Ha ilyen aszatos a területed és jövőre csapadákos lesz a tavasz és pre-be vagy korai posztba az Adengo jó megoldást lehet, mivel említetted, hogy kukorica következik. Azonban ha mégsem sikerül a csapadékos szezonkezdés akkor próbálkozz Colombus + Sámson kombóval vagy Armada (Colombus, Monsoon, Pallos) csomaggal. Nekem a Colombus gyönyörűen rendbe tette a a táblákat az évelők szempontjából, sőt tritikáléban is a Colombus -t használtam, ahol szintén hibátlanul dolgozott. A szomszédos tarlók rendre aszatfoltosak, nálam egyet sem látni.
Szia Norbi!
Dikamin vagy Maton, majdnem forma-forma az ára a kettőnek a dózist tekintve.
Az viszont tévedés, hogy a Maton a legtöményebb mivel a Dikamin 780g/liter -ével szemben 600g/liter hatóanyagot tartalmaz, azonban a Maton -ban lévő hatóanyag részecskéi észter kötéssel kapcsolódnak egymáshoz, ezáltal a hatását tekintve intenzívebb és valamivel tovább tart. Ennek köszönhető az alacsonyabb hektár dózis.
Egy kis félreértés van a témában. A fozát egyik se hat gyökéren keresztül... levélen keresztül felszívódva eljut a gyökerekbe és elpusztítja azokat. De nehogy valaki a földre nyomja ki, hogy majd a gyökér felveszi...
Amugy nézegettem a szereket kb mind ugyanaz a hatóanyag.
Cheminova Glyfos max 3litert ir meg ehhez egy fél dózis dezormon, egy kis nitrogénnel jó lehet?
1-2 hét múlva...
Jó keljjen ki minden..hétvégén volt 30mm ma hajnalban kb ujabb 10..
Olyan szer kell ami gyökéren keresztül hat és végleg elpusztítja az éppen kihajtott állapotban levő növényt.
Erre jó a Glialkí, stb. Glifozát tartalmú szerek.
A múltkor nekem javasolt valaki valamit de nem jut eszembe a neve.
A Lontrel helyett mondta. mert az nagyon drága. Kukoricában kellett volna, de meghagytam a kezelést tavaszra.
"csak az a baj szomszéd földön meg ott burjánzik "
Ha neked magról kel ki, annak irtása sokkal egyszerűbb, mert nem az évelő változatot kell a vegyszerek közül alkalmazni.
Ha a rizóma hajt ki, az már másabb védekezést igényel. Ekkor legalább 20-25 cm legyen a növény nagységa és javasolt ismételt kezelés alkalmazása. Vagy egy sor aprítás után (tárcsa) megvárni, hogy mérgesebben hajtson és akkor feloldott Nitrogénnel ráerősíteni a vegyszer hatására.
Én hátival, vagy kistraktorral szoktam, szoktuk fótolni.
Köszi Igazából csak foltokba van és az 1-2 ezer forint (gondolom nem drágább egy ilyesmi) az nem tétel főleg ha ki is takarítaná de leghamarabb szombaton lesz valami ebből a gyomírtózás témából rá 1 hónapra meg már a földbe kellene lennie a magnak, kicsit szűkös lesz az idő
Ez tényleg így van, azonban évelő kétszikűek ellen, hatásosabb ha ősszel történik a glifozátos kezelés. Ennek oka, hogy a jövő évre felhalmozandó tartalék tápanyagokkal együtt a növényvédő szer raktározása is megtörténik az erre módosult gyökerekben. Ezzel szemben tavasszal és kora nyáron, nincsen tápanyag mozgás a növény gyökérsejtjei felé. Hiába történik meg a kezelés a glifozát hatására a föld feletti növényi rész elszárad, valamint tartaléktápanyagot raktározó gyökerekből megtörténik a növény újbóli kihajtása. Érdemes lehet fontolóra venni, hogyha a glifozátos kezelés eredménytelennek bizonyul, akkor hormon hatású szerrel kombinációba juttassuk ki.
A földet 2 oldalról akácos veszi körbe jó száraz aljnövényzettel + még a földön is rajta van a félig felül maradt szalma, ugyhogy ezt lehet hanyagoljuk de ki lesz próbálva mert a szélét rendberakjuk és a gallyat majd az egyik ilyen vaddohányos folton égetjük majd el ha lenne egy kiadós eső
Most amúgy lejött 7 mm meg estére még írt a radar egy keveset szombaton ki is megyek lefújkálom hátha használna
Próbáld meg megégetni a növényt disznóperzselővel az is hatásos tud lenni, mi régen a zellert palántát azzal gyomirtóztuk a fóliában, tuti a dózis és környezet barát is, bár lehetne vele a tarlót is kezelni!!!
Nálam a tavalyi foltozás hatására kicsit de ritkult meg legalább aratásig nem nagyon jött fel de 1-2 héten belül én is lefújom meg az egyik folton kipróbálom hallottam olyat hogyha ez időtájt tiszta glifóval akár egy levelét is bekened ecsettel akkor véglegesen kimegy csak az a baj szomszéd földön meg ott burjánzik
tavaly hátipermetezőbe 6dl glyfo és -erre nem emlékszem biztosan- talán ennyi Pallos foltoztuk a vaddohányt de idén kihajtott gyökérről igaz aug elején fújtuk. most megvárom a jövő heti enyhülést de nyomjuk az egészet mert szaporodott a gané
Saját házi kísérletben 10-15 l/ha folyékony nitrogén mellé már 3 l/ha glifozát-tal is meggyőző eredményeket értünk el, évelők ellen is. Szóval én sem látom sok értelmét a dózisok ily mértékű emelésére.
1079 hozzászólás
Válasz #475. hozzászólásra

