lehet hogy ugyanaz a kettő vagy koppintás lehet a dologban mert a duplatárcsa ugyanúgy el van tolva az egyik a másikhoz képest. De az amcsin még van egy előnyitó szimpla hullámos tárcsa is.
Legkésőbbi időpontnak még elmegy. Gondolom hiány nincs benne.....
Ma jött egyik rokonom hasonló gonddal, mint te vagy, ő is vizsgázna majd és biztos volt benne, hogy nekem ez megvan, úgy hogy valahogy kapkod össze magad
Fúj, hát, amikorra szeretnéd. A dmunka még áll, de ha betelelünk nekiállok,, kiválogattam már azokat, amik kellenek, max kimásolom őket. Mikor vigyem? Fórumtalira?
Válasz #804. hozzászólásra
nekem van hozzá de sokra nem mentem vele,5-10000 ft között jó digitális mérleget kapni ,a legbiztosabb ha leforgatod és megméred mennyit szór.
Vagy még azt lehet hogy pont telerakod és elvetsz mondjuk 0,25 hekit és ujra megrakod tele. A legnagyobb fokozaton 400 fölött szór pétisóból az emlékeim szerint,visszafele a harmadikon 300 körül van.Elég 1 fokozaton bemérni a többit a fogszámok arányaiból egyszerű számolni.Az a lényeg hogy száraz meg tiszta legyen a műxar, de még ilyenkor is érdemes félnaponta kifogyasztani és kipiszkálni az adagolókbol a port.Csak pár perces munka de érdemes megcsinálni.
Szlovén gyártmányú PANAGRA típusú vetőgéphez keresnék teleszkópos magvezető csöveket, valamint alsó- és felső gumiharangot, mind a 25 sorra! Ha tudtok ebben kérnék infot! Köszönöm!!!
Drenthe! Milyen gépen dolgozol végülis???
Egyáltalán milyen gépek vannak? úgyhallom minden szép s jó mi szemszájnak ingere...
(bár ha ferga nincs akkor felejtős)
Nekem se ez-se az, igaz az évi pár heki buzámhoz indokolatlan, de a Tume akkor is jobban tetszik.
Ez vlmi olyasmi lehet, mind amikor mindenki ződsárga trakit akart venni itt SKandináviába, mert akkó Ő vót a menő farmer
Válasz #796. hozzászólásra
Sztem minden direktvetőgépnek megvan az előnye is.
Kibaxott jó megoldások vannak.Kezdve a tume-rapid-ig.
Itt is legalább 5-6 nagy cég mind másfajtát használ -és válig állítják , h az a legjobb.
Hát az Deutschland, ez meg Ungarn, de egyébiránt ezt így magyarázzák, ahogy leírtam. úgy látszik működik a dolog, mert sokan veszik és tényleg jól dolgozik.
ha figyelmesen megnézed, rajta van a CrossBoard is...
De mivel 10-kor mindenki alszik, mint a nagyszüleim, elmondom, hogy némethonban ez gyári opció volt tavalyig a rapidra. Mióta van spirit, már nem kérhető. Náluk gyakori a közvetlen szántásba vetés, és ezt csak így lehet...
nem véletlen a német vetőgépek (horsch, Amazone, stb) mind ilyenek...
Azért, mert a vader filozófiája az, hogy a vetőcsoroszlyák előtt csak laza talajon kell tömöríteni a földet, és a spirit és a rapid között pont ez a különbség, a fő tömörítés a spiritnél a vetősor előtt van, a rapidnál meg utána.
Válasz #782. hozzászólásra
szerintem kisebb a csoroszlyanyomása mint a direktvetőgépeknek
Az esők előtt vetettünk buzát direktbe 6 és 10 tonnás kukorica után is ha kikel majd rakok fel képet.
Most még csak a kóró látszik a földön,kíváncsi leszek milyen lesz.
A tm 155 majdnem letérdelt a 3m tume előtt,8 centi mélyre vetettük hogy biztosan földbe vessen,nagyon jól elrakta meg visszazárta a magot.
Megörültem hogy milyen faxa lesz mire jön a sok eső addígra egy csomó buzát elvetek, csak amikor az igazi kötött talajra értünk ott jött a szivás.Abba is belerakta csak alul sáros volt a kóró alatt és 10 perc huzás után bekötött a hátsó keréksor
Elvileg ha a Rapidot megnézed , tényleg az tűnik jobb megoldásnak a röges-keményre...
Ugyanakkor a Spirit rúgóereje semmivel se kisebb mint mondjuk a JD 740 A-é és az is qrva jó gép , kellő rúgó erővel.
Ez nekem egy Rapid-740 A hybid.
Talajt készít , szellős felépítésű , egyszerű , sárba is tuti jobb(a 740 a-ból kiindulva) , csak közepes nekéz vontatású és gondolom ez is minőségi gép ...
8280 hozzászólás
Üdv!
Europa HDK/DDK vetőgépekről kérnék jó ill. rossz véleményeket, tapasztalatokat.
T.:Márk
Válasz #827. hozzászólásra
lehet hogy ugyanaz a kettő vagy koppintás lehet a dologban mert a duplatárcsa ugyanúgy el van tolva az egyik a másikhoz képest. De az amcsin még van egy előnyitó szimpla hullámos tárcsa is.
Válasz #827. hozzászólásra
vazze, én felismertem a koppintók vetőgépét!!!
Válasz #826. hozzászólásra

