Gázolaj árak 587 Ft Benzin árak 581 Ft EUR 395.41 Ft USD 337.38 Ft CHF 420.7 Ft GBP 456.2 Ft

Fórum

Új földtörvény

Létrehozta: , 2010-07-06 19:13:07

Kedvencekhez Segítség

3695 hozzászólás
#495 Gabesz2
2012-09-29 08:27:41

http://www.kormany.hu/download/5/a1/a0000/foldtorveny.pdf#!DocumentBrowse
Tehát valamilyen középfokú mezőgazdasági végzettsége kell szerezni, hogy 30 ha felett birtokolhass termőföldet. Melyiket lehet legegyszerűbben megszerezni?

#494 csoppika
2012-08-15 20:45:11

Persze... a kisgazda életképtelen, mert kicsi... De, ha így megy,nem is fog megnőni soha... Érdekes módon a "sógoroknál" vannak/voltak olyan komoly hitelek, hogy az éppen gazdálkodó generáció fizette a saját hitelét, meg az apjáét, meg az öregapjáét... Ezt csinálja valaki utána az itteni viszonyok között.
Nem akarok én nagygazda lenni. De azért nem lenne rossz, ha a gyári melóm mellett csinálva kicsit könnyebben megélnék. És nem kéne olyan melóhelyen dolgoznom, ahonnan az emberek 20-25 év után nem nyugdíjba mennek, hanem a tepsibe...

Nincs profilkép
#493 Lenz
2012-08-15 20:25:43

Válasz #490. hozzászólásra

Ez abszurdisztán, de egyébként ha a tiszta piaci viszonyokat nézzük, akkor az lenne a legjobb, ha az egész ország egy gazdaság lenne és az 1000 lovas traktorokat traileren hurcolásznák. Na meg elindulna szántani Győrből és Letenyénél megfordulna. De a leggazdaságosabb az lenne, ha körbeszántással szántanák az országot fel.

#491 Északi
2012-08-15 20:19:50

Itt is valaki jól jár 6000 forint bérleti díj hektáronként , állítólag önkormányzati föld de csak pletyka.

#490 CNHS
2012-08-15 20:10:56

Válasz #489. hozzászólásra
Ez a 2800 hektáron gazdálkodó holdingos úr szájábol ömlik a Gráfizmus doktrinája.

Ha-val kezdi."Ha a gazdák kellően kicsik ,tehát életképtelenek".

Ép hogy ki nem mondja ti apró kis varangyok minek vagytok a porondon Hiszen a HOLDINGNAK lehetne akár 12800 hektárja is ha nem lennétek.

Bízom benne kellőszámú kisgazda fogja még a holdingos elvtársak további föld éhségét és harácsolását nehezíteni.

Vajon mit szolna az uniós gazdák nagy része ahol a 10-40hektáros birtokok nem számítanak kellően kicsinek.
felkellene már ébredni hogy Magyaország is kellően kicsi,és nem illik a képbe a 2800 hektáros vagy nagyobb birtok egy kézben,az életképeségért meg agódjon az aki használja.
smile thumbdown

Nincs profilkép
#487 Lenz
2012-08-12 19:11:37

Válasz #483. hozzászólásra

Ezt a részt be tudnád idézni?

Nincs profilkép
#486 Lenz
2012-08-12 19:08:09

,,Azzal, hogy nem jársz, kinek használsz?"

