Válasz #4343. hozzászólásra
Szeva Jasi.
Szerintem inkább fémszórás,majd esztergálás lenne a járhatóbb út.
Pl MTZ féltengely felszórva olyan mint az új(szinte),míg felheggesztve leesztergálva rideggé válik és eltörik.
reteszelő tengelyt szabad fölhegeszteni?
mert ugyanis az történt vele, hogy a bemarásoknál, ahol már ívelt,ilyen szilánkos szerű kitörések voltak.
szerintem ez akkor keletkezhetett, amikor a traki dobálta a sebességet, és a reteszelő tengelyecske megpróbálta megakadályozni csak nem sok sikerrel
és letöredezett belőle.
Válasz #4335. hozzászólásra
Üdv! Vezér!
a számlán úgy szerepel hogy T-25 fogaskerék,
de amikor először érdeklődtem a Habinál,
akkor a srác úgy mondta nekem hogy inkább vigyem be a kiszedett fogaskerekeket hogy össze tudjuk nézni, mert ő azt állítja hogy ebből a T30 trakiból létezik vagy 3-4 fajta, és nem mindel egyezik a T25 alkatrész.
de én szerencsés voltam mert az enyémmel egyezett
szerintem az a súly annak a traktornak nagyon nagy azzal mozdulna egy tapotat is szerintem az öszes csapágynak lőtek. lehet hogy egyesével oda vitte majd felszurta és felemelte lassan ez a súly még az mtz-nek is nagy nem lehet vele eszetlenül járkálni mint 1 bálával
Lényegében amennyit felveszel a rakodóval, az még annyit "hozzávesz" a traktor hátsó részének súlyából, mert próbálja emelni. Nem? Ez mind az első hídon csappan.
Azt én elhiszem, hogy vittél vele 2 tonnát, ezt nem is kérdőjeleztem meg.
De azért másként esik amikor előre kinyúlik sztem.
Bár fene tudja mennyit bír.
Ellensúly biztosan van hátul, anélkül csak kapirgálna a hátulja 1 bálával is sztem, na meg annyival kevesebb jut az első kerekekre.
Annyit tudok, h a derekát tehermentesíteni szokták 2 vasdarabbal, ami összeköti a rakodó tartókonzolát a hátsó függesztőszerkezettel.
De mondjuk ha 2 ilyen bálával rohangálni kezd, a döccenők tuti lerendezik az elejét a gépnek, szerintem.
Mennyivel vastagabb az első híd anyaga mint a 80 as mtz-é?
Én is kiváncsi lennék rá, h mennyit bír a t25, mert nekem is tervben van egy rakodó. Ezért is kezdtem bele a szervósításba ennyire
Helo.Abban igazad van hogy egy erökar meg kinyulik de annyira nemmenne szét.Elhiheted hogy a t-16ossal 2tonna eperfát vittem.A T-25-ösnek nincs valami gyenge pontja am megadná magát ilyen nagy sulynál.Pl: a dereka,vagy valami?De lehet hogy a képen a hátsó felfüggesztésen van egy kiegyenlitő súj?Amugy én is ruszki soda párti vagyok.
akkor ezt kiveséztük
én csak tippeltem hogy milyen súlya lehet ...
mert nem nagyon értek hozzá.
de ha kukurica bála lenne, annak lenne tömege szerintem, azzal már nem bisztos hogy elbírna.
vagy igen?
Jól beszélsz. Az a baj h az első tengelytől még nagyon kinyúlik.
A platón megoszlik a súly, bőven jut a hátsó kerekekre is.
De ha nem is oszlana, akkor is jobb a helyzet.
8 mázsa biztos nincs, szalmabálának nézem. Zöld lucernából viszont lenne annyi.
Talán olyan 3 mázsa lehet, annyira ebben nem vagyok benne
Üdv!
hátőőő
nem is tudom, az hihető hogy te elvitted azt a bizonyos 2t, de szerintem itt a súlyelosztás nem egészen ugyan az, merthát a homlokrakodó egy óriási erőkar...
javíts ki ha tévedek...
Válasz #4319. hozzászólásra
Helló Vezér! aham kaptam mindent, a Habinál voltam bent.
