hát ha nem hát nem...pedig én tudnák olyan csajokat oda vinni napszámba hogy ihajj.errefelé bikinibe kapálnak...azóta nekem sem alergiás a kapanyélre a kezem...
Nedves évben lehet kerülgetni.
Akkor halál, kacsaúsztató....
Tavasszal is óceánok voltak körbe mikor ment az árpavetés, tiszta Amazonas delta....
Száraz évben ezeket a laposakat is belehet vetni, tavaly is volt rajta kuk., onnét jön majd a sok + mani, talált pénzecske lesz. :-)))))))
Válasz #56. hozzászólásra
Nálunk is vannak ilyen vizenyős szarok semmi értelme, nálunk a vadásztársaság az ilyet vad földként hasznosítja és még a parlagfű büntit is mgúszták meg a támogatást is felveszik rá és szarnak bele az egészbe!!!!!
Válasz #35. hozzászólásra
Én dominátort szórtam de nálam is először az egyszikűek keztek dögleni, érdekes mert a kukszi gyomirtónál meg pont ezek mennek ki később!!!
Itt vannak a beígért képek:
Van itt szeder, folyófű, aszat, nád, vaddohány (ezt pont nem fényképeztem), meg minden mi szem szájnak ingere.
A nádon csodálkozok a legjobban. Az totál lefehéredett. De lehet, hogy az egyszikűek hamarabb kifekszenek, mert a forgóban is elszáradt teljesen valami fűféle.
15 nappal permetezés után:
2 hete fújtam le az egyik őszi árpa tarlómat 5 l Amegával (glifozát ez is) + 5-6 kg. amm. nitráttal, volt benne szeder, aszat, aprószulák, meg még valami másfajta, de ehhez nagyon hasonlító gyom is. Holnap megyek ki tárcsázni, viszek majd fényképezőt, meglátjuk mit csinált vele.
Sziasztok!!!!Azt szeretném kérdezni hogy jó tarlóápolási módszer az ha most hagyom hogy a kis gyomok felcseperedjenek úgy 15-20 cm magasra(cirok), majd egy totális, glifozát tartalmú gyomírtóval lenyomom, várok egy két hetet h a gyökerekhez is eljusson, majd megcsinálom az őszi mélyet!!!!
Az, hogy a terület hogyan gyomosodik fel, szerintem egyáltalán nem azon múlik, hogy szántod, vagy kultivátorozod. A gyommagok a földben minden mélységben jelen vannak, tehát ha lefordítod a fent levőket, akkor fel is hozod alulról. Inkább az a kérdés, hogy a talajmunkával mennyire mozgatod meg a földet, és mennyire tömöríted vissza. A szántás után általában sokkal durvább rögök maradnak, mint pl. kultivátorozás után, tehát a talaj jobban kiszárad, és ha nem sok eső esik ősszel, akkor a gyommagvak nem tudnak kikelni. A kultivátorozás apróbb rögöket eredményez, esetleg egy hengerrel kombinálva sokkal tömörödöttebb lesz a talaj, kevesebb esőtől is kikelnek a gyomok. Amúgy nem hinném, hogy pénzügyileg megérné a vegyszeres gyomirtás ilyen esetben. Inkább csináljátok később a kultivátoros alapművelést, és akkor már nem gyomosodik fel annyira a talaj.
1079 hozzászólás
Válasz #78. hozzászólásra
Bocs,de nem válaszoltál,hogy mivel kezelted.
Válasz #77. hozzászólásra
PARLAGRA ÉRTETEE
Válasz #76. hozzászólásra
A cirkot tárcsával csak szaporítod!
Válasz #75. hozzászólásra
a tárcsás az a legjobb a nyavajásnak...:))
Válasz #73. hozzászólásra
AZ NEKEM NINCS !!
DE HA MÉGIS AKKOR TÁRCSÁS HALÁLT KAP .DDD
Válasz #72. hozzászólásra
Mivel kezelted?