Az nagyon jó ár tényleg.

Válasz #476. hozzászólásra
IKR, Amega, mondjuk jó ismerös az üzletkötö.
hol adják ennyiért? melyiket?
Válasz #470. hozzászólásra
Én most vettem 20 lityit brutto 25k-ért.
Válasz #472. hozzászólásra

az jóó
Válasz #472. hozzászólásra
az baromi óccsó, hívhat a kereskedő engem is, ennyiért elteszem télire is
Válasz #470. hozzászólásra
netto 930ft/l
Válasz #469. hozzászólásra
Oké, köszi!
Mindig Adengot használunk amig a kukorica 5-10cm-es...
mennyit lehet most 20l glifoért adni? 26-27ezer?
Válasz #468. hozzászólásra
Ha ilyen aszatos a területed és jövőre csapadákos lesz a tavasz és pre-be vagy korai posztba az Adengo jó megoldást lehet, mivel említetted, hogy kukorica következik. Azonban ha mégsem sikerül a csapadékos szezonkezdés akkor próbálkozz Colombus + Sámson kombóval vagy Armada (Colombus, Monsoon, Pallos) csomaggal. Nekem a Colombus gyönyörűen rendbe tette a a táblákat az évelők szempontjából, sőt tritikáléban is a Colombus -t használtam, ahol szintén hibátlanul dolgozott. A szomszédos tarlók rendre aszatfoltosak, nálam egyet sem látni.
Válasz #467. hozzászólásra
Búza, tavaly október vége Logran.
A búza nem volt gazos.
Előtte repce volt benne.
Azt asszem Teridox-xal.
Előtte tavaszi árpa Lintur....
Válasz #451. hozzászólásra
Hello Devyde!
Elég fertőzött a tarlód, mindenképpen kezelned kell. Én arra lennék kiváncsi, hogy a búzát mivel fújtad?
Válasz #447. hozzászólásra
Szia Norbi!
Dikamin vagy Maton, majdnem forma-forma az ára a kettőnek a dózist tekintve.
Az viszont tévedés, hogy a Maton a legtöményebb mivel a Dikamin 780g/liter -ével szemben 600g/liter hatóanyagot tartalmaz, azonban a Maton -ban lévő hatóanyag részecskéi észter kötéssel kapcsolódnak egymáshoz, ezáltal a hatását tekintve intenzívebb és valamivel tovább tart. Ennek köszönhető az alacsonyabb hektár dózis.
Válasz #464. hozzászólásra
Oké, köszi!!
Válasz #462. hozzászólásra

