Pali bácsi állítólag nagy spieler! Velem rosszat nem tett, mikor vettük az IH-t korrekt volt, de mikor pár évvel később megkerestek, hogy van egy jó ajánlatuk, elvinnék a gépemet és becserélnék egy alig használt nyugati bemutógépre, volt aki figyelmeztetett, hogy óvatosan a bizniszeléssel.
Mondjuk nekem pl ez a hirdetés is gyanús:
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/631171/McCormick-XTX-200-E-traktor.html
2100 órás bemutatógép 50%-os kleber gumikkal!? nálam a kleberek piszok jól bírták, talán 4000 körül lehettek 50%-osak.
Válasz #664. hozzászólásra
ez az ujfajta versatile volt cat motoros.Este kiment a 70 hekire a 8méteres simba nehéztárcsával aztán másnap 9 órára megvolt neki ,pedig kb 6 idomtalan tábla volt.Az idén meg az stx a terranoval napokig küszködött ugyanazokkal a földekkel.Összehuzta állandóan a talpasmohart meg a föld is beton volt.A végén már szártépőztek előtte de a szárzuzó is megnyekkent.Mi is harmadik felezővel szártépőztük a mohart a vizfoltokba a vn 4 soros zuzóval de még igy is nyögött az mtz.
a traktor az nagyon jó,egy 435 ös csuklós szörny volt semmi gondja se volt 3 év alatt pedig ennél a cégnél még a jd-k is széthullanak 3-4 év alatt.Levitték szerbiába ,ott is vannak a cégnak földjei.Most stx van helyette de szidják hogy sokkal többet eszik meg gyengébb is.Pedig lóerőben elvileg több az stx de a bühler szemmel láthatóan gyorsabban huzott minden kölöncöt.Pedig egyszerű mech. váltós volt.
de mi a xarból élnek ezek, ha nem adnak el semmit????????,
régebben Case-IH dealerek voltak, de az már nem tegnap volt
most Bühler kombájnt próbálnak eladni, de KIIIINEKKK??????????
Válasz #658. hozzászólásra
itt vannak tőlünk nem messze de én gépet mégcsak egyet láttam a környéken ami tőlük való volt.Az is egy bühler trakesz volt,vetőgépet egyet se ismerek tőlük a környéken.Szemenkénti vetőgépnél a monosem van legtöbb aztán kuhn meg jd.Gabonavetőgépben meg horsch vader tume meg jd van elterjedve a nyugati márkák közül.
nem voltam, sajna. Nem tudom. Anno nézegettem a kultivátoraikat, de vmiért nem nyerték el a tetszésem. Ha jól emlékszem akkor a műv.mélység miatt, és talán a rögrendező pálcái miatt, asszem nem tárcsás volt.
hogyan lehet összehasonlítani a szemenkénti vetőgépet a gabona vetőgéppel?
Alighanem már nem is forgalmazzák ezeket a solákat,még anno többért akarták adni mint a monosemet.
Igazán sajnálom... De valószinö hogy okos döntést hoztál!!És mindanyiónknak igencsak ujra kell gondolnia ezt az egészet!!! Sajnos az idöjárás ami mindig bene volt a kockázatok közöt most még inkább megneheziti vagy mostmár szinte el is lehetetleniti ezt a válalkozási formát..Én tegnap futotam egy kört a falu körül..Persze autóval..És azt látam hogy ilyen elhanyagolt és gazdátlan talán a háboru alat -után volt csak a határ!!És mostmár szinte mindegy hogy ki a tulajdonosa kicsi -vagy nagy...!!Ez a menyiségü veszteség és plusz gépi ráforditás ekora haszonbol már nem finanszirozható!!Szerintem hatalmas változások és átrendezödések fognak elindulni vidéken!! És hogyan és miképen azt még megtipelni sem tudjuk...
hátha bejön valami más koma! Én inkább ezt kívánom!
Aztán ha megvastagodsz valami kényelmesebb jobb befektetésből hobbyból veszel egy príma gépet nehány jobb fődedet meg művelgeted ha mégsem tudsz szakadni a szakmától. Szigorúan hobby, persze ha lehet valamit hozzon.
Az biztos,hogy ez a kegyetlen mennyiségű munka minden nap nem kifizetődő. Mocskosan hidegben melegben nehezen fáradtan ünnepnap vasárnap... Másutt jakóban is lehet lenni klímás autóban irodában szobában étteremben és többet keresni.
Mert bizony ha leosztod munkaórára azt ami marad kuuva kevés eredménye lenne az egésznek.
Azért egyszer még visszatérsz tudom, először mint hobbysta aztán belekomolyodsz és megint kezdődik minden előlről
8280 hozzászólás
Válasz #674. hozzászólásra

Az csak gyenge 290es.
Válasz #678. hozzászólásra
Sub Contra...
Válasz #677. hozzászólásra
Re contra !
Válasz #676. hozzászólásra
Kontra...
Válasz #675. hozzászólásra
Pill...
Válasz #674. hozzászólásra

Küldtem mailt !
Válasz #673. hozzászólásra
Tehát van nagyobb is.

