Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • V.Tavaszi Road Show 2013 - Higgy a szemednek, semmi másnak! (+ Képek)

  2013. március 20., szerda 22:20 Gazdaság

  Az V. Tavaszi Road Show szántóföldi gépbemutató sorozat szeszélyes időjárás kíséretében indult útjára. A rendezvény öt különböző állomásán több díjnyertes mezőgazdasági gépkapcsolat, rendhagyó körülmények között mutatkozott be.

 • SUMICORN - Időtálló a kukoricában, mert megoldás a már kikelt és a később kelő gyomok ellen

  2013. március 20., szerda 14:44 Szántóföld

  A kukorica gyomirtószerének kiválasztása egyszerűnek tűnik, hiszen a rendelkezésre álló arzenál nagy. De korántsem olyan sima ügy, mert el lehet veszni a termékek, a hatóanyagok és a technológiák erdejében.

 • Güttler SuperMaxx – a sokoldalú kultivátor

  2013. március 20., szerda 14:32 Gépészet

  A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor. Ami a legtöbb gazdálkodónak elsőre feltűnt, hogy ez a gép jóval erősebb kapákat tartalmaz, mint a hagyományos ilyen típusú gépek. Ami még különlegessé teszi, hogy a rugóskapák öt sorban vannak elhelyezve, így a szármaradvány nem okozhat...

 • Szakmai tanácsok őszi búza termesztéshez

  2013. március 20., szerda 14:24 Gépészet

  A folyamatosan változó környezeti és piaci feltételek miatt az őszi búza sikeres termesztése érdekében egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a stabilan magas, kiszámítható hozamok és a jó minőség elérésére.

 • Kiemelkedő terméseredmények elérése AMAZONE kukorica vetőgépekkel

  2013. március 19., kedd 20:50 Gépészet

  A kukoricatermesztés, mint minden más mezőgazdasági termelés komplex folyamat.

 • A kormány vizsgálja az agrárbank felállításának lehetséges alternatíváit

  2013. március 19., kedd 20:24 Gazdaság

  A kormányzat jelenleg is vizsgálja az agrárbank felállításának lehetséges alternatíváit, megvalósítási lehetőségeit és feltételeit, továbbá az agrárgazdaság finanszírozását javító, kedvezményes hitelprogramok kibővítését tervezi az idén - derül ki a vidékfejlesztési miniszternek egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából.

 • VM: több mint 1000 hektár termőföld kerül önkormányzati vagyonkezelésbe

  2013. március 19., kedd 20:22 Gazdaság

  A közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) 1031 hektár termőföldet, 394 földrészletet ad öt évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe - tájékoztatott a kormány döntéséről a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden.

 • Idén is lesz Vidék Kaland

  2013. március 19., kedd 20:20 Gazdaság

  Az idén is lesz Vidék Kaland, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) 2013-ban is meghirdeti kommunikációs programját - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

 • Az idén egymilliárd forint jut a hungarikumok megóvására

  2013. március 18., hétfő 20:45 Gazdaság

  Az idén összesen egymilliárd forint jut a magyarság számára kiemelkedően fontos helyi, megyei, valamint nemzeti értékek, köztük a hungarikumok megóvására - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője, a Hungarikum Bizottság titkára az MTI-nek szerdán Budapesten, a Hungarikum Sajtóklub háttérbeszélgetésén.

 • Glattfelder: van jövője az unió közös agrárpolitikájának

  2013. március 18., hétfő 18:12 Gazdaság

  Az Európai Parlament (EP) szerdán Strasbourgban szavazott az unió közös agrárpolitikájának a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó jogszabály-tervezeteiről. Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő értékelése szerint a szavazás legfőbb eredménye az, hogy a közös agrárpolitikának van jövője.

 • Korán kezdődött a cseresznyevirágzás Japánban

  2013. március 18., hétfő 17:32 Gazdaélet

  Megkezdődött a cseresznyevirágzás Japánban, a tokiói meteorológiai intézet bejelentése szerint idén minden eddiginél korábban jött el a szigetország lakói számára szakrális jelentőségű esemény.