Nem kinek használok, hanem nem ártok magamnak azzal, hogy egy újabb hülyének a színészkedését, meg parasztvakítását végignézem. Azt értsétek már meg, hogy ezeket nem érdekli a szakma, vagy a tényleges érintettek érdeke, véleménye. Ezeket a társadalmi vitának, meg konzultációnak nevezett semmiket azért tartják, hogy a sok agymosott idióta azt higgye, hogy milyen aranyosak ezek és kikérik a véleményüket. Én nem csak a földművelős minisztériumban lobbiztam, hanem másikban is (Hoffmann Rózsikáé pl) olyan dolgokkal, amik semmibe sem kerülne az államnak és csakis jó lenne az érintett sok tízezer embernek. Meghallgatják és elmondják az általuk betanult demagóg hülyeséget. Kérdéseket nem vitatnak meg, csak az megy, amit ők kigondoltak. Nem nyitottak semmire. Megnyerték a választást azzal, hogy majd minden jó lesz, meg a Zemberek érdekei lesznek szem előtt, aztán pont az ellenkezője megy. A demagógia mindenek felett náluk. Én 2010 végén léptem ki a fideszből, amikor számomra nyilvánvalóvá vált, hogy kik ezek és mit akarnak.
Ezen az oldalon volt található ez-az, de gondolom, hogy lecenzúrázta az illetékes elvtárs. Mindenesetre a címe sokat mondó:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/magyar_gazdasag_nem_volt_ami_megallitsa_a_visszaesest
A Bloomberg is foglalkozott az " agonizáló " Magyarország példájával és leírják , hogy az állam csak ebben az évben 35-öt kereskedelmi beruházást utasított el a 96 idén beérkezett építési kérelemből, további hét áruház működését felfüggesztettek vagy bezárták a boltot. Ez mind munkahely és beszállítási lehetőség lett volna. Á nem! Jó nekünk a drága és testvéri CBA, meg a Coop boltok, ahol háromszor annyiért adják a poshadt zöldséget, mint máshol a frisset... Jó ez nekünk itt a 80 ezer forintos balkáni és indiai emberek országában... Komolyan mondom, hogy pl a paraszti világban ezek nagyobb kárt tesznek, mint az előző horda és az a baj, hogy nem fogja tudni senki leváltani őket, meg ha belül meg is volna a szavazat (de még itt sincs, mert az agymosótévében, rádióban mindenki hurráoptimista), mert már 200 ezren felül vannak az új állampolgárok, akik ugye ormánytól kapták az állampolgárságot.

#485 Czanik Sanyi
2012-08-11 06:40:41

Válasz #484. hozzászólásra

Elmegyek a totózóba, mint korán reggel politizáljak, hátha mérgemben , jól töltöm ki a szelvényeket.smile rolleyessmile lol

#484 Czanik Sanyi
2012-08-11 06:35:13

Annak idején mire megtörtént a kárpótlás, ami annyi ideggel járt APUKÁMNAk, pedig nyugodt ember volt, nem élte túl! Én vehemenciás vagyok, amit megszereztem, ne legyen a gyermekeimé?smile confusedAz a baj van egy tervezet, szavazás, s megvan szavazva, hol a társadalmi vita? Remélem ezen az öröklési dolgon SOKSZOR, SOKAN elgondolkoznak.
Még egy fontos dolog régi öreg parasztemberek, olyan kérdéseket tesznek fel, ami politikát, a gazdasági irányítást, remélem elgondolkoztatóvá teszi!

#483 Radocz
2012-08-11 04:04:50

Válasz #482. hozzászólásra

Azzal, hogy nem jársz, kinek használsz?

Mifelénk sokan voltunk a kárpótláson.

Az ott visszakapott földek zömét, KFT-művelik.
Ha meghalok az örökösöm már nem műveltetheti tovább, hanem el kell adnia. (egy fiatal gazdának családi gazdaságnak, stb.

Ezzel tönkre tudják tenni az eddig működő céget?

Talán ezt is ki fogja bírni a Magyar Mezőgazdaság.?

Ha én látom rosszul azért még érdemes felhívni a figyelmét a döntéshozóknak. (Talán tudják, talán nem).

Mint régen most ismét elveszik Tőlönk, csak nem azt mondják.
Volt már ilyen.
És láss csodát visszakaptuk.

smile cowboy

Nincs profilkép
#482 Lenz
2012-08-10 22:17:35

Válasz #481. hozzászólásra

Én már régen nem járok ilyenekre. Vagy három éve voltam nem ilyenen, de olyan céges parasztvakításon. Hozzászoktam egy bizonyos előadói szinvonalhoz.....Többet nem megyek ilyenekre.

#481 Czanik Sanyi
2012-08-10 21:53:04

Válasz #480. hozzászólásra

Csak elmentem gazda gyűlésre, a feltett kérdésekre adott válaszok, nem minden esetben feleltek meg a kérdezőknek, pedig sokoldalú kérdések voltak.smile sweatdrop
Tizenéves gyerek voltam a hatvanas évek végén, mikor volt egy sorozat "magyarázom az új gazdasági mechanizmust" kérdem apukámat mi az? smile confused
Ez az, ami nem lenne ha nem vették volna el a cséplőgépek stb... smile sweatdrop

Nincs profilkép
#480 ano
2012-08-10 21:08:39

Válasz #479. hozzászólásra

a felismerés pillanata az érdekes, mikor kiszámolják, hogy mennyi van még hátra a számukra sem létező nyugdíjig, és hogy addig miből meg hova menekülhetnek a népharag elől.

#479 Gabesz2
2012-08-10 17:50:08

Ez az
Tehát a laikusoknak is egyértelmű, hogy ez földtörvény tervezet nem a szakmai szempontokat tükrözi. A képviselők kézhez kapták a tervezetet, de egyes pontokat majd rendeletekkel egészítenek ki. Most akkor a képviselő döntenek a parlamentben vagy csak szavazógépnek használják őket.

