Válasz #667. hozzászólásra
Nyugodtan reagált,én sokkal idegesebb voltam miatta!De az a qrva digitroll 500 ezerért igazán láthatná az ilyen kevés magot is!!!!!!! Szivesen elbeszélgetnék a gyártójával.......A végén meg beragadt 4 sor....Hát maj megláttyuk... ;-))))))
Pillanatnyi idegesség.
Látott már hasonlót, de a körülmény is szélsöséges volt
Nekem meg az volt, hogy kicsit talán mélyen járt a tárcsa, nagyon melazított, és a tömörítőkerék nagyon felpúpozta, ezért lehet, hogy 1 cm re vetette, de a kerék lehet több földet nyomott rá. Hááááát nem tom.
Válasz #663. hozzászólásra
Igen-igen!! Bár sztem az én első 15 hekimmel gond lesz........Úgyhogy én sztem le is véglegeltem.......Maj szét ba...tt az ideg,mikor észrevettem a dugulást!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #662. hozzászólásra
Hasonló! Mondta,nem tudja mi van velünk,mert Te se fogadtad el!!Az egy dolog,hogy megállnak cigizni,de vetéskor a tábla közepén,és ott marad az "ablak"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem nagyon jól esett neki a hozzáállásunk, nem ez lessz az utolsó, hogy mi ott dolgozunk. De nekem egyébként elég az is, hogy adni akart, megtisztelő. Ez többet ért mint akárhány ezer
Akkor szintén zenész. Pedig össze sem beszéltünk de én is visszautasítottam, mondom először keljen ki, és utánna legfeljebb eszünk rá egy jó körmös pacalt:)))))
Válasz #659. hozzászólásra
Elkerekedett a szeme este,mikor mondtam neki,hogy ha nem lesz nagy baj,akkor reggelre bejárom a 41 hekit.Egyből fölvillanyozódott!! :-)))))))
Aszitte,ketten vetünk vagy 2-3 éjjel.................
Válasz #656. hozzászólásra
Igen,nagyon élvezte!!!
Mondta,hogy Veled is jól megkomázott,a kv-t azért neked vitte először,mert hozám következett beülni...... Még "felár" is lett vna,mondtam neki,hogy nem,majd esetleg akkor,ha hibátlanul kikel!!!!No nálam erre kicsi az esély...;-((((((((((
Válasz #653. hozzászólásra
Szerintem is korrekt vt!!!!!!
Hozzá van szokva,mert az ő emberei csak akkor haladnak,ha nézegeti őket.....Nekem nem baj,mert macserás lett vna 17 zsákot belerakni a tartályba,kinn meg belepte vna a hó!!!!
Szerinted milyen volt a megrendelő?
Szerintem teljesen korrekt, üdítő kv stb. bár mindegyik ilyen lenne.
Csak azt nem értem, miért hordozgatta a magot, miért nem hagyta ott a megfelelő mennyiséget, mert akkor akár otthon alhatott volna otthon
Gyerekek! A témánál maradva, itt van a Vertikumos nehézkultivátorom. Sajna a vidi gyatra, a traktor pedig küszködik vele, mint állat!!! Nem látszik de a felépítése a következő: 3 sor kapa, 40 cm-es osztással, 1 sor rugós imító, 2 sor rövidtárcsa, Güttler henger.
Válasz #648. hozzászólásra
Este,hazafelé menet az egyik útkereszteződésben kiesett a wts-ből a bal hátsó kerék......Kihullt belőle az összes csavar! Tűzoltóság,rendőrség,és a segítőkész barátok a helyszinen!
Válasz #642. hozzászólásra
Szevasz!!! Nemtom,vmi "manufaktúra" náduvaron talán,a géppel jött! De hihetetlen,hogy amit mi ácsoltunk a 750A-ra,az az első pillanattól tökéletesen működött................
Válasz #634. hozzászólásra
Nemtom,hogy jött,vmi bemó-ról,de arra emlékszem,hogy őszi árpa vetmag vt benne.....Magellenörző nem vt rajta. Ezen van,de az apró magot nem látja!!!!!
