Válasz #729. hozzászólásra
kíváncsi vagyok hogy a valkon milyen árakon rakja majd ki a greatplain gépeket.Elég masszív cuccoknak tűnnek meg aránylag egyszerűek is.
Válasz #728. hozzászólásra
Én is ezt gondolom a mechanikusról, rohadt bosszantó különben, hogy sok vetőgépgyártó a 3-4 méteres gépeket is levegős rendszerrel gyártja, holott merev vázasak a gépek. Gondolom egyszerűbb egy kaptafára gyártani.
kemény magágynál kifujja a magot a magárokból ha sok a levegő,főleg a repcét.Jobb a mechanikus,csak nagyobb munkaszélességnél már kivitelezhetetlen a gravitációs magszállítás.
Kérdés:
Pneumatikus mag továbbítású gabonavetőgépeknél valóban, javítja a maglehelyezés minőségét a levegőáram, úgymond "belelövi" a magot a magárok aljába a gép! Vagy kereskedői vakítás ez?
Van azért ellenpélda is. Én aggódtam legjobban, hogy mihez fogunk kezdeni idén a rapiddal, de kellemesen csalódtam. A hét eleji eső még szinte jól is jött, mert a laza talajnak megfogta a tetejét, közel ideális munkája van a vetőgépnek. Jobb, mint eső előtt!
Nekünk is van egy SUP 21. Az első gépeink egyike volt.
Már csak nagyon ritkán vesszük elő, csak kisebb területekre, mert ahogy a géppark szélesedett, meg a terület nőtt, vettünk nagyobb vetőgépet.
Szóval nem fiatal már, de még mindig megbízható.
Mi is csak műanyag csöveket cseréltünk rajta, más baja nem volt.
Sok sikert hozzá!
Köszönöm a választ, ma megvettük a gépet, majd kiderül h szuperál. Pár műanyag csövet kell rajta cserélni (amelyeken a mag lehullik), azon kívül elég elfogadhatónak tűnik.
Épp ma halotam hogy egy környék beli nagy cég elö sem vette a rapidjait... Hisz ugysem tudnának vele boldogulni!! És van aki 2-3 cm re jártva tudja csak használni... Egyszoval a tavalyi probléma igencsak megismétlödik!!
megcáfolom hogy nem lehet vetni lovas vetőgéppel kukoricát, attól függ milyen van nekünk van egy Kühne lovas kanalas vetőgép
egyik hátránya csak 55 cm re veti max a kukit 4 sorral a miénk 16 soros
egyik előnye pedig hogy mi ugy szoktuk vetni hogy ugye 4 cső vet és a két kétoldalán levő csövet egy csoroszlyába bevezetjük és mivel a magtartály osztott ezért egy adag kukorica mellé 2 adag műtrágyát nyomunk persze a sor melett csoroszlyát is odébb lehet csúsztatni közvetlen a másik mellé így kb ugyanazt tudja mint egy spc mármint műtrágya adagolásnál mert így mi 100kg ot tudunk vetni a sor mellé ha onként a kanalaknak meg meg van a beállítási értéke ha még meg van a etőgépen a táblázat csak ott katasztha - ba meg mit tom mibe adja meg de vaterom tudja mi micsoda ha kell megkérdezem
