Fórum
- Földbérleti díj új
- Poénok új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- New Holland kiskocka bálázó új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Szántás kezdőknek és haladóknak új
- LTZ-55A új
Cikkajánló

Ez a képzés újítja meg az agráriumot?
Biogázellátási szakmérnök és szakember szakirányú továbbképzés indul a Miskolci..._fill_540x300_0.jpg)
142 hozzászólás
Válasz balazoooo #37. hozzászólásáraGyári daralo tízes rosta 2840 fordulat és két hetes csirke meg tudja enni a nagyobb szemeket is. Négyes rostaval liszt.... A fordulat a lényeg hogy milyen sebességgel lövi szét a kukoricát
Válasz Sötét Paraszt #40. hozzászólására A rosta és a kalapács között mekkora hézag van kb?
Válasz balazoooo #39. hozzászólásáraHimel daráló az 5-ös mellé kértem talán 6-ost, de nem volt jó mer túl apróra darált, most asszem 8-as van benn kevert kukorica tritikálét darál, de még most is kicsit apróra.A kalapácsai nem lépcsősek hanem sima téglalap alakúak.
Válasz Sötét Paraszt #38. hozzászólásáraHali!
Ez milyen gépbe van mekkora furattal?
Válasz balazoooo #37. hozzászólására
Válasz mtz1221 #36. hozzászólásáraPróbáltam ezres fordulaton is de nem volt jobb.21mm-re mennek a kalapácsok(még van rajtuk a gyári festékből). Beszéltem 1-2 emberrel akik csinálnak kalapácsokat szerintük max 3mm legyen a kalapács és a rosta között, akkor most mi a jobb a kis vagy a nagy hézag?
Válasz balazoooo #35. hozzászólásáraFordulat van elég ?A kalapácsok menyire mennek a rostától ?Ha pár mm-re akkor vágj le belőlük hogy legyen legalább 10 mm.
Válasz mtz1221 #34. hozzászólására3-ast csináltattam bele de még mindig elég darabos a dara nem igazán tudom mit lehetne még csinálni neki, esetleg valami ötlet? Köszi a segítséget.
Válasz balazoooo #33. hozzászólásáraMi csak csövesen használtuk,akkor 10-es rosta volt benne.Gabonának elég szerintem a 3-as max 3.5-es.
Válasz mtz1221 #32. hozzászólásáraMekkora rostával használtad? Nekem a 7-es rostán átesik a triti, esetleg valami ötlet mekkorát kéne vennem és honnan?(4-esre gondoltam)
Válasz balazoooo #31. hozzászólásáraNekünk volt valamikor,csöves kukoricát 2 ember bírta neki megállás nélkül lapátolni.Kell neki ciklon,vagy sarokba fújatni messziről.
Sip ciklo 100-as darálóról van valakinek valami véleménye, tapasztalata?(szemes gabonára kellene)
Üdv kérdezném hogy a zsákzsoritó kapocsnak mi a pontos neve és hol lehet venni.
Szeretném a segítségeteket kérni terménydarálóval kapcsolatban. Gondolkodtam egy KD-160-as vásárlásán, de többen azt mondták, hogy szaporátlan vele a munka. Malachoz kellene többnyire. Most azon vagyok, hogy csináljak egyet. Annyi a baj, hogy nincs 380 -om. Nézegettem 220-as 3kw-os 3000 RPM-es villanymotorokat. Szerintetek ezzel ki tudok hozni egy erősebb darálót. Alkalmanként lucernát is darálnék.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Válasz Kisvuk #27. hozzászólásáraOké köszönöm,én rendesen dolgozok amit kell a földeken és a ház körül!Ha több lenne akkor nagyobb gép és munkagép lenne,de ha nem vettek a szüleim nagyszüleim ezt kell elfogadni ami van azon gazdálkodunk!
De tudod mindig kell hántani eladásra és saját részre is ,mert az élet nem áll meg!
Amúgy 10hektárt elbírnék dolgozni ha állatom lenne ló Bika vagy juh akkor 20hektár is és kaszálgatnám a lucernát báláznám meg egyebek,de már az se éri meg!
Lehet valakinek de ha nincs hozzá valakinek föld és állat az a mai napon nem tud beszállni valaki már 20 éve csinálja és épphogy megél itt a szomszédba,pedig annak van földje nem 6hektár és kevés aranykoronás,hanem jó bő termő Ecsedi földek ami jó 20-30 aranyakronás!
De te ugy gondolod hogy hülye vagyok a munkához!
Válasz Szem Howkinsz #24. hozzászólásáraElég az neked,amíg morzsolod a tengerit legalább addig se irkálsz ide hülyeségeket.Tudod a bolondnak jó a fapénz is

