Válasz #644. hozzászólásra
Inggyé vót barátom...egyébként Margit nem normális!
Fáksui törésvonal,vagy valami ilesmi bittos van alatta.
Nyő majd a tövis 1000el!
Körülbelül igen. Ha egy 10-15 aranykoronásért kérnek 800 ezret-1 mill., akkor ha termelési értéket nézünk egy 30 aranykoronán, ahol dupla annyi a termés is ugyanazzal a kezeléssel értékben nem lehet 200 ezerrel drágább.
négyzetméterenként? ja mondjuk arra én is kiváncsi vagyok hogyha pont épp az osztrákokat (külföldieket) akarják kiszűrni akkor az majd a gyakorlatba hogy megy.
Válasz #625. hozzászólásra Csak annak kevesebb aki hagyja magát én odaadtam 800 000/ha mert nem volt kedvem meg időm utána mászkálni meg azért mert csak 0.02 vettek el egy ismerősöm kitartott, gyümölcsösét 700 0000/ha ba fizették ki ugyan annál az útnál 4km-el arrébb!!!!!!! Neki is jóval fél HA alatt.
Veszek , veszek , a csába messzebb vagy 20 km-nél , Albertirsán 150-350 forintot fizetek m2 ért , Vecsésen 500-2500 közt fizetek m2 ért . Van ahol meg 50 forintot .
Olyat szeretnék én kérdezni hogyha a szántóföldem beleesik az autópálya (M44) nyomvonalába akkor milyen áron szokta az állam megvenni a beleeső részt??
Kivel hogy lehet megegyezni, minden a két féltől függ!! Egy kicsit jobb volt a kertészeti év eddig a burgi miatt már látni hogy egy két gazdának kezd elsülni az agya mert nem bír magával mert van zsozsó és mindenáron szeretne még földet, de szerintem tavaszra visszafogja majd magát mert rengeteg a behordott árú és azzal még gond lehet!! De majd tavaszra okosabbak leszünk, meg ők is talán!!
Azért írhatná ezekről a tisztességesen(patkány módon) megalakult/ alakulóban lévő bizottságokról, hogy-hogy is lettek ott épp azok az emberek a jelöltek, Te mint agrárkamarai fejes.........................gyomorforgató és nem csak nekem...................
A külföldi ezután is fog földet venni, megkeresi a helyileg legalkalmasabb tagot(gazda, bizottság, stb) és megpumpálja pénzzel, ilyen egyszerű. Csak ugye ebből a mutyizásból sem akarnak kimaradni a jelenlegi hatalom és ezért tolják hátulról mindenki a maga emberét...............éhetetlen bagázs !!!!!!!!
Én nem a 3,5-5 millás árra gondoltam hanen 1-2 éri meg igazán földet venni annak kinek annyi a pénze mint a "szar"!!! Keres valami bolondot aki használja a támogatásért bérlet fejében, és röhög a markába, a rengeteg lével !!! Vesz vaze 100 hekit és bezsebel 7.000.000 évente adómentesen!!! Ezekkel nem lehet versenyezni, ezért kell végetvetni a kupeckodásuknak!!!!!
Akkor gondolkodjunk józan paraszt ésszel.
1 ha 40 AK föld Balmazújváros
A művelési költség: x Ft
az idei haszon búzánál 10 000 Ft
a támogatás 62 000 Ft
3 700 000 Ft éves kamata a 100 000 Ft
A föld ára: 3,5 mFt-ról 5 mFt-ra emelkedett egy év alatt.
Ha nem számoljuk a föld érték növekedését a közgazdásznak megérte, a földművelés?
Esetleg hitelből kellett finanszírozni a termelést.
Ez csak annak buli, akinek kezében a termelési eszköz.
Ez a kör,nem fog földet művelni.Ha kialakul hosszútávon egy korrekt földbérlet,mindkét fél jól jár.Az idén már többeknél elértem,hogy a földbérlet hosszabbításnál,nem emelünk díjat.Józan ember azt is megérti,mindég nem emelhetünk.
Válasz #601. hozzászólásra
Na pont ezért kellenek a földbizottságok, meg az hogy csak valójában gazdálkodó vehessen földet!!! Ne az aki olajozott vagy máshonnan okoskodta össze a lét a 90-es években, és most befektetné az olajos pénzét mert a kamat az csak 1-2% a bankban, vagy nulla a "cihában"!!!
Ez van a föld az övé,amit kér annyi az ára,alku nincs mert megy máshoz,nálunk bejött más iparágak pénze amivel nem tudsz versenyezni(autópályaépítő,könyvelőirodás,ügyvéd),és a nyugdíjas némettel
Ez van a föld az övé,amit kér annyi az ára,alku nincs mert megy máshoz,nálunk bejött más iparágak pénze amivel nem tudsz versenyezni(autópályaépítő,könyvelőirodás,ügyvéd),és a nyugdíjas némettel
2047 hozzászólás

