Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Nitrosol új
- Trágyaszórás új
- Zetor 50 Super új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Zöldítés, öko-célterület: 2015-ös SAPS (?) alaptámogatások új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Hirdetés
648 hozzászólás
Válasz #447. hozzászólásra
milyen indokkal ne volna érdemes ?
Sziasztok!
Lenne egy olyan bajom, hogy a gázolaj az olajjal összefolyt , és most motorfelújítás vár rám.
Olyan kérdésem lenne, hogy komplett motort hol tudnék venni, vagy érdemes e a mostani felújítani? Esetleg más motort belelehet e tenni?
Válasz #445. hozzászólásra
Üdv. László!
Rendben, köszi!
Válasz #441. hozzászólásra
Szia.
Holnap készítek képet a belsejéről és felteszem !
Oké?
Válasz #443. hozzászólásra
Válasz #442. hozzászólásra
Válasz #441. hozzászólásra
László!
Írtad, hogy nagyon jó az elhelyezése az irányváltónak.
Már régebben is kértem, de kérhetek egy fotót a váltó kar részről plusz az irányváltóról?
Nagyon érdekel, hogy hogyan helyezték el.
A sebesség fokozatok elhelyezése egy az egyben ugyanaz, mint a T-25-nél? A karral való bekapcsolására gondolok persze. Ha igen, akkor középen nem volt egyszerűbb "belekapaszkodni" a sebváltókarba?
Bocsánat a kíváncsiskodásért, de nagyon érdekel a váltó része.
Ebben a videóban látszik valamennyire, hogy váltja, itt már valamennyit tudtam belőle értelmezni.
https://www.youtube.com/watch?v=-Vb9U6dMY3s
Irtam az első 100 ezer lenne két uj vassal a második meg ott van a hirdetésben ! Nincs olcsobban vagyis én nem találok !
és mi annak az ekének azára mert 90 ezer forintot nem ér
Ja és jó magas köldökű mind kettő ,gondolom ez nem gond ha csutkát szánt az ember ??!!
Köszönöm a válaszokat nézegetem lassan két honapja az ekéket magam is arra kacsingatok a Lengyel ekére itt tölem nem mesze van egy amire alkudozok !
Mit szoltok hozzá ??
Már az ára is jó lenne egy 100 as két új vassal !http://olx.hu/hirdetes/eke-2-fejes-lengyel-akpil-ID2xFX9.html
Vagy ez lenne még de ez messze van tölem,bár ezzen meg van simító és alkuképes is de erre is kell két vas !http://olx.hu/hirdetes/ketfejes-eke-ID2sCal.html
Válasz #435. hozzászólásra Nekem IMT755 ös ekém van mindent megoldok vele de ehez a géphez a lengyel eddig a legjobb választás,vagy méregdrágán a LEMKEN ...
Válasz #433. hozzászólásra
Üdv László.
Eke ügyben úgy gongolom "Arpy"-nak a lengyel ekével igaza van, de Én az orosz 3/35-ös ekét semmi képpen nem ajánlanám, (szerintem ki lehetne hozzá kötni a VTZ-t)még két fejjel sem. Nekem bagodi 3/25-os ekém van (ezzel a típussal tesztelték annakidején a 2048-asokat amikor az első darabokat behozta az Interusz Kft.)Nem is rossz eredménnyel. Ennek ellenére azt tapasztaltam, hogy ugyan elviszi a három fejet, de kapaszkodik is rendessen. Ezért én levettem a harmadikat és így már kényelmessen viszi. Lehet hogy műanyag kormánylemezekkel más lenne a helyzet, de 25-ös ekére valót még nem találtam.
Válasz #433. hozzászólásra
Üdv. László!
Én mindenképp a lengyel ekét ajánlom, bőven bírja.
De! Vígan elbírná pl. az orosz PLN 3/35-ös ekét is! Igaz, lehet, hogy azt 3 fejesbe lehetne megkapni, de 1 fejet le kell venni róla.
Ahhoz a Habi KFT-nél vannak fő részek is eladóak! Ekevas, kormánylemez, ekenád, beforgató..stb
Mondjatok nekem vtz után valami jó fajta ekét !!
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne.....
Eladó lett a VTZ 2048-al használt kettes ekém. Traktorcsere miatt vált eladóvá. Cserélhető is esetleg más munkaeszközre (80 LE).
Új még nem használt szántóvasak, a késtartók is megvannak hozzá.
Az enyémen gyárilag ugye oldalt van nincs rossz helyen de a t-25 ötön megszoktam ,hogy középen van .
Igaz most már ezt is de ami NAGYON jó helyen van a vtz-nek az az irányváltoja !!!
