Sziasztok! Nemrég bukkantam erre a fórumra Örülök hogy van még sok Vlagyi tulajdonos rajtam kívül nagy megelégedésre.
De most egy gonddal fordulok ahhoz aki tud segíteni , van egy T30 traktorom, már 15 éves és eddig semmi nagyobb gond nélkül bírta. Azonban az idei szántási szezont nagyon megviselte. Addig nem is volt gondom mig nem kezdtem el szántani. Folyamatosan kezdte el kidobni a sebességet, főleg a terepváltót. Ekkor állítottam a reteszelőn ami sikerhez vezetett. Ezután még dolgoztam vele , és nemrég figyeltem fel hogy terep fokozatban/ és csak ebben az ország útiban nem/Egy síró, egyre erősödő, hangot hallani a sebváltó felől. Mit gondoltok? Csapágy gondja lehet? Szét kell bontani a sebváltó házat?
Köszönöm a segítséget.
Válasz #6535. hozzászólásra
Szia A féltengely házat lekapod, akkor előtte fékpedál tengely csatlakozik a házba.Rögzítő tüskét a tengelyből kihúzod,és letudod venni a féltengely házat.Csak egy tipp.
Fülke marad!!!Csak az oldallehajtást kell lekapni.Ha már ennyire széjjelkapod én cserélnék féltengely szimeringeket is..Pár száz forint nem nagy összeg..Szerintem szerezd be azt is..Aztán mehet a nagy meló!!!
Fékszalagcserére készülök, valaki leírná röviden a szalagcsere menetét? Sok véleményt hallottam már vannak akik azt mondják a fülkét mindenképpen le kell venni hozzá, szerintem meg nem, de nyugtassatok meg, hogy jól gondolom. A szalagokat már megvettem, meg akkor már vettem féktárcsákat is, meg a fedél alatti rugókat is megvettem, mert gondolom a régi nem jön le egészben.Nem tudom, hogy más szokott-e kelleni még rá? Nagy munka, de túl akarok már lenni rajta, hogy egy darabig ne legyen vele gond, meg nem árt ha ott állok meg ahol Én szeretnék.
Én úgyemléxem mind a három 10es..De az öreg vlagyi át lett már húzva..El voltak meszesedve az erei..
Az új vlagyiban három bizti van pedig 95-ös kiadású..Itt ahány év annyi féle..Ez minőségi orosz traktor..
Válasz #6532. hozzászólásra
Bakker nekem 3 bizti van!
A főbiztid nem 20 amperos?
Öcsém Vlagyija 93-as évjáratú,neki több,talán 5 vagy 6 biztosíték van a táblában.
Lehet,hogy az DELUX?
tudom hogy a 25-oshoz van,de az erdekelt volna hogy van olyan amit ne lehetne megcsinaltatni,ha nemkapnal hozza alkatreszt???mert en meg nemlatam belulrol kapcsolo szekrenyt vagy hidraulikat................
alkatreszre ertettem a megcsinalast,lehet e mindent hozza esztergalni?egyaltalan elszokot romlani ,mondjuk a t 25-osnek a kapcsoloszekrenye vagy a hidraulikaja?
a motorhoz van cuc mert minden olyan mint a 445 csak egy hengerel kevesebb,magasnyomasu pompa ugyanolyan a tapszivatyu is,de most vettem eszre hogy a hatulja kisebb,gondolom igy benne is kisebbek a fogaskerekek vagy mik.....
egyenlore meg semmi,de az en trakim anno exportra let keszitve universal 302-es, az lenne a kerdesem ha valami elcseszodne a kapcsoloszekrenybe vagy hidraulikaba ,lehet mindent hozza csinalni,esztergalni,improvizalni,vagy ha valami meg megy benne dobhatom az egesz traktort a kukaba
pár kérdéssel szeretnék hozzád fordulni
te gyárilag veted a traktor elé a toló lapot??
hátra van valami sujúd mert én próbáltam vele tolni de nekem nem ment kapart minta z állat!!
Válasz #6511. hozzászólásra
köszi a tippet. probléma az volt hogy,szezonközben voltam. vetem egy tömböt,és a munkahenger tartó szemet alátámasztottam,egy külön tartó vázzal,alulról.
Az elég kellemetlen...Vidd el egy jó hegesztőhöz..Erősen be kell gyökölni és bázikus pálcával egyenárammal heggeszthető.Hegesztés előtt melegítsétek át az egész házat oxigénnel,vagy perzselővel...
Tudna valaki küldeni fényképet a traki hátujáról. Nem igazán tudom hogy hogyan lenne a gyári helyzetben a kampó.Én is egy ( leveles tárcsát használok vele, igaz árulom mert erre inkább a homok a nyerő!de kötött talajban semmi gond!
Nem tudom ki gyártotta..De jómúltkor láttam egy ugyanilyet eladót..Ne kérdezd hol.Majd ha megint találok szólok.Evvel szedem a krumplit is..Ez univerzális..Majd csinálok képet róla..60ezer forintért vettem kb 5éve..
25342 hozzászólás
Sziasztok! Nemrég bukkantam erre a fórumra Örülök hogy van még sok Vlagyi tulajdonos rajtam kívül nagy megelégedésre.
De most egy gonddal fordulok ahhoz aki tud segíteni , van egy T30 traktorom, már 15 éves és eddig semmi nagyobb gond nélkül bírta. Azonban az idei szántási szezont nagyon megviselte. Addig nem is volt gondom mig nem kezdtem el szántani. Folyamatosan kezdte el kidobni a sebességet, főleg a terepváltót. Ekkor állítottam a reteszelőn ami sikerhez vezetett. Ezután még dolgoztam vele , és nemrég figyeltem fel hogy terep fokozatban/ és csak ebben az ország útiban nem/Egy síró, egyre erősödő, hangot hallani a sebváltó felől. Mit gondoltok? Csapágy gondja lehet? Szét kell bontani a sebváltó házat?
Köszönöm a segítséget.
Válasz #6542. hozzászólásra
Én holnap megkérdezem Vlagyitulajdonom ez ügyben....lehet,hogy vesz egy UE-28 ast.
jobbanjár minden vlagyitulajdonod h vesz egy dutra ue-28 ast
Válasz #6540. hozzászólásra
Ennek örülök..
Ügyes vagy!!Örülök hogy segíthettem!!!
Szia!!!
Sikerült???
Jancsika köszi mégegyszer a segítséget, sikerült, mindjárt szebb hangja van a vlagyinak.
talajmarot,kombinatort,eket veszek kistraktor utan
Szia A féltengely házat lekapod, akkor előtte fékpedál tengely csatlakozik a házba.Rögzítő tüskét a tengelyből kihúzod,és letudod venni a féltengely házat.Csak egy tipp.
Válasz #6536. hozzászólásra
Üdv Jancsika!
Köszi a választ, akkor szimering csere is lesz, azon már ne múljon.

