Segítséget szeretnék kérni,van egy 400-as szalagfűrészem amin a meghajtott tárcsa 300 milliméteres a motor fordulata 1450.A kérdésem az lenne hogy mekkora tárcsa kell a motorra.
Van még egy megoldás.Ez az első fűrészem volt. Nem tudom mennyire kivehető de, ezen is a kerékdőlés zsanéros megoldású csak függőleges. Ez egy H alak a két felén 40x40-es csuszkával,középen a feszítő orsóval.
Válasz #72. hozzászólásra Mindenképpen kettő csavar kell mert, az egyikkel a magasságot a másikkal a dőlést állítod.Fordítva nem jó, ha jól értelmeztem az írásod.
Válasz #71. hozzászólásra
Ha ezt a zsanért a két függőlegesen mozgó csőre hegeszted,tehát nem felülre,akkor elég csak egy csavar orsó vízszintesen, ami kitámasztja a zsanért .Tehát a lógó zsanér fülön van a tengely,a csavar meg tolja elfele, vagy engedi közelebb a függőleges állítóhoz.
Válasz #63. hozzászólásra A belső illesztett cső végére van hegesztve 10-es kazánlemezből egy zsanérhoz hasonló szerkezet aminek a felső feléhez hozzá van hegesztve a tengely.A másik felén a két zsanér között van egy erős rugó amiben egy 16-os csavar van.A csavar feszítésével,lazításával lehet állítani a dőlést.Nem tudom ezzel a leírással érthető volt-e?
Válasz #60. hozzászólásra Ezt csináltam utoljára de, ezen nem sok látszik.Ez egy 120mm-es szuportal van megcsinálva.Egy vastagfalú csőben mozog egy másik illesztett cső ékpályán.Az illesztett cső be van fenekelve és ebbe van az orsó menet a menetes szárral.Ennek az a hátránya hogy teljesen esztergályos munka!
Hali!
Szalagfűrész kerék feszítésén gondoltam. Csak érdeklődni szeretnék, hogy hogy van kialakítva a feszítés. De ha van rajzod az egész fűrészről, azt megköszönném. Üdv.
Válasz #55. hozzászólásra Ebben igazad van,minimum 600-ast kell csinálni és ne rázzon,mindegyik kerék legyen kicentírozva és oldalirányba se üssön így nem szaggatja a lapot .Én egy szezonban tűzifának Kb:5-600 köböt nyomok falun.
A kisebb átmérőjű töri a lapot. Sokkal többet kibír a fűrészlap, ha legalább 600-as kerék van a fűrészen. Az enyémen 500-as kerekek vannak, 50m3 fát vágok vele minden évben a házba, meg a fóliák fűtésére, immár 20 éve használjuk. Évente 7-8 lapot nulláz le, ha 600-as lenne, fele ennyit. Az a gond, hogy berepedezik, 2-3 javítás után kuka.
Engem az érdekelne, tud-e valaki eladó masszív, öntvény vázas, 800-as kerekekkel szerelt gépet esetleg?
Válasz #50. hozzászólásra Elnézést, hogy közbeszólok!Pár hozzászólást olvasva én inkább előnyben részesítem a szalagfűrészt.A körfűrész elég veszélyes!Pár szalagfűrészt csináltam és szerintem kardános vagy villanymotoros sokkal biztonságosabb!Ilyen fűrészt a MÉH telepen vett anyagból olcsón meglehet csinálni!Üdv!
Válasz #44. hozzászólásra
Sanyi bátya! Ha ezt 50-ért megkapod, akkor azonnal vedd meg! A lap legyen legalább 400-as, és a motor 3 kW, vagy ha 220-as akkor nagyobb. Csak a motorok 30 körül vannak használtban.
sziasztok van egy 600 as asztalosiparban használt nagyon jó állapotú szalagfűrészem steller is van rajta én alakitattam át gardán hajtásosra ha valakit érdekel
235 hozzászólás
Sziasztok!
Akad köztetek olyan szaki aki egy ilyet tudna nekem építeni?
https://www.youtube.com/watch?v=Uvw00AE9iGk
Meg egy hasonló is érdekelne, de ez csak a későbbiekben:
https://www.youtube.com/watch?v=D7GP0WEgJYs
Válasz #83. hozzászólásra 155-160 mm. Ez kb:750-770 tengelyfordulat.
Segítséget szeretnék kérni,van egy 400-as szalagfűrészem amin a meghajtott tárcsa 300 milliméteres a motor fordulata 1450.A kérdésem az lenne hogy mekkora tárcsa kell a motorra.
Válasz #81. hozzászólásra
Nem, az fix. Függő, párhuzamosság stimmeljen a vázhoz.
Az alsó keréknél is kell a dőlésszabályzó?
Mindenkinek Boldog Újévet Kívánok!
Válasz #78. hozzászólásra Ilyet is láttam már régen de, nem tudom megmondani milyen fűrészen volt pedig gyári volt.
+ egy megoldás: Nekem két oldalról van támasztva a felső kerék tengelye egy U alakú bölcsőben. Kényelmesen elölről lehet a dőlést szabályozni.
A 72 ben csak a döntésről beszéltem.Természetes hogy két orsó kell az állításokhoz!
Válasz #75. hozzászólásra
Erről a megoldásról beszéltem!
Van még egy megoldás.Ez az első fűrészem volt. Nem tudom mennyire kivehető de, ezen is a kerékdőlés zsanéros megoldású csak függőleges.
Ez egy H alak a két felén 40x40-es csuszkával,középen a feszítő orsóval.
Üdv!
Szerintem keveredik a két szalagfűrész szupport megoldása. A 60-as hsz-ben lévőnél lehet az ajánlott módon megoldani a döntést.
Válasz #72. hozzászólásra Mindenképpen kettő csavar kell mert, az egyikkel a magasságot a másikkal a dőlést állítod.Fordítva nem jó, ha jól értelmeztem az írásod.
Válasz #71. hozzászólásra
Ha ezt a zsanért a két függőlegesen mozgó csőre hegeszted,tehát nem felülre,akkor elég csak egy csavar orsó vízszintesen, ami kitámasztja a zsanért .Tehát a lógó zsanér fülön van a tengely,a csavar meg tolja elfele, vagy engedi közelebb a függőleges állítóhoz.
Válasz #68. hozzászólásra Jövőre lefényképezem neked de ha akarod le is rajzolhatom.Egy rögtönzött "műszaki" rajz:

Válasz #65. hozzászólásra Mindegyik alumíniumból öntött. A súlyukat ne kérdezd mert, nem mértem egyiket sem.
Válasz #64. hozzászólásra Igen 600-as.A két tengelyközép távolsága felső állásban 121cm.
Válasz #66. hozzászólásra
Csak az nem látható, hogy állít kerékdőlést!
Válasz #63. hozzászólásra A belső illesztett cső végére van hegesztve 10-es kazánlemezből egy zsanérhoz hasonló szerkezet aminek a felső feléhez hozzá van hegesztve a tengely.A másik felén a két zsanér között van egy erős rugó amiben egy 16-os csavar van.A csavar feszítésével,lazításával lehet állítani a dőlést.Nem tudom ezzel a leírással érthető volt-e?
Látható,alamínijum.
Válasz #62. hozzászólásra
Germiun az ékszijtárcsák milyen anyagból készültek ? Egyik képen csöves külös a másikon lulak vannak benne ? Kb milyen súlyúak ?
Válasz #60. hozzászólásra

thx.
Mekkora a távolság a két keréktengely között?(Tudom, hogy nem tudod pontosan megadni, a feszítés miatt.) Ha jól látom, hogy ez 500-600 as szalagfűrész
válasz 62-es hozzászoláshoz
Felsőkerék billentésé,hogy van megoldva.
Válasz #60. hozzászólásra A kép lemaradt

Válasz #60. hozzászólásra Ezt csináltam utoljára de, ezen nem sok látszik.Ez egy 120mm-es szuportal van megcsinálva.Egy vastagfalú csőben mozog egy másik illesztett cső ékpályán.Az illesztett cső be van fenekelve és ebbe van az orsó menet a menetes szárral.Ennek az a hátránya hogy teljesen esztergályos munka!
Válasz #59. hozzászólásra Hali!Rajzom nincs egyik munkámról sem de, fényképek vannak.Pl:

Válasz #58. hozzászólásra
Csak érdeklődni szeretnék, hogy hogy van kialakítva a feszítés. De ha van rajzod az egész fűrészről, azt megköszönném. Üdv.
Hali!
Szalagfűrész kerék feszítésén gondoltam.
Válasz #57. hozzászólásra Helló!Nem is nagyon fogsz találni!Ha esetleg érdekel egy-két dologban talán tudok segíteni.Üdv!
Sziasztok!

