Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Gombaspórákkal oltják az erdei fákat és ezt jó okkal teszik
Egyedülálló kísérlet zajlik Bajorországban.
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
556 hozzászólás
Válasz #300. hozzászólásra
Jól mondta könyvelő,de szűkséges adószám, -1- nem -2-
Az alábbi esetben nem igényel senki vissza áfát.
Válasz #301. hozzászólásra
Nem teljesen úgy van az nem kell ahhoz áfa körösnek lenni,hogy kapjon közösségi adószámot. csak óvatosan a szavakal
Válasz #302. hozzászólásra
szerintem nyilván kötelező,az a családi gazdaságban sm működik,hogy a családi gazda pl kompenzácioval értékesit,a gazdaság tagja pedig áfakörösen visszaigényli az áfát,ha egy gazdaságba tartoznak akkor egyféleképpen is adóznak
Válasz #301. hozzászólásra
Mi az előnye hátránya az Áfa körösségnek?
Az az igazság, hogy a 2.400.000 Ft (4 x 600.000) árbevételt hivatalosan eddig nem léptük még túl, szóval nem biztos, hogy érdemes lenne Áfá-snak lenni.
Kötelező a családi őstermelő esetén mindenkinek Áfa körösnek lennie, vagy lehet egy személy Áfa körös, a többiek meg maradhatnak egy közös őstermelőin?
Valahol utána lehet ennek olvasni, vagy Kecskemét környékén tud valaki, ebben jártas személyt?
A lényeg az, hogy annyira nem szeretném az áfát befizetni, ennyi.
Válasz #300. hozzászólásra
dilettáns könyvelőtök van
majd ha beléptek az ÁFA körbe,akkor lesz EU adószámotok.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék kicsit.
Családi őstermelőire (szülök, testvér és én), ahol mi a 600.000 Ft/fő bevétel kategóriában vagyunk, tudunk e EU-s adószámot kérni.
Így külföldről az ÁFA megfizetése nélkül traktor behozni.
Egy könyvelő szerint csak annyi a titok, hogy igényel egy EU-s adószámot az őstermelő igazolványban feltüntettet személy(akinek a nevére szól) elektronikus formában.
Ha ez ennyire egyszerű, akkor van e benne valami buktató?
A kiszemelt traki amúgy egy Zetor Major 80-as.
Ha valaki többet tud nálam, ami biztos, akkor kérem írja meg.
Válasz #298. hozzászólásra
Regisztrációs adó nincs...
Ha külföldről hozok be traktort,akkor annak mekkora költsége van míg le van vizsgáztatva,forgalomba hejezve itthon? Regisztrációs adó az mennyi?
Válasz #295. hozzászólásra
Most látom nekem válaszoltál, azóta már felderítettem mindent sőt be is hoztuk amit akartunk....
Válasz #295. hozzászólásra
Ha normál kamionra felfér akkor 1 euro körül van kmként, ha spec szállító kell akkor 1,2-1,3 euro kmként. Ezek hivatalos mai árak, persze + áfa...
Válasz #289. hozzászólásra
Ismerős úgy mondta, hogy átlag 1000 euró egy traktor fuvar németből.
Üdv.
Valaki hozott már be Vajdaságból munkagépet?
Válasz #292. hozzászólásra
Nürnbergtöl nyugatra van egy traktorom,ami kb 900km,plusz van hozzá még négy kerék.Erre mondjál valami árat...
Hello, kb 200 ft /km a behozatal koltsége, ha kisgép, ha nagy akkor kb 1,2€/km a nagy (kamion tréler) költsége. de arra fér több kis traki is.
kisebb szállitásokben tudok segiteni. 0036 30 3négy nulla kilenc 4nulla hat.
Akkor egy ilyen kell[link1]
Akkor egy ilyen kell....
Tud valaki árat mondani gép behozatalra Németből. Kb 1000 km-ről. Mennyi az ár ha visszfuvar mennyi ha nem?
Válasz #287. hozzászólásra
100 le STEYR 4x4
Válasz #286. hozzászólásra
Hány lóerős a traki ?
Érdeklődnék hogy 2008 bann vetem egy traktort ami osztrákoktól származik de csak fénymásolt forgalmit kaptam róla , magyar cég adta el, számlám van róla de a cég már nem létezik.Hogyan lehetne ezt honosítatni? és levizsgáztatni?
Válasz #283. hozzászólásra
Nem kell a traktor is ugyan úgy megy , ott annyi hogy két rendszámot kapsz . Adásvételit a net ről a legjobb letölteni van négypéldányos verzió is de ritka csak a nagy papírboltokban .
Válasz #282. hozzászólásra
Német magyar kétnyelvű adásvételét honnan lehet venni? Hivatalos több példányost lehet venni vagy netről betöltve nyomtatót?
Válasz #282. hozzászólásra
Traktor esetében kell még pluszba valami?