Válasz #72. hozzászólásra
a cirok nem bírja a totálist..a parlagfű annál inkább....
NA HOLNAP FOTÓZOK EGY HETE KEZELT FENYÉRCIRKOT!!
MAJD FELTESZEM IDE ................
megyek elfexem...jócakát....
Válasz #69. hozzászólásra
vágom a borsót...
Válasz #68. hozzászólásra
Persze.
Írtják a gyomot totálisan.
Válasz #67. hozzászólásra
és kapálnak is????
Válasz #66. hozzászólásra
Vannak jóképű jányaim.
Nem kell hozni ide többet.......
Válasz #65. hozzászólásra
hát ha nem hát nem...pedig én tudnák olyan csajokat oda vinni napszámba hogy ihajj.errefelé bikinibe kapálnak...azóta nekem sem alergiás a kapanyélre a kezem...
Válasz #64. hozzászólásra
NM.
EzNNL kezdődjék L a tarloock kezLése ill. a gyomok totális írtása!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #62. hozzászólásra
meztelen???nem kell segítenem???
Válasz #62. hozzászólásra
Hú ,az fájhat..
Válasz #61. hozzászólásra
A csajok majd kitépik 1nként.
Válasz #60. hozzászólásra
milyen fegyvernemet használsz rá???
Válasz #59. hozzászólásra
Nem bírom elviselni a sást.
Muszáj kinyírnom. :-))))))))
Válasz #58. hozzászólásra
Sok sikert, én hagynám a pi.....ba!!!!!!!
Válasz #57. hozzászólásra
Nedves évben lehet kerülgetni.
Akkor halál, kacsaúsztató....
Tavasszal is óceánok voltak körbe mikor ment az árpavetés, tiszta Amazonas delta....
Száraz évben ezeket a laposakat is belehet vetni, tavaly is volt rajta kuk., onnét jön majd a sok + mani, talált pénzecske lesz. :-)))))))
Válasz #56. hozzászólásra
Nálunk is vannak ilyen vizenyős szarok semmi értelme, nálunk a vadásztársaság az ilyet vad földként hasznosítja és még a parlagfű büntit is mgúszták meg a támogatást is felveszik rá és szarnak bele az egészbe!!!!!
Válasz #55. hozzászólásra
Pont keresztbe húzódik.
Muszáj átevickélni rajta h. följussak a másik részbe....
Válasz #39. hozzászólásra
Hagyd a faszba az ilyen fos földet ami tiszta sás nem szabad egy buznyákot sem költeni ilyen áraknál!!!!
Válasz #52. hozzászólásra
No szóval ezt a sásos izét kell majd kipucolni vlm.kor...
De fosok belemenni mert 650000 nyom van benne ideoda, mélyek!
Tehát permetezés kilőve.......
na mentem sziasztok
jó éjt mindenkinek .......
Válasz #51. hozzászólásra
még volt volt 300!!!!!!!!!!!!!!!!!
elötte lötem ki 3000 -et a faxom honnan mentek azok oda :DDDDDDDDD
Válasz #50. hozzászólásra
Honnét tod h. vannak????
Te voltál már kint a 6árban?????
Kisenéztem volna belőled!
Tavasszal ott evezett vagy 300 vadliba..........
Válasz #49. hozzászólásra
az rendben is van :))
ja és a vadakat is termeld le a területröl a fagyiba meg a füstre :DDDDDDDDDDDDD
Válasz #48. hozzászólásra
Aligha!
Mert először CSATOLTAM!
MAGAMHOZ! heeeeeeeeeeheheheheeeeeeeeeeeee :-DDD
Válasz #47. hozzászólásra
akkor elöször csapold le a területett :DDDD
Válasz #46. hozzászólásra
Vannak ebben a sásosban méteres nyomok.