Mármost jó a csiga,a géppel vettük,csak néhány átalakítást kellett rajta eszközölni.....A tartálynál a kiömlő részét kellett tökéletesíteni,meg a tartóját beandrásolni,mert letört néhányszor!!! Legutolsó törése egy éjjel történt,a hidr csővel húztuk néhány métert....... No akkor jött a teljes átalakítás...
A szárnyas nem csinál, ha jól tudom, de azzal nem tudsz mélyre lemenni. Szóval alapműveletként, ha mélyebben szeretnél dolgozni, akkor le kell venni a szárnyakat. Műtrágyaigény? Nem hinném h magasabb lenne, a szármaradványok pedig akkor okoznak galibát, ha nem egyenletes a terítése. Kivéve a jól adó kukoricát.
Érdeklődni szeretnék erről a témáról. Végigolvastam a hozzászólásokat és egy pár gondolat megfogalmazódott bennem. Forgatásnélküli talajművelésnél ha szárnyas grúbert használok az nem csinál tömörödött ( eketalp vagy tárcsatalpszerű) réteget a talajban? Továbbá sokat írtatok itt a vetésről. Mekkora a tápanyag igénye a vetésnek ha csak gruberoztok? Több műtrágyát igényel? A szármaradványokkal nincsen baj, ha sok szalma van szét terítve a tarlón vagy nagy volt a szára a napraforgónak? A szántást már teljesen elhagytátok és csak ilyen technológiát használtok? Mennyivel gazdaságosabb az ilyen technológia a hagyományosnál? Ha válaszoltok akkor köszönöm előrre is. lehet hogy kicsit bugyuták a kérdések, de én még tájékozatlan vagyok e téren.
Meglepően nem, hogy ragadt volna. Dél előtt amikor kisüt a nap kb 10 kor akkor kezd taknyolni, de akkor is a forgóban, utánna nem volt értelme folytatni.
12468 hozzászólás
Válasz #667. hozzászólásra
Nyugodtan reagált,én sokkal idegesebb voltam miatta!De az a qrva digitroll 500 ezerért igazán láthatná az ilyen kevés magot is!!!!!!! Szivesen elbeszélgetnék a gyártójával.......A végén meg beragadt 4 sor....Hát maj megláttyuk... ;-))))))
Válasz #665. hozzászólásra
Pillanatnyi idegesség.
Látott már hasonlót, de a körülmény is szélsöséges volt
Nekem meg az volt, hogy kicsit talán mélyen járt a tárcsa, nagyon melazított, és a tömörítőkerék nagyon felpúpozta, ezért lehet, hogy 1 cm re vetette, de a kerék lehet több földet nyomott rá. Hááááát nem tom.
Válasz #664. hozzászólásra
Az szép.
Vazze, én kerültem a nyáron a kombájnosukkal, na az nem semmi.
Minden elismerésem a nh- nak
Válasz #663. hozzászólásra
Igen-igen!! Bár sztem az én első 15 hekimmel gond lesz........Úgyhogy én sztem le is véglegeltem.......Maj szét ba...tt az ideg,mikor észrevettem a dugulást!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #662. hozzászólásra
Hasonló! Mondta,nem tudja mi van velünk,mert Te se fogadtad el!!Az egy dolog,hogy megállnak cigizni,de vetéskor a tábla közepén,és ott marad az "ablak"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #661. hozzászólásra
Szerintem nagyon jól esett neki a hozzáállásunk, nem ez lessz az utolsó, hogy mi ott dolgozunk. De nekem egyébként elég az is, hogy adni akart, megtisztelő. Ez többet ért mint akárhány ezer
Válasz #660. hozzászólásra
Akkor szintén zenész. Pedig össze sem beszéltünk de én is visszautasítottam, mondom először keljen ki, és utánna legfeljebb eszünk rá egy jó körmös pacalt:)))))
Válasz #659. hozzászólásra
Elkerekedett a szeme este,mikor mondtam neki,hogy ha nem lesz nagy baj,akkor reggelre bejárom a 41 hekit.Egyből fölvillanyozódott!! :-)))))))
Aszitte,ketten vetünk vagy 2-3 éjjel.................
