Válasz 6620 #4098. hozzászólásáraAzt nem figyeltem hogy flex módban tolja. Pörgős srácok...szeretik ha pörög a meló. Valami ilyen okból...vagy megszokták az öregek is így csinálták. Amcsiban a flex módban aratás,nem ritka. A gabonadarazsak(vagy mik)...lerendezik az állományt, így azzal szedik. Itt meg így sikerült a gépkapcsolat. Mint hallom itthon is lesznek gyártva a Mac adapterek. Lexire elég érdekes adaptálni az elektronika miatt. Gondolom kiküszöbölik. Itt a Német egy délelőtt hangolgatta az értékeket,és játszott a potikkal. Nem szereti a Lexi elektronikát.
Válasz Vinkó75 #4097. hozzászólásáravalaki nárulja már el nekem, mert 20 év kombájnolás alatt nem jöttem rá, mi az értelme hogy vereti derékban a motolla tartócsővel a búza szárat? előcsépel? kiméli a rostát a nagy termeléstől? vagy mi?
Válasz 6620 #4089. hozzászólásáraA gyárival természetesen nem lehet versenyezni. Ez egy köztes megoldás. Az első hazánkba szállított prototípus volt a kezem alatt a BISO-bol (JD 2066-ra). Volt vele kaland tény...szépen átdolgoztuk. A haver pont egy olyat vett mivel nem tudtak mit kezdeni. Némi finomítás..és megy mint a villám. A rendválasztókat ledobni és gyártani rá egy egyszerűbbet. Ezt a mai napig nem látja be az Osztrák..de ez már csak ilyen. Amúgy nincs vele semmi gond.
Válasz 6620 #4088. hozzászólásáraFelhívtam agroparkosokat, próbálnak majd referencia helyet keríteni valahonnan, azért futok benne egy kört. Rögtön mondta az úriember, hogy vigyem be a kombájnunkat beszámolják újszerű keveset futottba és intéznek hozzá ilyen flex asztalt is, aztán az milyen jó lesz nekem. Hát ha nem kéne kifizetni akkor biztos jobb lenne egy 2éves S690 vagy 780TT hehe
Youtube-on van pár videó azért dolgozik már ilyen flex adapter, biztosan használható cucc, schumacheres kasza, merevíthető az adapter rossz nem lehet, nyílván vaktában 10millákat kiadni azért hogyismondjam....izéééé
Figyelj már, még most sem írtad meg a tutit, a hydraflex az magától működik saját olajköre van neki vagy a kombájntól kér olajat működtetni magát?
Válasz Vinkó75 #4087. hozzászólásáraSzerintem a világon sem lelnék 30lábas asztalhoz biso betétet, plussz nekem ezek ugye powerflow asztalok, nemtudom, hogy mennyire működne rajtuk a bisó, messzi lenne a kasza a szallagoktól nemtudom jó lenne e!?!?!?!
Válasz Vinkó75 #4087. hozzászólásáraHát az a biso betét nem tudom, nem látam munka közben, de halottam egy két helyről hogy nem az igazi! Nem tudom nem akarok hűlyeséget mondani :)
Válasz szanberg #4085. hozzászólásáraDobj rá egy BISO betétet. Tavaly a havernak...beüzemeltem egy keveset használt már hagyományos kaszaujjas verziót.. Kifogástalanul tette a dolgát. Évi 200 heki szóját vág kb...
Válasz 6620 #4074. hozzászólásáraTecnomais szójaflexet árúl az Agropark, nézted te ezeket esetleg?
Videók vannak fönt sokan használják és árban egészen jó.
9,15-ös 12milla nettó, 7,6-os még kevesebb értelem szerűen talán jó 10-es. Ez is sok csak mégsem 20, nyílván nem lesz MAcdon kategória gondolom én csak mondjuk ez utóbbit nem is évi 250hektár vágásra találták ki hanem 2500-ra inkább, nekünk 10-év alatt vágna ennyit valószínűleg egy középszerűbb is megtenné.
Megmondom őszintén nem is tudom mit lehet még presowing-ba bedolgozni jelenleg, van egy készítmény amit hirdettek csak nemtudom szójában engedélyezett e!?!?!?