nem
SI
mondtam mútkor h. nyomatok képet
Válasz #825. hozzászólásra
ez Great Plain?
Válasz #823. hozzászólásra

Akkor a jövő7en nekiállok.Amúgy is rám fér egy kis nógatás!
Válasz #822. hozzászólásra

Legkésőbbi időpontnak még elmegy. Gondolom hiány nincs benne.....
Ma jött egyik rokonom hasonló gonddal, mint te vagy, ő is vizsgázna majd és biztos volt benne, hogy nekem ez megvan, úgy hogy valahogy kapkod össze magad
Válasz #821. hozzászólásra
Fúj, hát, amikorra szeretnéd. A dmunka még áll, de ha betelelünk nekiállok,, kiválogattam már azokat, amik kellenek, max kimásolom őket. Mikor vigyem? Fórumtalira?
Válasz #817. hozzászólásra

Mikor tudna vissza kerülni ???????
Válasz #819. hozzászólásra

Jah ...
Leginkább az elé , de jön hozzá egy Carrier is hamarosan .
Jövőben talán még egy TD és egy On Land eke
Többit a Challenger topicban....
Válasz #818. hozzászólásra

Úh! Az egyik vágyam!!! Gyors, ütős, de mégsem akkora batár, mint a 800asok! Gratula!!!
A ripper elé érkezett?
Válasz #816. hozzászólásra

Válasz #815. hozzászólásra
igen????
Válasz #814. hozzászólásra

az új szörnyetek???
Válasz #813. hozzászólásra

Nekem is lenne egy indiszkrétem az újságokról...........
Válasz #813. hozzászólásra

Na akkor ! Mi lehet ez ?
Válasz #812. hozzászólásra
itt vok, itt vok!!!!!!
Válasz #807. hozzászólásra
Cimbi vagy ?
Válasz #806. hozzászólásra
Köszönöm szépen Jegenye a segítségedet!!! Jó gazdálkodást!
Válasz #809. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #804. hozzászólásra
nekem van hozzá de sokra nem mentem vele,5-10000 ft között jó digitális mérleget kapni ,a legbiztosabb ha leforgatod és megméred mennyit szór.
Vagy még azt lehet hogy pont telerakod és elvetsz mondjuk 0,25 hekit és ujra megrakod tele. A legnagyobb fokozaton 400 fölött szór pétisóból az emlékeim szerint,visszafele a harmadikon 300 körül van.Elég 1 fokozaton bemérni a többit a fogszámok arányaiból egyszerű számolni.Az a lényeg hogy száraz meg tiszta legyen a műxar, de még ilyenkor is érdemes félnaponta kifogyasztani és kipiszkálni az adagolókbol a port.Csak pár perces munka de érdemes megcsinálni.
Válasz #807. hozzászólásra

Türelem , még egy-két nap...
Válasz #802. hozzászólásra

Válasz #805. hozzászólásra
hanki ker makó van minden alkatrészük,vagy meghozatják szlovénból.
Sziasztok!
Szlovén gyártmányú PANAGRA típusú vetőgéphez keresnék teleszkópos magvezető csöveket, valamint alsó- és felső gumiharangot, mind a 25 sorra! Ha tudtok ebben kérnék infot! Köszönöm!!!
Jó estét!
Monosem ng6 plus vetőgéphez kellene nekem műtrágya szórási/beállítási táblázat! Ha valaki tudna segíteni hálás lennék!
Válasz #802. hozzászólásra
Munkagépek : Vaderek , Amazone , Kuhn , JD-k ,és nagy mennyiségű NH kombájn és traktor...
Válasz #801. hozzászólásra

NH-k ...
-és jövő héten egy jön egy teljesen más féle új meglepi nagy gép...
Majd dobok róla fotót , beszartok(én biztos)
Drenthe! Milyen gépen dolgozol végülis???
Egyáltalán milyen gépek vannak? úgyhallom minden szép s jó mi szemszájnak ingere...
(bár ha ferga nincs akkor felejtős)
Válasz #799. hozzászólásra

Elképzelhető . De ha ez is olyan jó , előbb utóbb akkor kitapossa magának az utat...
Válasz #798. hozzászólásra

Nekem se ez-se az, igaz az évi pár heki buzámhoz indokolatlan, de a Tume akkor is jobban tetszik.
Ez vlmi olyasmi lehet, mind amikor mindenki ződsárga trakit akart venni itt SKandináviába, mert akkó Ő vót a menő farmer

Ok , de erre ez a kibas..ott Vader a menő , mondjuk joggal...
Ráadásul már itt is minden Vader , még kinéznék az udvarból..