Válasz #406. hozzászólásra
sziasztok megkérdezhetem hogy gyárilag oldal váltós vagy ez már maszek, én t-25 be gondolkodom hogy áttenném oldalra a váltót
Válasz #428. hozzászólásra
ok, köszönöm a válaszokat. A kérdés arra irányult volna igazából, hogy hézagolók lehetnek azok, vagy van valamilyen szerepük, és ott kell lenniük. Egyébként szerintem gyárilag sem kellett volna benne lennie, ugyanis a túloldalon a reteszelő rúdba a szélső fogaskerék nagyon picit beleért, és ha ezek nem lettek volna, nem ért volna bele. De kidobjuk őket, ez a végső megoldás.
Válasz #427. hozzászólásra Hiszen arra való a hézagoló,nagyon sok helyen használ hézagolot a pontossab beállitás végett...
ha jól értem a kérdést..
ami vasárnap hajnal 1 kor nem mindíg sikerül :)
nemtudom hogy gyárilag kell e ott lennie hézagolónak, s ha igen mekkorának.
valószínűsíteném hogy kell lennie, oroszból nem nézem ki hogy képpes lenne úgy gyártani hogy ne keljen.
ez a felvezetés.
erre alapozom a választ.
én kivennék hézagolót, úgy hogy stimmeljen a fogaskerék.
Üdvözletem!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben.Van egy VTZ 2048-as a családban, és váltóval kapcsolatban lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni. A váltóban a közbülső tengelyen kellett cserélni egy fogaskereket, és az új kerék 3 tizeddel hosszabb, mint a régi, ami épp elég ahhoz, hogy ne a legjobb pozícióban legyenek a fogaskerekek összeszerelés után (nem lehet a csapágyba teljesen behúzni a tengelyt, mert egy kicsit kitart). Viszont szétszereléskor volt 2 db hézagoló a fogaskerekek között, ami a katalógusban nem szerepel (legalábbis ami ott van, annak nem az az angol neve, mint ami a magyarázatban van). Ezek a hézagolók/távtartók minden gépben benne vannak, vagy érzés szerint rakták bele a gyárban? Miért nincsen a katalógusban? Ki lehet legalább egyet hagyni (6 tizedesek, úgy pont jó lenne)? köszönöm a segítséget!
Válasz #424. hozzászólásra Valami nincs rendben az biztos ...
Válasz #423. hozzászólásra
háát, lehet jó a gyanúd, alkatrész minőségben vannak bajok. nemcsak anyagminőségi, hanem méretezési gondok is..
http://tractor-xtz.com/tractor/xtz-2511/
nemkizárt hogy a hétvégén írok ide hogy mégis..
ez a gép az e amire gondolok,
s ha igen mennyiért tudnak eljuttatni hozzám közvetlen alkatrészt.
aztán ha épp elméjű választ kapok csinálok próba rendelést, ha megy a dolog akkor meg pár dolgot ami kopóbb alkatrész lehet lehet hogy csoportosan kéne rendelni. összedobni kuplungtárcsára, fékre erre-arra ami idővel fog kelleni aztán egybe lerendelni.
Válasz #421. hozzászólásra Sajna az enyém is szivat nyár óta kilett cserélve mind a két nyeles tengely meg a primer tengely azota gondol eggyet és terhelésnél szép lassan meg csuszik rá kuplungolva meg újbol viszi ,mintha szép lassan valaki benyomná a kuplungot és mint a lassitottfelvétel ugy megy vissza a nyomólap a rudazat kinyomó csapágy mindjárt vissza jön, sanda gyanum hogy nem csuszkál a kuplung tárcsa a nyeles tengelyen szabadon van mikor meg viszi szépen de majd a kinzásnál kiderül....
Válasz #421. hozzászólásra
Lehet vastag a tárcsa !
Sziasztok!
Vtz tornádón csúszott a kuplung.
Széthúztuk a traktort,a kuplungtárcsát kicseréltük újra.
Összeraktuk, utána meg nem emelt ki a kuplung,pedig az állító csavarokon állítottunk.
Mi lehet a gond vele?
Válasz #419. hozzászólásra
Nem rossz ötlet !
Erre nem is gondoltam !!
Köszi Arpy !
László!
Képek alapján úgy néztem, hogy a 3. pont tartó a traktorodon levehető, csapszeggel van rögzítve. Szerintem jobban járnál, ha oda csináltatnál egy hasonló tartót, mint a gyári 3. pont , csak a 3. pont tartó furatos része helyett lenne egy húzófej. Ami persze forogna is.
Ötletként írom.
Válasz #417. hozzászólásra
Nem tudom mi lehet de az nem jelez vissza mármint a müszerfalon a difizár lámpa,és a kilométer digitális km óra pedig nem müködik 25,5 km mutat annak hol kell keresnem a jeladóját vagy maga a hibáját???
Egyébként van rajta a cikkszám is de nem találom sehol meg ezt a számot ,ha sikerülne megtalálni valahol akkor kiderülne igazábol mi is az.
Válasz #416. hozzászólásra
huha.
hát nekem a helye megvan, de rég letörte valami onnét :D
ha tippelnem kéne akkor difizár jeladó volna (? minek ?)