tanyatelek

Inggyé vót barátom...egyébként Margit nem normális!
Fáksui törésvonal,vagy valami ilesmi bittos van alatta.
Nyő majd a tövis 1000el!
a 600 euró / évbérleti díj azért erős ezért már tényleg sokan meggondolják hogy kinek adják el az fix
Félek nálam van a minden-vivő ár:
Helyszín: Budapest- XVII. kerület M0-tól 300 méterre 14 AK szántó 0,07 ha= 700 nm csík 1,5 M!!!
Akárhogy számolom ez kb. 20 -22 misi/ ha
Nem folyik át rajta sajna aranymosó folyó és olaj sincs alatta.....
Ami felverheti az árat, hogy 500 méterre van a lakott területtől, de sosem lesz belterület sem ipari övezet megkérdeztem a kerületi főépítésztől.
Van egy ipari park az autópálya túloldalán, nem tudom mit gondolt az ember, hogy átfolyik??
Margit!! Normális?!
Válasz #637. hozzászólásra
10AK-tól- egy Mill.
20AK-TÓL-Kettő
30AK-tól -három
Vagy amennyiért az eladó kimondja.
Legtöbbszőr ki se mondja csak azt látni hogy már az új gazdája műveli.
Válasz #640. hozzászólásra
Körülbelül igen. Ha egy 10-15 aranykoronásért kérnek 800 ezret-1 mill., akkor ha termelési értéket nézünk egy 30 aranykoronán, ahol dupla annyi a termés is ugyanazzal a kezeléssel értékben nem lehet 200 ezerrel drágább.
Válasz #639. hozzászólásra
Nem hanem éves bérleti díj egy hektárra.
Válasz #633. hozzászólásra

Normális földekért ez lassan egy átlagos ár lesz...
négyzetméterenként? ja mondjuk arra én is kiváncsi vagyok hogyha pont épp az osztrákokat (külföldieket) akarják kiszűrni akkor az majd a gyakorlatba hogy megy.
Van ahol az osztrák 600 eurót fizet ki bérletbe, akkor gondolhatjátok mi lehet a föld ára.
Esetleg kaphatunk egy kis ízelítőt?
Válasz #635. hozzászólásra
Ennél sokkal durvább árak vannak...
Ja a tőkés nepereknek meg spekulánsoknak azoknak nem.
Válasz #633. hozzászólásra
Nem.
Én vas megyébe szántóért láttam kifüggesztést kb 1,1 Ha 1650000 Ft. az kemény nem?
Köszönöm mindenkinek
Válasz #622. hozzászólásra
Itt voltak sokan akiknek már pár éve ki is fizették és használhatják tovább földet. Az árat nem tudom de nem panaszkodtak.
Válasz #625. hozzászólásra Csak annak kevesebb aki hagyja magát én odaadtam 800 000/ha mert nem volt kedvem meg időm utána mászkálni meg azért mert csak 0.02 vettek el egy ismerősöm kitartott, gyümölcsösét 700 0000/ha ba fizették ki ugyan annál az útnál 4km-el arrébb!!!!!!! Neki is jóval fél HA alatt.
Válasz #627. hozzászólásra
De az a 700 sem biztos. Ahogyan írtam a környéken kialakult árat kapod.
Válasz #627. hozzászólásra
Veszek , veszek , a csába messzebb vagy 20 km-nél , Albertirsán 150-350 forintot fizetek m2 ért , Vecsésen 500-2500 közt fizetek m2 ért . Van ahol meg 50 forintot .
Válasz #625. hozzászólásra

Ez a 700 még jó is lenne mert felénk 3-400 körül már lehet venni jó minőségű homokozót
Válasz #625. hozzászólásra

Kevesebb? Pedig én már elkezdtem szervezni, hogy áthordjuk a földjeinket oda...
Válasz #623. hozzászólásra
Egy nullával azért kevesebb az. A környéken kialakult árat fizetik.
Válasz #622. hozzászólásra
Tőlünk 2006 óta akarja megvenni egy kis részt az állam M4 , de pénz az nincs rá , csak a papírokat , meg az építési engedélyeket küldik.
Válasz #622. hozzászólásra kb 7000000/ha
Olyat szeretnék én kérdezni hogyha a szántóföldem beleesik az autópálya (M44) nyomvonalába akkor milyen áron szokta az állam megvenni a beleeső részt??
Válasz #617. hozzászólásra

Kivel hogy lehet megegyezni, minden a két féltől függ!! Egy kicsit jobb volt a kertészeti év eddig a burgi miatt már látni hogy egy két gazdának kezd elsülni az agya mert nem bír magával mert van zsozsó és mindenáron szeretne még földet, de szerintem tavaszra visszafogja majd magát mert rengeteg a behordott árú és azzal még gond lehet!! De majd tavaszra okosabbak leszünk, meg ők is talán!!
Válasz #618. hozzászólásra

Bújtatott elővételi jog
Válasz #616. hozzászólásra
Én meg 200 ezret adok érte.Ígérni lehet bármennyit,hogy mennyit fizet,az más napra tartozik.
Válasz #616. hozzászólásra