Tegyél hozzá nitrosolt 5 liter/ha dózissal, csodákra képes a kettő!!
Válasz #460. hozzászólásra
.
"levélen keresztül felszívódva eljut a gyökerekbe és elpusztítja azokat."
Szertintem ezt itt most mindenki így gondolta, csak nem így fogalmaztunk.
Azért köszi a pontosítást.
Anno Medallon nevű szert kaptam.
Aminek legolcsóbb a hektáronkénti költsége azt érdemes kijuttatni.
Válasz #459. hozzászólásra
Jó akkor csak glifot kap!
Amugy tudom, hogy a zöld rész veszi fel és ugy megy lefele a hatóanyag..
Válasz #460. hozzászólásra

Na igaz így a helyes amit írtál.
Egy kis félreértés van a témában. A fozát egyik se hat gyökéren keresztül... levélen keresztül felszívódva eljut a gyökerekbe és elpusztítja azokat. De nehogy valaki a földre nyomja ki, hogy majd a gyökér felveszi...
Válasz #458. hozzászólásra

A dezormon drágább mint a glifos kár érte ide a pénz, ja és nem hat gyökéren keresztül mint a totál szerintem!!! De ha sok a léd csak szórjad!!
Válasz #457. hozzászólásra
Amugy nézegettem a szereket kb mind ugyanaz a hatóanyag.
Cheminova Glyfos max 3litert ir meg ehhez egy fél dózis dezormon, egy kis nitrogénnel jó lehet?
1-2 hét múlva...
Jó keljjen ki minden..hétvégén volt 30mm ma hajnalban kb ujabb 10..
Válasz #455. hozzászólásra

mezei acat írtása:
Olyan szer kell ami gyökéren keresztül hat és végleg elpusztítja az éppen kihajtott állapotban levő növényt.
Erre jó a Glialkí, stb. Glifozát tartalmú szerek.
A múltkor nekem javasolt valaki valamit de nem jut eszembe a neve.
A Lontrel helyett mondta. mert az nagyon drága. Kukoricában kellett volna, de meghagytam a kezelést tavaszra.
"csak az a baj szomszéd földön meg ott burjánzik "
Ha neked magról kel ki, annak irtása sokkal egyszerűbb, mert nem az évelő változatot kell a vegyszerek közül alkalmazni.
Ha a rizóma hajt ki, az már másabb védekezést igényel. Ekkor legalább 20-25 cm legyen a növény nagységa és javasolt ismételt kezelés alkalmazása. Vagy egy sor aprítás után (tárcsa) megvárni, hogy mérgesebben hajtson és akkor feloldott Nitrogénnel ráerősíteni a vegyszer hatására.
Én hátival, vagy kistraktorral szoktam, szoktuk fótolni.
Válasz #453. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #452. hozzászólásra
Komoly hát, mezei acatos a terület.
Jó van hormon, dezormon.
Köszi!!
szulákot nem fogja megoldani, de tegyél bele egy kis hormon-tot is

Várjál vele még 1 hetet aztán szórd meg kicsi dózissal kb 2,5-3 lityi/ha aztán novemberi szántásig a környékére sem kell menned a földnek!
Ez komoly kérdés vagy beugratós?
Sziasztok!

Érdemes lenne e totálozni?
Búzatarló volt, kukorica lesz benne, valószinű Adengoval lesz kezelve.
Válasz #449. hozzászólásra
Igazából csak foltokba van és az 1-2 ezer forint (gondolom nem drágább egy ilyesmi) az nem tétel főleg ha ki is takarítaná
de leghamarabb szombaton lesz valami ebből a gyomírtózás témából rá 1 hónapra meg már a földbe kellene lennie a magnak, kicsit szűkös lesz az idő 
Köszi
Válasz #447. hozzászólásra

Szerintem felesleges mellé tenni de ha nagyon akarsz akkor tegyél mellé Maton-t az a legolcsóbb meg a legtöményebb is!!
Válasz #445. hozzászólásra

