Emberek!
Diskripperről képeket videókat nem nyomatnátok kicsit ide???
Drenthe! telefonodról lökjed már be ide szólj drifternek is, nektek szemléltetőek ezek a témák.
Bár szerintem jó kukorica után túltúl sok szárat hagy felül majd, következtetek abból hogy a tíztonnás táblákon a nehéz 6,2-es tárcsa sem csinált túl sokmindent.
Bár ha egyik gép előtárcsáz a másik meg húzza a diskrippert akkor már alakulna a helyzet minden bizonnyal.
Pontosítok!
Valószínű nehezebb húzni a Fralaz 5késes lazítóját mint a Jympáét ami szintén 5késes ez igaz lehet!
DE! mostjön a lényeg, az 5késes Jympa mennyit is fog el? 2,5-3métert???
Mert az 5késes Fralaz 3,5métert fog el, így nem érdemes a kések számáról beszélni hanem a munkaszélességről inkább.
Sokan azthiszik hogy a 3késes Framest biztosan olyan kis gagyi cucc mint a többi gyártó 3késese, közben meg pofáraesnek mind, mert ugyanaz a váz mint a 7késesé, plusz a 3késsel 2,7méter a munkaszélesség hoppá...
de tök mindegy mindenki aztvesz amit akar, viszont aki mást vett az nem hajlandó elismerni, hogy idén a bitang szárazban egyetlen jó megoldás ez lehetett a többivel csak a kínlódás ment
Nem a fralaz 7késes 4,2méter fogásszélességű...
Ez két dologra magyarázat!
Jobban húzható a Fralaz mint a jympa, plusz a rába sem tud többet mint egy elégnagy univerzális traktor.
Ugye mindig erről megy a vita, hogy a rába kenderbeveri a 300 lovas univerzális trakikat, meghogy a fralazt nehezebb húzni mint a jympát mondjuk...
Miről vitatkoznánk? Az Einstein-Rosen hídról hehe?
Az Mf a legtökéletesebb gép hehe.(idén én is megkaptam a forgalmazó karácsonyi ajándékát hehe)
Referencia helynek még nem ajánlottak, de ami késik....hehe.
Nemtudom, majd tavasszal elhozom kipróbálni a demógépet, de azt mondta a fószer hogy marha jó cucc, húzzák rengeteget mindenféle fődön kiváló a technika.
Ha jólesz akkor ittsem volna túlbonyolítva a jövőben egy olyanra rácsapnék még és kész.
Igaz a 4méterest mélyre rakva nembírnánk húzni, 3méteres palettán elvileg nincs gyakorlatilag nemsokból tart megcsináltatni, azzal meg repűlne a nagygép szépen, a lazított lazább jobb állapotú fődeken maximum gyorsabban húznám rossz időben a mocsok fődeken meg szorúlna a helyzet azzalis
Napraforgó után egymenetben készvolna a talaj tavaszra! Normál őszön a hengert is lelehetne venni róla mert minek, de pl repce elé húzva is hántott tarlón egymenetben kész a talaj, persze nem feltétlenül az idei állapotokra gondolok azért.
Bár aztmondják ugyanaz a rendszer mint a eptill-en pl, hogy nem hozza fel a röget nem fordítja át a fődet csak alálazít a tárcsasornak.
Szerintem van 7késes is belőle, illetve választható ez mert egyértelműen ezt mondták.
A Matyókhoz már régóta készülök, 76 cm-es repcevetés, és géppark-látogatás miatt. Nem gyengék a rugók a condisken? Mármint nem olyan horsch-os kapái vannak?
Tegnap megtudtam, hogy Matyóknak is van már egy ideje Framest Condisk!!!