Igen,nagyon élvezte!!!
Mondta,hogy Veled is jól megkomázott,a kv-t azért neked vitte először,mert hozám következett beülni...... Még "felár" is lett vna,mondtam neki,hogy nem,majd esetleg akkor,ha hibátlanul kikel!!!!No nálam erre kicsi az esély...;-((((((((((
Válasz #657. hozzászólásra
Mondta, hogy náluk még ciginél is megállnak. Montam mi még kajálni is menet közbe, nincs idő
Nem sokan csináltak, láttak már ilyet az bizt.
Szerintem is korrekt vt!!!!!!
Hozzá van szokva,mert az ő emberei csak akkor haladnak,ha nézegeti őket.....Nekem nem baj,mert macserás lett vna 17 zsákot belerakni a tartályba,kinn meg belepte vna a hó!!!!
Válasz #655. hozzászólásra
Gondoltam rá, de iser minket, és tudja, hogy egyikünk sem az a fajta, szerintem élvezte az egészet, hogy pörög minden
Nehogy elcsórjátok.
Válasz #651. hozzászólásra
Volt avatarom is réges ...
De az Z volt.
Válasz #650. hozzászólásra
Szerinted milyen volt a megrendelő?
Szerintem teljesen korrekt, üdítő kv stb. bár mindegyik ilyen lenne.
Csak azt nem értem, miért hordozgatta a magot, miért nem hagyta ott a megfelelő mennyiséget, mert akkor akár otthon alhatott volna otthon
Gyerekek! A témánál maradva, itt van a Vertikumos nehézkultivátorom. Sajna a vidi gyatra, a traktor pedig küszködik vele, mint állat!!! Nem látszik de a felépítése a következő: 3 sor kapa, 40 cm-es osztással, 1 sor rugós imító, 2 sor rövidtárcsa, Güttler henger.
Válasz #650. hozzászólásra
Hallottam már olyat is hogy az egész hátsó hídját elhagyta, többször is. A harmadik alkalom után lecserélték.
Válasz #648. hozzászólásra
Este,hazafelé menet az egyik útkereszteződésben kiesett a wts-ből a bal hátsó kerék......Kihullt belőle az összes csavar! Tűzoltóság,rendőrség,és a segítőkész barátok a helyszinen!
Válasz #630. hozzászólásra
Szia! Megkérdezhetem hogy mihez kellene weimar motor?
Válasz #647. hozzászólásra
mi volt ez?
Válasz #646. hozzászólásra
Nem sámli volt, de beleborongtató is, ha bele gondoluk, meg, hogy bárkivel megeshet.
Válasz #644. hozzászólásra
Ja!!!! Hát igen........ 3 kerekű wts.....;-))))))))))))))
Szevasz!!! Nemtom,vmi "manufaktúra" náduvaron talán,a géppel jött! De hihetetlen,hogy amit mi ácsoltunk a 750A-ra,az az első pillanattól tökéletesen működött................
Válasz #641. hozzászólásra
Semmi konkrét,de ha megfigyeled és mivel te is mész éjszaka, ez nem így van, vagy a legtávolabbi pont (Wts kerékelmaradás) :)))))
vagyis Bagyin
Válasz #639. hozzászólásra
szevasztok Bagyi csinálta a csigát?
Válasz #640. hozzászólásra
Haha........ ;-))))))))
Konkrét????
Válasz #639. hozzászólásra
Szeva!
Nem tom mér van de minen baj éccaka történik:)
Válasz #634. hozzászólásra
Nemtom,hogy jött,vmi bemó-ról,de arra emlékszem,hogy őszi árpa vetmag vt benne.....Magellenörző nem vt rajta. Ezen van,de az apró magot nem látja!!!!!
Mármost jó a csiga,a géppel vettük,csak néhány átalakítást kellett rajta eszközölni.....A tartálynál a kiömlő részét kellett tökéletesíteni,meg a tartóját beandrásolni,mert letört néhányszor!!! Legutolsó törése egy éjjel történt,a hidr csővel húztuk néhány métert....... No akkor jött a teljes átalakítás...