a vetőgép fogaskerekét meg csak meg kell fordítani és így már nem veti gabona sűrűségűre de ez tényleg vetőgépe válogatja!!!
szántásba vetünk vele mindig szoval simán beleteszi 7-8cm körül a magot de ez még régi súly akasztgatós csoroszlyás megoldás de bírja csináltunk rá nagy súlyokat
de nem vet tökéletesen mint egy spc mi is már csak bérbe vetünk velel kiskertekbe mert csak az fér el! de lehet vele vetni csak több mag kell hozzá
Sziasztok!
Véleményeket várok a SUP 21 soros vetőgéppel kapcsolatban. Megéri-e ilyen tipust vásárolni? Vannak-e jellemző hibái? Körülbelül évi 7-8 hektár gabona (búza, rozs,tavaszi árpa) vetésére használnám. Kérem akinek van tapasztalata vagy véleménye ezzel a géppel kapcsolatban irja meg, sokat segitene vele. Köszi!
Hát persze!Csak semmi nem lesz belölle!! Öseink a kukoricát azt A ketes ekével szántoták be a talajba!! Csak a kalászost veteték a vetögépel!! Azt ajánlom a jövöbe tekints!! Ha igy halad az idöjárás még a nem tul régi kukorica vetögépek nagy része sem lesz alkalmas a kukorica vetésére!!
1. hozzászólás, J.Zoli küldte be 2010-10-07 19:32:29-kor Sziasztok!
Véleményeket várok a SUP 21 soros vetőgéppel kapcsolatban. Megéri-e ilyen tipust vásárolni? Vannak-e jellemző hibái? Körülbelül évi 7-8 hektár gabona (búza, rozs,tavaszi árpa) vetésére használnám. Kérem akinek van tapasztalata vagy véleménye ezzel a géppel kapcsolatban irja meg, sokat segitene vele. Köszi!
Válasz #683. hozzászólásra
Sziasztok!
Itt is cs.csüdön van 1 cat challenger 300 paci körül.
Azt , amit eddig hallottam - akkor a pénzét kiszolgálta.
7.2 tárcsát viszi mint a cukrot.Sőt-kötöttebb földekbe szaggatja is.Symbával is vmi 20-25 hekit símán bever.
8280 hozzászólás
Válasz #729. hozzászólásra
kíváncsi vagyok hogy a valkon milyen árakon rakja majd ki a greatplain gépeket.Elég masszív cuccoknak tűnnek meg aránylag egyszerűek is.
Válasz #728. hozzászólásra
Én is ezt gondolom a mechanikusról, rohadt bosszantó különben, hogy sok vetőgépgyártó a 3-4 méteres gépeket is levegős rendszerrel gyártja, holott merev vázasak a gépek. Gondolom egyszerűbb egy kaptafára gyártani.
Válasz #727. hozzászólásra
,főleg a repcét.Jobb a mechanikus,csak nagyobb munkaszélességnél már kivitelezhetetlen a gravitációs magszállítás.
kemény magágynál kifujja a magot a magárokból ha sok a levegő
Kérdés:
Pneumatikus mag továbbítású gabonavetőgépeknél valóban, javítja a maglehelyezés minőségét a levegőáram, úgymond "belelövi" a magot a magárok aljába a gép! Vagy kereskedői vakítás ez?
Válasz #725. hozzászólásra
elég az a 15... így is kivan szegény..
Válasz #724. hozzászólásra
gyorsabban nem megy?
Válasz #719. hozzászólásra