Mondom felfele .
A kiténél pl 300 feletti van...
Válasz #671. hozzászólásra
270et manapság a nagynéném tolókocsija is tudja, a Versatille pedig egy hatalmas monstrum. Csak 350 fölött figyelemreméltóak a derékcsuklósok.
volt bábolnán is kirakva a bühler
400as vagymi má kitudja
"majd szerzek képet"
Válasz #669. hozzászólásra
Nem. 270-től felfele...
Válasz #666. hozzászólásra
mert elég olcsó trakik, nem? Csak ugye az ember nem mer belevágni az ismeretlenbe. Legalábbis ilyen szinten.
Mi is leégettük az első 5 db ékszíjat az új zúzolóról.
de azok gyengék voltak, nem?
Válasz #657. hozzászólásra
Pali bácsi állítólag nagy spieler! Velem rosszat nem tett, mikor vettük az IH-t korrekt volt, de mikor pár évvel később megkerestek, hogy van egy jó ajánlatuk, elvinnék a gépemet és becserélnék egy alig használt nyugati bemutógépre, volt aki figyelmeztetett, hogy óvatosan a bizniszeléssel.
Mondjuk nekem pl ez a hirdetés is gyanús:
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/631171/McCormick-XTX-200-E-traktor.html
2100 órás bemutatógép 50%-os kleber gumikkal!? nálam a kleberek piszok jól bírták, talán 4000 körül lehettek 50%-osak.
Válasz #666. hozzászólásra
Igen , igen . Csak mondom , hogy a New Holland gyártotta az elődjét , ismerem a történetét...
ez az ujfajta versatile volt cat motoros.Este kiment a 70 hekire a 8méteres simba nehéztárcsával aztán másnap 9 órára megvolt neki ,pedig kb 6 idomtalan tábla volt.Az idén meg az stx a terranoval napokig küszködött ugyanazokkal a földekkel.Összehuzta állandóan a talpasmohart meg a föld is beton volt.A végén már szártépőztek előtte de a szárzuzó is megnyekkent.Mi is harmadik felezővel szártépőztük a mohart a vizfoltokba a vn 4 soros zuzóval de még igy is nyögött az mtz.
Minket is.
Anno tőlük vettük a Mc Cormickot , ők kezdték el forgalmazni az Országba.
Válasz #660. hozzászólásra
Az a régi New Holland Versatille . Van itt egy havernak .
Neked való , Rába verő . Kitének most is vannak eladók asszem...
Válasz #660. hozzászólásra
a traktor az nagyon jó,egy 435 ös csuklós szörny volt semmi gondja se volt 3 év alatt pedig ennél a cégnél még a jd-k is széthullanak 3-4 év alatt.Levitték szerbiába ,ott is vannak a cégnak földjei.Most stx van helyette de szidják hogy sokkal többet eszik meg gyengébb is.Pedig lóerőben elvileg több az stx de a bühler szemmel láthatóan gyorsabban huzott minden kölöncöt.Pedig egyszerű mech. váltós volt.
Válasz #661. hozzászólásra
felénk senkinek semmit, az tuti.

de mi a xarból élnek ezek, ha nem adnak el semmit????????,
régebben Case-IH dealerek voltak, de az már nem tegnap volt
most Bühler kombájnt próbálnak eladni, de KIIIINEKKK??????????
Válasz #659. hozzászólásra
és milyen a bühler traktor?
Válasz #658. hozzászólásra
itt vannak tőlünk nem messze de én gépet mégcsak egyet láttam a környéken ami tőlük való volt.Az is egy bühler trakesz volt,vetőgépet egyet se ismerek tőlük a környéken.Szemenkénti vetőgépnél a monosem van legtöbb aztán kuhn meg jd.Gabonavetőgépben meg horsch vader tume meg jd van elterjedve a nyugati márkák közül.
Igen? Én egy szeghalmi gazdáról tudok(IH kombájnokkal verték át), ahol lánctalpat néztem. De azt nem tudtam h mások is szívtak velük.
Válasz #653. hozzászólásra