Vagy épp 1 hónapot!!
Válasz #446. hozzászólásra

Hormon hatásúból milyet javasolsz glifozát mellé amit kisseb kiszerelésbe is lehet kapni??
Válasz #442. hozzászólásra
Ez tényleg így van, azonban évelő kétszikűek ellen, hatásosabb ha ősszel történik a glifozátos kezelés. Ennek oka, hogy a jövő évre felhalmozandó tartalék tápanyagokkal együtt a növényvédő szer raktározása is megtörténik az erre módosult gyökerekben. Ezzel szemben tavasszal és kora nyáron, nincsen tápanyag mozgás a növény gyökérsejtjei felé. Hiába történik meg a kezelés a glifozát hatására a föld feletti növényi rész elszárad, valamint tartaléktápanyagot raktározó gyökerekből megtörténik a növény újbóli kihajtása. Érdemes lehet fontolóra venni, hogyha a glifozátos kezelés eredménytelennek bizonyul, akkor hormon hatású szerrel kombinációba juttassuk ki.
Válasz #444. hozzászólásra
ha nem sürgős, akkor megvárnám a szórás után a 2, de inkább 3 hetet
Sziasztok!

Glialka Starral való kezelés 1 hét utána látszata. Remélem a tarackbúzát kiviszi! :) Véleményetek szerint hány nap után szántsam fel?
Válasz #440. hozzászólásra
de ki lesz próbálva mert a szélét rendberakjuk és a gallyat majd az egyik ilyen vaddohányos folton égetjük majd el ha lenne egy kiadós eső

A földet 2 oldalról akácos veszi körbe jó száraz aljnövényzettel + még a földön is rajta van a félig felül maradt szalma, ugyhogy ezt lehet hanyagoljuk
Most amúgy lejött 7 mm meg estére még írt a radar egy keveset szombaton ki is megyek lefújkálom hátha használna
Válasz #441. hozzászólásra
Nincs benne semmi ördöngösség tavasszal az intenzívebb a növény nedvkeringése mint most aszályban.
Válasz #438. hozzászólásra
nofene. kifejtenéd?
Válasz #439. hozzászólásra

Próbáld meg megégetni a növényt disznóperzselővel az is hatásos tud lenni, mi régen a zellert palántát azzal gyomirtóztuk a fóliában, tuti a dózis és környezet barát is, bár lehetne vele a tarlót is kezelni!!!
Válasz #434. hozzászólásra
de 1-2 héten belül én is lefújom
meg az egyik folton kipróbálom hallottam olyat hogyha ez időtájt tiszta glifóval akár egy levelét is bekened ecsettel akkor véglegesen kimegy
csak az a baj szomszéd földön meg ott burjánzik 

Nálam a tavalyi foltozás hatására kicsit de ritkult meg legalább aratásig nem nagyon jött fel
Tavasszal vagy nyár elején van értelme a selyemkorót glifozni.
Válasz #436. hozzászólásra

Hogy ka...k be!!!
Válasz #435. hozzászólásra

g.ci méhészek meg szórják a magját fiatal erdőtelepítéseknél mert jól mézel.

Azt nagyon nehéz kinyírni, mocsok egy növény!!
Válasz #433. hozzászólásra
tavaly hátipermetezőbe 6dl glyfo és -erre nem emlékszem biztosan- talán ennyi Pallos foltoztuk a vaddohányt de idén kihajtott gyökérről igaz aug elején fújtuk. most megvárom a jövő heti enyhülést de nyomjuk az egészet mert szaporodott a gané
Válasz #431. hozzászólásra

Én három liter szórtam hekinként és 2 liter nitrosolt, és tuti a hatás!! Egy héttel később döglik meg a gaz ennyi az egész!!
Saját házi kísérletben 10-15 l/ha folyékony nitrogén mellé már 3 l/ha glifozát-tal is meggyőző eredményeket értünk el, évelők ellen is. Szóval én sem látom sok értelmét a dózisok ily mértékű emelésére.
Válasz #429. hozzászólásra

4-6 litert ír, hát ne számítson már az a 2000Ft/ha. nitrosol meg maradt tavaszról. legalább segít a szalma bontásában
Válasz #428. hozzászólásra
ha feloldod akkor biztos. nem próbáltam még.