Válasz szanberg #4064. hozzászólásáraMilyen géppel veted 76-ra? Nekem 45re vetik, de egyik hátránya így, hogy várnom kell a vetésre és nem tudom kultivátorozni (nincs hozzá kultivátorom).
A 76 azért érdekel, mert tudnám kultivátorozni és spc elvetni, persze ha működik.
Dzotya veti spc-vel 75-76-ra, de ha jól emlékszem ikersorba!?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4069. hozzászólásáraOtt sincs nagy csoda egy átlagos évben. Brazilok írtak jó évben 4T/h-os átlagot. De kérdeztem Amcsiban tevékenykedő bérarató céget. Pont szóját arattak...a felvételek alapján. Ott is 4T/h átlagokat szedtek,tavaly.A napokban olvastam a Brazil szójás oldalon. Kezdenek küzdeni glifó rezisztens gyommal.
Válasz Tompika16v #4062. hozzászólásáraMost látom te is írtál.
76 centire vetem sokéve, előtte volt gabona dupla gabona, megközölve kukorica géppel fél kukorica sorra vetve ésatöbbi. A termés igazából nem ezen fog múlani hogy van vetve, szerintem a kapás sortáv a legjobb ahogy tapasztaltam, de bármilyenek is legyenek a körülmények a kelés az mindig így a tuti.
Én azért dicsérem mert amióta bejött a piacra ezt vetem, mellette kis parcellában is meg tábla szinten is annyi de annyi szója fajtát kipróbáltam már, hogy nem emberi és mindig minden körülmények között ez jött ki a legjobban.
Észak Borsodban vagyunk, egy kis folyó völgyében. Nagyon heterogén körülmények vannak, lent a parton jók a földek magas koronásak kb 20-25 átlagosan, a közepes talajok 10-12koronásak a gyenge szántók pedig 4-6. Sajnos a jóból van a leg kevesebb, ezért vetek szóját domboldalra is kitettebb részekre is. Ezek szinte mindig a leggyengébb táblák minőségben, plussz hamarabb ki is száradnak, ezeken jó évben is megfogja a 3 tonna, átlagosban 2-2,5, rossz évben meg volt 15-17mázsa is. Folyó parton 45mázsás volt a legjobb tábla eddig belőle, ezek aszályban is 3 tonna körül teremnek, van pára és később szárad ki. A közepesebb területeken a kettő között.
kb50kg nitrogén hatóanyagot kap semmi többet, ezzel le is van tudva a tápanyag ellátás, nem ezen múlik, volt mikor kipróbáltam 4mázsával is de semmivel nem termett többet szó szerint.
üzemi átlagok melyek 50-120hektár/év átlagai:
2017 3,1t
2016 4t felett
2015 2t erős aszály
2014 3,8t
2013 szűken! 2t aszály volt keményen
2012 3t
2011 3,2t
2010 3t
Válasz szanberg #4054. hozzászólásáraRomániában is GMO mentesség van mint a többi EU tagállamban is!
Azért ami nálunk volt a pioneeres szójákkal az is botrány. Pl.: Regir-t vagy Nikir-t anno semmi nem verte meg. Minimális tápanyag, maximális termés volt a jellemző rájuk. A mostani egy-két nevetséges szóját is simán vernék.
Szanberg annyit mondtad már a Mentort (Félre ne értsd ), hogy bogarat raktál a fülembe, lehet idén azt kellene vetnem. Nem tudom nálunk tudna-e egy átlagos évjáratban 40q felett. Tavaly a Sponsor és az Isidor 41-43 között jött le 12-es vízzel.
Milyen föld amin szóját termesztesz (AK)és persze helyileg merre? Milyen és mennyi anyagot adsz neki hogy ilyen jól jön le?
6958 hozzászólás
Válasz szanberg #4107. hozzászólásáraNa jól gondoltam hogy nem olcsó!
Jó nekem a jd flex, igaz nem hevederes de tökéletes a célra. :)
Válasz 6620 #4106. hozzászólására24 milla egy felszerelt fullos 9,15-ös belőle...
Válasz Vinkó75 #4104. hozzászólásáraPörögjenek csak :)
Igen fogják forgalmazni vagy gyártani a macet de rohadt drága asztalok az bíztos!