Nincs profilkép
#478 Lenz
2012-08-02 11:32:29

http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/08/02/menekulnenek-a-mernokok-magyarorszagrol/~~fokusz

Nincs profilkép
#477 Lenz
2012-08-02 11:31:00

Válasz #476. hozzászólásra

A maunika sóban szereplők miatt kell végsősoron anyázni. Őket kell tenyészteni, a lopáskárukat finanszírozni, stb, a magyarról a bőrt lehúzni.

Nincs profilkép
#476 _mitshubishi_pujaro
2012-08-02 08:12:16

Jobb ez az anyázás itt, mint a Maunika-show valaha is volt. smile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

#475 Gábor0(Claastra)
2012-08-02 07:13:29

Válasz #471. hozzászólásra

haldoklik a demokrácia is,más irányba kell menni,a Magyarok nem nőtek fel még a demokráciához,mi is kell helyettesmile confusedsmile confusedsmile confusedsmile confused(már itt van sajnos)

#474 Radocz
2012-08-02 02:23:09

Ha lehetne az új földtörvény tervezetről?

Tényleg csak az vehet, aki maga műveli?

Mi lesz azzal, akinek nincs traktoros papírja, mert állat tenyésztő?

smile cowboy

Nincs profilkép
#473 Lenz
2012-08-01 23:55:31

Ezt mondom itt már néhány napja.

#472 Czanik Sanyi
2012-08-01 21:49:18

Meg mindig azt mondták, .."begyűrűdzött"..
Csak azt felejtik el..... "a kapitalizmus nem a legjobb, de ettől jobbat még nem talált fel senki" Wiston Curchill.

#471 zsoltee83
2012-08-01 21:44:18

Válasz #467. hozzászólásra

Tisztára mint a cocializmusban, haldokló nyugat, mi? smile lol

Nincs profilkép
#470 Lenz
2012-08-01 21:38:22

Válasz #468. hozzászólásra
Én nem ilyen ,,ballib" liberálisokra gondolok, hanem jogkövető, törvénytisztelő liberalizmusra. Nekem ne mondja meg egy agymosott irodai barom se, hogy mit csináljak, de a ....se tépje szét a határt. Remélem érthető a lényege. Ha egy szóval akarnám az elvemet jellemezni az a ,,korrekt" szó lenne. Sajnos a magyar ugaron ilyet igencsak kevés ember ismer köszönhetően a 40 év baromságnak, meg a 22 év dilettantista, hazudós rablóknak, tolvajlásoknak.

Moderálta: (3932) 2013-10-29 13:50:16

#469 ARES-826
2012-08-01 21:37:11

Válasz #466. hozzászólásra

TE TÉNYLEG AGYROKKANT VAGY!!! MÉG AZ IDŐT IS KÁR RÁTOK POCSÉKOLNI!!!!
NA CSÁÁÁÁÁÁ!!!smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

#468 Gabesz2
2012-08-01 18:09:14

Válasz #466. hozzászólásra
Szerinted az SZDSZ bekerül a parlamentbe? Miért kellene ezt a bal liberális tolvajbandát még egyszer a hatalom közelébe engedni. Ki fog a nép ábrándulni a Fideszből és az Mszp valamint a jobbik erősödni fog. A MSzP a Fidesszel is összeállna csak, hogy kormányozhasson. Valszeg 3 párt fogja alkotni a parlament zömét 2014 után.

#467 Gabesz2
2012-08-01 18:04:26

Orbánnak a legújabb szövege, hogy a piaccal szembe is lehet menni.( vagyis most kell)A "nyugat" 50-60 év jó léte a piacnak volt köszönhető. Most viszont nem működni látszik ez a modell.
Szerintem a piac működik csak a sok segélyest a politikai korrupciót stb... nem bírja el.

Nincs profilkép
#466 Lenz
2012-08-01 16:14:44

Válasz #464. hozzászólásra

Nekem ami tetszene az az SZDSZ+JOBBIK koalíció.smile lolDe tényleg. Legyen liberális és legyen rendpárti is stb.

Nincs profilkép
#465 Lenz
2012-08-01 16:13:22

Válasz #464. hozzászólásra

Ráadásul demagógabbak, mint bárki és nagy kárt okoztak a családoknak.

