Mezőgazdasági gép és gépészet hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Érdekelnek a legújabb traktorok, mezőgazdasági gépek és nagyhaszon gépjárművek? Gépészet rovatunkban megismerheted a legújabb fejlesztéseket, megoldásokat a mezőgazdasági géppiacon.
 • Hannoverben mutatkozik be a Versatile Torum új generációja

  2017. november 08., szerda 08:21 Gépészet

  A közelgő AGRITECHNICA agrárseregszemlén mutatkozik be a Versatile (Ott Rostselmash márkanévvel) Torum 770, az axiálrotoros kombájnszéria új generációja. Az új modellről megjelent első sajtófotókon is jól látható, hogy a két éve bevezetett RSM-161 típus modern formavilágát követi megjelenésben a Torum új generációja is.

"Megtáltosodott" Valtra: A traktoroptimalizálás meggyőzte a gazdát! (+Videó!)

2017. november 06., hétfő 10:50 Gépészet Hirdetés

"Ahhoz tudnánk hasonlítani a Valtra motorteljesítményében bekövetkezett változást az optimalizálás után, mintha a lóerőket bivalyok erejére cserélték volna."

 • Az őszi mélyszántás főszereplői a váltvaforgató ekék

  2017. november 05., 10:00 Gépészet

  A betakarítás befejezésével egymást érik a határban az őszi mélyszántást végző traktorok! Napjainkban már a váltvaforgató ekék aránya a nagyobb a hazai ekeparkon belül. Apróhirdetéseink között ezekből válogattunk most.

 • Jobb évet zár a hazai géppiac

  2017. november 04., szombat 08:00 Gépészet

  A mögöttünk hagyott héten a hazai új és használtgép-piac helyzetével is foglalkoztunk, egy fél évszázados jubileum kapcsán a múltat is felidéztük, és az őszi munkák aktuális munkagépeivel is foglalkoztunk Gépészet rovatunkban.

 • Így alakult a használt traktorok piaca eddig itthon

  2017. november 01., szerda 16:48 Gépészet

  Első alkalommal elemezzük az idei évben az eddig mögöttünk hagyott hónapok használttraktortulajdonos-váltásainak alakulását darabszám és márka tekintetében, melyet mostantól kezdve havi rendszerességgel tekintünk majd át, összehasonlítva az Agroinform Apróhirdetés rovatában gazdát cserélt traktorok márka szerinti eladási adatainak...

Fél évszázada mutatkozott be az E-512 kombájn

Fél évszázada mutatkozott be az E-512 kombájn

2017. november 01., szerda 09:10 Gépészet

Napjainkban sem nagyon van olyan szakember itthon, aki a Fortschritt E-512 kombájn említésekor ne tudná, melyik betakarítógépről beszélünk. Az idén 50 éves jubileumát ünneplő típusról emlékezünk ezúttal cikkünkben.

 • A Valkon és a Kramer kapcsolatára nincs hatással a John Deere

  2017. október 30., hétfő 15:00 Gépészet Hirdetés

  Villámcsapásként ért mindenkit a hír, hogy az amerikai szarvas egészen a német rakodók piacáig ugrott, és sokan már a teljes bekebelezésről beszéltek... ami közel sem igaz! Sőt!

 • Magyarországon indult a CASE IH kombájnspecialistáinak képzési programja

  2017. október 30., hétfő 12:52 Gépészet Hirdetés

  Október közepén a gesztelyi Gergely Farm adott otthont a CASE IH európai képzési program kezdő állomásának, ahova Közép-Kelet Európa leendő kombájnspecialistáit várták.

 • Kék vagy szürkésbarna MTZ-k

  2017. október 29., 08:00 Gépészet

  A '90-es évek első felében hirtelen kibővült az MTZ traktorok választéka, és megjelentek az orosz és ukrán belföldi felhasználásra gyártott kék és barna MTZ-550/552 és 80/82 traktorok világoskék és szürkésbarna színekben, szerényebb felszereltségben és gyengébb fényezéssel.

Új pótkocsik, silózók, eszközhordozók

Új pótkocsik, silózók, eszközhordozók

2017. október 28., szombat 08:00 Gépészet

Ezen a héten sem volt hiány a nemzetközi gyártók újdonságaiból. Gépészet rovatunk híreiben négy alkalommal is beszámoltunk ezekről, továbbá több cikkben is taglaltuk a kultivátoros alapművelés előnyeit.

„Húzd meg jobban…”, az új Fendt 900 Vario MT-vel menjen a munka!

„Húzd meg jobban…”, az új Fendt 900 Vario MT-vel menjen a munka!

2017. október 27., péntek 12:17 Gépészet Hirdetés

„Húzd meg jobban, menjen a munka…”, rémlik fel elsőre sokak fülében a Generál együttes nótája. Nem is adhattam volna jobb címet ennek a cikknek, hiszen az elkövetkezendő pár sorban a traktor által kifejtett vonóerőről esik szó, illetve annak hatékony hasznosításáról a mezőgazdasági munkák során.

A kultivátoros alapművelés előnyei

A kultivátoros alapművelés előnyei

2017. október 26., csütörtök 13:20 Gépészet

Az alapművelés feladata a művelési rendszeren belül, hogy a termesztendő növény igényének megfelelően a talaj adott mélységig lazult állapotát biztosítsa.