Ebben dagonyázott a helyi szarvasfalka tavaly. hehehe
De sebaj! Paldoobácsi helyre hozza! :-DDD
Válasz #45. hozzászólásra
Roundup MEGA-val szoktam irtani az évelöket tarlón
most csak foltkezelések vannak és Gladiátort szorok.......
Válasz #44. hozzászólásra
Mit szoktatok erre fújni arra?
Válasz #43. hozzászólásra
az minimális !!
Válasz #42. hozzászólásra
Hát olyan izé........
10% lehet.
Válasz #41. hozzászólásra
na az durva HÉ !!!!!
abba inkább bukfencet vessél :DDDDD
Válasz #40. hozzászólásra
Konkrétan benne a sásban, a 100%-os sásban.
Válasz #39. hozzászólásra
attól függ milyen % boritja a területett ??
Megkaparintottam 1 ilyen sásos helyet.
Jövőre mekkora rekordterméssel számoljak ott kuk.ból???
itt vagy még vadmalac ???
a jobboldali képen a fehér sásszerü gyom az fenyérciroknak nézem
szerited is az ???
Válasz #36. hozzászólásra
Bizt. mert a kuk. is na mi na mi?????????
Én dominátort szórtam de nálam is először az egyszikűek keztek dögleni, érdekes mert a kukszi gyomirtónál meg pont ezek mennek ki később!!!
Itt vannak a beígért képek:

Van itt szeder, folyófű, aszat, nád, vaddohány (ezt pont nem fényképeztem), meg minden mi szem szájnak ingere.
A nádon csodálkozok a legjobban. Az totál lefehéredett. De lehet, hogy az egyszikűek hamarabb kifekszenek, mert a forgóban is elszáradt teljesen valami fűféle.
15 nappal permetezés után:
Válasz #33. hozzászólásra
2 hete fújtam le az egyik őszi árpa tarlómat 5 l Amegával (glifozát ez is) + 5-6 kg. amm. nitráttal, volt benne szeder, aszat, aprószulák, meg még valami másfajta, de ehhez nagyon hasonlító gyom is. Holnap megyek ki tárcsázni, viszek majd fényképezőt, meglátjuk mit csinált vele.
Vadmalac és ha a cirokhoz más kultúrák is társulnak, legyen mondjuk szulák, akkor is jó ez !!!!
Válasz #31. hozzászólásra
Hát ha fenyércirokra gondolsz, akkor valószínűleg ez lesz a jó megoldás.
Van egy link is erről.http://www.farmmix.hu/index.php?pageid=prhirek&hirid=12
Sziasztok!!!!Azt szeretném kérdezni hogy jó tarlóápolási módszer az ha most hagyom hogy a kis gyomok felcseperedjenek úgy 15-20 cm magasra(cirok), majd egy totális, glifozát tartalmú gyomírtóval lenyomom, várok egy két hetet h a gyökerekhez is eljusson, majd megcsinálom az őszi mélyet!!!!
Válasz #28. hozzászólásra
Az, hogy a terület hogyan gyomosodik fel, szerintem egyáltalán nem azon múlik, hogy szántod, vagy kultivátorozod. A gyommagok a földben minden mélységben jelen vannak, tehát ha lefordítod a fent levőket, akkor fel is hozod alulról. Inkább az a kérdés, hogy a talajmunkával mennyire mozgatod meg a földet, és mennyire tömöríted vissza. A szántás után általában sokkal durvább rögök maradnak, mint pl. kultivátorozás után, tehát a talaj jobban kiszárad, és ha nem sok eső esik ősszel, akkor a gyommagvak nem tudnak kikelni. A kultivátorozás apróbb rögöket eredményez, esetleg egy hengerrel kombinálva sokkal tömörödöttebb lesz a talaj, kevesebb esőtől is kikelnek a gyomok. Amúgy nem hinném, hogy pénzügyileg megérné a vegyszeres gyomirtás ilyen esetben. Inkább csináljátok később a kultivátoros alapművelést, és akkor már nem gyomosodik fel annyira a talaj.