nem olyan drágák a kerekek szerintem olyan Mtz kategóriás lehet max. 5 fogaskeréké füzetem (ami a képen van)26000Ft
jah és most nézem a számlát hogy még át is vágtak 1 fogaskerékkel mert a számlán egyel több szerepel... holnap reklamálhatok
szia Atti!
hát igy elsőre nem nagyon volt egyszerű kiszedegetni a csoport tengelyeket, de sikerült
hát ha rám hallgatsz a fogaskerekeimet elnézve, érdemes megtisztelni a váltót
mert nem is a fogaskerekek ára miatt... hanem mert elég macerás szétszedni az egész gépet hogy hozzáférj
Üdv! a mai napi bevásárlásom
ami nincs a képen az 1 első lámpa ami kitört amikor hoztuk a trakit...
2db munkalámpa ami nem volt a gépen
és 1 váltó tömítés szett.
Válasz #4291. hozzászólásra
Szeva Sógi.
Úgy vagyok ezzel a Vlagyiba születik kérdéssel,mint a viccben van.
Két csiga beszélget,hogy jó lenne átmenni az út másik oldalára...mondja az 1ik,mire a másik....cimbi oda születni kell!
Mi oda születtünk,én 5 éve 30 évesen.
Az MTZ-é pont ugyanaz! Én egy 50 esét vettem, azaz adták a kormány oszloppal, ugyanaz volt mint a T25 é. De azért nézd meg szemre legalább, nehogy legyen más fajta is.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok,a t-25 kormánykerekét milyen más kormánykerékkel lehetne helyettesíteni. Nem tudom az mtz kormánykerék tengelymérete megeggyezik-e vele? ( 19mm ) Az eredeti már nagyon rossz állapotban van ezért le szeretném cserélni.
Válasz #4297. hozzászólásra
köszönöm előre is holnap nem, de holnap után beugrok a Habihoz,szétnézek hogy mit tud nekem adni a géphez... bár a srác azt mondta a múltkor hogy ami egyezik a T25 trakiéval azt mindent tud adni. beviszem neki a fogaskerekeket, aztán válogatunk...
megkérdezem ezt a vezérlőtömb gömbcsapot is... de ha azt mondod hogy az MTZ é ugyan az akkor szerintem lesz nála ilyen. a multkor még MTZ fülkébe gumiszőnyeget is tudott adni
óóóóó köszönöm.....nagy megtiszteltetés...de ha esetleg nem kapnál a tömbhöz cuccot...lehet találok itthon valahol a fiók alján...és ha akarod elküldhetem...
25342 hozzászólás
Válasz #4343. hozzászólásra
Szeva Jasi.
Szerintem inkább fémszórás,majd esztergálás lenne a járhatóbb út.
Pl MTZ féltengely felszórva olyan mint az új(szinte),míg felheggesztve leesztergálva rideggé válik és eltörik.
reteszelő tengelyt szabad fölhegeszteni?
mert ugyanis az történt vele, hogy a bemarásoknál, ahol már ívelt,ilyen szilánkos szerű kitörések voltak.
szerintem ez akkor keletkezhetett, amikor a traki dobálta a sebességet, és a reteszelő tengelyecske megpróbálta megakadályozni csak nem sok sikerrel
és letöredezett belőle.
Válasz #4335. hozzászólásra
Üdv! Vezér!
a számlán úgy szerepel hogy T-25 fogaskerék,
de amikor először érdeklődtem a Habinál,
akkor a srác úgy mondta nekem hogy inkább vigyem be a kiszedett fogaskerekeket hogy össze tudjuk nézni, mert ő azt állítja hogy ebből a T30 trakiból létezik vagy 3-4 fajta, és nem mindel egyezik a T25 alkatrész.
de én szerencsés voltam mert az enyémmel egyezett
szerintem az a súly annak a traktornak nagyon nagy azzal mozdulna egy tapotat is szerintem az öszes csapágynak lőtek. lehet hogy egyesével oda vitte majd felszurta és felemelte lassan ez a súly még az mtz-nek is nagy nem lehet vele eszetlenül járkálni mint 1 bálával
Válasz #4339. hozzászólásra
Így van, kétkarú emelő...
Válasz #4338. hozzászólásra

