Fórum

Disznóvágás 

Létrehozta: ..MZ/X.., 2017-02-18 15:11:53

Új hozzászólás Frissítés
  • Válasz » #34 Diesel Tibor | 2018-03-09 18:33:51

    Válasz D-032-a #33. hozzászólására

    Mostanában is így megy ez még ,csak kevesebb,pálesszel.smile biggrin

  • Válasz » #33 D-032-a | 2018-03-09 18:21:32

    Válasz Diesel Tibor #29. hozzászólására
    TibiBácsi, ez nagyon ott van.
    Ilyen a jó disznóvágás.
    smile thumbup

  • Válasz » #32 csoppika | 2018-03-09 17:40:02

  • Válasz » #31 fabia63 | 2018-03-09 13:24:48

    Válasz sörhas #22. hozzászólására
    Hello!
    Én anno csüngő hasú disznó hússal kevertem a kecskehúsát össze tölteléknek. Szuper jó lett.

  • Válasz » #30 fabia63 | 2018-03-09 13:23:06

    Sziasztok!

    Érdeklődöm,hogy az "alföldi toros káposztát" hogyan kell készíteni? Tudna valaki egy jó receptet adni? Köszönöm.

  • Válasz » #29 Diesel Tibor | 2018-03-09 12:24:48

    Ez hiányzik innét:::smile w00tFélnégy, klozet, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás, térvilágítás, haverok.

    Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél, öntsdlevízzel, holakábító, mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre.

    Palack, perzselő, kapa, lapát, Pepe, tegyükfelarácsra, kurvanehézbazmeg, jöhetavíz, holakefe, majdénkaparom, elégfehérJózsikám, ittafüle.
    Akkorigyunkegyet, megmégegyet, hasítodvagymajdén, holabárd, holafűrész, holamalac, belit kimossátok, nincsazapénz, kutyáké.
    Akkoregészség, miezszilva, barackbazmeg, egészség.

    Készavér, üljetekmárle, neállvaegyünk, ittakenyér.
    Sonkamarad, lapockaszalámiba, nemdaráljuk, késselvágjuk, ilyetseláttammég, karajmarad, többikolbász, majdéndarálok, tokaszalonna abálóba, jóélesezakés, látomazujjadon, kötözdbebazmeg, egészség.

    Miez, lócomb, minek, szaláminak, oszteztígyhogy, megfőzzük, micsoda, netörőggyvele, lapockafelitis, cukorminek, kellbele, nabazmeg.
    Sütödazsírt, majdén, Lacisüsse, ittafakanál, Lacikámpirosra, netanítsálbazmeg, jóvanna, nemkellbeletej, tepertőtsüssél, nemtejbegrízez, többithurkába, áztasdbealbelet, másikfélétis, majdéngyúromakolbászt, egészség.

    Miez, hurkatöltő, ilyetseláttammég, kölcsönbevan, ipari, aztlátom, keményrehagymenjen, miez, lóbélteddle.
    Borsmerrevan, nemkellbele, hogyhogy, mert nem, hátakkor, erőspaprika, zsemlyeminek, tüdőshurkába, ilyetseláttammég, namostlátol, egészség.

    Sajtotmajdén, holaringa, micsoda, kétnyelűkés, jaez, borsotebbese, nabazmeg.
    Kolbásztkarikába, vagyszálba, szálba, szalonnátebbesózzad, kolozsváritebbe, sonkátmajdén, szedjétekkiazabálót.
    Holareceháj, hátezmi, cigánka, ilyetseláttammég, pedigjó, majdmeglátjuk, egészség.
    Májashurka, véreshurka, tüdőshurka, svábhurkába pirítottzsemlét, nabazmeg, vastagbélbe, hogynézmánezki, netörőggyvele.

    Fiúk, készapecsenye, csapassunkmárelőttebarackot, holakenyér, ittasavanyú, egykisbort, pogácsát, mikorleszkészakáposzta, rétesislesz, nabazmeg, bangladesbenmegéheznek, eriggyémá.
    Zsírtabödönbe, kolbásztrúdra, hurkátkaréjba, sajtra téglákat, kiszúrkáltad, ezittenmegyfüstre, ezmegysózóba, miezalé, sonkapác, nemsózódelőtte, bennevanasó, készvagyunkemberek, egészségünkre.