Még a jd flex is drága nem hogy egy hevederes flex :)
Válasz szanberg #4094. hozzászólásáraMost néztem a honlapot. Gyártanak még 3 tengelyes pótkocsit is. Kompaktor-rövid tárcsa.
Válasz 6620 #4098. hozzászólásáraAzt nem figyeltem hogy flex módban tolja. Pörgős srácok...szeretik ha pörög a meló. Valami ilyen okból...vagy megszokták az öregek is így csinálták.
Amcsiban a flex módban aratás,nem ritka. A gabonadarazsak(vagy mik)...lerendezik az állományt, így azzal szedik. Itt meg így sikerült a gépkapcsolat. Mint hallom itthon is lesznek gyártva a Mac adapterek. Lexire elég érdekes adaptálni az elektronika miatt. Gondolom kiküszöbölik. Itt a Német egy délelőtt hangolgatta az értékeket,és játszott a potikkal. Nem szereti a Lexi elektronikát.
Válasz .Feco. #4099. hozzászólásáraTömik a gépet piszkosul.
Amúgy jó kérdés. A régi léces motollák mentek így,gondolom megszokták.
Válasz .Feco. #4099. hozzászólásáraAmerikában mindig így pörgetik a motollákat fogalmam sincsen miért, biztos azthiszik jobb így a teljesítmény hehe
Válasz 6620 #4095. hozzászólásáraáááá nem jött semmi, küld már el mégegyszer, valami valahol elveszett!
Válasz .Feco. #4099. hozzászólásáraa claas nem bírgya a jd hidro motort hehe
Válasz Vinkó75 #4097. hozzászólásáravalaki nárulja már el nekem, mert 20 év kombájnolás alatt nem jöttem rá, mi az értelme hogy vereti derékban a motolla tartócsővel a búza szárat? előcsépel? kiméli a rostát a nagy termeléstől? vagy mi?
Válasz Vinkó75 #4097. hozzászólásáraBúzát szedd flex módban, minek? Ja meg minek úgy pörgetni a motolát?

Nem értem
Válasz szanberg #4091. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=y36e8BENlWI
Válasz szanberg #4091. hozzászólásáraMegírtam én neked emailban :) csak nem nézted meg mert nem kaptam választ :)
Válasz Vinkó75 #4092. hozzászólásáraTavaly azt mondták becsődölt a Biso gyár és bezárták.
Válasz szanberg #4090. hozzászólásáraJahh tényleg, a tiéd már alapból hosszú asztal. Ez így necces.
Válasz 6620 #4089. hozzászólásáraA gyárival természetesen nem lehet versenyezni. Ez egy köztes megoldás. Az első hazánkba szállított prototípus volt a kezem alatt a BISO-bol (JD 2066-ra). Volt vele kaland tény...szépen átdolgoztuk. A haver pont egy olyat vett mivel nem tudtak mit kezdeni. Némi finomítás..és megy mint a villám. A rendválasztókat ledobni és gyártani rá egy egyszerűbbet. Ezt a mai napig nem látja be az Osztrák..de ez már csak ilyen.
Amúgy nincs vele semmi gond.
Válasz 6620 #4088. hozzászólásáraFelhívtam agroparkosokat, próbálnak majd referencia helyet keríteni valahonnan, azért futok benne egy kört. Rögtön mondta az úriember, hogy vigyem be a kombájnunkat beszámolják újszerű keveset futottba és intéznek hozzá ilyen flex asztalt is, aztán az milyen jó lesz nekem. Hát ha nem kéne kifizetni akkor biztos jobb lenne egy 2éves S690 vagy 780TT hehe
Youtube-on van pár videó azért dolgozik már ilyen flex adapter, biztosan használható cucc, schumacheres kasza, merevíthető az adapter rossz nem lehet, nyílván vaktában 10millákat kiadni azért hogyismondjam....izéééé
Figyelj már, még most sem írtad meg a tutit, a hydraflex az magától működik saját olajköre van neki vagy a kombájntól kér olajat működtetni magát?
Válasz Vinkó75 #4087. hozzászólásáraSzerintem a világon sem lelnék 30lábas asztalhoz biso betétet, plussz nekem ezek ugye powerflow asztalok, nemtudom, hogy mennyire működne rajtuk a bisó, messzi lenne a kasza a szallagoktól nemtudom jó lenne e!?!?!?!