 • Felborult egy juhokat szállító kamion Veszprém megyében

  2013. március 16., szombat 18:04 Gazdaélet

  Felborult a 710-es úton, a papkeszi és balatonakarattyai körforgalmak között egy juhokat szállító kamion - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

 • A Granit Parts Európa legnagyobb mezőgazdasági gépalkatrész raktárává bővítette logisztikai központját

  2013. március 14., csütörtök 15:50 Gépészet

  A Granit Parts egy új 20.000 m2 hasznos alapterületű csarnokkal bővítette heeslingi logisztikai központját. Az új épületet a legmodernebb raktár és szállítástechnikával szerelték fel a hatékonyság növelése érdekében.

 • A Mascar bálázók már bizonyítottak! (+Videó)

  2013. március 14., csütörtök 12:17 Gépészet

  A jó gazdák mindig előre gondolkodtak. Bár még a műtrágyaszórás zajlik már azon törik a fejüket, hogy milyen bálázót válasszanak. Ilyenkor a megbízhatóság és az ár–érték arány a legfontosabb. Mi is így gondoljuk, ezért ajánljuk több mint egy évtizede a Mascar termékeit.

 • Tovább csökken a magyar húsipar teljesítménye

  2013. március 14., csütörtök 12:13 Gazdaság

  A magyar húsipar teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is csökken - jelentette ki Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

 • Élelmiszerbiztonság - Hét tonna gerslit vontak ki a forgalomból

  2013. március 14., csütörtök 10:41 Szántóföld

  Kivont a forgalomból több mint hét tonna, a megengedettnél százszor több csávázószert tartalmazó hántolt árpát (gerslit) az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság, az áru megsemmisítése folyamatban van - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

 • MVH: megkezdődött a tavalyi kárenyhítések kifizetése

  2013. március 14., csütörtök 10:38 Gazdaság

  Összesen 7,4 milliárd forint, 2012-re vonatkozó kárenyhítési juttatás kifizetését kezdte meg 4400 kérelmező részére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte az MVH az MTI-vel.

 • Ötéves a Nufarm Hungária Kft. - Nagykereskedők részére tartott tájékoztatót a Nufarm hazai leányvállalata

  2013. március 13., szerda 13:28 Gazdaság

  Eddig elért eredményeit és jövőre vonatkozó terveit mutatta be a mezőgazdasági alapanyag-kereskedők nagy számban megjelent képviselőinek az ötödik születésnapját ünneplő Nufarm Hungária Kft. A friss céginformációk és termékújdonságok mellett szó volt a Nufarm új üzletágáról, továbbá az agrárium egyik aktuális kihívásáról, a...

 • VN MasterSpray vontatott szántóföldi permetezőgép

  2013. március 13., szerda 08:58 Gépészet

  A talajmunkagép specialista VOGEL-NOOT életében komoly minőségi változást okozott a németországi Holder permetezőgépgyár 2008-ban történt átvétele, hiszen ezen időponttól az osztrák központú VOGEL-NOOT talaj-, vető- és növényvédelmi munkagép specialistaként felsorakozott a legnagyobb európai gépgyártók mellé.

 • Kritikus növény-egészségügyi helyzet a napraforgónál? - Az Ön talajaiban is ott van a szklerócium bomba!

  2013. március 13., szerda 08:36 Szántóföld

  A napraforgó terület növekedésének úgy látszik nincs határa hazánkban. A korábbi félmillió hektár után 2012-ben már a 650 ezerhez közelített a vetésterülete, és idén valószínűleg meg fogja haladni a 700 ezer hektárt. A napraforgó iránti bizalom töretlen, és a cél is, hogy senkit sem érjen csalódás. Aszályos időkben a szárazságot jól tűrő...

 • A magyar-azeri mezőgazdasági együttműködésről tárgyal Budai Gyula Bakuban

  2013. március 12., kedd 20:08 Gazdaság

  Megtartotta első ülését kedden a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport Bakuban - tájékoztatta a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára a helyszínről telefonon az MTI-t.

