Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR408.83 FtUSD389.56 FtCHF436.3 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
újabb vagy a régebbi fajta vetőgépről van szó?! ha preciz munkát akarsz akkor keress fel egy esztergályost vagy olvass vissza a fórumon ott már egyszer írtak emlékeim szerint hasonlóról , másik megoldás vagy nem rakod bele
helló.
elakadtam ott felúíitásnál hogy a maglesodrót feszitő rugó ki jött csavarostól mert kiment benne a menet s nem tudom visszarakni.
mit csináljak?
hogy tudom pontosra beállítani a maglesodrót?
Ha nincs elég vákuum akkor nem veszi fel, vagy elejti a magot. A házat ha nincs nagyon vacak állapotban akkor egy nagy köszörűkő oldalán fel lehet csiszolni.
Ezt már írtam korábban a depressziós kamraházat fel kell maratni, ha kopott. A vetőmagházban a tengely ne lógjon! Ezek a legfontosabbak.
Ha veszel hajlékony vákum csövet az átmérőt előtte mindenképpen mérd meg. Van több fajta!
A csapágyakat ellenőrizni mindenhol.
Átbököd a muszkát 1000-es kardánra és nem kell pörgetni annyira. Mi mindig így mentünk vele, semmi gond nem volt és a fogyasztás is kevesebb mint mikor üvegen kell vele menni.
Ne végletekbe gondolkodj, nem kell kopp gázon fordulni de ne is 600-as alapjáraton , olyan 1000-1200-n már nem fogja elejteni és nem is bőg a motor annyira.
Vetéselenörző az igen hálás dolog nekem is van,azóta nincs sorhiány max csak pár méter de azis azért mert jelzett hogy baj van én meg nem tolattam visza rávetni.
Nem kell nagyon pörgetni 540-en sem.az enyémen van vetésellenörzö,és sor végén ha alapjárat közelében húzom akkor sem sipol be,hogy kihagy.180 Körül láttam vetésellenörzöt,de apródon is volt,100ért alighasznált.Nagyon hálás dolog.
értem én de akkor kopp gázon csak nem bőgethetem forduláskor is.
vagy normális ha elejti?
ki hogy csinálja?
vagy mindenkinek elejti?
a tömörítő kerék márt csúszkál jobbra balra tengelyestől a perselyében?
sziasztok! vennék egy spc 6 vetőgépet! egy idős papa árulja azt mondta szépen dolgozik meg minden már 1 éve nem ment...! meg akarom nézni és el akarom inditani mit kell rajt meg nézni hogy jó e ne hogy szart veegyek?? Segítsetek léccives!!
Helló mindenkinek.
köszönöm a múltkori segítséget az már rendben most újabb gondom akadt.
Miért van az hogy vetéskor a föld végén mikor felemelem a vetőgépet persze kardán megy,potyog ki pár db mag vagy kuki s a következő menetben elindulásnál nincs vetve 1-2 méterbe mert felemelésnél elengedte a magot.
Mit csináljak hol a hiba?
Ja még annyi hogy 2-tagnál a kereket felemelve tengelyestől tudom mozgatni oldalra a persely síkjában?
Ennyi gondom van mit hogy csináljak s javítsam ki a hibákat?
Válasz #1616. hozzászólásra
Ez az hogy nálunk is özön víz volt és ami a földközel volt az mind előbújt már ami mélyen volz csak most bújik ha tud mert beton keményre tömte az eső. Hengerezve nem volt és mégis. amit monosem vetett 6 cm re és hengerezve is eső tömte egyöntetű kelése van.
Még ha hullámos lenne három hete el van vetve és még csak a 20 százaléka jött ki azt hiszem tárcsa lesz a vége jövő héten ! Igaz esőt alig kapott máshol meg özön víz van be szarás
Nem mondasz hülyeséget a fogyasztás biztos kevesebb ,mikor nem 1800 a fordulat hanem csak 1200 Szártépőnél már csináltam ezres fordulattal ,jobb volt a fogyasztás !!
Gépkönyv szerint igen de azért használom az 1000/min-t hogy ne kelljen egész nap padlógázon bőgetni a motort, utálom még hallani is!!
Így kisebb fordulaton is ugyanúgy megvan a szükséges vákuum.
Nálam 11/22 fogszám 14 furat elméletileg 70e körül. 5.fokozat félgáz tlt 1000/min.
Szép lassan nem rohanva,jól elkészített magágyba szépen vet,aránylag egyenletes a tőtáv,kihagyás nem jellemző.Nem egy Tempo de kis gazdaságba nagyon faca!!
értem köszi a segítséget.
mi olyan 62-64000 akarnánk akkor mi a fel állás?
azt halottam minél lassabb annál pontosabb.
4.dik padlóval szoktam menni az sok?
helló.
spc felújitás előtt vagyok,
tudna nekem vki segíteni abban hogy 20-22cm körüli tőtávra akarom megcsinálni hogy vessen mert most az a helyzet hogy ritka.
a mostani sorrend kicsi fogaskerék 11-fogas,nagy 30fogas s tárcsa pedig 16 lyukas 5és fél furattal.
milyet tegyek bele hogy jó legyen?
vki tapasztalat vagy hozzá értőbb tanácsokkal el tudna engem látni.
előre is köszi.