Lényegében amennyit felveszel a rakodóval, az még annyit "hozzávesz" a traktor hátsó részének súlyából, mert próbálja emelni. Nem? Ez mind az első hídon csappan.
Ha hülyeséget írok szólj.
Válasz #4336. hozzászólásra
2 tonna a traktor előtt, és 2tonna durván a két tengely között, az sac/kb 4Xkőlömbség!!!!
Válasz #4336. hozzászólásra

Hello!
Azt én elhiszem, hogy vittél vele 2 tonnát, ezt nem is kérdőjeleztem meg.
De azért másként esik amikor előre kinyúlik sztem.
Bár fene tudja mennyit bír.
Ellensúly biztosan van hátul, anélkül csak kapirgálna a hátulja 1 bálával is sztem, na meg annyival kevesebb jut az első kerekekre.
Annyit tudok, h a derekát tehermentesíteni szokták 2 vasdarabbal, ami összeköti a rakodó tartókonzolát a hátsó függesztőszerkezettel.
De mondjuk ha 2 ilyen bálával rohangálni kezd, a döccenők tuti lerendezik az elejét a gépnek, szerintem.
Mennyivel vastagabb az első híd anyaga mint a 80 as mtz-é?
Én is kiváncsi lennék rá, h mennyit bír a t25, mert nekem is tervben van egy rakodó. Ezért is kezdtem bele a szervósításba ennyire
Válasz #4331. hozzászólásra
Helo.Abban igazad van hogy egy erökar meg kinyulik de annyira nemmenne szét.Elhiheted hogy a t-16ossal 2tonna eperfát vittem.A T-25-ösnek nincs valami gyenge pontja am megadná magát ilyen nagy sulynál.Pl: a dereka,vagy valami?De lehet hogy a képen a hátsó felfüggesztésen van egy kiegyenlitő súj?Amugy én is ruszki soda párti vagyok.
Válasz #4321. hozzászólásra
Szeva Jasi.
Nem olyan borzasztó drága...szerintem.
Csereszabatosak a 25-ös kerekei a te 30-asodba?
Válasz #4333. hozzászólásra

akkor ezt kiveséztük
én csak tippeltem hogy milyen súlya lehet ...
mert nem nagyon értek hozzá.
de ha kukurica bála lenne, annak lenne tömege szerintem, azzal már nem bisztos hogy elbírna.
vagy igen?
Válasz #4331. hozzászólásra
Jól beszélsz. Az a baj h az első tengelytől még nagyon kinyúlik.
A platón megoszlik a súly, bőven jut a hátsó kerekekre is.
De ha nem is oszlana, akkor is jobb a helyzet.
8 mázsa biztos nincs, szalmabálának nézem. Zöld lucernából viszont lenne annyi.
Talán olyan 3 mázsa lehet, annyira ebben nem vagyok benne
Válasz #4329. hozzászólásra
Ezt szalmának nézem ,ilyen méret kb 200-250kg/db
Válasz #4330. hozzászólásra
Üdv!
hátőőő
nem is tudom, az hihető hogy te elvitted azt a bizonyos 2t, de szerintem itt a súlyelosztás nem egészen ugyan az, merthát a homlokrakodó egy óriási erőkar...
javíts ki ha tévedek...
Válasz #4323. hozzászólásra
Helo hát nekünk a t-16m alatt ugyan az a tengely van és 2 tonna fát már vittem vele babszervoval.Meg se kottyant neki.
Válasz #4328. hozzászólásra
hát igen, milyen súlyba lehet 1 ilyen bála? szerinted? van 800 kg?
Válasz #4327. hozzászólásra

Lehet h igazi, de nekem ezt elég nehéz elképzelni
Válasz #4326. hozzászólásra

lehet!
illusztráció
Lehet csak Photoshop
Válasz #4324. hozzászólásra
És mit szól vajon mindehhez az első híd? stb
Válasz #4323. hozzászólásra

upsz!!!
nem sok ez egy kicsit???
mármint súlyban?
jó hogy orra nem esik szerencsétlen
Na emi?
tehát a télleges ár 22000Ft lett volna...
Válasz #4319. hozzászólásra
mert a számlán egyel több szerepel... holnap reklamálhatok
Helló Vezér! aham kaptam mindent, a Habinál voltam bent.
nem olyan drágák a kerekek szerintem olyan Mtz kategóriás lehet max. 5 fogaskeréké füzetem (ami a képen van)26000Ft
jah és most nézem a számlát hogy még át is vágtak 1 fogaskerékkel
Válasz #4307. hozzászólásra