Válasz #281. hozzászólásra
Termék dijj már nincs unió van , kint megveszed behozod elviszed a "KPM" hez ha van még rajta kinti érvényes műszaki akkor honosítod 8000ft ha nincs akkor egyedi forgalomba helyezés 39100ft kötsz rá biztosítást bemész az okmányirodába 12000ft forgalmi+törzskönyv 5500ft rendszámtábla 585ft cimke ha saját részre hozod nincs átírási illeték de akkor az adásvételinek a nevedre kell szólni ! Ja és kétnyelvű adásvételivel hozd különben fordíttatni kell az OFI-val az meg nagyon drága ! Vagyis a törvény úgy szól hogy akreditált forditó irodánál kell fordítanod de sok helyen csak az OFI-t fogadják el (amit nem lenne szabad) amúgy egy fordítás kb 2-3000ft ugyan az az OFI-nál 25-30000ft
Külföldi behozatal esetében potkocsi esetén milyen egyéb költségek vannak?? Termékdíj gumira olajra? Egyéb? Rendszamhoz mi kell és mennyibe kerül?
Jaj igen és köszönöm a hozzászólásokat,tanácsokat!
Válasz #277. hozzászólásra
Netán egy köszönet?
Válasz #276. hozzászólásra
Az alföldön jól mutatnak a dombok...
Válasz #273. hozzászólásra
Tudsz mutatni ilyen traktorokat?
Igazából egy kisebb gépre gondoltam ami nagyon megtetszett Same Solaris változat! kb olyan 40-50 lóerőre lenne szükségem és 4 kerék meghajtásra! Meg minden ami egy traktorra kell! :D
Milyen szép ez a Berekfürdői táj.
New Holland
Válasz #272. hozzászólásra
Írsz nekik egy emailt, aztán vagy gyönyörű google translate-tel fordított szöveget küldenek vissza vagy elküldik 3 nyelven ugyanazt. Történetesen, hogy külföldön van a gép. Utalj át x összeget szállítási költség gyanánt, elmondják, hogy felrakják kamionra és adnak adatokat ahol követheted a kamion útját. Ha utalsz, akkor jó esetben látod menni a kamiont, rossz esetben nem. De ha látod is, az megáll majd valahol Ausztriában vagy Németországban és sosem mozdul többet vagy el is tűnik. Aztán szaladhatsz a pénzed után vagy csak simán verheted a fejed a falba, mindkettővel ugyanazt éred el.
Kb ennyi a történet. Ha lapozgatsz itt egy kicsit, akkor találsz ilyen történeteket.
Meg kell tanulni, hogy akármilyen szépnek is látszik, csodák márpedig nincsenek.
Csak előre senkinek ne adj pénzt, főleg ne utalj át, mert azt többet nem látod de gépet sem.
Nem tudom milyen traktort szeretnél venni?
Vagy mi az elképzelés?
Van nagyon sok Itthon lévő kinti traktor amit csak rendszámosítani kell és kész is.
Már régóta megvan az oldal! Igen az apródon több hírdetés is fent van de csak üzenetet lehet küldeni! Üzenet küldés után angol szöveg mennyi a gép ára és hogy ők megoldják a házhozszállítás 4-500 EUR és ha nem tetszik 15 nap visszafizetés meg 6 hó gari! Hát nemtum csak mondom hátha tud róla valamit!
Köszi az infókat amúgy
Válasz #268. hozzászólásra
Inkább lottózzál,ha olyan sok kidobni való pénzed van...
Nagyon profin megcsinált lehúzós oldal.
About us ra kattintva román neve van a 4 managerböl 3 nak.
Ha ilyen irreálisan olcsó oldalakat találsz kerüld el nagy ívben.
Szétnéztem rajta.
Valamelyik Apród-os hirdetése faszi foglalkozik a behozatallal.
Apródon nem találtam meg.
Nézelődj hátha megtalálod.
Sziasztok ez az oldal mennyire hivatalos szerintetek?
http://www.plant-imports.com/index.php
Vagy tudtok ajánlani oldalt ahol ilyesmi
http://www.plant-imports.com/product.php?id=244
kisebb gépeket találok reális áron?
előre is köszi a válaszokat
További szép napot
Olasz árak lehet benne fantázia (pl 8100)http://www.palumbomotors.it/
Válasz #265. hozzászólásra
Ment a mail!
Válasz #264. hozzászólásra
Írj rám privátba. Pontos felrakóval.
Sziasztok,
fuvart keresek Austriából, Budapest, Kecskemét, Szeged valamely végződéssel. Egy 500-600Kg-os cuccot szeretnék elhozni onnét aki tudna segíteni kérem jelezze!
Válasz #262. hozzászólásra
Írtam privátba.
Válasz #261. hozzászólásra
Magán személytől vásárolnád?Akkor valami jelképes összeget írtok oszt
jól van.A forgalomba helyezéssel kapcsolatba hívd fel a kpm-et.
senki , semmit?
Nem traktorról, egy műszakis pótról lenne szó magánszemélytől vásárolnám nem válalkozásnak hanem magamnak mint magánszemélynek. Piros rendszámra gondolnám vizsgáztatni ilyenkor kell e forgalmi adót kint vagy itthon megfizetni egyáltalán mia teendő milyen papír kell hozzá?
Üdv!
http://www.richardbland.co.uk/tractors.php?type=0
Valaki ismeri őket? A kékek elég olcsóak, főleg egy német hirdetéshez képest.
Válasz #256. hozzászólásra
Ez a gond a Valtrával hogy a T sorozat volt sokáig a legnagyobb gépük ami körülbelül a NH és a Joni 6-tal kezdődő sorozatával versenyképes,a 7-esek nagyobb gépek
Válasz #256. hozzászólásra
Claas Axion 820 lemaradt a felsorolásból.