Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Milyen silózót vegyek? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Direktvetés, no-till. új
- Köles új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica várhatóan........! új
- Reform semo vetőgépek új
- Vizet a tájba új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Hirdetés

Mezőgazdasági túlélőstratégiák – a magyar gazdáknak cselekedniük kell
Technológiai és stratégiai válaszok kellenek a változó éghajlatra, ami teljesen...
2047 hozzászólás
Válasz #44. hozzászólásra
Mi most vettük AK-ját 35-ért.
Vannak itt is Dicsak Buksis vevők. Adnak 1-1,5 milliót 1 bármilyen minőségű hektárért, Persze 80-100 hektárból nem nehéz kigazdálkodni azt a kis aprópénzt nekik.
Baranya, Szigetvár...
A legjóbb környék,csak tessék,csak tessék
Válasz #42. hozzászólásra
igérjenek 30-at és az övék,14 hektáromért igértek 20-at ami elgondolkodtató,97-ben 35ért vettem hekijét
pilátus merre gazdálkodsz?
A 12 hekiért 12 millát kért a tulaj,de jöt egy foszer és ő először 20-at mondott rá, aztán hogy más nehogy rámozduljon 25-öt kinált érte!Hát az ilyen saját maga alatt vágja a fát,dehát majd rájön
Ez ha az itteni gazdák megtudják még lehet jól megis verik!
Válasz #34. hozzászólásra
Én mért nem találok ilyent????Én eladnám mindenemet...Príma földem van,"csak jönne már valaki "(mert csak várok,csak várok,csak megvárom most már...)
pl: 14ha szántó ebből 4ha kaszáló 18milla és fersengenek ki vegye meg!
felénk borsodban nagy harc dul a földért
hát igen!
Válasz #35. hozzászólásra
Az lehet hogy annyit ér, de ki fogja azt megvenni?
Én ezt sosem értem, mert gazdálkodó már biztos nem fogja tudni...

az sem aki kínálja...aki meg ad érte az...?????
persze, 2-3 év mulva 50-et ér,itt már nem az megy hogy hány év alatt hozza be a parasztnak,rámozdultak a pénzesek ügyvédek stb
12 heki földért valaki bekinál 25 millo forintot,szerintetek az ilyen az normális??

Végig olvastam ezt az oldalt itt lefele. tanulságos , és hogy más is tanuljon , vázolom a mi helyzetünket , nálunk már a 45 és 80 e ft/Ak közötti árak dominálnak- ez a hajdúság,- és nem hiszem ,hogy lefelé mozdulna el a jövőben, mert ahogy itt lentebb írta valaki a magyarnak még ez az utolsó értéke és most pl vegyétek figyelembe ,hogy meg lett hirdetve a végtörlesztés nos ehhez sok földet el fognak adni csak ,hogy megszabaduljanak a tehertől!!
Egyébként pedig most a termőföld a legjobb kincsképző eszközök egyike, hisz a befektetett tőke kb 3-4 év alatt duplázódik és közben ha művelem, még jövedelmet is hoz ,ha nincs olyan extrém év mint a tavalyi.
Ez pedig hektáronként 500e és 2 milla közötti árakat generál , nálunk..ja és itt még nincs külföldi, de még más városbelieknek se hagyjuk,hogy felvásároljanak!!!
Nekem tegnap volt komoly földvásárlásom!
0,6ha=15AK 400eFT ért vettem +mellette még egy tanyát is meg kellett, csak hogy a fekete-lábúak oda ne költözzenek.
Válasz #30. hozzászólásra

a 20AK-s 1,3-1,5 körül ment,de hogy most mennyi

én 350-et igértem, ennyi nem volt elég
Válasz #28. hozzászólásra
1.3-ért még nem vettem földet,most sem nagyon akarok
3 ak az minek minősül ,sziklának ?
monjuk a saps ugyanugy jár rá
Válasz #27. hozzászólásra

