elvileg ha a vetőgép féligfüggesztett lesz, akkor nem terheli annyira a traktor hátulját
azt nem értem, hogy valaki vesz egy 6-7 millás vetőgépet és nincs hozzá traktora
Válasz #3565. hozzászólásra
Most vetted a vetőgépet,
nekem is ilyen van,a szóró majd most jön hozzá magasítóval.
Én Mf 5465-el húzom,de tavaly vetettem a 820.2-es Mtz-vel húzni bírja,köves úton 20km felett emelgette az elejit(kicsit be is xartam).
+ a szóró súlya kb 2-3q és a 5q műtrágya rámegy akkor emelésnél szerintem a vetőgép a földön marad és a traktor eleje emelkedik meg!
Honnan vetted?
Ezzel csak annyi a gond, hogy tehenek vannak, reggel-este fejés. Meg az öregemet is meg kell még győzni, mert az első képen amit mutattál el vannak görbülve néhány tárcsa, és hogy ilyen könnyen el tud görbülni, mert olyan anyagból van, vagy csak barbár volt a gazdája. Meg nincs is oszlató a tartályba ha jól láttam.
Sokkal könnyebb velük forgolódni a kis földek végén, de menet közben nem lehet kanyarodni velük, mert ugyebár a traktor fordulópontjához mérten oldalirányba tolja a vetőgépet, és elgörbülnek a csoroszjatartó vasak.
Válasz #3553. hozzászólásra
nézd mit találtam,ezek szerint még gyártsák a szlovénok,ott kellene szétnézned szlovéniában,hogy menyibe kerülhet
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=aDr3PgrNxl0
Válasz #3551. hozzászólásra
+38163/8104 859 somogyi-t keres,ö magyar itt van a cég horgoson de drága,ha tudsz aki tud szerböl ismerös akkor elküldöm a legolcsóbb kereskedöt is.ha nem vagy áfás ki lehet azt is játszani,de azt személyesen ott a számom az adatlapomon
Válasz #3546. hozzászólásra
300l,amugy ennek a szlovén változata volt nálatok is a 90-es évektöl,talán panonia néven(nem biztos a név)gyenge nemgyenge nálunk több 30éves is szalad,mihelyt lesz pénzem lecserélem a kétárcsásom ilyenre,ja szerb gyártmány
Válasz #3541. hozzászólásra
Ettől sajnos nem jobb mint a dupla tárcsás!
Nekem is egytárcsás gépem van, és igaz, hogy dobja a földet a tárcsa mint a nyomjelző, de az csak minden második sort takar be, mert a csoroszlyák nem egy sorban vannak ügye. Az első sorban lévő csoroszlyák magárokját betakarják a mellette lévő csoroszlyák amik a második sorban vannak, de annak a magárokját nem takarja be semmi hiszen arra felé az első sor csoroszlyái dobják a földet.
Amikor kötött kemény talajon sekély magágynál vetünk nálunk pontosan látszik, hogy minden második sorban a magok egy része kint van.
De ez attól is függ, hogy milyen a tárcsa-csoroszlya kialakítás az enyémnek gömbsüveges tárcsája és széles csoroszlya vasa van tehát széles magárkot nyit ezért fordul elő amit fentebb írtam. De pl a Rapid sokkal keskenyebb magárkot nyit a egyenes tárcsájával gondolom ott nincs ilyen gond.
Valakinek nincs véletlenül RAU Maxem MXMP6 vetőgépe, vagy nem tud valakinek? Kukorica, meg napraforgó vetőtárcsa kellene hozzá, vagy annak a mérete, adatai.
Válasz #3536. hozzászólásra
ha már senki okosabb nem akar válaszolni,a fél tárcsás egyenletesebben és mélyebre leteszi a magot-mert szögben ál és kipucolja a magárkot,és normális omlós foldben szépen be is takarja borona nélkül is
Válasz #3528. hozzászólásra
gond nélkül ha hidrolika birja,mielött venél azért hivj fell hogy elmondjam mik voltak a bajai meg mit várhatsz töle pontosan.ott a számom az adatlapomon
ez a felvilagositas is nagyon jol jott mer gondolkodom egy kuki vetogep vasarlasaban is csak azt nem tudom,h a traki birja-e egyut a kettot :D!!!!!van egy 6506 os 105 lovas JD-om
8275 hozzászólás
Válasz #3572. hozzászólásra

elvileg ha a vetőgép féligfüggesztett lesz, akkor nem terheli annyira a traktor hátulját
azt nem értem, hogy valaki vesz egy 6-7 millás vetőgépet és nincs hozzá traktora
Válasz #3568. hozzászólásra
Én eddig nem iktattam ki,de biztos van opciós kiegészítő.
Én is a Magtártól vettem 3 éve,nagyon megvagyok vele elégedve!
Válasz #3570. hozzászólásra
van de azok már ilyen nagy dögök,a kicsifügesztetben alighanem33 soros a legnagyobb
http://www.polovniautomobili.com/oglas3110658/imt_sejalica_za_zito/
Válasz #3569. hozzászólásra
A segéd emelő nem épp azért van hogy ne nyírja ki a szivattyút? Vagy az ebből a szempontból nem jelent semmit?
Válasz #3569. hozzászólásra

