Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Többféle támogatás közül választhatnak a magyar juhtenyésztők

  2011. december 15., csütörtök 06:09 Állattenyésztés

  A juhágazat támogatási csúcséve lesz 2013, amikor a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kifizeti a jövőre igényelhető jogcímeket, mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetségének küldöttközgyűlésén, Herceghalomban.

 • Magyar szürkemarhákat telepítenek Kárpátaljára

  2011. december 09., péntek 10:15 Állattenyésztés

  Hatszáz szürkemarhát telepít be egy kárpátaljai vállalkozás Magyarországról Beregszász térségébe továbbtenyésztés és idegenforgalmi látványosság céljából; közel kétszáz magyar szürke már meg is érkezett a felsőremetei gazdaságba – adta hírül csütörtökön az ua-reporter.com ungvári hírportál.

 • Halastavi Környezetgazdálkodási Program indul - Kompenzáció a természetvédelmi szolgáltatásokért

  2011. november 26., szombat 23:42 Állattenyésztés

  Elindult a halastavak természeti értékeinek megőrzését és fejlesztését támogató Halastavi Környezetgazdálkodási Program (HKP), ami lehetővé teszi, hogy a haltermelők részleges kompenzációt kapjanak természetvédelmi jellegű szolgáltatásaikért.

 • Eredményes volt a mangalica-konferencia Herceghalomban

  2011. november 22., kedd 06:43 Állattenyésztés

  Eredményesen zárult a zsírsertésekről, köztük a mangalicákról rendezett nemzetközi tudományos tanácskozás, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet (ÁTK) rendezett Herceghalomban.

 • Megoldást kell találni a méhegészségügyi helyzetre Tabajdi Csaba szerint

  2011. november 15., kedd 04:59 Állattenyésztés

  A méhészeti ágazat a beporzással az egész mezőgazdasághoz és a biodiverzitás megőrzéséhez járul hozzá - hangoztatta Tabajdi Csaba (MSZP) európai parlamenti képviselő hétfő este Strasbourgban, az EP plenáris ülésén a méhegészségügyre összpontosító jelentését ismertetve.

 • Sikeres a kínai-magyar lúdtenyésztési együttműködés

  2011. november 08., kedd 21:36 Állattenyésztés

  Kína és Magyarország lúdtenyésztési együttműködése egyre sikeresebb mondta Kardeván Endre Kínában a II. Nemzetközi Tollfesztiválon.

 • Ötvenmillióval károsították meg az Uniót a vállalkozások a szarvasmarhaexporttal

  2011. október 15., szombat 21:31 Állattenyésztés

  Ötvenmillió forint kárt okoztak az Európai Uniónak azok a vállalkozások, amelyek visszaéltek a fajtatiszta szarvasmarhák kivitele után járó export-visszatérítéssel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

 • A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet kezében a tejkvóták

  2011. október 15., szombat 08:27 Állattenyésztés

  2011. november elsejétől a termelők tejkvótáit a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet (MTKI Kft) kezeli a korábbi együttműködő partner (Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft.) helyett, mert a kormány szándéka, hogy kizárólag állami tulajdonú szervezet irányítsa a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási, nyilvántartási...

 • Tizenkét magyar településen indul nyúltenyésztési mintaprogram

  2011. október 14., péntek 14:36 Állattenyésztés

  Országszerte tizenkét település mintegy kétszáz hátrányos helyzetű családját vonták be abba a nyúltenyésztési mintaprogramba, amellyel a háztáji állattartásra ösztönöznék a résztvevőket.

 • Jövőre luxusfeltételeket kell biztosítani a ketreces tojótyúkoknak

  2011. október 13., csütörtök 15:12 Állattenyésztés

  Végh László, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet közleményében, hogy a ketreces tojótyúk elleni kampányolás sok gazdálkodót taszíthat munkanélküliségbe, sőt, a teljes ágazat visszaszorulhat a meggondolatlan tiltakozás miatt.