    Asztalhozemberek, holavécé, igyunkmárelőttekicsit, orjaleves, toroskáposzta, pecsenye, kishurkakiskolbász, almásrétes, kidurranokbazmeg, énis, csapassunkegykisbort.

    Kóstolótnehogyitthagyd, hagyadmámiez, leszakadafüle, köszmégegyszer.Igyunk eggyet!

    Aztán laza tizenkétórás epegörcs.

  • Válasz » #28 sörhas | 2018-03-04 05:55:01

    Köszönöm
    Akkor sült lesz belölük.

  • Válasz » #27 ..MZ/X.. | 2018-03-03 23:53:33

    Válasz sörhas #22. hozzászólására

    Öreg anyákat, bakot szoktuk töltelékbe rakni, fiatalokat sütni-főzni finomabb.
    Semmi extra nincs a fűszerezésben amúgy.

  • Válasz » #26 Molnár István_56605 | 2018-03-03 19:26:05

    Válasz sörhas #22. hozzászólására
    Úgy ahogy a többiek is mondják! Száraz kolbásznak hosszabb idejű fogyasztásra nem célszerű. Fiatal (bármi) állatból érlelt terméket készíteni nem gazdaságos és a technológia sok buktatót rejt. Mehet viszont sütni való vagy grill kolbászba - persze szalonna és lehetőleg más hús társaságában - illetve fasírtba, szármába (töltött káposztába) stb. Öreg kecske viszont - faggyútlanítva - keverten ,max:10-15% jó száraz árút ad. Fűszerezése nem extrém, nem igényel külön figyelmet.smile cowboy

  • Válasz » #25 Radocz | 2018-03-03 06:11:23

    Volt egy másik topik is asmi a disznóságokról szólt.
    Micsoda "disznóság" vagy nem disznóság történt? Véletlen baleset?

    smile cowboy

  • Válasz » #24 Radocz | 2018-03-03 06:09:43

    Válasz Mf-es? #23. hozzászólására

    Kolbásznak mi sem szoktuk.

    Gulyás levest és káposztás húst szoktunk még.

    smile cowboy

  • Válasz » #23 Mf-es? | 2018-03-02 10:04:31

    Válasz sörhas #22. hozzászólására

    Combját sütve,a többi paprikásnak.Kolbásznak nem kiadós,és macerás.

  • Válasz » #22 sörhas | 2018-03-02 09:58:13

    Üdv.
    Nem disznó de azért megkérdezem.
    Tud valaki valami jó receptet kecske kolbásznak?
    Van 4 db kis bak kecském és ha olyanok lesznek mennének kolbásznak.
    Valami remek receptet ha tudnátok.

  • Válasz » #21 BBK | 2018-02-14 20:55:18

    Válasz zoli6886 #20. hozzászólására

    Szia!
    Vajdaságban vagyok! Ez a "nagybani ára",de háztól is lehet kapni 400ft alatt!

  • Válasz » #20 zoli6886 | 2018-02-14 10:41:00

    Válasz BBK #19. hozzászólására
    Ennyiért lehet venni nálatok darabra is,vagy
    csak több darabot ???
    Merre található,van még eladó???

  • Válasz » #19 BBK | 2018-02-13 20:12:09

    Nállunk rekord alacsony szinten van a sertés ára 343ft/kg. smile crying
    Nállatok milyen árak vannak?

  • Válasz » #18 Mf-es? | 2018-02-13 19:29:18

    Válasz *** HM *** #17. hozzászólására

    Minimum, kétszer annyi,mintha élve vennéd.

  • Válasz » #17 *** HM *** | 2018-02-13 19:21:51

    Válasz Mf-es? #16. hozzászólására

    Mondjuk falun attól aki nevelte.
    Nem a Rózsadombon.smile pimp

  • Válasz » #16 Mf-es? | 2018-02-13 13:16:42

    Válasz *** HM *** #15. hozzászólására

    Nagyon nem mindegy,hol,és mennyiért veszed.

  • Válasz » #15 *** HM *** | 2018-02-13 12:48:26

    Aki az árakat tudja....
    1 250 kg disznóból ha feldolgozott termekkènt veszem meg amit kiad az mennyi zseton?