8420-as johndeerral húzzák. Van topdown-juk is de ezt jobban szeretik, mert sokkal könyebb húzni illetve naggyon jó munkát tulajdonítottak neki.
Tavasszal lesz demógép ebből, egy 4méteres-t énis kipróbálok majd
(tudom ha mélységeket akarok nagy lesz de a miheztartás végett)
és ha jólenne akkor egy 3méterest amin csak 5kés van nem 7 mint amazon, akár le is gyártatnék.
Lényeg a lényeg, Fradisk X tárcsa az alapja, nehéz erős szerkezet, erre pedig szépen integrálva vannak megfelelő erősítések mellett a középmély lazító kések.
NONSTOP kőbiztosítás rajtuk, tehát gondtalan munka, illetve ugye a henger a farán a gépnek.
A kapák olyanok hogy semmit sem hoznak fel lentről, a topdown vagy tigermt sokkal többet felforgatnak, hengert meg szerintem lehet választani, nekem egy olyan tüskéshenger mint ami a lazítón van olyan kellene rá nagyobb átmérőben, nem a gumi.
na leírtam egy regényt erre elveszett
A lényeg, hogy van egy olyan nagy táblánk ami 2007-ben lett utoljára szántva, azóta tárcsa lazító Reptill grubber, tárcsa lazító....és idén a többi fődön csak gurúlt a tárcsa ebben meg "agyig" járt pedig mocsok kötött fekete főd, szárazban kemény nedvesben ragad
Válasz #6869. hozzászólásra
nálunk ennek a réti agyagtalajnak így is jó magas a humusztartalma, minél többet terem rajt a növény annál több a szalma vagy a kóró is , és ha ez nincs lehordva akkor növeli a humusztartalmat.
A talaj megrepedezése tavasszal az agyagtartalom miatti zsugorodástól van, egy megfelelő időpontban végzett rövidtárcsázással elkerülhető a kiszáradás.
Egy jó vizes tavaszon persze nem kell őket rövidtárcsázni mert többet árt mint használ. Csak ilyenkor meg elég jól leülepszik ez a fajta föld és ezért csökken a termés akár a lazításhoz akár a szántáshoz képest.
12468 hozzászólás
Szia! Jó minőségü szárzúzás után Horsch Mais Tiger és jöhet a vetőgép(akár 130q kuk után is)
Válasz #6918. hozzászólásra
Ez pont nem arra való, vertical till gép lehet szerintem.
A nagy mennyiségű szármaradvány ledolgozásához ez sem lenne rossz.
Válasz #6915. hozzászólásra
Szia, éppen az előbb néztem ezt a vegyszerezős videót.
Válasz #6913. hozzászólásra
tanuljál
Válasz #6912. hozzászólásra
Szia,ilyenre gondoltál,mondjuk ez napra földet munkál.
A lazítókések mélységét hogylehet állítani?
Emberek!
Diskripperről képeket videókat nem nyomatnátok kicsit ide???
Drenthe! telefonodról lökjed már be ide szólj drifternek is, nektek szemléltetőek ezek a témák.
Bár szerintem jó kukorica után túltúl sok szárat hagy felül majd, következtetek abból hogy a tíztonnás táblákon a nehéz 6,2-es tárcsa sem csinált túl sokmindent.
Bár ha egyik gép előtárcsáz a másik meg húzza a diskrippert akkor már alakulna a helyzet minden bizonnyal.
Általában a rugós lazítók 20kN-nál kezdenek nyitni, a nyírócsaposok pedig 30-50kN körül. (anno összekerestem).
Válasz #6909. hozzászólásra
Hooz tudni kell az erőkart is!
Hány centire van a lazítókés alja a váztól és hány centire van negatív oldalon forgásponttól a nyírócsavar
Válasz #6908. hozzászólásra