Van azért ellenpélda is. Én aggódtam legjobban, hogy mihez fogunk kezdeni idén a rapiddal, de kellemesen csalódtam. A hét eleji eső még szinte jól is jött, mert a laza talajnak megfogta a tetejét, közel ideális munkája van a vetőgépnek. Jobb, mint eső előtt!
Válasz #719. hozzászólásra

ettől tartok én is.
Válasz #721. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #720. hozzászólásra

Nekünk is van egy SUP 21. Az első gépeink egyike volt.
Már csak nagyon ritkán vesszük elő, csak kisebb területekre, mert ahogy a géppark szélesedett, meg a terület nőtt, vettünk nagyobb vetőgépet.
Szóval nem fiatal már, de még mindig megbízható.
Mi is csak műanyag csöveket cseréltünk rajta, más baja nem volt.
Sok sikert hozzá!
Válasz #717. hozzászólásra
Köszönöm a választ, ma megvettük a gépet, majd kiderül h szuperál. Pár műanyag csövet kell rajta cserélni (amelyeken a mag lehullik), azon kívül elég elfogadhatónak tűnik.
Épp ma halotam hogy egy környék beli nagy cég elö sem vette a rapidjait... Hisz ugysem tudnának vele boldogulni!!

És van aki 2-3 cm re jártva tudja csak használni... Egyszoval a tavalyi probléma igencsak megismétlödik!!

Válasz #714. hozzászólásra

megcáfolom hogy nem lehet vetni lovas vetőgéppel kukoricát, attól függ milyen van nekünk van egy Kühne lovas kanalas vetőgép
egyik hátránya csak 55 cm re veti max a kukit 4 sorral a miénk 16 soros
egyik előnye pedig hogy mi ugy szoktuk vetni hogy ugye 4 cső vet és a két kétoldalán levő csövet egy csoroszlyába bevezetjük és mivel a magtartály osztott ezért egy adag kukorica mellé 2 adag műtrágyát nyomunk persze a sor melett csoroszlyát is odébb lehet csúsztatni közvetlen a másik mellé így kb ugyanazt tudja mint egy spc mármint műtrágya adagolásnál mert így mi 100kg ot tudunk vetni a sor mellé ha onként a kanalaknak meg meg van a beállítási értéke ha még meg van a etőgépen a táblázat csak ott katasztha - ba meg mit tom mibe adja meg de vaterom tudja mi micsoda ha kell megkérdezem
a vetőgép fogaskerekét meg csak meg kell fordítani és így már nem veti gabona sűrűségűre de ez tényleg vetőgépe válogatja!!!
szántásba vetünk vele mindig szoval simán beleteszi 7-8cm körül a magot de ez még régi súly akasztgatós csoroszlyás megoldás de bírja csináltunk rá nagy súlyokat
de nem vet tökéletesen mint egy spc mi is már csak bérbe vetünk velel kiskertekbe mert csak az fér el! de lehet vele vetni csak több mag kell hozzá
Válasz #716. hozzászólásra
én ajánlom Neked
hali. nekünk van egy 31 soros. évi 300 ha körül vetek vele, de a tárcsa csapágyakon kívül semmi baja. ha leforgatom akkor pontos
Sziasztok!
Köszi!
Véleményeket várok a SUP 21 soros vetőgéppel kapcsolatban. Megéri-e ilyen tipust vásárolni? Vannak-e jellemző hibái? Körülbelül évi 7-8 hektár gabona (búza, rozs,tavaszi árpa) vetésére használnám. Kérem akinek van tapasztalata vagy véleménye ezzel a géppel kapcsolatban irja meg, sokat segitene vele.
Válasz #714. hozzászólásra

Hát persze!Csak semmi nem lesz belölle!! Öseink a kukoricát azt A ketes ekével szántoták be a talajba!! Csak a kalászost veteték a vetögépel!! Azt ajánlom a jövöbe tekints!! Ha igy halad az idöjárás még a nem tul régi kukorica vetögépek nagy része sem lesz alkalmas a kukorica vetésére!!

szerintetek a lovas vetőgéppel lehet vetni kukoricát?
1. hozzászólás, J.Zoli küldte be 2010-10-07 19:32:29-kor Sziasztok!
Válasz #711. hozzászólásra

Én nem vesztek semmit, a magot pedig ma kaptam meg.
Válasz #709. hozzászólásra
.
Ez tényleg egy kísérlet, ennyivel később ilyen időjárási körülmények között..
Válasz #709. hozzászólásra
Rustica ?
Válasz #707. hozzászólásra
Akinek csinálom az egy kicsi cég, de a fajtatulajdonos az nagy. És nem magyar.
Válasz #705. hozzászólásra
Nem, egyikről sem hallottam még.
Válasz #706. hozzászólásra
Akkor GK...
Válasz #702. hozzászólásra