    Kolb.
    Májas h.
    Préssajt
    Töpörtyű
    Zsír
    Húsok
    Csontos dolgok
    Kevés szal
    2 sonka
    Csülkök körmök meg ami marad...

  • Válasz » #14 ..MZ/X.. | 2018-01-31 08:11:49

    Válasz sanyi1965 #12. hozzászólására

    smile thumbupcool
    Parizer nálunk nem igen fogy, azt meghagyjuk a panelhuszároknak.smile lol
    Katakönyököt nyomtunk vagy hatot, hogy aratásig kitartsanak a finomságok. Fullon a kamra meg a frigó.smile cowboy

  • Válasz » #13 ..MZ/X.. | 2018-01-31 07:29:04

  • Válasz » #12 sanyi1965 | 2018-01-20 09:20:11

    Válasz ..MZ/X.. #3. hozzászólására
    ez a cucc barátom, nem a pulykapép.a sakter meg tartson magának.

  • Válasz » #11 vén cigány | 2018-01-20 08:30:22

  • Válasz » #10 Ares 826 | 2018-01-20 07:46:07

    Válasz ..MZ/X.. #6. hozzászólására
    Majd csak ki tudja valahogy fizetni azt a 10ft zsömlét is, szegény városi emberke! Sírnak mint a fürdős ku...va és tele vannak lóvéval mint a kutya bolhával!smile hammersmile hammersmile hammer

  • Válasz » #9 Ares 826 | 2018-01-20 07:42:18

    Válasz ..MZ/X.. #6. hozzászólására

    Majd sajnálom is "szegény" városi embert! Minden szálloda tele az egész országban, továbbá nem lehet bevásárló kocsit találni a nagy áruházaknál mert tele van vevővel állandóan!

  • Válasz » #8 medikus | 2018-01-20 07:40:15

    Válasz ..MZ/X.. #6. hozzászólására
    Persze.A malac az anyjából felmászott a rúdra!!!Arra nem is gondolt,hogy mennyi munka volt azzal addig!smile sweatdrop

  • Válasz » #7 Mf-es? | 2018-01-20 06:28:07

    Válasz ..MZ/X.. #4. hozzászólására

    A nyak körüli húsos részt levágod,feldarabolod,nagy kockákra,vagy csíkokra.Fogsz egy nagyobb edényt,ebbe rétegesen beleteszed a feldarabolt mállyal.Alól a nyakas,közé a mály.Fedőt rá,vagy alu fóliával letakarod.Be a sütőbe.Mikor szépen feljön a zsírja,4-5 fej apróra vágott vöröshagymát ráteszel.Sütöd tovább,míg a hagyma is megsül.Utána mikor nem sütős,szépen ledarál,fűszerezni só,bors.És mehet vékonybél,és a füstre.Jó zsíros lesz,de ez a lényeg,finom kenhető lesz.

  • Válasz » #6 ..MZ/X.. | 2018-01-19 21:50:59

    Válasz medikus #5. hozzászólására

    smile thumbup
    Jobban élünk mint 4 éve.smile w00t
    Kedves városi ember mondta aki kóstolgatta, nekünk könnyű mert csak le kell akasztani a speizban a rúdról, ő meg csomó pénzt kell adjon érte...

  • Válasz » #5 medikus | 2018-01-19 21:39:58

    Válasz ..MZ/X.. #3. hozzászólására
    Akkor elmondhatod hogy léptetek egyet előre!smile lol

  • Válasz » #4 ..MZ/X.. | 2018-01-19 21:26:24

    Jó májas receptje van valakinek?

  • Válasz » #3 ..MZ/X.. | 2018-01-19 21:25:31

    Nálunk már lassan a kerítés is kolbászból van. A kupec aki gombokat akart adni értük meg bekaphatja.smile whistlingsmile cool


  • Válasz » #2 balazoooo | 2017-12-19 20:38:14

  • Válasz » #1 ..MZ/X.. | 2017-02-18 15:11:54

    Az eltűnt topic helyére.
    Koránkelős fogópálinkás disznóvalbirkózós tapasztalatok jöhetnek ide.

[bezárás x]