Naívak az emberek,még hogy mtz
Válasz #3566. hozzászólásra
ez nagyon hasonlít a Nodet gabona vetőre , van belőlük 4 méteres is ?
még egy monosem is kinyirja a szivattyút nem, hogy egy kverni
Válasz #3567. hozzászólásra
Szeva, egy heten belűl kellene dönteni Sfoggia Sigma5 Big-bag vagy ez....még dillema van.... a vetést kocsinként hogy iktatod ki? Magtár

Most vetted a vetőgépet,
nekem is ilyen van,a szóró majd most jön hozzá magasítóval.
Én Mf 5465-el húzom,de tavaly vetettem a 820.2-es Mtz-vel húzni bírja,köves úton 20km felett emelgette az elejit(kicsit be is xartam).
+ a szóró súlya kb 2-3q és a 5q műtrágya rámegy akkor emelésnél szerintem a vetőgép a földön marad és a traktor eleje emelkedik meg!
Honnan vetted?
Válasz #3563. hozzászólásra
vagy esetleg még ezek jók,de ezek kétárcsásak
http://www.imt.co.rs/prospekti_orudja_PDF/seed_drils.pdfhttp://www.polovniautomobili.com/oglas2831177/imt_sejalica_za_zito/ja és ez 2600euró volt pár hónapja
Üdv. valaki vet 6soros föggesztett Optima HD-val + 2x2,5mázsás mükaki tartály, egyeneshidas MTZ+segédmunkahengerrel elbir vele?
Válasz #3562. hozzászólásra
Ezidáig mivel vetettél?
Válasz #3561. hozzászólásra
Ezzel csak annyi a gond, hogy tehenek vannak, reggel-este fejés. Meg az öregemet is meg kell még győzni, mert az első képen amit mutattál el vannak görbülve néhány tárcsa, és hogy ilyen könnyen el tud görbülni, mert olyan anyagból van, vagy csak barbár volt a gazdája. Meg nincs is oszlató a tartályba ha jól láttam.
Válasz #3558. hozzászólásra
Sokkal könnyebb velük forgolódni a kis földek végén, de menet közben nem lehet kanyarodni velük, mert ugyebár a traktor fordulópontjához mérten oldalirányba tolja a vetőgépet, és elgörbülnek a csoroszjatartó vasak.
Válasz #3560. hozzászólásra
hát próbáld meg,de nehogy dupla ár legyen,amugy ezt a 300km-ert egy nagyobb futóval gond nélkül leszaladod egy nap alatt
Válasz #3557. hozzászólásra
Az agrosat gépkerrel kapcsolatban vagyok, tőlük érdemes árajánlatot kérni rá? Mégiscsak egyszerűbb lenne ha itthonról be tudnám szerezni...
Válasz #3558. hozzászólásra
Szerintem, hogy van rajtuk sárkaparó talán annyival. Más lényegi dolgogba nemigen tér el a Lajtától. Meg van ami féltárcsás.
Üdv!
Ezek a függesztett vetőgépek mivel tudnak többet mint egy lajta?
Válasz #3556. hozzászólásra
nem azért irtam hogy vedd meg,ha nem keres egy használtat és nézd körbe,mindjárt meglátot hogy érdemes e vele foglalkozni
Válasz #3555. hozzászólásra

Ez mondjuk már 900000ft
Itt is egy
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/197599/PANNONIA-3M-TARCSAS-VETOGEP.html
nézd mit találtam,ezek szerint még gyártsák a szlovénok,ott kellene szétnézned szlovéniában,hogy menyibe kerülhet
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=aDr3PgrNxl0
Válasz #3552. hozzászólásra
Még megbeszélem az öreggel.
Egyébként egy +3863-as szám hívott ma reggel, de nem tudtam fölvenni. Nem tudod az melyik terület?
Válasz #3551. hozzászólásra
+38163/8104 859 somogyi-t keres,ö magyar itt van a cég horgoson de drága,ha tudsz aki tud szerböl ismerös akkor elküldöm a legolcsóbb kereskedöt is.ha nem vagy áfás ki lehet azt is játszani,de azt személyesen ott a számom az adatlapomon
Válasz #3550. hozzászólásra
Valami elérhetőssége egy kereskedőnek?
Válasz #3548. hozzászólásra
ja a nálatok magyarországot jelent,valaki kereset tölem alkatrészt hozá,merthogy sok van ott is belöle
Válasz #3548. hozzászólásra
hát szerbiában,vajdaság.amugy nincs a gépekre vám ha visztek valamit innen
Válasz #3547. hozzászólásra

