kisérlet is lenne mert ha bejönne akkor lenne minden évben. valaki esetleg alkalmazza hasonlo formában ? vagy érdemes e ?
Nekem is jöhet a technológia röviden akár privibe soproniv@freemail.hu akár itt a fórumon
Válasz #23. hozzászólásra
helo! én is szeretnék most vetni egy fél hektárt és jo lenne egy két jo tanács mert most vetnénk előszőr ha megszánnál egy két jo tanácsal megköszönném!!! gecsepeter@freemail.hu
Azt hiszem meg próbálom én is már csak az akg miatt is
Válasz #33. hozzászólásra
igen bejött nagyon
ja
a menyiségre gondoltam
Válasz #31. hozzászólásra

mi
ez nem akármi
Válasz #29. hozzászólásra

jó rendben
légyszi inkább kedden, mert a holnapi napom még hosszú lesz. Sanszos, hogy a Fogarasi úti Tesco postáján fejeződik be...
Válasz #24. hozzászólásra
oké megjött az uzid!
majd holnap felcsörentelek !
Válasz #26. hozzászólásra
jut eszembe ti felétek meg bezárták a békéscsabai hütöházat ha jól tudom!!
Válasz #21. hozzászólásra
Nálunk is igy jártak akik igazán profin csinálják!!
Válasz #24. hozzászólásra

ment
Válasz #23. hozzászólásra
persze, küldj e-mailt: kardosferenc@me.com
telszámot nyílvános fórumra inkább nem...
Válasz #22. hozzászólásra

cserélhetnénk telót valahogyan ugy könnyebb lenne
meg hát az infó amugy is nagy ur
Válasz #21. hozzászólásra
most már nem úszod meg, hogy leírd a technológiát... még nem is hallottam 11 tonnás borsóról. milyen fajta volt? hogy öntözitek?
Válasz #20. hozzászólásra

meg vunk elégedve jó a kpcsolatunk velük!!
de az idén elöször elöfordult hogy nem birták elvini akkora termés volt!
és ez nem a szerzödötnél nagyobb vetés miatt volt hanem az hogy a mi térségünkben 9 tonna alatt nem adták a közép és kései fajták borsóban!!
elvileg ilyenkor az a gond hogy a szerzödést általában 5.5-7 tonna közé irják-irjuk
na már most nekünk a 11 tonnából 9 vittek be ami felette volt már nem tudták hova elhelyezni mert minden gyár fullra tele lett
szóval nem egyszerü ez az integrátor szempontjából sem !!a maradék mennyiséget maszek uton a dekóba vittük,persze kapcsolat révén
Válasz #19. hozzászólásra
még konkrét számok ne kerültek szóba. És a Tona-val meg vagytok elégedve? Az idén több ismerősöm is bajba került velük, mert lényegesen nagyobb területet vetettek be, mint amire szerződésük volt, és megcsúsztak a beszállítással...
Válasz #18. hozzászólásra
jó értelek !amugy minket is felkereset az egyik debreceni gyár /szerintem sejted hogy melyik:)/ és oda igértük az egyik területett borsónak
a többivel várunk mert mi eredetileg tona-sok vunk.......
amugy árban mit igértek neked?
még nem tudom... korábban integrátor cég volt, de az nagyon nem jött be. Az irigység-faktort sajnos nem vettem figyelembe, és rendesen kib@sztak velem, ahol lehetett.
Most közvetlenül a feldolgozóhoz akarok szerződni, most lesz hozzá elég területem, és már van is kontakt, némelyikkel már beszéltem is, és érdekli őket az együttműködés. Konkrét ügyben még nem tárgyaltunk, mert annak még van egy további feltétele, amit most alakítgatok...
ez engem is érdekelne
Válasz #9. hozzászólásra

zöld borsót kivel szerzödnéd le ??
tudsz konkrétumot?cserélhetnénk infót a témában ,mi ebben utazunk egy ideje
Válasz #14. hozzászólásra
az nem...
Válasz #13. hozzászólásra
suli?
Válasz #10. hozzászólásra

azon túl, hogy ott lakom?
Válasz #9. hozzászólásra
Gyenge talajok vannak erre meg nem lehet nűtrágyázni sem program miatt! barna erdőtalaj! Búza 3-4 t tud nagyátlagba!
Válasz #7. hozzászólásra
Boly! a borsót meg szlovákok viszik! Én is ákgbe vagyok voltam abba raktam én is! zöldtrágyának visszavetem búza után a nagyját! Szuper zöldtrágya és a műtrágyaszóró elég! búza vágás tárcsa esső előtt műtrágyaszóróval vetés kész az akg! Erre jó! Most már mindig csak vetőmagnak valót csinálom mert nehéz elpasszolni a nagy mennyiséget! Viszont a faterék disznói nagyon híznak!!!
Válasz #9. hozzászólásra
Debrecenhez fűz vlm. téged Fecó?
Válasz #6. hozzászólásra
és milyen talajtípson termeled? (összehasonlítás képen a búza ugyanott ennyit ad?)
nekem utoljára két éve volt borsóm (zöldborsó), de nekem nem volt gond a 12,5-es sorközzel. (megvolt az 5-7 szem/hüvely, és 9-11 hüvely/növény, épp csak egy május közepi fagy miatt dobott el 7 virágot fővirágzásban...)
most gondolkodom visszavenni a vetésforgóba...
én étkezési sárgaborsóra gondoltam de lehet az is jó
input anyagot kitől szerzed be? és ő esetleg vissza vásárolja -e a kész termést? menyiért akg ba gondoltam vetni mert szimpi
Válasz #5. hozzászólásra
Először én is úgy próbáltam de így jobb valamiért! azért szokták közelebb tenni hogy ne hasaljon úgy el Ebben van valami de ilyenkor 2-3 szem/hüvely amúgy meg 5-6 szokott lenni!
Válasz #4. hozzászólásra
és miért a kétszeres sortáv? felénk mindenki 12,5 cm-re veti.
Válasz #3. hozzászólásra
2-4 tonna között jött eddig! 4 az már nagyon faxa volt! Műtrágyát 1-1,5 nitrogént vagy filazonitot adtam neki, ih val minden második sor vet és 2,5 q /ha adok neki, gyomra érzékeny!!! MCPD és társai hatásosak búza előtt vágtam le Mindig egy két héttel! Ha szarul sikerült a tábla beszántottam zöld trágyának! Kuva jó!!! A bogárra nagyon oda kell figyelni mert egyből kieszi a közepét! legkésőbb aug elején gázosítani de inkább előbb!
Válasz #2. hozzászólásra
Na és mennyit adogat haverom? Műtrágya? Mikor, mivel és hogy veted?
én három éve csinálom, de takarmányborsót! Mi érdekel?
Akinek van termesztési tapasztalata az ossza meg velünk vagy van kapcsolata olyannal aki foglalkozik termeltetésével mert érdekelne.