Hello mindenki!
Segítséget szeretnék kérni a képen látható kapcsoló vagy jeladó nem tudom mi lehet de szeretném kideríteni ,estleg aki ráismerne és megmondaná megköszöném nagyon !!
Válasz #411. hozzászólásra
Köszi szeki.
Igen ott néztem van nekik egy rendelésből beragadt
de nagyon méregdrágán akarják adni !!
Válasz #413. hozzászólásra
Szia Arpy !
Igen nem egyezik meg a t-25 tel teljesen más ,és szerintem ahogy néztem sokkal erősebb !
Találtam egyébként egy helyen hozzávalót de horribilis árban akarják adni !
Válasz #410. hozzászólásra
Üdv. László!
A te VTZ-den a 3. pont tartón a furatok helye az nem egyezik meg a T-25-ösével, ugye? Hasonló lehet, mint a szinkronváltós változatnál. Nekem is a felső húzómat át kellene variálnom ahhoz, hogy azzal is tudjak felül húzni. Vagy egy másik tartót csinálok neki.
ha spórolni akarsz a kávén, és van olyan meló amit lehet csinálni 168 órában hetente, és kell egy kis lendület akkor a felsőzsolcai boltot melegen ajánlom :D
csak ülj le meg kapaszkodj meg rendesen, lehetőleg a kétbetűsre ülj.
felhívod megkérdezed mennyibe kerül kompletten az első gömbcsuklórésze neki ami a korménymunkahengerek szárára megy, és hidd el egyrészt össze fogod magad f*sni, másrészt meg felmegy úgy a pumpa hogy alvás nélkül simán lenyomsz 168 órát.
mennyibe mennek most a 2048 asok ?
a nem szinkronosokra gondolok,
leszen a környékemen egy ami eladó,
talán 1500 üzemórával s kérdezték ha már nekem van ilyen mire taksálom és nekem nem kell e.
hát nekem nem kell sajnos mégegy, az árát meg nemtudom belőni.
Válasz #408. hozzászólásra Felsözsolca Traktor KFT,A honlapjukon minden alkatrészt megtalálsz ,Szivesen adnak tájékoztatást telefonon is,,,
Nekem pedig egy harmadik pontra rögzíthető ACW 40 vonófejre lenne szükségem !! Nem tud valaki ahol be lehetne szerezni valami baráti árban ????
Válasz #408. hozzászólásra
Szia.
Igaz ,hogy én is most vettem de nekem ezt a boltot ajánlották :http://www.traktor-ker.hu/galeria.php
Sziasztok. Most vasaroltam egy Vtz 2048 ast. Tudnatok segiteni hogy hol tudnek alaktreszeket venni hozza? Esetleg mas tipusu traktor alkatreszei is jok hozza? Koszonom a segitseget!
oké Árpy készitek !!
Válasz #403. hozzászólásra
Üdv. László!
Mármint olyanra gondoltam, amit te fényképezel, mert ebből a hirdető fotójából túl sok minden más látszik.
Ilyesmire gondoltam: (ez a AC típusé)
Válasz #400. hozzászólásra A tartó rudvázra jobb oldalon fehér szinü hatjegyü szám van festve az az alvázszám..
Válasz #393. hozzászólásra Szép a géped ,csak külsőleg olyan mint az enyém sok sok hibamentes üzemórát kivánok, a váltolya miatt egyszer megnéznék egy ijet, nagyon fájintos egy gépezet ....
Válasz #397. hozzászólásra
Árpy ami képeket raktam fel a belső fenyképen rajta van !
Ott ahol a t-25nek is van a kézi gáza egy hasonló kar közvetlen utána !
Eddig nagyon praktikusnak tűnik ,ma szántottam vele tegnap tárcsáztam de szuper erős nem gondolkodik ! :)
Szia igaz nekem nagyon friss a vtz de ellenöriztem mielőtt meg vettem és a hidraulika tömb tetején annak is a jobb oldalán van beütve !!
Remélem tudtam segiteni ?!
Sziasztok!
VZT 2048 AM Tornado gy.év:2003, ennek nem tudja valaki, hogy az alvázszáma hol található? Épp a fiúk vizsgáztatnának egyet,de nem találják :( Tudna valaki segíteni ez ügyben? Előre is köszi !
Sziasztok!
VZT 2048 AM Tornado gy.év:2003, ennek nem tudja valaki, hogy az alvázszáma hol található? Épp a fiúk vizsgáztatnának egyet,de nem találják :( Tudna valaki segíteni ez ügyben? Előre is köszi !
Igen a pótkocsi egytengelyes és nyomja a hátulját ,sár ugyan nem volt de nem kis emelkedő volt és ráadásul homok !! A váltón nagyon az alján van ez a kapcsoló inkább már azon a részen ahol van a kihajtása az elejének ott is jobb oldalán .