#464 Gábor0(Claastra)
2012-08-01 15:33:47

Válasz #458. hozzászólásra

de ezek két év alatt behozták,sőt megelőzték lopásban, csalásban,károkozásban őketsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#463 Lenz
2012-08-01 14:44:54

Válasz #462. hozzászólásra
Megintcsak nem érteni obiugorul. Viszont egyre jobba motoszkál a fejemben, hogy nem-e Paldoo vagy?smile cowboy

#462 ARES-826
2012-08-01 07:50:33

Válasz #460. hozzászólásra

Este volt már részedre, te meg tudsz a sorok között olvasni, nem veszed észre????smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile devilsmile devilsmile devil

Nincs profilkép
#461 ano
2012-08-01 07:44:00

Válasz #460. hozzászólásra

én rájöttem. az összetett mondatokat, és az iróniát nem tudja értelmezni. hahaha

Nincs profilkép
#460 Lenz
2012-07-31 21:04:00

Válasz #459. hozzászólásra

smile lolsmile lolHát öregem, te tényleg gyenge elméjű vagy, mert még olvasni sem tanultál meg. Na most az ilyenek járnak el szavazni. Ezért tart ott az ország, ahol, mert ilyenek diktálnak, mint te. Ajánlom, hogy olvasd el, amit írtam az előzőben még egyszer!smile cowboysmile lol

#459 ARES-826
2012-07-31 19:26:28

Válasz #455. hozzászólásra

Hát igen 26 éves korodra lett 1 éretségid, nagy ember vagy, lehet az álltalános volt a nehéz hat elsö, meg kettő második!!!smile devilsmile devilsmile devilsmile devil

#458 ARES-826
2012-07-31 19:24:21

Válasz #450. hozzászólásra

Tizenkettő évig kénytelen volt tűrni az ország az mszp szdsz kolalíciót, volt amikor 2/3 volt nekik, és csak tűrt a Magyar nép, akkor miről dumálsz nekem, kinek is kell tűrni!! Lehet még homokoztál az első pufajkás kormány idő alatt mikor mindent megszavaztak, amit csak akartak!!!smile blinksmile blinksmile blink

Nincs profilkép
#456 Lenz
2012-07-31 12:13:23

Válasz #454. hozzászólásra

Én meg másban. smile cowboy

Nincs profilkép
#455 Lenz
2012-07-31 12:11:52

Válasz #439. hozzászólásra

Sajnos nagyon el vagy tájolódva, vagy kevés volt a tanulás, okulás az életedben. Utóbbi esetben Te vagy itt közülünk az igencsak fiatal. A többiek nagyon is értik, amit írok. Azt hiszed, hogy egy kocsira, vagy nyaralásra kéne pénz? Úgy gondolod, hogy azalatt a 26 év alatt, amit eltöltöttem a szakmában nem jutott egy kocsira, vagy nyaralásra. Fájdalom, mennyire ütődött vagy.

Nincs profilkép
#453 Lenz
2012-07-31 12:02:57

Válasz #442. hozzászólásra

Én még ha jól emlékszem 2010 vége felé kiléptem, mert megláttam igen hamar, hogy ezek is hülyék. A legnagyobb idióták a kereszténydemokraták a koalícióban, mivel (de nem scak ezért) egy (vad)gyilkost tartanak egy vallási párt vezetőjeként, aki ráadásul szemrebbenés nélkül élvezettel beszél a vadászatáról.(ne ölj!, stbsmile lol) Egy rakás dilettáns, ideológiailag kificamodott agymosott hülye az összes.

Nincs profilkép
#452 ano
2012-07-31 11:06:17

Válasz #449. hozzászólásra

tökéletesen igazad van abban, hogy az idióta meggyesi dobta a lovak közé a gyeplőt. nade kérdezem én, talán ezek nem szavazták meg akkor a kétszer száz napos programot? előkeressem a parlamenti döntés jegyzőkönyvét? kiváncsi vagy névszerint ki hogy szavazott?
és abban is igazad van, hogy a gyurcsány is töketlen volt ahhoz, hogy ezeket szájbaverje, mikor ezek azt kiabálták, hogy 14. havi nyugdíj, meg minden vasutat, meg minden kórházi ágyat, meg minden falusi iskolát, meg postát, meg mindent. igazad van, hogy le se kellett volna szarni ezeket. dehát nem ezt tette, megpróbálta meggyőzni ezeket, pedig hát tudjuk, a józan ész nem mindenkinek áll kellő mennyiségben rendelkezésére.
csak megkérdem, hova lettek ezek a vezényszavak? hova lettek a megszüntetett kórházi ágyak, hova lettek a falusi posták, hova lettek a falusi iskolák, a vasutvonalak? heee ember, hol vannak ezek? legalább egyszer legyen vér a töködbe életed alatt, és válaszolj.
bajnai, nah neki aztán meg mi jutott? mi a gondod vele? nézd már meg, hogy a vegyépszertől kezdve legutóbbi idők közgépéig bezárólag ki meg hogyan... ezek jók? ezek vállalhatóak?