szia Atti!
hát igy elsőre nem nagyon volt egyszerű kiszedegetni a csoport tengelyeket, de sikerült
hát ha rám hallgatsz a fogaskerekeimet elnézve, érdemes megtisztelni a váltót
mert nem is a fogaskerekek ára miatt... hanem mert elég macerás szétszedni az egész gépet hogy hozzáférj
Válasz #4317. hozzászólásra
Kaptál mindent a váltóhoz?
Drágák a kerekek?
Válasz #4316. hozzászólásra

Na erről van szó!!!
Üdv! a mai napi bevásárlásom
ami nincs a képen az 1 első lámpa ami kitört amikor hoztuk a trakit...
2db munkalámpa ami nem volt a gépen
és 1 váltó tömítés szett.
Válasz #4315. hozzászólásra

Sehol máshol
Válasz #4314. hozzászólásra

Hogy érzed Atti?
Válasz #4313. hozzászólásra

És honnan lehet megtudni hogy oda születtem éééé vagy sem ?
Válasz #4291. hozzászólásra

Szeva Sógi.
Úgy vagyok ezzel a Vlagyiba születik kérdéssel,mint a viccben van.
Két csiga beszélget,hogy jó lenne átmenni az út másik oldalára...mondja az 1ik,mire a másik....cimbi oda születni kell!
Mi oda születtünk,én 5 éve 30 évesen.
Válasz #4311. hozzászólásra
Nincs mit !
Válasz #4310. hozzászólásra

Köszönöm a segítséget, így már legalább tudom, hogy merre keresgéljek.
Válasz #4309. hozzászólásra
Szia!
Az MTZ-é pont ugyanaz! Én egy 50 esét vettem, azaz adták a kormány oszloppal, ugyanaz volt mint a T25 é. De azért nézd meg szemre legalább, nehogy legyen más fajta is.
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok,a t-25 kormánykerekét milyen más kormánykerékkel lehetne helyettesíteni. Nem tudom az mtz kormánykerék tengelymérete megeggyezik-e vele? ( 19mm ) Az eredeti már nagyon rossz állapotban van ezért le szeretném cserélni.
Válasz #4306. hozzászólásra
Köszönjük a képeket! Jöhet még bármi, bármikor! Persze ha nem nagy kérés.
Válasz #4306. hozzászólásra

Megmondom, elég lenne így elhajtani vele
Nagyon nehéz azokat a tengelyeket evakuálni? Meg szerelgetni benne?
Érdemes nem recsegtetni ugye ?
köszi Atti

a beillesztés maradt le
.....

Válasz #4303. hozzászólásra

ok próbálom ujra
Válasz #4300. hozzászólásra

Lényeg, hogy nyomjad ahol éred
Ha feltöltötte és alul látod kicsiben, ne felejts el rányomni a [beilleszt] -re.
Hogyan csinálod? Mi a baj? Hátha tudunk segíteni a kép ügyben.
upsz
nem tudok képet föltölteni

fülke fönn
Válasz #4297. hozzászólásra
holnap nem, de holnap után beugrok a Habihoz,szétnézek hogy mit tud nekem adni a géphez... bár a srác azt mondta a múltkor hogy ami egyezik a T25 trakiéval azt mindent tud adni. beviszem neki a fogaskerekeket, aztán válogatunk...
köszönöm előre is
megkérdezem ezt a vezérlőtömb gömbcsapot is... de ha azt mondod hogy az MTZ é ugyan az akkor szerintem lesz nála ilyen. a multkor még MTZ fülkébe gumiszőnyeget is tudott adni
Válasz #4296. hozzászólásra
óóóóó köszönöm.....nagy megtiszteltetés...de ha esetleg nem kapnál a tömbhöz cuccot...lehet találok itthon valahol a fiók alján...és ha akarod elküldhetem...
Válasz #4293. hozzászólásra
hoztalak, vittelek volna + teljes ellátás
Válasz #4293. hozzászólásra

pedig vártam