majd kiszámolom a 16os 8.8as csavar szakítóerejét.
Válasz #6907. hozzászólásra

Ez olyan krdés mint pl: a farkad elég nagy????
Honnan tudjuk?
Valaki aztmondja igen valaki aztmondja hamatgyenge
Szerintetek elég nagy 1360 kg nyitási "erő" egy lazító kés-biztosításánál?
Annak, akik unatkoznak:
Válasz #6904. hozzászólásra

Rendben, ha ennyin múlik a te és az én örömöm!
Válasz #6903. hozzászólásra

No majd azt istenbizony elhozom a tanyára akkor, és én leszek a Dzsoni!
Csakugy fog lesni a sok irigy kutya hehehhe
Válasz #6902. hozzászólásra

majd talán 1x.
Válasz #6901. hozzászólásra

1et se szomorkodj
ugyis lebeszélnénk róla
amúgymeg igazán vehetté volna 1 600 lovast is
Válasz #6900. hozzászólásra
Mármint ezt:
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/talajmuvelo/hirdetes-29403563/
Kár h ezt a QT nem viszi el!
Válasz #6898. hozzászólásra
ezt amúgy szántani kellene, mert ez a gyepes talajfelszín tárcsától nemlesz magágy egykönnyen
A lazítást meg xart sem ér ebben a formában ahogy mondod...
Válasz #6880. hozzászólásra

Ez is csak minőségi bohóckodás.
Az ilyen cégektől elvenni minden fődet------
Válasz #6893. hozzászólásra
pláne nem tud többet a rába ilyen gumikkal
Válasz #6894. hozzászólásra
1:55 kor mikor leteszi látszik hogy csak 5 kés... hehe
Pontosítok!
Valószínű nehezebb húzni a Fralaz 5késes lazítóját mint a Jympáét ami szintén 5késes ez igaz lehet!
DE! mostjön a lényeg, az 5késes Jympa mennyit is fog el? 2,5-3métert???
Mert az 5késes Fralaz 3,5métert fog el, így nem érdemes a kések számáról beszélni hanem a munkaszélességről inkább.
Sokan azthiszik hogy a 3késes Framest biztosan olyan kis gagyi cucc mint a többi gyártó 3késese, közben meg pofáraesnek mind, mert ugyanaz a váz mint a 7késesé, plusz a 3késsel 2,7méter a munkaszélesség hoppá...
de tök mindegy mindenki aztvesz amit akar, viszont aki mást vett az nem hajlandó elismerni, hogy idén a bitang szárazban egyetlen jó megoldás ez lehetett a többivel csak a kínlódás ment
Válasz #6893. hozzászólásra
A szélső kései is fenn voltak hehehe?
1:38
Válasz #6892. hozzászólásra
Nem a fralaz 7késes 4,2méter fogásszélességű...
Ez két dologra magyarázat!
Jobban húzható a Fralaz mint a jympa, plusz a rába sem tud többet mint egy elégnagy univerzális traktor.
Ugye mindig erről megy a vita, hogy a rába kenderbeveri a 300 lovas univerzális trakikat, meghogy a fralazt nehezebb húzni mint a jympát mondjuk...
Mint a kettő 5 késes volt? Akkor talán jympa-t könnyebb húzni?
Válasz #6890. hozzászólásra

Nem tudtam így kened a fizikát.
Válasz #6889. hozzászólásra
Miről vitatkoznánk? Az Einstein-Rosen hídról hehe?
Az Mf a legtökéletesebb gép hehe.(idén én is megkaptam a forgalmazó karácsonyi ajándékát hehe)
Referencia helynek még nem ajánlottak, de ami késik....hehe.
Válasz #6887. hozzászólásra

Nem hozzászólás függő, megnéznélek benneteket MF-eket vita közben.
Válasz #6885. hozzászólásra
Majd akkor, ha meg lessz az 5000 hsz.-om hehe(évente hehe).
Válasz #6883. hozzászólásra

pedig ott volna a helye
Válasz #6884. hozzászólásra

Fórumtalálkozó.
Válasz #6883. hozzászólásra
Milyen listán?
Válasz #6882. hozzászólásra
...hehe
Nem látom a neved a listán?
Lökjé be egy olyat is, amin cseréltek hehe.
Abból talán jobban kiderül hehe.