Tudtok-e valahonnan egy 600-as szalagűrész "építési" tervrajzt?
Nem találok neten sehol.
Válasz #55. hozzászólásra Ebben igazad van,minimum 600-ast kell csinálni és ne rázzon,mindegyik kerék legyen kicentírozva és oldalirányba se üssön így nem szaggatja a lapot .Én egy szezonban tűzifának Kb:5-600 köböt nyomok falun.
Válasz #54. hozzászólásra
A kisebb átmérőjű töri a lapot. Sokkal többet kibír a fűrészlap, ha legalább 600-as kerék van a fűrészen. Az enyémen 500-as kerekek vannak, 50m3 fát vágok vele minden évben a házba, meg a fóliák fűtésére, immár 20 éve használjuk. Évente 7-8 lapot nulláz le, ha 600-as lenne, fele ennyit. Az a gond, hogy berepedezik, 2-3 javítás után kuka.
Engem az érdekelne, tud-e valaki eladó masszív, öntvény vázas, 800-as kerekekkel szerelt gépet esetleg?
Válasz #53. hozzászólásra

Azon is gondolkodtam, meg nézegetem, egy 500-as elég lenne, vagy netán kisebb is.
Válasz #50. hozzászólásra Elnézést, hogy közbeszólok!Pár hozzászólást olvasva én inkább előnyben részesítem a szalagfűrészt.A körfűrész elég veszélyes!Pár szalagfűrészt csináltam és szerintem kardános vagy villanymotoros sokkal biztonságosabb!Ilyen fűrészt a MÉH telepen vett anyagból olcsón meglehet csinálni!Üdv!

Válasz #50. hozzászólásra
pl.ez http://szerszampiac.hu/ipari_gep/faipari-gepek/bt_lc_400_1_ronkvago
Válasz #49. hozzászólásra
Hinta fűrészbe nem gondolkodtál? Pl http://szerszampiac.hu/ipari_gep/faipari-gepek/korfuresz_hintafuresz_700_as_uj
Válasz #48. hozzászólásra
Állítólag van olyan církula motor amire rálehet tenni a lapot, az asztalom meg van, eszek, s elkezdek keresgélni.
Válasz #48. hozzászólásra
csak összedarabolni itthon, konyhakészre.
Az nekem is van
Válasz #47. hozzászólásra

Stihl 018,és 039
Válasz #46. hozzászólásra

Egy fotót a Te vágószerkezetedről, milyen a jó,netán készen veszed?
Válasz #42. hozzászólásra

Ezek a tákolmányok kiakasztanak,ha egy munkavédelmis meglátná
Válasz #44. hozzászólásra
Sanyi bátya! Ha ezt 50-ért megkapod, akkor azonnal vedd meg! A lap legyen legalább 400-as, és a motor 3 kW, vagy ha 220-as akkor nagyobb. Csak a motorok 30 körül vannak használtban.
Válasz #43. hozzászólásra
Tudom én a cirkuláról beszéltem, csak ebben a topikban.
Válasz #42. hozzászólásra

A képen nem szalagfűrész, hanem körfűrész van.
A szalagfűrészről azt mondják, hogy sokkal biztonságosabb, és hatékonyabb.
Bár a Stihl-el 35 q fát platón 1,5 óra alatt felvágtunk és a kerítés mellé körbe raktuk. (hárman)
A sofőr nem akarta elhinni, hogy üres az autója.
Naponta kb 100 mázsát vágnak össze szalaggal. Függ sok mindentől, de .....
Válasz #41. hozzászólásra
Ezt néztem ki, vagy megcsinálom az enyémet, az ár is reális.
Moderátor által módosítva: 2015-07-01 14:51:52
Válasz #40. hozzászólásra

Miért ne lenne.
Egy vagy három fázisú motorral kéred. Itt van mellettem a MÉH telep. Ott minden van, mi szem szájnak ingere.
Válasz #39. hozzászólásra
Gondolom azon motor sincs, meg valami használhatót, egy fotó?
Válasz #38. hozzászólásra

Tudok eladót.
Igaz már benőtte a dudva, de asztalos használta, amíg élt.
Válasz #37. hozzászólásra

Netán valakinek egy eladó,mert megvan az asztal a tengely, csinálnom kellene keretet meg összeszerelni, de nincs időm.
Cirkulának mekkora fordulat kellene?
Gondolom a lap nagysága is befolyásolja?
sziasztok van egy 600 as asztalosiparban használt nagyon jó állapotú szalagfűrészem steller is van rajta én alakitattam át gardán hajtásosra ha valakit érdekel