Válasz #633. hozzászólásra
Köszi!!
Készültem,vittem a digit f gépet azzal készítettem! Samsung S760-as...
Vibrolaz lazítót ki milyen géppel próbálta már sikerrel húzni ?
Bocs. Itt egy pontos adat :
Fortschritt T-174/2 műszaki adatai
Motor típusa:
2 KDV 14,5 SAL dízel
teljesítménye:
25kW / 34 LE
Hűtési rendszer:
léghűtéses
Tengelykapcsoló:
centrifugális
Kormányberendezés típusa:
hidraulikus szervokormány
Fékberendezés típusa:
hidropneumatikus, 4 kerékre hat
Elektromos berendezések feszültsége:
12 V
Hidraulikus rendszer maximális nyomása:
140 bar
Hidraulikus szivattyúk száma:
1
típusa:
10/160 TGL-10 887
névleges fordulatszáma:
1450 1/min
szállítási teljesítménye:
86,2 dm3/min
Válasz #628. hozzászólásra
Fasza a feltöltöcsiga!!!!
Válasz #625. hozzászólásra
Egy fehér trélere raktúk föl !!!
Magellenörzö volt rajta???
Válasz #626. hozzászólásra
Faxa a vidid, mivel készitetted?, mert k.va jó a minőség,ahhoz képest hogy éjszakai felvétel.
40 körül. kb.
A weimarról fogalmam sincs, de most teszek fel egy videót a Vertikumos nehézkultinkról!
Sziasztok! Ne haragudjatok, tudom, hogy nem ide kapcsolódik, de nem tudja véletlenül valaki , hogy mennyi lóerős a weimar motor?
Válasz #628. hozzászólásra
Meg, bár hang nélkül! Bárcsak az én gépeim is mennének már!!!!!!
Válasz #627. hozzászólásra
No! Megnézted?
Válasz #626. hozzászólásra
állllat!!!
Uraim,a tegnap éji video!
http://www.youtube.com/watch?v=8-ro83TaNkI
Válasz #612. hozzászólásra
Szevasz Maszek!!! Ez melyik évben vol? Mi 2000-ben vettük,bemo ként,ez vt a második az országban.
Válasz #623. hozzászólásra
A szárnyas nem csinál, ha jól tudom, de azzal nem tudsz mélyre lemenni. Szóval alapműveletként, ha mélyebben szeretnél dolgozni, akkor le kell venni a szárnyakat. Műtrágyaigény? Nem hinném h magasabb lenne, a szármaradványok pedig akkor okoznak galibát, ha nem egyenletes a terítése. Kivéve a jól adó kukoricát.
Érdeklődni szeretnék erről a témáról. Végigolvastam a hozzászólásokat és egy pár gondolat megfogalmazódott bennem. Forgatásnélküli talajművelésnél ha szárnyas grúbert használok az nem csinál tömörödött ( eketalp vagy tárcsatalpszerű) réteget a talajban? Továbbá sokat írtatok itt a vetésről. Mekkora a tápanyag igénye a vetésnek ha csak gruberoztok? Több műtrágyát igényel? A szármaradványokkal nincsen baj, ha sok szalma van szét terítve a tarlón vagy nagy volt a szára a napraforgónak? A szántást már teljesen elhagytátok és csak ilyen technológiát használtok? Mennyivel gazdaságosabb az ilyen technológia a hagyományosnál? Ha válaszoltok akkor köszönöm előrre is. lehet hogy kicsit bugyuták a kérdések, de én még tájékozatlan vagyok e téren.
Válasz #621. hozzászólásra
Meglepően nem, hogy ragadt volna. Dél előtt amikor kisüt a nap kb 10 kor akkor kezd taknyolni, de akkor is a forgóban, utánna nem volt értelme folytatni.
Válasz #620. hozzászólásra
mármint amikor mélyre engedted.
Válasz #619. hozzászólásra
És nem hozott fel nyerset?
Válasz #618. hozzászólásra
Érintőlegesen igen, hiszen a vetésmélységtől feljebb célszerű használni. Összekeverte a havat egy kis földel. Kíváncsiak leszünk lessz- e különbség.