Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Tej Szakmaközi Szervezet: emelkedik a tej alapára

  2013. június 21., péntek 13:02 Gazdaság

  Emeli a tej alapárának éves átlagára vonatkozó előrejelzését kilogrammonként 90 forintról 94 forintra a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács - közölte a szakmaközi szervezet pénteken az MTI-vel.

 • A pacsai baromfifeldolgozó dolgozói megkapták elmaradt bérüket

  2013. június 21., péntek 12:20 Gazdaság

  Az elmaradt fizetések Bérgarancia Alapból fedezhető részét a felszámolás elrendelését követő 22 napon belül átutalták a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. 133 volt dolgozójának - közölte a felszámoló, TM-Line Zrt. cég vezérigazgatója.

 • Kelendő lett az agrárbiztosítás

  2013. június 21., péntek 09:42 Gazdaság

  Az utolsó napokban is sokan fordultak a biztosítókhoz, hogy megkössék a támogatott mezőgazdasági biztosításokat - írta pénteki számában a Világgazdaság.

 • Az országgyűlés szerint végső formát ölthet az új földtörvény

  2013. június 21., péntek 09:38 Gazdaság

  Az egy évvel ezelőtt benyújtott új földtörvényt is megszavazhatja az Országgyűlés a mai ülésén, amelyen összesen tizenhét előterjesztést fogadhatnak el a képviselők.

 • Hibridbúza: a jövő technológiája már ma a SAATEN-UNION kínálatában

  2013. június 20., csütörtök 18:27 Szántóföld

  A SAATEN-UNION Hungária Kft. hibridbúza bemutatót és határszemlét tartott, amelyen több mint százan vettek részt. Az érdeklődők tájékozódhattak a hibridbúza-termesztés hazai eredményeiről és megtekinthették a már forgalomban lévő hibridek mellett az idei újdonságokat is.

 • Az AGRO.bio szakmai díjat alapított a fenntartható mezőgazdaság szolgálatáért (+ Videó!)

  2013. június 20., csütörtök 18:16 Gazdaság

  Hazánkban egyedülálló szakmai díjat alapított az AGRO.bio Kft. Márton Józsefről elnevezett elismerést olyan szakemberek érdemelhetik ki, aki munkásságuk során sokat tettek a fenntartható mezőgazdaságért. Az átadó ünnepség emelkedett hangulatú pillanatairól videó-összeállítással tudósítunk.

 • Repce hibridek a Limagrain kínálatában

  2013. június 20., csütörtök 15:31 Szántóföld

  A Limagrain vetőmagok aligha szorulnak bemutatásra, de folyamatos újításaik mégis mindig indokot adnak egy-egy fejlesztésük bemutatására.

 • Mintegy 25%-al drágábbak idén a zöldségek

  2013. június 20., csütörtök 13:10 Kertészet és szőlészet

  Az Agrárgazdasági Kutató Intézet 23-24. heti zöldség- és gyümölcspiaci jelentéséből kiderül, hogy a Nagybani Piac termékei idén 25%-al magasabbak, mint tavaly ilyenkor.

 • Csaknem 90 tonna sertéshúst és nagy mennyiségű lejárt fűszert foglalt le a Nébih

  2013. június 20., csütörtök 12:46 Gazdaság

  Csaknem 90 tonna sertéshúst és nagy mennyiségű lejárt fűszert foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Hajdú-Bihar megyében.

 • Hatezer diák a BASF kémiai ismeretterjesztő programjain

  2013. június 20., csütörtök 08:41 Gazdaság

  Eddig mintegy hatezer diák kapcsolódott be a BASF vegyipari cég ingyenes kémiai ismeretterjesztő programjaiba, amelyek a nyári szünet után, a következő tanévben is folytatódnak.

 • Egyenlő feltételeket kell biztosítani a hazai és külföldi termékeknek

  2013. június 20., csütörtök 08:38 Gazdaság

  A magyar hatóságoknak meg kell teremteniük azokat az adminisztratív és jogszabályi feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a magyar piacon egyenlő feltételekkel jelenhessenek meg termékeikkel a hazai gazdák és az olcsó külföldi termékekkel megjelenő versenytársak - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti...

 • A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)

  2013. június 19., szerda 22:22 Gazdaság

  Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a közös árualap megteremtésének lehetőségeiről és szükségességéről beszélt Beregszászon.

 • A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)

  2013. június 19., szerda 21:21 Gazdaság

  Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a közös árualap megteremtésének lehetőségeiről és szükségességéről beszélt Beregszászon.

 • Sikeres repcetermesztés – A termést meghatározó tényezők

  2013. június 19., szerda 17:10 Szántóföld

  A repce termesztésének sikerét – eltekintve az árutőzsde hektikusságától -, azaz a jövedelmezőséget, a termés biztonságát számos tényező befolyásolja. Ezek egy részére van ráhatásunk, más részük tőlünk független „adottságok”. Az elvetett területen realizálható termés mennyisége számtalan tényező függvénye, mégis...

 • Hegedűs a metróban

  2013. június 19., szerda 16:43 Gazdaság

  Hideg januári reggel volt, amikor egy ember megállt az egyik washingtoni metróállomáson és hegedülni kezdett. Hat Bach darabot játszott, összesen negyvenöt percen keresztül. Ez alatt az idő alatt több mint ezer ember fordult meg az állomáson, közülük a legtöbben munkahelyükre igyekeztek a csúcsforgalomban.