Sztem minden direktvetőgépnek megvan az előnye is.
Kibaxott jó megoldások vannak.Kezdve a tume-rapid-ig.
Itt is legalább 5-6 nagy cég mind másfajtát használ -és válig állítják , h az a legjobb.
Válasz #795. hozzászólásra

Mindezt,mármit a jól megmüvelt talaj álltali tárcsabefalást s a skandinávok oldották meg a legjobban a TUME -val.....szerintem
Válasz #794. hozzászólásra

YES ,YES YES!!!!!
Végre már más is lát , nem csak én...
Alapvetően azt látom ,hogy ha jól megműveljük(agyon) a földet , akkor a Rapid betúr előbb -utóbb , pláne ha nedves.
Ez nem fog szerintem.
Válasz #791. hozzászólásra
dolgozik, de nem maradéktalanul jól...
nekünk is Spirit 600 vagy 900 lesz egyszer helyette, mert szerintem sokkal jobb, hogy középen tömörít.
Mi állandóan xopunk a crossboard-al és a vetőtárcsákkal a laza talaj miatt...
Válasz #767. hozzászólásra

majd valamikor szerzek ide képeket máma má nem mert.......
valójában a rapid meg a hasonló gépek fínom szántásba való vetésre lettek kitalálva nemigaz!?!?!?
Válasz #790. hozzászólásra
Hát az Deutschland, ez meg Ungarn, de egyébiránt ezt így magyarázzák, ahogy leírtam. úgy látszik működik a dolog, mert sokan veszik és tényleg jól dolgozik.
Válasz #789. hozzászólásra
ha figyelmesen megnézed, rajta van a CrossBoard is...
De mivel 10-kor mindenki alszik, mint a nagyszüleim, elmondom, hogy némethonban ez gyári opció volt tavalyig a rapidra. Mióta van spirit, már nem kérhető. Náluk gyakori a közvetlen szántásba vetés, és ezt csak így lehet...
nem véletlen a német vetőgépek (horsch, Amazone, stb) mind ilyenek...
Válasz #788. hozzászólásra
Valaki a crossboard helyett felbarkácsolt egy hengersort? Egyébként passz!
Válasz #787. hozzászólásra
egyéb elképzelés a kép megfejtésére?
Válasz #786. hozzászólásra

HM, érdekes kép, de ha én átverem, akkor a vader maga is átveri! Ím egy kép a katalógusukból:
Itt hol vagyon a vetőcsoroszlyák előtt tömörítés?
Válasz #785. hozzászólásra

Verd át a világot: mosolyogj hétfőn!
Azért, mert a vader filozófiája az, hogy a vetőcsoroszlyák előtt csak laza talajon kell tömöríteni a földet, és a spirit és a rapid között pont ez a különbség, a fő tömörítés a spiritnél a vetősor előtt van, a rapidnál meg utána.
, csak amikor az igazi kötött talajra értünk ott jött a szivás.Abba is belerakta csak alul sáros volt a kóró alatt és 10 perc huzás után bekötött a hátsó keréksor
szerintem kisebb a csoroszlyanyomása mint a direktvetőgépeknek
Az esők előtt vetettünk buzát direktbe 6 és 10 tonnás kukorica után is ha kikel majd rakok fel képet.
Most még csak a kóró látszik a földön,kíváncsi leszek milyen lesz.
A tm 155 majdnem letérdelt a 3m tume előtt,8 centi mélyre vetettük hogy biztosan földbe vessen,nagyon jól elrakta meg visszazárta a magot.
Megörültem hogy milyen faxa lesz mire jön a sok eső addígra egy csomó buzát elvetek
Mert...
Elvileg ha a Rapidot megnézed , tényleg az tűnik jobb megoldásnak a röges-keményre...
Ugyanakkor a Spirit rúgóereje semmivel se kisebb mint mondjuk a JD 740 A-é és az is qrva jó gép , kellő rúgó erővel.
Ez nekem egy Rapid-740 A hybid.
Talajt készít , szellős felépítésű , egyszerű , sárba is tuti jobb(a 740 a-ból kiindulva) , csak közepes nekéz vontatású és gondolom ez is minőségi gép ...
Válasz #780. hozzászólásra

A spirit nekem is teszik, nem tudom miért írják hozzá h laza és középkötött talajra ajánlják.
Válasz #779. hozzászólásra
Aha , de végszükségben van nyíró csavarja is...