Köszönöm! 17 liter/ha, 3 as csővázas eke, eddig 7 ha-nál járunk, még maradt kb 1,5 ebben a táblában. Kb 20 cm-en, közép kötött, nyírkos talaj, szántva nem volt, csak tárcsázva. Tényleg dícséret illeti a gépet, mert egy csipet olajat nem evett, és a víz is ritkán érte el a 90 fokot, javarészt 80-85 körül mozgott.
Ez a csővázas eke igen jó választás hozzá, bár hallomásból MTZ után nem szeretik használni.
Válasz #5981. hozzászólásra
A függesztett ekével is szépen ellehet tüntetni a barázdát, úgy hogy 1x elmék rajta kombival és meg sem találni.1-2 nap és teszek fel képeket.
Amikor a szétszántás zárúl ollyan szépen belehet húzni, hogy majdnem nulla barázda marad!
Nem értem miért nem érthető ez
függesztett ágyekével más a helyzet de épen nem ezekről beszélünk.
Tegnap hoztam új vasakat a kleibert-re most gyorsan átdobjuk rajta aztán mehetnek kifelé a bitangok.
Tegnap is fogós fekete földön 25hektárt kilöktek ketten egy jó műszak alatt
Válasz #6018. hozzászólásra
szóval akkor megetted az ekét,berakhattad volna a kokányolásos topicba,hány ekefejet szakitottál le.meg persze a AC-DC-t nemkelllet volna hallgatni.... kezdem ezt érteni...
Válasz #6006. hozzászólásra
Az az igazság hogy nem vagyok egy nagy fotós,videós meg még annyira sem.Így részemről nem nagy esélyt látok az efajta segítségre.
Válasz #6001. hozzászólásra
Olyan boltban,ahol ilyesmit árulnak
Rendszerint ahol Mg gépalkatrészeket forgalmaznak.
Nekem van mindhárom kategóriás felfüggesztéshez,nem tekergetek 15 éve
Bárány!
Ott ahol nincsen kő és homogén a talaj ott minden jó.
De amikor olyan kövek vannak alul és felfelé jönnek valamiért, mint a videón volt akkor elkell gondolkodni.
Vetemedett itt meg komoly drága új VF eke váza, hegesztik a másikat, nekünk a 3fejes váltvaforgatós ekénken az utolsó fejpár felfogatása szakadt szét teljesen, nem messze bírta csak minden fordulóban szakadtak a nyírócsavarok....
Errefel a kondor vagy kleber meg csak teszi a dolgát(és z a mostani szerzemény Milán is bitang vas), ha igen betyárat fog akkor leszakad róla a vas mert ilyen már volt bevallom, vagy a majdnem új kormánylemez is törött már ketté 2011-ben de akkor semmi más nem is ment volna bele a fődbe ha pedig mégis akkor az lett volna az utolsó munkája kb...
Ez már régen nem a saját cuccokról szól, marhára félreérted, hanem arról hogy ezekkel nincsen baj, felakasztod és szántassz ha 30éves akkoris.
Mert tsz-eket és állami gazdasgokat megjáró túlélő rabewerk ekék vázán sincsen hegesztés, az új szuper vasak jó kőbiztosítási rendszerekkel felszerelt változatai meg repednek törnek vetemednek.
Nem azért nincs a környéken mert mindenki hülye.
A 3-4000hektáros nagy johndeeros gazdának 9420-as meg 8430 8330-as nagygépek tömkelege után végig 6fejes kondor ekék vannak amikor az udvaron más is áll vagy állt már a sok év alatt, nem is egy nem is akármilyen.
Én egy 5 és egy 6 fejes új félfüggesztett réselt variantos Rabewerk váltvaforgatós ekét szeretnék a két gép után, ha lehet kérni akkor kormányzott farkerékkel mindenképpen, de egyrészt 20millából nem jönne ki másrészt ha baj lenne olyan mint írtam előbb akaszthatnám fel a 15 meg 30éveset!?!?!?!?!
Válasz #5978. hozzászólásra
Amikor függesztett ekével szántottam,az első az volt hogy vettem egy hidraulikus harmadikpontot,addigg rá sem akasztottam az ekére!
Így kilőve a problémád!
Na mondjuk nálunk az MTZ-vel nem könnyű atz ilyet kivitelezni, mert ha ráemelsz, először ugye az elejét emeli, aztán mire emelné a hátulját, addigra az eleje már semmit nem visz, ha meg kiugranék és feljebb emelem a mankókerékkel, akkor macerás pont arra a mélységre visszaállítani a következő körnél...!
10327 hozzászólás
Köszönöm! 17 liter/ha, 3 as csővázas eke, eddig 7 ha-nál járunk, még maradt kb 1,5 ebben a táblában. Kb 20 cm-en, közép kötött, nyírkos talaj, szántva nem volt, csak tárcsázva. Tényleg dícséret illeti a gépet, mert egy csipet olajat nem evett, és a víz is ritkán érte el a 90 fokot, javarészt 80-85 körül mozgott.
Ez a csővázas eke igen jó választás hozzá, bár hallomásból MTZ után nem szeretik használni.
Válasz #6025. hozzászólásra