Fülke marad!!!Csak az oldallehajtást kell lekapni.Ha már ennyire széjjelkapod én cserélnék féltengely szimeringeket is..Pár száz forint nem nagy összeg..Szerintem szerezd be azt is..Aztán mehet a nagy meló!!!
Üdv!
Fékszalagcserére készülök,
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Válasz #6533. hozzászólásra

Én úgyemléxem mind a három 10es..De az öreg vlagyi át lett már húzva..El voltak meszesedve az erei..
Az új vlagyiban három bizti van pedig 95-ös kiadású..Itt ahány év annyi féle..Ez minőségi orosz traktor..
Válasz #6532. hozzászólásra

Bakker nekem 3 bizti van!
A főbiztid nem 20 amperos?
Öcsém Vlagyija 93-as évjáratú,neki több,talán 5 vagy 6 biztosíték van a táblában.
Lehet,hogy az DELUX?
Válasz #6531. hozzászólásra
Nem négy...És ha jól emléxem 10amperosak..Az ujjabbik vlagyin van három bizti..
Prego Jancsi.
Az öregebbik Vlagyidon 3db biztosíték van?
Milyen értékűek?
Válasz #6529. hozzászólásra
nincs mit.
Válasz #6528. hozzászólásra
koszonom a segitsegedet,ere voltam kivancsi hogy tudok e majd improvizalni ha valami bebaszik rajta
Válasz #6527. hozzászólásra
kapcsoló szekrényt,lehet javítana gumi gyűrűkkel.A rudazatot lehet esztergálni.
Válasz #6526. hozzászólásra
tudom hogy a 25-oshoz van,de az erdekelt volna hogy van olyan amit ne lehetne megcsinaltatni,ha nemkapnal hozza alkatreszt???mert en meg nemlatam belulrol kapcsolo szekrenyt vagy hidraulikat................
Válasz #6525. hozzászólásra
kapcsoló szekrény alatt mit értesz? T25.van minden alkatrész,a hidraulikával volt nekem is problémám.
alkatreszre ertettem a megcsinalast,lehet e mindent hozza esztergalni?egyaltalan elszokot romlani ,mondjuk a t 25-osnek a kapcsoloszekrenye vagy a hidraulikaja?
Válasz #6523. hozzászólásra
ok,de szerinted mindent meglehet csinalni abol ami egy hidraulikaba vagy kapcsolo szekrenybe megmehet?
Válasz #6522. hozzászólásra
eszt a típust sajnos nem ismerem.A T25.többet tudok.
a motorhoz van cuc mert minden olyan mint a 445 csak egy hengerel kevesebb,magasnyomasu pompa ugyanolyan a tapszivatyu is,de most vettem eszre hogy a hatulja kisebb,gondolom igy benne is kisebbek a fogaskerekek vagy mik.....
Válasz #6520. hozzászólásra
egyenlore meg semmi,de az en trakim anno exportra let keszitve universal 302-es, az lenne a kerdesem ha valami elcseszodne a kapcsoloszekrenybe vagy hidraulikaba ,lehet mindent hozza csinalni,esztergalni,improvizalni,vagy ha valami meg megy benne dobhatom az egesz traktort a kukaba
Válasz #6519. hozzászólásra
mi a problémád.
HAHO,VALAKINEK BASZODOT MAR EL KAPCSOLOSZEKRENY VAGY HIDRAULIKA??
Köszönöm a képeket Árpy!
Válasz #6513. hozzászólásra
Szeva.
Gyári a tolólap,Bagodi BTL-150-es.
Nincs gond vele nem kapar,nem dobálja a 25öst.
Válasz #6514. hozzászólásra
És milyen talajmaród van? Arról tudnál felrakni képet?
Válasz #6506. hozzászólásra