De az átszámítást hektárról holdra (5755)pontosan tudja.
Válasz #26. hozzászólásra
előlem 3!!!!! AK-st vittek el 550-ért
Ehhez képest ingyen van!!!!!
ITT!!
45ak-s szántó 1300000-ért ?szerintetek?
érdekel a dolog ,de elég fájdalmas az ára....
Válasz #21. hozzászólásra
heló cimbi.merre venné az a balga bega?
Télen pedig eladod 4-5 milláért
Jah, és természetesen dzsipó nélkül is sz@rt ér az élet. Legjobb a 10 millás csajozós dzsipó! :-)))))))
10 millás csajozós verda nélkül az élet sz@rt se ér. :-)))
Az elmúlt 3 évben évente vettem 100 ha földet, persze nagyrészt hitelből. Idén nem bírok majd venni, mert a 10-20%-os önrészt nem tudom majd előteremteni. Ráadásul idén többen padlót fognak fogni, legalábbis ez az érzésem.:-( Egy balga belga meg veszegeti a földeket felénk, persze nem ért hozzá, ezt kijelenthetem. De harcban maradok vele, csak nem én fogom megvenni a felkínált területeket, hanem megvetetem rokonokkal és igaz magyar emberekkel, én meg majd bérelem tőlük. Jobb, mintha vmi spekulátor kezébe kerülnek.
Nálunk, ( Somogy keleti része )állítólag a Demjánnak veszik a kupecek a földeket, de úgy, hogy meg sem nézik!!!! Tul. lapokkal a kezükben közlekednek és min. 45 e forintot dobnak aranykoronánként. Szinte mindenki eladja nekik, hogy gyerek tanulhasson és húzhasson a bánatba innen, csak a TSZ-ben ne maradjon. Valamilyen szinten érthető is. Csakhogy a "gyerek" sok esetben 10 millás csajozós kocsival tér vissza a kocsma elé. A barom.
15 ha fehér löszös, homokos kombájnos kiképző domboldal, 5 cm-es termőréteggel most kelt el. 9 millió forintért. Valószínű egyszerű földi halandó már nálunk sem vesz földet. Nem is vennék, azért, hogy a hátralévő életemben zsíroskenyéren éljek...
Válasz #18. hozzászólásra
Lehet hogy kényelmesebb lenne a te verziód. De eljön majd az idő mikor a bérházad összes teraszát beteríted virágfölddel hogy megtermelj pár kiló élelmiszert. Mert a bérleti díjból kenyérre se telik majd. Aki nem akarja ne csinálja, nem kötelező. De MAGYAR földet külföldi kézre juttatni bármilyen formában az nemzet elleni vétek.
Válasz #9. hozzászólásra
abból a kétszáz millából a szomszéd városban a lakótelepen vennék 25-30 lakást és kiadnám és én lennék a házibácsi. még ha jobbágy lennék a volt saját földemen azért nagy teher lemenne a vállamról, mert ez a földmüvelés nem egy leányálom. minden nap nézni, hogy szárad ki a termésem, amivel keményen megdolgoztam.
Válasz #16. hozzászólásra
Az ezzel a gond hogy már a termőföldeken kívül az egész országot eladták a külföldieknek. Szóval ha legközelebb pénzt akarnak csinálni valamiből akkor a földek következnek. Kitalálnak rá valami embert rokkantó adót és akkor muszáj lesz eladnunk. Pár évtized és vagy nincstelen zsellérek leszünk a saját "országunkban" vagy vér fog folyni.
Válasz #15. hozzászólásra
Hát apám pont ezt akartam írni!
Megelőztél.
Mi se hagynánk csakúgy ott ha már annyira tolakodna felénk az a pár1000.
Az enyém felé ne kacsintgassanak a többit meg magasról LE.....M!!!
Az élet más területe meg lehet h. szivatja őket rendesen.
Megmondom őszintén nem zavar, ha normálisan, komolyan foglalkoznak a területtel. Ha Te lennél az ő helyükben, mit tennél? Bunkóság-élelmesség szűk a mezsgye...
Tudjátok mi az igazán szomorú hogy Bácsalmási Államigazdaság teljes területét kiadja az állam egyben annak aki évente 102 millát le tesz bérleti díjként . Csak halkan súgom hogy olyan 4100-4200 Ha-ról van szó .
Itt kezdődik a spekuláció mert a Kárpáti (Trigo-fix) meg a Harsányi (Axiál) fogja szerintem zsebre tenni első évben bérbe aztán mint bérlő második évben meg elővásárlási joggal élve megveszik hasonló bagatel pénzért az egészet .
Most olvastam a helyi újságban, 1 ha szántó eladó 1 M-ért. Bp. XVII.ker.-ben. 1 hónapja hirdeti, kiváncsiságból 1 hete felhívtam , a kutya sem édeklődött iránta. M0-tól egy köpésre van. 20ak
Válasz #11. hozzászólásra
Elfogja , mert kell neki a lé... Csak még kicsit többet akar.
Válasz #10. hozzászólásra
Igaza van.
Válasz #1. hozzászólásra
Itt például Gyöngyös mellet. Kb két hete kér egy gazda egy másiktól 66 ha-t 85milláért és az nem adja.........
Válasz #8. hozzászólásra
Akkor csak nosza! És azután mi lesz? Meg is műveled jobágyként? Aztán az unokáid meg majd sajnálják, hogy miért volt a papa ekkora .....!
felénk is megjelentek a földkupecek
500 e és két milla között igérnek
két milláért hektáronként még a gépeket is odaadnám grátisz
Ezt az ügyvédek elrendezik vagy alakitanak egy KFT-t és már minden szabad.Szomorú,hogy a magyar költségvetésből kapott gép pályázati pénzekből osztrák földeket művelnek és jót nevetnek.
Válasz #5. hozzászólásra
Ez nem lenne szabad hagyni!
Itt is egy "görbeorú" származék szedi össze földeket abból a pénzből amit testvére küld haza izraelből. Szegény egyszerű parasztember nem tudja tartani vele a verseny akár menyit ajánlsz a földért ő úgyis ráfejel. Termelést nem végez, csak ügyeskedik. És persze nagyon jól megél belőle.
Válasz #4. hozzászólásra
Úgy halottam ,hogy nem veszik meg mert azt ugye nem tehetik 2011-ig , csak kibérlik ezer évre és a bérleti díjat egyösszegben kifizetik elöre. Gyarmatosítanak.
A labancok már a nyakunkon vannak.
Válasz #2. hozzászólásra
Az nem kevés. Gondolom az osztrákok sorban állnak a földért.
Sopron környékén 1,5-2millió forint 17-20AK értékű földek ha.de eladó nincs.
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklödni, hogy felétek milyen áron lehet földet venni? Vagy ki mennyit adna érte ha lenne eladó?