 • Megérkezett az Arysta növényvédelmi ajánlata 2013-ra! (+ Letölthető termékkatalógus)

  2013. március 12., kedd 17:52 Gazdaság

  Idén is a legkorszerűbb növényvédelmi megoldásokat kínálja az Arysta. Az új, 2013-as termékkatalógus cikkünkben letölthető formátumban is elérhető! Tájékozódjon időben, védekezzen a legjobb eszközökkel!

 • Az őszi káposztarepce tavaszi, növényvédelmi kezelésekbe illesztett levéltrágya technológiája

  2013. március 12., kedd 16:01 Szántóföld

  A repce tavaszi kritikus növénytáplálkozási szakaszaiban a környezeti stresszek (fagyás, aszálytünet stb.) és esetleges gyomirtó perzselések jelentősen csökkenthetik a hozamokat. Ezen káros hatások kivédésében nyújt segítséget a Malagrow lombtrágyázási technológia, amely tudatos alkalmazásával hozzájárul a repce termésnövekedéséhez.

 • Megválasztották az új agrárkamara megyei tisztségviselőit

  2013. március 11., hétfő 18:53 Gazdaság

  Megválasztották az új agrárkamara megyei tisztségviselőit a megyei alakuló küldöttgyűléseken - közölte a Magyar Agrárkamara hétfőn az MTI-vel.

 • Az alkaloid mák hatvan százalékát elvetették

  2013. március 11., hétfő 18:51 Gazdaság

  Az alkaloid mák hatvan százalékát elvetették a termelők, a gyógyszeripar részére termelt növény vetésterülete 2013-ban várhatóan 11 500-12 500 hektár lesz, hasonló az előző évekhez - tájékoztatta az MTI-t Isztin Ferenc, a Dombegyházi Agrár Zrt. vezérigazgatója, a Máktermelők és Termelésszervezők Országos Szövetség elnöke.

 • Santana 1 G - Túl a harmadik éven: Felhasználási segédlet – beszéljünk a kijuttatásról

  2013. március 11., hétfő 14:04 Szántóföld

  A Santana 1 G-vel kapcsolatos cikksorozatunk előző részében már foglalkoztunk a kijuttatás problémakörével. Akkor elsősorban a „mennyit” kérdéskörrel foglakoztunk, a kijuttató berendezések beállításával, illetve azokkal a tényezőkkel, amik a legnagyobb hibalehetőséget hordozzák magukban. Az alábbiakban a „hová”...

 • DuPont Pioneer - Vessen korán minimális kockázattal, maximális profittal!

  2013. március 11., hétfő 13:51 Szántóföld

  A DuPont Pioneer 2013-ban újításként bevezeti a Pioneer Prémium Ajánlatát. Ezzel egy újabb segítséget adunk a termelőknek, amellyel az időjárás viszontagságai okozta kockázatot tudják csökkenteni, és nagyobb biztonsággal kezdhetik meg a kukorica korai vetését. Mit is jelent ez az ajánlat?

 • DuPont Pioneer - Az új Pioneer napraforgóhibridekkel biztonságosabb a napraforgó termesztése!

  2013. március 11., hétfő 13:50 Szántóföld

  A herbicidtoleráns napraforgóhibridek Magyarországi bevezetését követően, jelentősen egyszerűbb lett a nehezen irtható, kétszikű gyomok elleni védekezés. Az első ilyen Pioneer hibrid a PR63E82-es volt, amely a DuPontTM ExpressSunTM tulajdonságot hordozta magában. 2012-től a technológia még biztonságosabb megoldást kínál a napraforgó...

 • Több mint ezer döglött sertést találtak Sanghaj fő folyójában

  2013. március 11., hétfő 13:12 Gazdaélet

  Több mint 1200 döglött sertésre bukkantak a hatóságok az elmúlt napokban a Sanghaj fő ivóvízforrásaként szolgáló Huangpu-folyóban - számolt be az esetről a helyi média.

 • Először ülésezik a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport

  2013. március 11., hétfő 13:06 Gazdaság

  Kedden és szerdán tartja első ülését a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport Bakuban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

[bezárás x]