 • Hétfőig jelenthetők be az árvíz okozta mezőgazdasági károk

  2013. június 19., szerda 16:38 Gazdaság

  Jövő hét hétfőig jelenthetik be a júniusi dunai árvíz során kárt szenvedett gazdálkodók a mezőgazdasági károkat - hívja fel az érintettek figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

 • Traktorral ütközött és meghalt

  2013. június 19., szerda 16:26 Gazdaélet

  Meghalt egy motoros, aki egy pótkocsit vontató traktorral ütközött szerda délután a 86-os főúton a sorokpolányi elágazóban.

 • Júniusi kedvezmények az Axiálnál

  2013. június 19., szerda 15:34 Gépészet

  Megint a legjobb lehetőségeket gyűjtötte egy csokorba az Axiál legfrissebb katalógusa, amiben kivételes akciókkal is találkozhat. A legjobb áron tőlük szerezheti be a most szükséges gépeket, eszközöket, alkatrészeket. Bő árukínálat, kedvező árak! Lapozzon bele Ön is!

 • Júniusi terménypiaci grafikonok

  2013. június 19., szerda 15:14 Terménypiacok

  Júniusi terménypiaci grafikonok az Agroinformon. Frissítve június 24-án!

 • A kalászos gabonák termésmennyisége Magyarországon (2012)

  2013. június 19., szerda 14:24 Szántóföld

  A kalászos gabonák termésmennyisége Magyarországon (2012)

 • A gabona várható hozama Vas megyében meghaladja a sokéves átlagot

  2013. június 19., szerda 13:48 Szántóföld

  Az őszi vetésű növények biztató képet mutatnak Vas megyében, a becslések szerint a várható hozam meghaladja a sokéves termésátlagot, a tavaszi vetésű növényeknél viszont nem számíthatnak jó termésre a gazdák - mondta Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője.

 • Az árvíz is téma volt az uniós környezetvédelmi miniszterek luxembourgi tanácskozásán

  2013. június 19., szerda 11:57 Környezetvédelem

  Az elmúlt hetekben Németországban, Csehországban és Magyarországon levonult hatalmas árvíz is téma volt az uniós országok környezetvédelmi minisztereinek keddi luxembourgi tanácskozásán.

 • Több ezer sertést tartottak minősíthetetlen körülmények között

  2013. június 19., szerda 11:53 Állattenyésztés

  Több mint ötezer hízó- és vágóállatot tartottak minősíthetetlen körülmények között egy Kunhegyeshez közeli sertéstelepen, emiatt és további feltárt törvénysértésekért a telep üzemeltetője súlyos bírságra számíthat - közölte Dávid Zoltán pénzügyőr főhadnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri...

 • A Sumi Agro repce növényvédelmi és kukorica gyomirtási ajánlata (+VIDEO)

  2013. június 19., szerda 11:19 Szántóföld

  Repce növényvédelmi és kukorica gyomirtási bemutatóját tartotta a Sumi Agro Mezőhegyesen, a békés megyei gyakorlati szakemberek számára.

 • Meghalt a férfi, akinek járművére ráomlott egy gabonatároló Szabadegyházán

  2013. június 19., szerda 10:13 Gazdaélet

  Meghalt annak a kamionnak a sofőrje, amelyre ráomlott egy 30 méter magas gabonatároló kedd este Szabadegyházán - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel. Az illetékes hatóságok mellett az érintett cég is vizsgálja az eset körülményeit.

 • Az ország GMO mentességének fenntartása minden magyar gazdálkodó érdeke!

  2013. június 19., szerda 09:08 Gazdaság

  Magyarország természeti értékeinek és mezőgazdaságának megvédése elsőrendű nemzeti érdek. A géntechnológiai úton módosított (GMO) növények elterjedése a mezőgazdaságból élőknek jelentős veszteséget jelenthetnek. Hazánk Alaptörvénye legmagasabb jogi szinten biztosítja minden állampolgárnak a GMO-mentes mezőgazdasághoz és élelmiszerekhez...

 • Hőség - Szerdán a déli megyékben még melegebb lesz

  2013. június 19., szerda 09:06 Időjárás

  Az ország déli megyéiben tovább erősödik a felmelegedés, északkeleten viszont enyhül a hőség - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéséből.

 • Háziállatok védelme a hőségben

  2013. június 19., szerda 08:56 Állattenyésztés

  A nyári hőséget az állatok is megszenvedik, így vigyázni kell a tűző napon dolgozó haszonállatok, valamint a láncon kikötött kutyák folyadékpótlására, valamint hogy a gazdák ne hagyják a tűző napon, hanem biztosítsanak számukra naptól védett, hűvös helyet és megfelelő mennyiségű friss ivóvizet.

 • Készül az új zöldség-gyümölcs ágazati stratégia

  2013. június 19., szerda 08:38 Gépészet

  Heteken belül elkészül, így legkésőbb az őszi ülésszakban a parlament elé kerülhet a zöldség-gyümölcs ágazati stratégia, amelynek egyik fontos célkitűzése 1 millió tonnával emelni a magyar zöldségtermesztés éves mennyiségét – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár.

 • 40 éves az IKR! Gépbemutató New Holland traktorokkal! (+ Videó!)

  2013. június 18., kedd 19:00 Gépészet

  Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli idén az IKR Kereskedelmi Zrt. A bábolnai központú társaság különleges programmal és óriási standdal várta a látogatókat a gazdanapokon. Érdemes megnézni videónkat az óriás New-Holland traktorokról és a többi IKR márkáról!

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 155,0 millió tonna (+14% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 61,8 millió tonna (+11% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - vetésterület 2019 előrejelzés: 8,66 millió hektár (+4% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - termelés 2018 előrejelzés: 60,0 millió tonna (+1% vs 2017); előző havi előrejelzés: 60,2 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - import 2018/2019 előrejelzés: 21,7 millió tonna (+18% vs 2017/2018); mindenkori rekord (Stratégie Grains, 2019-01-17)

[bezárás x]