Szia
Mennyi lóerő kellene ehhez a condiskhez méterenként hogy úgy normálisan ballagjon is vele a traktor?
Na most akkor melyiket is nehéz húzni???
(nézzétek végig van benne jympa meg fralaz is)
7késes Condisk
Válasz #6876. hozzászólásra

Nemtudom, majd tavasszal elhozom kipróbálni a demógépet, de azt mondta a fószer hogy marha jó cucc, húzzák rengeteget mindenféle fődön kiváló a technika.
Ha jólesz akkor ittsem volna túlbonyolítva a jövőben egy olyanra rácsapnék még és kész.
Igaz a 4méterest mélyre rakva nembírnánk húzni, 3méteres palettán elvileg nincs gyakorlatilag nemsokból tart megcsináltatni, azzal meg repűlne a nagygép szépen, a lazított lazább jobb állapotú fődeken maximum gyorsabban húznám rossz időben a mocsok fődeken meg szorúlna a helyzet azzalis
Napraforgó után egymenetben készvolna a talaj tavaszra! Normál őszön a hengert is lelehetne venni róla mert minek, de pl repce elé húzva is hántott tarlón egymenetben kész a talaj, persze nem feltétlenül az idei állapotokra gondolok azért.
Bár aztmondják ugyanaz a rendszer mint a eptill-en pl, hogy nem hozza fel a röget nem fordítja át a fődet csak alálazít a tárcsasornak.
Szerintem van 7késes is belőle, illetve választható ez mert egyértelműen ezt mondták.
Válasz #6875. hozzászólásra
A 4 méteres condisc-en is csak 5 kapa van.
Válasz #6875. hozzászólásra
A Matyókhoz már régóta készülök, 76 cm-es repcevetés, és géppark-látogatás miatt. Nem gyengék a rugók a condisken? Mármint nem olyan horsch-os kapái vannak?
Cimbike!
Tegnap megtudtam, hogy Matyóknak is van már egy ideje Framest Condisk!!!
8420-as johndeerral húzzák. Van topdown-juk is de ezt jobban szeretik, mert sokkal könyebb húzni illetve naggyon jó munkát tulajdonítottak neki.
Tavasszal lesz demógép ebből, egy 4méteres-t énis kipróbálok majd
(tudom ha mélységeket akarok nagy lesz de a miheztartás végett)
és ha jólenne akkor egy 3méterest amin csak 5kés van nem 7 mint amazon, akár le is gyártatnék.
Lényeg a lényeg, Fradisk X tárcsa az alapja, nehéz erős szerkezet, erre pedig szépen integrálva vannak megfelelő erősítések mellett a középmély lazító kések.
NONSTOP kőbiztosítás rajtuk, tehát gondtalan munka, illetve ugye a henger a farán a gépnek.
A kapák olyanok hogy semmit sem hoznak fel lentről, a topdown vagy tigermt sokkal többet felforgatnak, hengert meg szerintem lehet választani, nekem egy olyan tüskéshenger mint ami a lazítón van olyan kellene rá nagyobb átmérőben, nem a gumi.
na leírtam egy regényt erre elveszett
A lényeg, hogy van egy olyan nagy táblánk ami 2007-ben lett utoljára szántva, azóta tárcsa lazító Reptill grubber, tárcsa lazító....és idén a többi fődön csak gurúlt a tárcsa ebben meg "agyig" járt pedig mocsok kötött fekete főd, szárazban kemény nedvesben ragad
nálunk ennek a réti agyagtalajnak így is jó magas a humusztartalma, minél többet terem rajt a növény annál több a szalma vagy a kóró is , és ha ez nincs lehordva akkor növeli a humusztartalmat.
A talaj megrepedezése tavasszal az agyagtartalom miatti zsugorodástól van, egy megfelelő időpontban végzett rövidtárcsázással elkerülhető a kiszáradás.
Egy jó vizes tavaszon persze nem kell őket rövidtárcsázni mert többet árt mint használ. Csak ilyenkor meg elég jól leülepszik ez a fajta föld és ezért csökken a termés akár a lazításhoz akár a szántáshoz képest.
Válasz #6870. hozzászólásra
Ok köszönöm a választ! 4 db kéne nekem de még nem most, hanem tavasszal de egy kb árat dobhatsz ha nem gond! Kösz