Én a mélységállító kerékkel nem vagyok megelégedve. Homokon érdekes eltéréseket produkál, attól függően mennyire süllyed meg a kerék. Persze műtrágyával jól megrakva is többet megy le :(
Erre valaki talált már ki megoldást?
3543 hozzászólás
Válasz #1642. hozzászólásra
újabb vagy a régebbi fajta vetőgépről van szó?! ha preciz munkát akarsz akkor keress fel egy esztergályost vagy olvass vissza a fórumon ott már egyszer írtak emlékeim szerint hasonlóról , másik megoldás vagy nem rakod bele
na senki nem tud segíteni nekem?
helló.
elakadtam ott felúíitásnál hogy a maglesodrót feszitő rugó ki jött csavarostól mert kiment benne a menet s nem tudom visszarakni.
mit csináljak?
hogy tudom pontosra beállítani a maglesodrót?
Válasz #1639. hozzászólásra
Ha nincs elég vákuum akkor nem veszi fel, vagy elejti a magot. A házat ha nincs nagyon vacak állapotban akkor egy nagy köszörűkő oldalán fel lehet csiszolni.
hogy tudom megnézni hogy kevés a vakum hogy tudom ezt ellenőrizni?
Válasz #1637. hozzászólásra
Ezt már írtam korábban a depressziós kamraházat fel kell maratni, ha kopott. A vetőmagházban a tengely ne lógjon! Ezek a legfontosabbak.
Ha veszel hajlékony vákum csövet az átmérőt előtte mindenképpen mérd meg. Van több fajta!
A csapágyakat ellenőrizni mindenhol.
bővebben ? :D
Válasz #1635. hozzászólásra
mindent....
sziasztok ma vásároltam egy vetőgépet! spc 6 egy évet állt mit kell megnéznem meg le cserélnem hogy tuti jó legyen? átlalába mik a hibák rajtuk? :)
Válasz #1628. hozzászólásra
Átbököd a muszkát 1000-es kardánra és nem kell pörgetni annyira. Mi mindig így mentünk vele, semmi gond nem volt és a fogyasztás is kevesebb mint mikor üvegen kell vele menni.
ne foglalkozz vele menjél vele és kész
én már amugy rég kihajitottam az spc-ét,nem jött be.
Ne végletekbe gondolkodj, nem kell kopp gázon fordulni de ne is 600-as alapjáraton , olyan 1000-1200-n már nem fogja elejteni és nem is bőg a motor annyira.
Válasz #1621. hozzászólásra
Kopott a ház.Kis gázon elejti,nagyon tud annyit szívni,hogy nem.A csövek is tiszták legyenek.
Vetéselenörző az igen hálás dolog nekem is van,azóta nincs sorhiány max csak pár méter de azis azért mert jelzett hogy baj van én meg nem tolattam visza rávetni.
Nem kell nagyon pörgetni 540-en sem.az enyémen van vetésellenörzö,és sor végén ha alapjárat közelében húzom akkor sem sipol be,hogy kihagy.180 Körül láttam vetésellenörzöt,de apródon is volt,100ért alighasznált.Nagyon hálás dolog.
értem én de akkor kopp gázon csak nem bőgethetem forduláskor is.
vagy normális ha elejti?
ki hogy csinálja?
vagy mindenkinek elejti?
a tömörítő kerék márt csúszkál jobbra balra tengelyestől a perselyében?
Válasz #1625. hozzászólásra
Én meg lengyel zongoramüvész vagyok...
Válasz #1625. hozzászólásra
ja csak utána lenne egyből igy meg nincs,spc-nek fordulat kell hogy szivjon normálisan gondolom fordulni meg nem kop gázon fog.
Nem ejti el a magot,hanem felemelés után tömöritö kerék tovább forog a levegöben.
sziasztok! vennék egy spc 6 vetőgépet! egy idős papa árulja azt mondta szépen dolgozik meg minden már 1 éve nem ment...! meg akarom nézni és el akarom inditani mit kell rajt meg nézni hogy jó e ne hogy szart veegyek?? Segítsetek léccives!!
a magot elejti mindig, főleg a 80-as. Az 550-talán mintha kevesebbet ejtene, a TLT áttétetel miatt.
gondolom a gázt leveszed amikor fordulsz
igy nincs vákum elejti a magot
Helló mindenkinek.
köszönöm a múltkori segítséget az már rendben most újabb gondom akadt.
Miért van az hogy vetéskor a föld végén mikor felemelem a vetőgépet persze kardán megy,potyog ki pár db mag vagy kuki s a következő menetben elindulásnál nincs vetve 1-2 méterbe mert felemelésnél elengedte a magot.
Mit csináljak hol a hiba?
Ja még annyi hogy 2-tagnál a kereket felemelve tengelyestől tudom mozgatni oldalra a persely síkjában?