Válasz Vinkó75 #4087. hozzászólásáraHát az a biso betét nem tudom, nem látam munka közben, de halottam egy két helyről hogy nem az igazi! Nem tudom nem akarok hűlyeséget mondani :)
A jd flex az tuti hogy jó mert dolgoztam vele! :)
Válasz szanberg #4085. hozzászólásáraHali!
Valamikor beszéltem ennek az asztalnak a forgalmazojával, de ha jól rémlik nem lehetett felrakni rá a repce toldatott!
Ez csak sima gabona és szója asztal!
Agroparkossal beszéltem nincs náluk csak megrendelésre hoznak! De ha nem látod hogy veszed meg vakon?
Válasz szanberg #4085. hozzászólásáraDobj rá egy BISO betétet. Tavaly a havernak...beüzemeltem egy keveset használt már hagyományos kaszaujjas verziót.. Kifogástalanul tette a dolgát. Évi 200 heki szóját vág kb...
Hali 5-ős amúgy gyári.
Válasz 6620 #4074. hozzászólásáraTecnomais szójaflexet árúl az Agropark, nézted te ezeket esetleg?
Videók vannak fönt sokan használják és árban egészen jó.
9,15-ös 12milla nettó, 7,6-os még kevesebb értelem szerűen talán jó 10-es. Ez is sok csak mégsem 20, nyílván nem lesz MAcdon kategória gondolom én csak mondjuk ez utóbbit nem is évi 250hektár vágásra találták ki hanem 2500-ra inkább, nekünk 10-év alatt vágna ennyit valószínűleg egy középszerűbb is megtenné.
Mi a meglátásod?
Válasz ravaszparaszt #4080. hozzászólásáraGondolom vaktárcsát fúrtatok meg!? Mekkora furat átmérő?
Határon túl valahol lehet használni a Butoxone DB-t? (2,4DB hatóanyag)
Kíváncsi lennék mit tud.
Válasz Tomszi #4081. hozzászólásáraPre-be fújjuk, vetés után kelés előtt.
Megmondom őszintén nem is tudom mit lehet még presowing-ba bedolgozni jelenleg, van egy készítmény amit hirdettek csak nemtudom szójában engedélyezett e!?!?!?
Válasz szanberg #4066. hozzászólásáraAz alapkezelés milyen? Vetés után-kelés előtt, vagy vetés előtt a talajba dolgozva?
40 lyukas tárcsával.
Válasz ravaszparaszt #4078. hozzászólásáraMilyen vetőtárcsával veted?
Hali én spc vel vetem,85-90kg között vet simán sorba.
Válasz szanberg #4064. hozzászólásáraMilyen géppel veted 76-ra? Nekem 45re vetik, de egyik hátránya így, hogy várnom kell a vetésre és nem tudom kultivátorozni (nincs hozzá kultivátorom).
A 76 azért érdekel, mert tudnám kultivátorozni és spc elvetni, persze ha működik.
Dzotya veti spc-vel 75-76-ra, de ha jól emlékszem ikersorba!?
Válasz Vinkó75 #4075. hozzászólásáraAz is igaz
Válasz 6620 #4074. hozzászólásáraSzerintem azt egy kb...100nm irodában fogják eldönteni.
Válasz Vinkó75 #4068. hozzászólásáraAkkor talán lesz ára a szójának meg a kukinak!
Válasz szanberg #4067. hozzászólásáraCsinos !

Válasz Vinkó75 #4071. hozzászólásáraEgész pontosan a "betyárkóróval" küzdenek..mivel le dobja magáról a glifót.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4069. hozzászólásáraOtt sincs nagy csoda egy átlagos évben. Brazilok írtak jó évben 4T/h-os átlagot. De kérdeztem Amcsiban tevékenykedő bérarató céget. Pont szóját arattak...a felvételek alapján. Ott is 4T/h átlagokat szedtek,tavaly.A napokban olvastam a Brazil szójás oldalon. Kezdenek küzdeni glifó rezisztens gyommal.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4069. hozzászólásáraAkarom mondani a vetésterület lessz kevés idehaza...