Ez a VEKTOR már nagyon sok gazdát megkeserített,remélem közölünk kevesen dölnek be ezeknek kék o.vasaknak!
Válasz #655. hozzászólásra
a vidiböl nem derül ki az, hogy itt összehasonlítottak 3-4 vetgépet , de ez a vidin nem látszik
Válasz #653. hozzászólásra
nem voltam, sajna. Nem tudom. Anno nézegettem a kultivátoraikat, de vmiért nem nyerték el a tetszésem. Ha jól emlékszem akkor a műv.mélység miatt, és talán a rögrendező pálcái miatt, asszem nem tárcsás volt.
Válasz #651. hozzászólásra

mese
35e.€ 1 3 m.Sért??????????
meg évi 3száz hekin megéri
Válasz #652. hozzászólásra
itt voltál?
azt mondták a köck. volt a nyertes, de ki is lehetett volna, hiszen a vektor szervezte a bemutatót
Válasz #651. hozzászólásra
valahogy nekem tetszik ez a vetőgép!!!
És még itt egy ha lejjebb hajtod akkor vannak képek is
http://www.vektor-mezogep.hu/?task=termek_bontas&m_id=5&kateg1=6&kateg2=17&fgkat3=39&t_id=610&lang=1#
Válasz #649. hozzászólásra
Ez nem tom érdekes e
http://www.vektor-mezogep.hu/fooldal/letoltes/Kock_ultima_300%20teszt%20cikk%20%20150dpi.pdf
Válasz #648. hozzászólásra
jól csináltad, dobhatsz még ilyet!
Arról én nem tehetek hogy nem forgalmazzák én csak jót akartam nektek egy kis "csemegét" és gondoltam beszúrom ide
Válasz #646. hozzászólásra

árulják
23-24000 a nagy mt tartályos......
húhúúúúú
Válasz #643. hozzászólásra

hogyan lehet összehasonlítani a szemenkénti vetőgépet a gabona vetőgéppel?
Alighanem már nem is forgalmazzák ezeket a solákat,még anno többért akarták adni mint a monosemet.
direktvetés:
http://www.pkkft.axelero.net/nvt/cikkek/vajda_laszlo02.htm
Válasz #643. hozzászólásra

ilyen jöhet még dögivel!
Egy kis kuku direkt vetés írásocska
http://www.vektor-mezogep.hu/fooldal/letoltes/sola%20teszt%20franciaorsz%E1g%202005%20-H.pdf
Válasz #641. hozzászólásra
Hát , ez van...
Válasz #639. hozzászólásra

Igazán sajnálom... De valószinö hogy okos döntést hoztál!!És mindanyiónknak igencsak ujra kell gondolnia ezt az egészet!!! Sajnos az idöjárás ami mindig bene volt a kockázatok közöt most még inkább megneheziti vagy mostmár szinte el is lehetetleniti ezt a válalkozási formát..Én tegnap futotam egy kört a falu körül..Persze autóval..És azt látam hogy ilyen elhanyagolt és gazdátlan talán a háboru alat -után volt csak a határ!!És mostmár szinte mindegy hogy ki a tulajdonosa kicsi -vagy nagy...!!Ez a menyiségü veszteség és plusz gépi ráforditás ekora haszonbol már nem finanszirozható!!Szerintem hatalmas változások és átrendezödések fognak elindulni vidéken!! És hogyan és miképen azt még megtipelni sem tudjuk...
Válasz #638. hozzászólásra

Válasz #636. hozzászólásra

De , de.
Az a gáz , hogy nem is tudok másra gondolni , most is itt ba...om az eget...
Érti ezt itt mindenki , mert mind benne vagytok , csak nehéz a döntés , és valószínű még a másik jövőjét is féltjük...
Nahhh ,hagyjuk.
Válasz #635. hozzászólásra

hátha bejön valami más koma! Én inkább ezt kívánom!
Aztán ha megvastagodsz valami kényelmesebb jobb befektetésből hobbyból veszel egy príma gépet nehány jobb fődedet meg művelgeted ha mégsem tudsz szakadni a szakmától. Szigorúan hobby, persze ha lehet valamit hozzon.
Az biztos,hogy ez a kegyetlen mennyiségű munka minden nap nem kifizetődő. Mocskosan hidegben melegben nehezen fáradtan ünnepnap vasárnap... Másutt jakóban is lehet lenni klímás autóban irodában szobában étteremben és többet keresni.
Mert bizony ha leosztod munkaórára azt ami marad kuuva kevés eredménye lenne az egésznek.
Azért egyszer még visszatérsz tudom, először mint hobbysta aztán belekomolyodsz és megint kezdődik minden előlről
ez természetes.

mé tőlem nem rendes?
mit gondolsz más mit kíván?
gyerünk vissza szépen az mgbe kínlódni nem megszökni.....
Válasz #543. hozzászólásra
Rendes tőled...
Válasz #533. hozzászólásra

Lehet...Mert másban talán kevesebb befektetéssel és rizikóval is több haszon lesz.
De ha nem ,se fogunk irigykedni , mert emlékezni fogunk hogy egy jó év után majd sajna megint 3 rossz jön...
Ergo , semmi se jó...
Válasz #632. hozzászólásra

Ah, bocsi.
Válasz #631. hozzászólásra
ezt most tőlem kérdezed?
Nekem nincs carrierem.
Válasz #630. hozzászólásra
és milyen a carrier a fagyott talajon?