Helló! Gondolom erre gondoltál:
A kampó gödre nekem kb. 38 cm-re van a földtől.
Válasz #6513. hozzászólásra
Én, ha havat tolok, a talajmarót felrakom hátulra. Azzal lehet forgolódni, de ha van bármilyen függesztett dolgod, azt rakd fel hátulra!
kedves Kopány Vezér!!

pár kérdéssel szeretnék hozzád fordulni
te gyárilag veted a traktor elé a toló lapot??
hátra van valami sujúd mert én próbáltam vele tolni de nekem nem ment kapart minta z állat!!
Válasz #6511. hozzászólásra
köszi a tippet. probléma az volt hogy,szezonközben voltam. vetem egy tömböt,és a munkahenger tartó szemet alátámasztottam,egy külön tartó vázzal,alulról.
Válasz #6510. hozzászólásra
Az elég kellemetlen...Vidd el egy jó hegesztőhöz..Erősen be kell gyökölni és bázikus pálcával egyenárammal heggeszthető.Hegesztés előtt melegítsétek át az egész házat oxigénnel,vagy perzselővel...
sziasztok valakinek kiszakadt a hidraulika munkahenger tartófül.mert nekem igen.
Válasz #6508. hozzászólásra

Figyusz, ehhez a géphez azért nem árt cca 40 hekit elvetni
http://www.juva.hu/hasznalt.php#elado4 na ez az amire tuti nem lesz penzem:(
Válasz #6505. hozzászólásra
ok,koszonom hogy idot szantal ram,mar nagyon regota keresek ilyet de meg seholse talaltam:(
sziasztok!
Tudna valaki küldeni fényképet a traki hátujáról. Nem igazán tudom hogy hogyan lenne a gyári helyzetben a kampó.Én is egy ( leveles tárcsát használok vele, igaz árulom mert erre inkább a homok a nyerő!de kötött talajban semmi gond!
Válasz #6504. hozzászólásra
Nem tudom ki gyártotta..De jómúltkor láttam egy ugyanilyet eladót..Ne kérdezd hol.Majd ha megint találok szólok.Evvel szedem a krumplit is..Ez univerzális..Majd csinálok képet róla..60ezer forintért vettem kb 5éve..
Válasz #6502. hozzászólásra
gyari,az meg jobb csak van honlapjuk,megneznem ........es mond mennyibe kerult?nemlehetett valami dragasag
Válasz #6501. hozzászólásra
2méterest..
Válasz #6500. hozzászólásra
Ez gyári...
Válasz #6499. hozzászólásra
es azt is ird mar le legyszi milyen szeles kombinatort huzzol,nemtudom miert de hajdu biharba szinte semmi valasztek sincs:(
Válasz #6499. hozzászólásra
pedig nagyon fontos volna.:(hamar nemtalalod leirnad mibol csinaltad?
Válasz #6497. hozzászólásra
Nem találom..Pedig valahol volt..
Válasz #6497. hozzászólásra
Keresek hátha találok...
Válasz #6496. hozzászólásra
na??????????????teszel egy fotot a szedodrol:(en is csinaltatnank eggyet jovore
Válasz #6494. hozzászólásra
Itt ma egész jó idő volt..És hó sem esett csak az éjjel eső..
Válasz #6493. hozzászólásra
hello,tegyel mar fel legyszi a zoldseg szedodrol egy kepet