 • Megjelölt vizát fogtak a Duna Kilija-ágában - Sikeres a telepítés

  2011. október 10., hétfő 05:30 Állattenyésztés

  Hazánkban jelölt vizát fogtak ukrán halászok szeptemberben a Duna Kilija-ágában, 18 kilométerre a Fekete-tengertől. A tavaly elindított vizatelepítési program eredményességét igazoló, 50 centiméter hosszú halat visszaengedték a Dunába - közölte vasárnap az MTI-vel a Vidékfejlesztési Minisztérium.

 • Az NFA segíthet az állattenyésztés bővítésében

  2011. szeptember 23., péntek 09:45 Állattenyésztés

  A Nemzeti Földalapban (NFA) rejlő lehetőségek kihasználásával lehetne növelni az állattartás arányát Magyarországon – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet által indított Nyúl-unk a munkáért program eredményhirdetésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei...

 • Méhészek érdekeit képviseli

  2011. augusztus 27., szombat 13:55 Állattenyésztés

  A kedvezőtlen időjárás ellenére, főleg a tavalyi katasztrofális mézterméshez képest, idén közepes eredményekről számolnak be a méhészek. Úgy tűnik, a tisztességes méhésztársadalom legnagyobb ellensége, a mézhamisítás ellen is sikerült végre hatékonyan fellépni. Azért nem árt az óvatosság! Az izocukorral hamisított méz ugyanis úgy...

 • Enyhít a vágópontok szabályozásán a minisztérium

  2011. július 28., csütörtök 18:01 Állattenyésztés

  Egyértelműbbé és átláthatóbbá teszi a vágópontokra vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályokat a Vidékfejlesztési Minisztérium a helyi termelés ösztönzése érdekében.

 • Baromfi állatjólét: négymilliárd forint

  2011. július 18., hétfő 20:38 Állattenyésztés

  A baromfitenyésztők négymilliárd forintnyi nemzeti forráshoz jutnak. A baromfi állatjóléti támogatási kérelmek negyedévente nyújthatóak be a rendeletmódosítás értelmében. A támogatási kérelmet 2011. augusztus 31-ig kell benyújtani.

 • Időben kell utalni a kárenyhítési alapba!

  2011. június 28., kedd 15:54 Állattenyésztés

  Néhány napjuk van a mezőgazdasági termelőknek arra, hogy banki átutalással befizessék idei kárenyhítési hozzájárulásukat a kárenyhítési lebonyolítási számlára.

 • Sajtóközlemény: kérdések a militáns állatvédőkhöz

  2011. június 28., kedd 15:20 Állattenyésztés

  A Baromfi Termék Tanács közleménye: Egy magát „állatvédőnek mondó” szervezet a tollszedés ellen indított kampányt.

 • Korszerű baromfitelep épült Szabadegyházán

  2011. június 22., szerda 09:50 Állattenyésztés

  Európai uniós támogatással korszerű technológiát alkalmazó, évi 720 ezer broilercsirkét előállító baromfitelepet alakított ki a Her-csi-hús Kft. és a Fáma Farm Kft. Szabadegyháza-Középpusztán.

 • Termelőbarát jogszabályokat követelnek az állattartók

  2011. június 16., csütörtök 09:47 Állattenyésztés

  Ki kell emelni a zuhanórepülésből a hazai állattenyésztést, ehhez egyebek mellett átlátható, termelőbarát jogszabályokra, illetve a bürokrácia csökkentésére van szükség - hangzott el a Magyar Állattenyésztők Szövetségének szerdai, herceghalmi küldöttközgyűlésén.

 • Juhászok! Az ivarzás-szinkronizálás időszerű!

  2011. május 04., szerda 13:06 Állattenyésztés

  A szinkronizálásnál csak törzskönyvezett és forgalmazásuk tekintetében nem korlátozott állatgyógyászati termékeket szabad használni.