Ennyi gondom van mit hogy csináljak s javítsam ki a hibákat?
Válasz #1619. hozzászólásra
Hát nem akarom kitárcsázni a forgót ,és kukit vetni helyette!
Válasz #1618. hozzászólásra
Mi baj a kukival?
Válasz #1617. hozzászólásra
Na majd lesz valami nem nagy darab 1200 öl !Már a fele ha kijön akkor is többet ad le pénzben ,mint a kuki !
Válasz #1616. hozzászólásra
Ez az hogy nálunk is özön víz volt és ami a földközel volt az mind előbújt már ami mélyen volz csak most bújik ha tud mert beton keményre tömte az eső. Hengerezve nem volt és mégis. amit monosem vetett 6 cm re és hengerezve is eső tömte egyöntetű kelése van.
Válasz #1615. hozzászólásra
Még ha hullámos lenne három hete el van vetve és még csak a 20 százaléka jött ki azt hiszem tárcsa lesz a vége jövő héten ! Igaz esőt alig kapott máshol meg özön víz van be szarás
Az SPC akkor is csak SPC marad . Amíg nem lehet normális mag mélységet álítani adíg napraforgóban csak hulámos kelés lesz és az már termés kiesés.
Válasz #1611. hozzászólásra
Nem mondasz hülyeséget a fogyasztás biztos kevesebb ,mikor nem 1800 a fordulat hanem csak 1200 Szártépőnél már csináltam ezres fordulattal ,jobb volt a fogyasztás !!
szívótorok felszabályozva,
csak a sűrűségen akarunk változtatni mert ritka,
Válasz #1610. hozzászólásra
Gépkönyv szerint igen de azért használom az 1000/min-t hogy ne kelljen egész nap padlógázon bőgetni a motort, utálom még hallani is!!
Így kisebb fordulaton is ugyanúgy megvan a szükséges vákuum.
Félgázon az 1000 is 540, az spc-t elhúzná két öszvér, semmi értelme padlón járatni, az idés én is áthúztam ezerbe.
Válasz #1608. hozzászólásra
az spc-nek nem 540 ford/perc kell?
Válasz #1601. hozzászólásra
szia! 11/30-as áttételnél a 17 lyukas tárcsa kb. 65000-et vet. 20-21 cm a tőtáv.
Nálam 11/22 fogszám 14 furat elméletileg 70e körül. 5.fokozat félgáz tlt 1000/min.
Szép lassan nem rohanva,jól elkészített magágyba szépen vet,aránylag egyenletes a tőtáv,kihagyás nem jellemző.Nem egy Tempo de kis gazdaságba nagyon faca!!
Válasz #1601. hozzászólásra
A depressziós kamraházat mindenképpen marasd le, ha kicsit is kopott , ez a titka a pontos vetésnek.
és mennyre veti el úgy ahogy a könyv írja?
pontos vagy nem?
Válasz #1604. hozzászólásra
Nekem 9/22 16-os tárcsa.Az a könyv szerint 66445.De abból lejön a csírázási százalék,és néha a hibázás,az kb.: 65000.
értem köszi a segítséget.
mi olyan 62-64000 akarnánk akkor mi a fel állás?
azt halottam minél lassabb annál pontosabb.
4.dik padlóval szoktam menni az sok?
Válasz #1602. hozzászólásra
Nekem a kicsi 10-es a nagy 22-es a tárcsa 14 furatos így kb 60-62000/ha sebesség 5-6km/h.
ja s milyen sebességgel kell menni hogy pontos legyen?
helló.
spc felújitás előtt vagyok,
tudna nekem vki segíteni abban hogy 20-22cm körüli tőtávra akarom megcsinálni hogy vessen mert most az a helyzet hogy ritka.
a mostani sorrend kicsi fogaskerék 11-fogas,nagy 30fogas s tárcsa pedig 16 lyukas 5és fél furattal.
milyet tegyek bele hogy jó legyen?
vki tapasztalat vagy hozzá értőbb tanácsokkal el tudna engem látni.
előre is köszi.
A csoroszlya tuningjára én is kíváncsi vagyok.
Én a mélységállító kerékkel nem vagyok megelégedve. Homokon érdekes eltéréseket produkál, attól függően mennyire süllyed meg a kerék. Persze műtrágyával jól megrakva is többet megy le :(
Erre valaki talált már ki megoldást?
Kicsit bővebben,ha lehet, közelebbi fotók, minek a tárcsáival, vélemény ,mit csinálnál másképpen ha nem ipari titok. Köszi.
Válasz #1596. hozzászólásra
Sokszáz hektár óta tárcsás
Jó ötlet.
Köszi
A sok ügyes SPC tuningoló közül még senki nem alakította át trapézkarosra és tárcsás csoroszlyásra ezt a gépet?
Válasz #1587. hozzászólásra
http://webaruhaz.habi.hu/termekcsoport/MUNVET/Vetogep.html?ps=100
https://www.youtube.com/watch?v=DqV-7uqYNHU&feature=youtu.be