Az mit jelent a "nálatok" ???
Válasz #3546. hozzászólásra
300l,amugy ennek a szlovén változata volt nálatok is a 90-es évektöl,talán panonia néven(nem biztos a név)gyenge nemgyenge nálunk több 30éves is szalad,mihelyt lesz pénzem lecserélem a kétárcsásom ilyenre,ja szerb gyártmány
Válasz #3545. hozzászólásra
Mondjuk kicsit gyengécskének tűnik a képen... 3m-esbe kéne a frontmagágykészítő után. Hány literes lehet ennek a magtartálya?
Hol?
Válasz #3544. hozzászólásra
ilyet uj 25 sorost birsz venni 3000körül
http://www.kupujemprodajem.com/Zitna-sejalica-Poljostroj-4758458-oglas.htm
Válasz #3543. hozzászólásra
Köszönöm mindenkinek!
Erről mik a vélemények?http://www.expressz.hu/vetogep-33378460/
Válasz #3541. hozzászólásra
Ettől sajnos nem jobb mint a dupla tárcsás!
Nekem is egytárcsás gépem van, és igaz, hogy dobja a földet a tárcsa mint a nyomjelző, de az csak minden második sort takar be, mert a csoroszlyák nem egy sorban vannak ügye. Az első sorban lévő csoroszlyák magárokját betakarják a mellette lévő csoroszlyák amik a második sorban vannak, de annak a magárokját nem takarja be semmi hiszen arra felé az első sor csoroszlyái dobják a földet.
Amikor kötött kemény talajon sekély magágynál vetünk nálunk pontosan látszik, hogy minden második sorban a magok egy része kint van.
De ez attól is függ, hogy milyen a tárcsa-csoroszlya kialakítás az enyémnek gömbsüveges tárcsája és széles csoroszlya vasa van tehát széles magárkot nyit ezért fordul elő amit fentebb írtam. De pl a Rapid sokkal keskenyebb magárkot nyit a egyenes tárcsájával gondolom ott nincs ilyen gond.
Valakinek nincs véletlenül RAU Maxem MXMP6 vetőgépe, vagy nem tud valakinek? Kukorica, meg napraforgó vetőtárcsa kellene hozzá, vagy annak a mérete, adatai.
Köszönöm
Válasz #3539. hozzászólásra
attól hogy szögben áll mint a nyomjelzö,és egyik a másik magárokjára dobja a földet
Válasz #3537. hozzászólásra

Még nem, még csak elé van állítva, de nincs ráakasztva... szokja a közelségét...
Válasz #3538. hozzászólásra

Akkor még jó hogy nem válaszoltam, de a fél tárcsás mitől takarja be jobban? Szerintem omlós földben mindkettő jobban takarna
Válasz #3536. hozzászólásra
ha már senki okosabb nem akar válaszolni,a fél tárcsás egyenletesebben és mélyebre leteszi a magot-mert szögben ál és kipucolja a magárkot,és normális omlós foldben szépen be is takarja borona nélkül is
Válasz #3534. hozzászólásra

Összeakasztottátok már ivánnal a gépet????Hogy emeli igy üresen?Szervo fullon?
Valaki meg tudná mondani hogy a dupla, és a féltárcsás vetőgépek közül melyik a jobb, mik az előnyeik egymáshoz képest?
Valaki használ ilyet? Vélemény? Alkatrészt lehet kapni hozzá?http://www.agrarkereso.hu/gep/megmutat.php?hird=81341&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=1767415#
Válasz #3533. hozzászólásra
Ohhh de még mennyire hogy láttam, nah valami olyasmi kellene nekünk is. Kíváncsi vagyok mi a váltás oka, mármint márkában.
Válasz #3532. hozzászólásra

Sarki szomszéd beujitott 2 vasat -Láttad???
Válasz #3531. hozzászólásra
Hjaaa, de egyelőre ennek kell boldogulni. Ha mást nem felaggatjuk a nagyra...
Válasz #3513. hozzászólásra

Király már csak egy uj traki kell elébe.
ok ok es koszonom szepen az eddigi segitsegedet is ;)
Válasz #3528. hozzászólásra
gond nélkül ha hidrolika birja,mielött venél azért hivj fell hogy elmondjam mik voltak a bajai meg mit várhatsz töle pontosan.ott a számom az adatlapomon
nem a hidrauika miatt ovakodom hanem az miatt,h elhuzza-e?:D
Válasz #3526. hozzászólásra
ezt már neked kell tudni mit bir a hidrolikája
ez a felvilagositas is nagyon jol jott mer gondolkodom egy kuki vetogep vasarlasaban is csak azt nem tudom,h a traki birja-e egyut a kettot :D!!!!!van egy 6506 os 105 lovas JD-om