Ilyen mélyen jó csutkás föld a liter nem számít csak szép legyen
Válasz #6024. hozzászólásra
És hány literrel, milyen mélyen?
Válasz #6023. hozzászólásra
, majd a mostani puccos gépeket nézzék meg ennyi évesen 
Gratulálok hozzá szép munka
12 órás folyamatos műszakok 47 évesen, problémamentesen!

Made In Hungary:-))
A függesztett ekével is szépen ellehet tüntetni a barázdát, úgy hogy 1x elmék rajta kombival és meg sem találni.1-2 nap és teszek fel képeket.
Amikor a szétszántás zárúl ollyan szépen belehet húzni, hogy majdnem nulla barázda marad!

Nem értem miért nem érthető ez
függesztett ágyekével más a helyzet de épen nem ezekről beszélünk.
Tegnap hoztam új vasakat a kleibert-re most gyorsan átdobjuk rajta aztán mehetnek kifelé a bitangok.
Tegnap is fogós fekete földön 25hektárt kilöktek ketten egy jó műszak alatt
Válasz #6019. hozzászólásra

Az a lényeg h. a sűrű talaj kihozza az egyes példányok gyengéit.....
Minden évbe új pontokon......
Válasz #6018. hozzászólásra

szóval akkor megetted az ekét,berakhattad volna a kokányolásos topicba,hány ekefejet szakitottál le.meg persze a AC-DC-t nemkelllet volna hallgatni.... kezdem ezt érteni...
Válasz #6017. hozzászólásra

igaze
ne is mer má elig vót a napbul
hónap ekematatás mer megellett
Válasz #6015. hozzászólásra
Mondjuk egy MTZ harmadikpont nem jó a 4650-es JD-re. Igaz?????
Tehát nem egy kategória!!!!!
Tovább nem taglalom
Válasz #6012. hozzászólásra
50 60 alatt is van vékonyka
Válasz #6011. hozzászólásra

észgép
de mihöz köllenek kategóriák?
migiped porosodik otthon?
Válasz #6010. hozzászólásra

Őszintén sajnálom.
Válasz #6012. hozzászólásra
Befektetés nélkül nincs se haszon,se kényelem.
Huuhhhh!

Amit hirtelen néztem, az áfásan 130 ruppó...!
Válasz #6009. hozzászólásra
Ha gépész vagy tudod miről beszélek!!!
Válasz #6006. hozzászólásra
Az az igazság hogy nem vagyok egy nagy fotós,videós meg még annyira sem.Így részemről nem nagy esélyt látok az efajta segítségre.
Válasz #6007. hozzászólásra
Miféle kategóriáid vannak?
Válasz #6007. hozzászólásra

Na erre majd rákeresek guglival!

Olyan boltban,ahol ilyesmit árulnak
Rendszerint ahol Mg gépalkatrészeket forgalmaznak.
Nekem van mindhárom kategóriás felfüggesztéshez,nem tekergetek 15 éve
Válasz #6003. hozzászólásra

Na azt pedig okulásul szívesen megnézném, inkább videón!
Sohasem szégyen az okosabbtól és ügyesebbtől tanulni!
Válasz #6002. hozzászólásra

Was?
Válasz #6000. hozzászólásra

meg még amit gondolok az is

de máshol nincs a közelbe

Ez is a tied
Válasz #5999. hozzászólásra
Arról nincs sajna

prillinger granit.......
lopás
Válasz #5998. hozzászólásra

Ja, és olyan hidraulikus 3 pontot hol lehet beszerezni?
6000 lesz minnyá
Válasz #5998. hozzászólásra

És az összezárásról is van fotó?
Válasz #5989. hozzászólásra
Pontosan
ne irgyatok!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #5983. hozzászólásra