Most néztem a hivatalban a kifüggesztések között,hogy haszonbérleti szerződés 400 ojró/heki/év.
Szerintem ez már beteg!
Válasz #614. hozzászólásra
Drusza felétek hogy mennek a kertészeti földek hektárra?
Ebben igazad van, hogy szép pénzt leakaszt a bérbeadó.
Tegnap olvasom az újságot szántó földet bérelnék 90-150 ezer ft/ha ennyiért már érdemes inkább ki adni mint szenvedni a termeléssel.
Válasz #602. hozzászólásra

Azért írhatná ezekről a tisztességesen(patkány módon) megalakult/ alakulóban lévő bizottságokról, hogy-hogy is lettek ott épp azok az emberek a jelöltek, Te mint agrárkamarai fejes.........................gyomorforgató és nem csak nekem...................
A külföldi ezután is fog földet venni, megkeresi a helyileg legalkalmasabb tagot(gazda, bizottság, stb) és megpumpálja pénzzel, ilyen egyszerű. Csak ugye ebből a mutyizásból sem akarnak kimaradni a jelenlegi hatalom és ezért tolják hátulról mindenki a maga emberét...............éhetetlen bagázs !!!!!!!!
Válasz #613. hozzászólásra

Én nem a 3,5-5 millás árra gondoltam hanen 1-2 éri meg igazán földet venni annak kinek annyi a pénze mint a "szar"!!! Keres valami bolondot aki használja a támogatásért bérlet fejében, és röhög a markába, a rengeteg lével !!! Vesz vaze 100 hekit és bezsebel 7.000.000 évente adómentesen!!! Ezekkel nem lehet versenyezni, ezért kell végetvetni a kupeckodásuknak!!!!!

"mert a kamat az csak 1-2% a bankban,"
Akkor számoljunk egy kicsit.
Ha 5 mFt egy ha
Akkor gondolkodjunk józan paraszt ésszel.
1 ha 40 AK föld Balmazújváros
A művelési költség: x Ft
az idei haszon búzánál 10 000 Ft
a támogatás 62 000 Ft
3 700 000 Ft éves kamata a 100 000 Ft
A föld ára: 3,5 mFt-ról 5 mFt-ra emelkedett egy év alatt.
Ha nem számoljuk a föld érték növekedését a közgazdásznak megérte, a földművelés?
Esetleg hitelből kellett finanszírozni a termelést.
Ez csak annak buli, akinek kezében a termelési eszköz.
Felénk az jött divatba hogy hozzá csapnak még egy eladhatatlan ingatlant is! Csak egyben eladó föld + ingatlan.
Válasz #607. hozzászólásra

Ezzel nálunk is gond van csak más formátumban és színűek veszik fel!!!

De sajnos igen!!
mind gazdálkodó,mit csinál a bizottság nem adja neki ,milyen indokkal???
Válasz #606. hozzászólásra
1200-1500/AK minőség,és nagyság függő.
Válasz #605. hozzászólásra

De 4-el könnyebb szorozni nem, ha viszi mindet???????
Válasz #603. hozzászólásra
Osztogatják ám a kettős állampolgárságot,még az izraeliek is kaptak sokat,erre nem is gondoltál
Válasz #604. hozzászólásra

Mi a Józan bérleti ár felétek????? Mert írta a claastra is, hogy náluk a támogatás a bérlet, meg másfelé is már sokszor sajnos!!
Válasz #598. hozzászólásra

én a 3.5 millión már erősen elgondolkodnék és grátisz adnám a gépparkot is hozzá

Mi az okosság mert nem vehetne valójában!!

Szegény nyugdíjas "német", hogy tud venni arra felétek?????????
Válasz #600. hozzászólásra
Ez a kör,nem fog földet művelni.Ha kialakul hosszútávon egy korrekt földbérlet,mindkét fél jól jár.Az idén már többeknél elértem,hogy a földbérlet hosszabbításnál,nem emelünk díjat.Józan ember azt is megérti,mindég nem emelhetünk.

Na pont ezért kellenek a földbizottságok, meg az hogy csak valójában gazdálkodó vehessen földet!!! Ne az aki olajozott vagy máshonnan okoskodta össze a lét a 90-es években, és most befektetné az olajos pénzét mert a kamat az csak 1-2% a bankban, vagy nulla a "cihában"!!!
Válasz #599. hozzászólásra
Válasz #599. hozzászólásra
Válasz #597. hozzászólásra
Én az idén vettem 15,22,29ezer/ak ,mindet az eladó határozta meg.
+2011-ben 35ezer/ak áron vettem, azóta így elszabadultak volna az árak ??"

Januűrban 3.5 - 4 mFt volt 1 ha.
Októberben Ebes-en 6 mFt volt kifüggesztve 5 ha 30 mFt.
" Beékelődött" föld esetén már többet is hallottunk, hogy ígért érte akinek útba van, de nem eladó.
Itt azért a 100 q felett tervezzük a kukorica termést.