Mezőgazdasági gép és gépészet hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Érdekelnek a legújabb traktorok, mezőgazdasági gépek és nagyhaszon gépjárművek? Gépészet rovatunkban megismerheted a legújabb fejlesztéseket, megoldásokat a mezőgazdasági géppiacon.
 • NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet az AGROmashEXPO-n

  2018. január 18., csütörtök 14:04 Gépészet

  A NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet munkatársait az expón megtalálják a pavilon 403/C standján!

 • Nem lesz hiány élményekből az AXIÁL standon

  2018. január 18., csütörtök 09:25 Gépészet

  Egy hét múlva veszi kezdetét az AgrárgépShow, a legnagyobb hazai mezőgazdasági kiállítás, melynek a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ad otthont, közel 40.000 négyzetméteren. Az AXIÁL Kft. az expo egyik legnagyobb standján várja a látogatókat.

 • Újabb díjat hozott haza az AXIÁL

  2018. január 17., szerda 11:40 Gépészet

  Az AXIÁL Kft. dombóvári kollégái 2018. január 12-én, péntek este vették át a korábban már beharangozott Service Award Agrartechnik díjat. A ceremónia ünnepélyes keretek között a Német Mezőgazdasági Napokon (LTU) zajlott Würzburgban.

Egy fiatal gazda naplója: a precíziós gazdálkodás megtérülő beruházás

Egy fiatal gazda naplója: a precíziós gazdálkodás megtérülő beruházás

2018. január 16., kedd 09:46 Gépészet

Zsár Ernő növényorvos, fiatal gazda szakcikke a precíziós gazdálkodás útján megtett első lépésekről számol be. A publikáció minden termelő számára hasznos lehet, hiszen a gyakorlati megoldásokból több bevált módszert ismertet a fiatal szakember.

Vezető nélküli kiosztó kocsi, intelligens kartámasz

Vezető nélküli kiosztó kocsi, intelligens kartámasz

2018. január 13., szombat 08:00 Gépészet

Az új év második hetében két felhasználói riportot is olvashattak gépészet rovatunk követői, illetve folytattuk az AGROmashEXPO, AgrárgépShow termékfejlesztési díjjal elismert újdonságainak bemutatását.

 • Ilyen a világ első vezető nélküli önjáró takarmánykeverő-kiosztókocsija (+Videó!)

  2018. január 12., péntek 14:27 Gépészet

  A hannoveri Agritechnica világkiállítás talán egyik legnagyobb szenzációja volt a Strautmann gyár vezető nélkül üzemelő önjáró takarmánykeverő-kiosztókocsija. Az innováció valóságos áttörést jelent kategóriájában – figyelem, a gép nem prototípus, hanem egy máris működő, kipróbált technológia!

 • Az Év traktora a Budapesti Vásárközpontban

  2018. január 12., péntek 11:07 Gépészet

  A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, mely az ágazat pihenő idejében mutatja be az újdonságokat, a legújabb trendeket a gazdálkodóknak. Az újdonságok között található majd többek között az Év traktora és Év design traktora címet elnyert Valtra T254 Versu Smart Touch is, mely...

Változó mélységű talajművelés – AutoDepth

Változó mélységű talajművelés – AutoDepth

2018. január 12., péntek 10:06 Gépészet

A talajvédelem és a költségcsökkentés miatt is érdemes figyelmet fordítanunk a változó mélységű művelésre.

A Fendt traktorokban örömmel dolgozik a gépkezelő

A Fendt traktorokban örömmel dolgozik a gépkezelő

2018. január 10., szerda 08:49 Gépészet

Minél hagyományosabb, konzervatívabb gazdálkodást szeretnénk folytatni, annál komolyabb technológiára van szükség, amihez gyors, precíz munkavégzés kell. Utóbbit pedig kizárólag a jó gépek és a kiváló szerviz biztosítják.

Különdíjas innovatív kartámasz vezérlés a Valtra-tól

Különdíjas innovatív kartámasz vezérlés a Valtra-tól

2018. január 09., kedd 09:05 Gépészet

Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Nemzetközi Termékfejlesztés pályázatának Gépesítés kategóriájában a szakmai zsűri különdíjjal ismerte el a Valtra T254 Versu traktort Smart Touch intelligens kartámasz vezérléssel.

Időben és pontosan végezni a munkákat – ehhez a megfelelő géppark kell

Időben és pontosan végezni a munkákat – ehhez a megfelelő géppark kell

2018. január 08., hétfő 11:54 Gépészet

Több mint húsz éve ápol kiváló partneri kapcsolatot a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt. az Axiál Kft.-vel, gépeiket náluk vásárolták, és a szervizt is ők végzik. Számukra az időben érkező segítség a biztonsággal egyenlő, hiszen bizonyos mezőgazdasági munkálatok elvégzéséhez az időjárási viszonyok miatt rendkívül rövid idő áll...

Közeledik a hazai agrárseregszemle

Közeledik a hazai agrárseregszemle

2018. január 06., szombat 08:00 Gépészet

Az új év első hetében a gépészet rovatunk cikkeinek egy részét az közelgő AGROmashEXPO, AgrárgépShow termékfejlesztési versenyén díjazott újdonságainak bemutatása merítette ki, de a heteken belül megnyitó hazai agrárseregszemle egyéb látnivalóiról is beszámoltunk.

Fontos a gazdák tapasztalata

Fontos a gazdák tapasztalata

2017. december 31., 10:04 Gépészet

Az idei évben talán az eddigi legtöbb felhasználói riportot olvashatták cikkeink között Gépészet rovatunkban az Agroinform.hu látogatói. Számos traktorral, kombájnnal, munkagéppel kapcsolatban mondták el a véleményüket. Cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük ezeket az interjúkat, hátha valaki lemaradt valamelyikről, ami érdeklődésére tarthat...

 • Ha jön a hó, előkerülnek a hóekék, hómarók

  2017. december 31., 09:00 Gépészet

  Bár nagy hóval vagy hosszan tartó kemény fagyos téli idővel még nem köszöntött ránk az idei tél, de ami késik, az nem múlik. Az idei utolsó apróhirdetés-válogatásunkban így a hóeltakarító eszközök között válogattunk hirdetéseinkben.

 • Elismert elektromos rakodógép az Avanttól

  2017. december 30., szombat 10:14 Gépészet

  Különdíjjal jutalmazták az AVANT E6 elektromos hajtású univerzális rakodót az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Nemzetközi Termékfejlesztési pályázatának Gépesítés kategóriájában.

2017 utolsó harmada már az Agritechnica lázában telt

2017 utolsó harmada már az Agritechnica lázában telt

2017. december 30., szombat 08:00 Gépészet

Az év utolsó harmadában elárasztották a különböző nyugat-európai gyártók újdonságainak sajtópremierjeiről szóló hírek Gépészet rovatunkat. Mindenki készült valami innovációval az Agritechnicára, de a kiállítás így is szolgált néhány további nagy meglepetéssel.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]