Nincs profilkép
#451 ano
2012-07-31 10:59:51

Válasz #448. hozzászólásra

mi az hogy "neked is jónak kell hogy legyen"? kötelező erővel elrendeled, hogy mikor mi a jó nekem?

másrészt nem lesz államosítás? biztos vagy benne? olvastad a tv tervezeted? a nyugdíjpénzeket se államosították ugye, hanem megvédték... most meg a földet védik meg.
olvasd el a tervezetet, szánj rá két napot, aztán írd le, hogy melyik paragrafusból mit olvasol ki.
szerintem nem szól másról, mint arról, hogy az egész földpiacot kézi vezérléssel, szubjektív ítéletekkel, mocskos szemétláda korrupcióval kíséreten lehessen vezérelni, hogy minden föld adás-vételbe kézi vezérléssel bele lehessen nyúlni, hogy ezt a "kézi vezérlésű fegyvert" minden paraszt tarkója mögé lehessen fogni, aztán ha jár a szája, nem úgy cselekszik, ahogy a "rendszer" kívánja, akkor tessék paraszt, megnézheted magad.
erről szól, a seggnyaló, korrupt, ostoba haveroknak adni mindent.
(tudod, napokkal ezelőtt kérdeztem már, hogy akkor lehet lopni, ha neked is jut belőle? akkor nem baj, ha lejt a pálya, ha feléd lejt? akkor nem baj, ha nem tökéletesen kerek minden, ha neked is sarkosodik egy kicsit? nem barátom, ez a különbség köztünk. szerintem akkor se lehet, ha nekem is jutna belőle...)

#450 rongyember
2012-07-31 10:58:00

Válasz #448. hozzászólásra

miből gondolod,hogy ami nektek jó az másnak is?...akárcsak a magánnyugdíj,orbán verte a mellét meg ki tudja még mit,hogy milyen jól jár mindenki ha magukhoz veszik a magánnyugdíjakat...és milyen jó is lett?nekik biztossmile hammer

#449 ARES-826
2012-07-31 10:21:56

Válasz #447. hozzászólásra

Ja és a megyó, gyurma, vagy libajna alatt az jó volt tényleg??????smile cryingsmile cryingsmile cryingsmile crying

#448 ARES-826
2012-07-31 10:20:34

Válasz #447. hozzászólásra

Nem fogják államosítani, de te is gazdálkodsz, ha tényleg dolgozni akarsz nem nepperkedni akkor neked is jónak kell hogy legyen, vagy mi a terved eladása a gazdaságodnak külföldinek csak sok sok lét adjon, aztán mész tüntetni a görögökhöz vagy spanyolokhoz a zsavahihető országokba?????????smile blinksmile blinksmile blink

Nincs profilkép
#447 ano
2012-07-31 09:40:02

Válasz #446. hozzászólásra

és ha tudod, hogy holnap államosítják/leveszik/lenyúlják, akkor se adnád el ma?
mert itt oskan ezen gondolkodnak, hogy tudják, hogy ebbe az rszágba vége a normélis életnek, eladni, és menni olyan országba, ahol a szavak azt jelentik, amit mindenki ért alatta.

#446 ARES-826
2012-07-31 09:30:41

Válasz #445. hozzászólásra

De értem, csak ezzel nem számolok, úgy gondolom lehet más megoldás is!!! smile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Ez sokba fog kerülni: a bolha megjelenése csak a kezdet
Ez sokba fog kerülni: a bolha megjelenése csak a kezdet
A repce árvakelés jelentős problémákat okozhat a következő kultúrában –...
Figyelj oda! Lehet, hogy ezek a szabályok rád is vonatkoznak
Figyelj oda! Lehet, hogy ezek a szabályok rád is vonatkoznak
Fontos figyelmeztetés az AKG-ban részt vevő gazdálkodóknak.
Komposzt eladó
Komposzt eladó

9.000 Ft

RZ-3 szárzúzó, szártépő eladó felújított állapotban
RZ-3 szárzúzó, szártépő eladó felújított...

850.000 Ft

Bonfiglioli soraljművelő eladó
Bonfiglioli soraljművelő eladó

1.300.000 Ft

Eladó Limousin üsző borjú
Eladó Limousin üsző borjú

160.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]