 • Több mint 4200 millió forintot kapnak az anyatehéntartó gazdák

  2011. május 03., kedd 10:50 Állattenyésztés

  A napokban indul az anyatehéntartás termeléshez kötött támogatásának kifizetése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

 • A sertéságazat támogatása a cél

  2011. április 28., csütörtök 13:04 Állattenyésztés

  Intézkedési tervet készít a sértéságazat válságból való kilábalásának támogatására a Vidékfejlesztési Minisztérium, a tervet néhány héten belül szakmai, társadalmi vitára bocsátják.

 • Termékdíj az állati eredetű termékekre

  2011. április 15., péntek 11:17 Állattenyésztés

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jövő év januárjától - az állati eredetű termékek esetében biztosan - termékdíjjal kívánja felváltani a húsvizsgálati és egyéb hatósági díjakat.

 • Ismét van forrás az állattenyésztési ágazatban!

  2011. április 15., péntek 11:05 Állattenyésztés

  A baromfi ágazatban 1,35 milliárd forint, míg az egyéb állatfajok vonatkozásában 5,685 milliárd forint az idén felhasználható támogatási keret, amelynek terhére teljesíthetők a 2010-ről áthúzódó kifizetések, valamint a 2011-ben elvégzett szolgáltatásokra vonatkozó támogatások

 • Magyar húsexport Kínába!

  2011. április 08., péntek 14:44 Állattenyésztés

  A magyar-kínai gazdasági vegyes bizottság mezőgazdasági munkacsoport harmadik ülésén a magyar fél elsősorban a hústermékek, köztük a magas feldolgozottságú magyar áruk exportjának útjában álló akadályokat igyekezett elhárítani.

 • Lehetőségek tárháza: a kecske

  2011. április 03., 14:47 Állattenyésztés

  A legtöbb féle terméket termeli a legkevesebb befektetéssel. Luxuskozmetikumok alapanyagát adja, miközben a legszegényebb népek megbecsült jószága. Múlt, jelen és jövő haszonállata: a kecske.

 • A sertéstartók érdekében

  2011. március 31., csütörtök 10:51 Állattenyésztés

  A Vidékfejlesztési Minisztérium vezetése tisztában van a sertéságazat gondjaival, az előző kormánytól kapott súlyos örökséggel. Mindent megtesz az ágazat versenyképességének és jövedelmezőségi viszonyainak stabilizálásáért, hogy az elmúlt évek pótcselekvései után valódi döntések szülessenek a tenyésztők érdekében.

 • Magyar hidegvérű ló a kihalás szélén

  2011. március 29., kedd 11:26 Állattenyésztés

  A kihalás fenyegeti a magyar hidegvérű lófajtát, pedig már őshonos állatnak számít. A mezőgazdaság gépesítésével funkcióját vesztette, erre a fajtára egyre kevésbé volt szükség…

 • 46 millió euró támogatás a tejágazatnak

  2011. március 28., hétfő 18:25 Állattenyésztés

  Megjelent a különleges tejtámogatásról szóló rendelet, amely március 28-tól hatályos. A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelésére az Európai Unió 46 millió eurót biztosít 2011-re Magyarországnak.

 • Aláírásgyűjtés a jó mézért

  2011. március 16., szerda 14:42 Állattenyésztés

  A méhészek aláírásgyűjtést kezdeményeztek és levélben fordultak a miniszterhez, hogy az EU Elnökség ideje alatt az illetékes Tanács soron kívül tárgyaljon a mézben található szennyeződések határértékének felemeléséről. A levelet mintegy kétezren írták alá. Közlemény.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Egyiptom: búza - import 2018. január-október: 10,1 millió tonna, ebből 7,1 millió tonna Oroszországból (Ahram, 2018-11-08)

Magyarország: cukorrépa - betakarítás 2018. november 7-ig a tervezett 15,4 ezer hektár 59%-án végeztek a munkákkal; betakarított termésmennyiség: 574 ezer tonna (NAK, 2018-11-07)

[bezárás x]