Még nem. De elég híres cég. Nem is tudtam h van repcéjük. Vagy nem is lesz?
Válasz #700. hozzászólásra
Csak nem a Mécses-Parolinos ge..iknek ?
Esetleg Marton Genetics(ezek nekem is haverok)
Válasz #701. hozzászólásra
bármi mást. Gondolom ilyenkor épeszű ember már nem fog repcét vetni.
Válasz #699. hozzászólásra
)...
Ja , sietni kell , nem kínlódunk ha esik meg gecizik...
Itt az idő (
Asszem ez lesz:http://www.gk-szeged.hu/index.php?mod=catalog&page=product&category_id=19&product_id=16
Válasz #700. hozzászólásra

És elárulod melyik fajtának nem lesz jövőre hibrid-előálítása?
Válasz #696. hozzászólásra

Az jó nagy távolság, s mit lehet majd mellé vetni?
Válasz #698. hozzászólásra

Egy jóbarát vetőmag cégnek.
19-re lapot húzok?
Válasz #697. hozzászólásra
Már !?
Milyent ?
Mennyivel ?
Válasz #696. hozzászólásra
Az meg minek ,kinek ?
Válasz #695. hozzászólásra
B
Válasz #694. hozzászólásra
Nekem el kell vetnem 3 hektár repcét! Muszáj, vonal előállítás, ráadásul 1000 méteres izoláció kell.
Válasz #694. hozzászólásra
Árpa vagy búza ?
Válasz #693. hozzászólásra

)
Még nem vetünk , de ha lemegy a Napra java , jöv . héten elkezdjük szerintem(Rapid 400
Válasz #692. hozzászólásra

Nem is értem miért nem engem kérdeztek.
Tudtok vetni?(ha már ebben a topikban vagyunk)
Válasz #691. hozzászólásra

Na , azaz!!!!!!!! Nem jutott eszembe mit mondtak ...
Válasz #686. hozzászólásra
Hát, pl a nagy Bihari Gábornál van jó néhány.
Válasz #684. hozzászólásra

Akkor az olyan, mint az emim
Válasz #688. hozzászólásra
azt nem is csodálom, felénk a 8520-as JD mögül is eladták a Simba Solo-t..
de a 7,2-es tárcsa nem épp ugyanaz...
két nagy gazdaság van ott, de 4 hónapja még egyiknek sem volt Cat-je...

itt a 8310 csak ugrál a symba (tárcsás lazító) előtt.
...
Nem tom , haverék ma voltak ott azt mondják van vagy 5 db
Disk rippereket , Rapidot , Agressivet , Carriert cibálnak...
A Kités spanod bizti tudja ki ez mert a Disk R.+ a JD 12 sorosuk biztos tőlük van...
Valami 7000 hekis gazdaság.
Egy 300 lovas traktronak alapból ki kellene röhögnie egy 7,2-es tárcsát...
Itt a 8300-as húz 7,2-est, meg a 250-es Rába... Ráadásul egy hevederes traktornak +10-15%-al jobbnak kellene lennie...
Más: Mezőtúron hol van CAT? Én egyedül Túrkevén tudok egyet a közelben...

Sziasztok!
Itt is cs.csüdön van 1 cat challenger 300 paci körül.
Azt , amit eddig hallottam - akkor a pénzét kiszolgálta.
7.2 tárcsát viszi mint a cukrot.Sőt-kötöttebb földekbe szaggatja is.Symbával is vmi 20-25 hekit símán bever.
Válasz #682. hozzászólásra

Az igaz ,hogy Szeghalmon van 4 db STX és többet kell javítani őket mint a Mezőtúri CAT-eket ?
Válasz #681. hozzászólásra

persze. Mindegyik érdekel, amelyik középen csuklik.
De egy 350 fölöttin akad meg a szemem igazából, legyen az sárga, zöld, piros, kék. Pl a hevederes STX az baromira tetszik.
Válasz #680. hozzászólásra

Ááááá ,szóval azért csak meg nézte az úr azt a szart....