 • Új bálaszállító és trágyaszóró a Farmtechtől

  2017. október 25., szerda 15:40 Gépészet

  A szlovén Farmtech több újdonságot is bemutat az idei AGRITECHNICA szakvásáron. Az új DPW 1800 típusú, 18 tonna teherbírású, háromtengelyes bálaszállító pótkocsijuk alapvetően hengeres és szögletes nagybálák szállítására lett tervezve, de EU-raklapon tárolt más áruféleségek szállítására is alkalmas.

 • Új letolókocsi a Brantnertől

  2017. október 25., szerda 08:24 Gépészet

  Az osztrák Brantner új Power Push Plus letoló rendszerű pótkocsicsaládot mutatott be. A pótkocsiszéria 20-49 m3-es raktérfogat, illetve 14-34 tonna teherbírás között hét modellből áll.

A legendás E-281 C silózó újabb reinkarnációja

A legendás E-281 C silózó újabb reinkarnációja

2017. október 24., kedd 08:13 Gépészet

Az egykori kelet-német mezőgépipar maradandót alkotott a vasfüggöny leomlását megelőző három évtizedben, melynek vívmányait a mai napig alkalmazza jó néhány hazai kisgazdaság is. Tőlünk keletre, de már saját szülőhazájában is sorra támasztják fel egykoron nagy sikerű termékeiket.

 • Massey Ferguson 5700 GLOBAL – árbajnok újdonság 4 hengerrel!

  2017. október 22., 19:00 Gépészet Hirdetés

  A traktorok tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt mégis minőségi traktorokat keresnek. Az MF 5700 GLOBAL további nagy előnye, hogy a nagyobb MF-ek megoldásait és motorját tartalmazza, így prémiumot hoz a 100-110 LE-s mechanikus...

 • Megbízható gép – hatékony anyagmozgatás

  2017. október 22., 09:00 Gépészet

  Az anyagmozgatás az egyik fontos, meghatározó része a mezőgazdasági termelésnek, legyen szó betakarítási, szállítási vagy rakodási munkáról, illetve magtári vagy telepen belüli, vagy telepek közötti anyagmozgatásról. Ezúttal az ezekhez a feladatokhoz alkalmazott eszközökből válogattunk vegyesen apróhirdetéseink közül.

 • Újdonságok keletről, nyugatról

  2017. október 21., szombat 08:00 Gépészet

  Mint ahogy azt már a korábbi hetekben megszokhatták, a mögöttünk hagyott héten is folytattuk az AGRITECHNICA-n bemutatásra kerülő újdonságok ismertetését. Beszámoltunk az új HTZ traktorokról, az állattenyésztés és az élelmiszeripar újdonságairól, illetve egyéb géppiaci hírekről.

Új tartályok a SKY MaxiDrill vetőgéphez

Új tartályok a SKY MaxiDrill vetőgéphez

2017. október 20., péntek 08:10 Gépészet

A SKY Agriculture a SULKY-BUREL cégcsoport 4 éve bevezetett márkája. Ezzel a szegmenssel leginkább csökkentett menetszámú, illetve minimum művelési rendszert és a direktvetést megvalósító termékeket kínál a gazdáknak.

 • Színreválogató gépek új korszaka

  2017. október 19., csütörtök 15:00 Gépészet Hirdetés

  Olyan színreválogató gépet keres, ami nemcsak kiváló minőségű, de egyben megfizethető is? Higgye el, nem lehetetlen!

 • A dombóvári AXIÁL pont a Service Award díj várományosa

  2017. október 19., csütörtök 13:58 Gépészet

  Erőteljesebb a verseny a mezőgazdaságigép-forgalmazók között, ezért a vállalatok jelentős változások előtt állnak. Az Agrartechnik Service Award verseny arra ösztönzi a résztvevő cégeket, helyezzenek nagyobb hangsúlyt a háttérszolgáltatásokra.

 • Az új HTZ traktor már a gyakorlatban is bizonyított

  2017. október 18., szerda 08:17 Gépészet

  Az idei nyáron az ukrán AGRO EXPO 2017 agrárshow szántóföldi bemutatóján a gyakorlatban, a konkurensek mellett bizonyíthatta rátermettségét az egykori nagy múltú HTZ T-150 traktorok továbbfejlesztett, nagyobb teljesítményű utódja, a HTZ-242K.20 és HTZ-243K.20 típusú erőgép.

 • Megbízható üzem, hosszú élettartam a Strautmann önjáró takarmánykeverő-kiosztókocsival! (+Videó!)

  2017. október 17., kedd 16:43 Gépészet Hirdetés

  Ismerje meg, hogyan alakítják egy gazdaság igényeire ezt a gépet! A berendezés felhasználói tapasztalatai között szerepel a költség- és idő megtakarítás, a jobb minőségű takarmány előállítása, költséghatékony működtetés.

Sorközművelés kapa helyett tárcsával

Sorközművelés kapa helyett tárcsával

2017. október 17., kedd 08:18 Gépészet

Einböck egy forradalmi megoldású sorközművelő kultivátort mutat be a novemberi hannoveri AGRITECHNICA szakvásáron.

 • MTZ, a gazdaság igáslova

  2017. október 15., 09:00 Gépészet

  A könnyű univerzális MTZ traktorok a kisgazdaságokban és nagyobb üzemekben is sűrűn előforduló kiszolgáló erőgépek. Ha talajmunkában nem is mindenütt, de szállításban, növényvédelemben, tápanyag-visszapótlásban, vetésben, növényápolásban sok feladatot megoldanak. Most az 50-60 lóerős változataiból válogattunk apróhirdetéseink között.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]