John Deere 4650,és 4 fejes RW Condor
Íme:
Válasz #5991. hozzászólásra

Akkor jobb lesz réselten lenni..........
Anyuciiiiiii ideee!!!!!!
Hat...!
Válasz #5992. hozzászólásra

Hát mitagadás......... igyekszünk pezsditeni a hínárost.......
Válasz #5990. hozzászólásra
Persze,mert a tanyára te viszed be az innovációt állandóan
Válasz #5990. hozzászólásra

Már csak kilenc és 6000
Válasz #5987. hozzászólásra

Máma 1ik pajti meglátta enyimet csak lesett miez......
Pedig 50 éves maholnap és értelmes szaki traktoros.....
Válasz #5985. hozzászólásra
Nem csavarorsós, hanem hidraulikus?
Válasz #5925. hozzászólásra
Bárány!
Ott ahol nincsen kő és homogén a talaj ott minden jó.
De amikor olyan kövek vannak alul és felfelé jönnek valamiért, mint a videón volt akkor elkell gondolkodni.
Vetemedett itt meg komoly drága új VF eke váza, hegesztik a másikat, nekünk a 3fejes váltvaforgatós ekénken az utolsó fejpár felfogatása szakadt szét teljesen, nem messze bírta csak minden fordulóban szakadtak a nyírócsavarok....
Errefel a kondor vagy kleber meg csak teszi a dolgát(és z a mostani szerzemény Milán is bitang vas), ha igen betyárat fog akkor leszakad róla a vas mert ilyen már volt bevallom, vagy a majdnem új kormánylemez is törött már ketté 2011-ben de akkor semmi más nem is ment volna bele a fődbe ha pedig mégis akkor az lett volna az utolsó munkája kb...
Ez már régen nem a saját cuccokról szól, marhára félreérted, hanem arról hogy ezekkel nincsen baj, felakasztod és szántassz ha 30éves akkoris.
Mert tsz-eket és állami gazdasgokat megjáró túlélő rabewerk ekék vázán sincsen hegesztés, az új szuper vasak jó kőbiztosítási rendszerekkel felszerelt változatai meg repednek törnek vetemednek.
Nem azért nincs a környéken mert mindenki hülye.
A 3-4000hektáros nagy johndeeros gazdának 9420-as meg 8430 8330-as nagygépek tömkelege után végig 6fejes kondor ekék vannak amikor az udvaron más is áll vagy állt már a sok év alatt, nem is egy nem is akármilyen.
Én egy 5 és egy 6 fejes új félfüggesztett réselt variantos Rabewerk váltvaforgatós ekét szeretnék a két gép után, ha lehet kérni akkor kormányzott farkerékkel mindenképpen, de egyrészt 20millából nem jönne ki másrészt ha baj lenne olyan mint írtam előbb akaszthatnám fel a 15 meg 30éveset!?!?!?!?!
Válasz #5984. hozzászólásra
Igen,látom. De régebben nem volt túl gyakori a hidr 3pont,legalábbis én nem nagyon ismertem.
Válasz #5982. hozzászólásra
Mi az a hidraulikus 3 pont? Mármint mi az, amit rálehet építeni MTZ-re is?
Válasz #5980. hozzászólásra

Jól megkevertelek
Olvasd el rendesebben:)
Függesztett ekével is megcsinálom ugyanezt!
Volt időszak mikor azzal szántottam Én is.
Válasz #5976. hozzászólásra

Az a baj, hogy az idei évre betervezett gyakorlópálya elfogyott, úgyhogy majd jövőre igyekszem...!
Egyébként milyen géppel és hány fejes ekével művelted ezt?
Amikor függesztett ekével szántottam,az első az volt hogy vettem egy hidraulikus harmadikpontot,addigg rá sem akasztottam az ekére!
Így kilőve a problémád!
függesztett ekével nem tudod ezt a mutatványt megcsinálni,sőt még az ih ekével sem
Válasz #5974. hozzászólásra
Ezt nekem is elmagyaráznád érthetőbben egy kicsit? Elsőfej lejebb mint szántáskor a harmadik fej kicsi barázdáját betakarja?
Válasz #5977. hozzászólásra
Nem kell eltalálnom a közepét.
Ez több fogásból álló darab.
Válasz #5974. hozzászólásra

Na mondjuk nálunk az MTZ-vel nem könnyű atz ilyet kivitelezni, mert ha ráemelsz, először ugye az elejét emeli, aztán mire emelné a hátulját, addigra az eleje már semmit nem visz, ha meg kiugranék és feljebb emelem a mankókerékkel, akkor macerás pont arra a mélységre visszaállítani a következő körnél...!