Válasz Mf-es? #25. hozzászólásáraKöszi de én úgy adom el a tengerit,míg tik 3500 vagy 4500 adjátok a kombáj alól addig én 5000 vagy 5500ft tavasszal esetleg 6000ft mikor mennyi!
Rostálva hátva zsákolva megmérve!
Válasz Szem Howkinsz #24. hozzászólásáraGyorsabban kell dobálni,és meglesz az 5 mázsa/óra.
Keresek tengeri morzsoló,ami vedérrel vagy lapáttal teszem bele a csöveket és le morzsolja a csőről!
Ami 5mázsa / óránként használt és uj ára!
van egy régi mosógép motoros tengeri morzsolóm, ami egyesével kell bele tenni és csak 2q hánt le óránként!
Válasz Nagy Sandor_77244 #22. hozzászólásárakukorica cső morzsoló van rajta
Sziasztok! A napokban hozzám került egy kalapácsos daráló, aminek az oldalán FV-III Robot Alapgép felirat látható. Székesfehérvári gyártmány a szocializmusból. Címkéje alapján T78 a típusa. Láttam már korábban sok FV-III-64-et, ami egy szimpla kalapácsos daráló, de ennek a T78-nak a villanymotor mindkét végén van tengely. Az egyiken a kalapácsos daráló rész, a másikon egy fogaskerék és egy öntvény. Látott már valaki hasonlót? Mi lehet ez az öntvényes rész? Holnapra tudok fényképet is készíteni a szerkezetről.
Válasz amino #20. hozzászólásáraTalán meg kellene adnod ennek a békafogas kalapácsnak a méretét!Szinte minden darálóban ilyen van,csak a méret!!Hossz,vastagság,stb!
Válasz guz #19. hozzászólásárade lehet,én nem tudom.Megnéztem oldalukat külön ilyet nem forgalmaznak de írtam nekik.köszi egyébként ilyen volta a kalapács csak a daráló nem ilyen http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/szemestermeny-kezeles-gepei/d24-tipusu-gyari-daralo-felujitva-elado/h_847649
Válasz amino #17. hozzászólásáraEz nem László-féle daráló kalapács? Bp Várna utca 15
Válasz amino #17. hozzászólásáraMi rugóacélból vágattuk ki vízsugaras vágóval.
üdv
12 kalapácsos terménydarálóhoz akarok késeket venni vagy csináltatni,milyen anyagból kell lennie? Vagy ki foglalkozik ilyennel?mind a 4 sarka 4lépcsős.4x lehetett átfordítani.de felhegesztés nem segít már neki
Válasz Cs.Tomi #13. hozzászólásáraSzia! Találtál ilyen szerkezetet? Engem is érdekelne ...
Jobb minőségű lesz a takarmány?
Hengerszékes daráló a neve!
Válasz kovacs22 #12. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Cs.Tomi #11. hozzászólására AXIÁL oldalát keresd fel ott láttam szem roppantokat nagy teljesítménnyel vagy a SUGÓ-GÉP KFT oldalán kisebbeket.
Sziasztok! Olyan daráló keresek, ami nem kalapácsos, hanem egy hengerpár lapítja ki a magot,tulajdonképpen megroppantja csak... Nem nagyon tudok rákeresni sem, mert nem tudom mi a hivatalos neve.. ha valaki tud ebben segítni, azt megköszönöm!
Ha valakit érdekel terménydaráló: 48 kalapácsos, traktor hajtású (kardános), ciklonos, 25q/óra teljesítményű. A daráló új. Érdeklődni e-mailben.
Ha valakit érdekel van egy kalapácsos daráló(3KW-os motor hajtotta)meg egy nagy kukorica morzsló (ami motorral is üzemeltethetö)eladó...
Ez egy osztrák import szerkezet 340 eft volt tavaly.5q-ás a keverö de 7 körül belemegy.A keveröt 2.2-es a darálot 5.5-es motor hajtja.A puttonya 5q-ás kb 1-1.5 ora a darálási idö.Elég porolla jár,de akarok tetökéményt csinálni rá és igy a helység pormentes lesz.
Válasz #6. hozzászólásra

Ismerősömnél meg olyan darálója van, hogy már jódarálónak tartom.
20 perc alatt ledarál egy mázsát ha jól tudom, és daráló alatt van egy keverőláda, ami asszem 2 mázsa takarmány fér bele, és abból szállítócsigával ürítik bele a zsákba. így 3in1.
Válasz #5. hozzászólásra
nekem van sima 7,5 kw-os darálóm. automatizálnám a mérést-keverést és spekulálok, hogy csináljak csigás rendszert vagy lenne kilátásban egy ismerősnek felszívós ugyancsak 7,5 kw-os darálója, ami tartályon van, amit fel lehetne rakni a mázsára. a felszívós szerintem jóval lassabban darál és porosabb
Válasz #4. hozzászólásra
A sima darálót nem lehet összehasonlítani, a ventilátoros darálóval! Eleve a méretektől függ.Ventillátorosat kicsiben nem csinálnak,a ventillátoros az meg villannyal általában legalább 10 kw, vagy traktor hajtja.Az én kisgépepet át alakítottam ventillátorosra,de kellett új daráló tengely,ventillátor,meg egy ahhoz való ciklon!Így egy 4kw os motor viszi,a beömlő nyílása 10x10 cm.Ezt szinte teli torokra viszi,egy zsák 3-4 perc.Lényege hogy nincs por körülötte!
tudja valaki, hogy mennyivel többet darál azonos terményből egy sima kalapácsos daráló a ventillátoros (önfelszívos vagy fújós) darálóhoz képest. arra lennék kiváncsi, hogy mennyivel jobb a darálási teljesítménye a nem levegős darálónak
Válasz #2. hozzászólásra
Akkor számolnod kell , h porfogót is kialakits a túlnyomás elvezetéséhez .
Ventilátort szeretnék beépíteni daráló alatt, befújja a tartályba...

Valami tervrajz róla, nem tudom, hogy hogy néz ki általában a ventilátor...
Kinek milyen darálója van... :)
Darálót szeretnék majd készíteni...(jöhetnek a tervrajzok, stb.) (ventilátoros, tartályba töltős)