Válasz Vinkó75 #4068. hozzászólásáraNa lessz is ára a szójának akkor, itt 10q/heki nem lessz több, hazánkban meg alig lessz 30000 ha szerintem
Egy kis betakarítási fínomság.
Nagyon elfogadnám
Válasz Tompika16v #4065. hozzászólásáraAlap kezelek, felül kezelek állományban és sorközművelek is. Így lehet tisztességesen tiszta állományt fenntartani.
Sajnos nem megoldott a gyomírtása kellőképpen neki.
Válasz szanberg #4064. hozzászólásáraAkkor ti ekézitek is a közöket? Alap vegyszer vagy állomány?
Válasz Tompika16v #4062. hozzászólásáraMost látom te is írtál.
76 centire vetem sokéve, előtte volt gabona dupla gabona, megközölve kukorica géppel fél kukorica sorra vetve ésatöbbi. A termés igazából nem ezen fog múlani hogy van vetve, szerintem a kapás sortáv a legjobb ahogy tapasztaltam, de bármilyenek is legyenek a körülmények a kelés az mindig így a tuti.
Válasz Bzsr #4061. hozzászólásáraSajnos itt nem kapni a piós szójákat, pedig tényleg azt mondták a legjobb fajták voltak mindig is.
Én azért dicsérem mert amióta bejött a piacra ezt vetem, mellette kis parcellában is meg tábla szinten is annyi de annyi szója fajtát kipróbáltam már, hogy nem emberi és mindig minden körülmények között ez jött ki a legjobban.
Észak Borsodban vagyunk, egy kis folyó völgyében. Nagyon heterogén körülmények vannak, lent a parton jók a földek magas koronásak kb 20-25 átlagosan, a közepes talajok 10-12koronásak a gyenge szántók pedig 4-6. Sajnos a jóból van a leg kevesebb, ezért vetek szóját domboldalra is kitettebb részekre is. Ezek szinte mindig a leggyengébb táblák minőségben, plussz hamarabb ki is száradnak, ezeken jó évben is megfogja a 3 tonna, átlagosban 2-2,5, rossz évben meg volt 15-17mázsa is. Folyó parton 45mázsás volt a legjobb tábla eddig belőle, ezek aszályban is 3 tonna körül teremnek, van pára és később szárad ki. A közepesebb területeken a kettő között.
kb50kg nitrogén hatóanyagot kap semmi többet, ezzel le is van tudva a tápanyag ellátás, nem ezen múlik, volt mikor kipróbáltam 4mázsával is de semmivel nem termett többet szó szerint.
üzemi átlagok melyek 50-120hektár/év átlagai:
2017 3,1t
2016 4t felett
2015 2t erős aszály
2014 3,8t
2013 szűken! 2t aszály volt keményen
2012 3t
2011 3,2t
2010 3t
Válasz szanberg #4050. hozzászólásáraSzia! A Mentort mennyi kajával eteted? Gabona vagy kukoricás sortávra veted?
Nekem a Sinara tavaly és tavalyelőtt 28-30q-t adott. Rábaköz kavicsos talaj.
Válasz szanberg #4054. hozzászólásáraRomániában is GMO mentesség van mint a többi EU tagállamban is!
), hogy bogarat raktál a fülembe, lehet idén azt kellene vetnem. Nem tudom nálunk tudna-e egy átlagos évjáratban 40q felett. Tavaly a Sponsor és az Isidor 41-43 között jött le 12-es vízzel.
Azért ami nálunk volt a pioneeres szójákkal az is botrány. Pl.: Regir-t vagy Nikir-t anno semmi nem verte meg. Minimális tápanyag, maximális termés volt a jellemző rájuk. A mostani egy-két nevetséges szóját is simán vernék.
Szanberg annyit mondtad már a Mentort (Félre ne értsd
Milyen föld amin szóját termesztesz (AK)és persze helyileg merre? Milyen és mennyi anyagot adsz neki hogy ilyen jól jön le?
Válasz szanberg #4059. hozzászólásáraPioneernál nem úgy van feltüntetve. Csak simán korait ir.
Válasz határjáró #4058. hozzászólásáraEz milyen tenyészidőt képvisel?
Hány nullás?