Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Nőtt az egész csirke uniós átlagára

  2013. április 18., csütörtök 08:22 Állattenyésztés

  Az Európai Bizottság adatai alapján ha csak kis mértékben is, de nőtt az egész csirke uniós átlagára - olvastuk Az Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb baromfipiaci jelentésében.

 • A húsmarháé a jövő

  2013. április 16., kedd 08:40 Állattenyésztés

  A fejlesztési feltételekről egyeztetett a mezőgazdaság ágazati képviselőivel állattartókkal Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, akik a legelőterületek növelését kérték, valamint azt, hogy a nemzeti parkok területén is legeltethessenek.

 • MOSZ: a földhasználati viszonyok átrendezése visszaesést hoz az állattenyésztésben

  2013. április 13., szombat 14:57 Állattenyésztés

  Kritizálja a kormány mezőgazdaság átalakításáról szóló terveit a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ).

 • Nőtt a baromfihús-termelés

  2013. április 06., szombat 10:12 Állattenyésztés

  Elkészültek a legfrissebb agrárpiaci jelentések baromfi, valamint az élőállat és hús vonatkozásában. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) legfrissebb híreit adjuk közre.

 • Magyarország az Európai Unió egyik legnagyobb méztermelő országa

  2013. március 29., péntek 16:08 Állattenyésztés

  Magyarországon a legnagyobb a fajlagos méhsűrűség az Európai Unióban: 2010-ben 1 millió, 2012-ben pedig több mint 1,2 millió méhcsaládot tartottak nyilván, így a méhpopuláció sűrűsége meghaladja 11 családot négyzetkilométerenként - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-vel.

 • Méhlegelők telepítése, fenntartása

  2013. március 28., csütörtök 11:23 Állattenyésztés

  A Syngenta 2009-ben indította el a Beporzó programot Magyarországon. A program egyik fontos célkitűzése, hogy a hazai viszonyokra megfelelő méhlegelő vetőmagkeveréket dolgozzon ki és méhlegelők művelésére gyakorlati tanácsokat adjon. Az elmúlt évben már beszámoltunk az első eredményekről e lap hasábjain. Most az újabb tapasztalatokat is...

 • VM: Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoid alapú növényvédő szerek használatakor

  2013. március 21., csütörtök 23:17 Állattenyésztés

  Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoid tartalmú csávázószerek használatakor, ezt alátámasztják az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vizsgálatai - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden azt MTI-vel.

 • VM: megkezdődött a sertésprogram végrehajtása

  2013. március 21., csütörtök 23:13 Állattenyésztés

  Megkezdődött a kormány által tavaly elfogadott sertésprogram végrehajtása, az elindítás finanszírozására 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

 • Kardeván: a tárca segít a tejtermelőknek az aflatoxinos takarmányok cseréjében

  2013. március 05., kedd 09:52 Állattenyésztés

  Az idén több probléma lesz országban az aflatoxinnal, mert a tavalyi szárazság miatt például a betakarított kukoricatermés penészesebb lett. A szaktárca ezért segítséget nyújt a gazdálkodóknak abban, hogy az esetlegesen penészes takarmánytételeiket le tudják cserélni - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium...

 • Bioszemléletű állattartás a kisgazdaságokban

  2013. február 22., péntek 14:31 Állattenyésztés

  Alapismereteket nyújtó állattenyésztési képzést szervezünk Prof. Dr. Márai Géza nyugalmazott egyetemi tanár közreműködésével, hat alkalommal 2013. március 9. és április 27. között.

 • Tanácskozás az őshonos haszonállatok és a sertéságazat helyzetéről

  2013. február 19., kedd 21:06 Állattenyésztés

  Az őshonos haszonállatok, valamint a sertéságazat helyzetét tekintették át szakmai fórumon kedden a Vidékfejlesztési Minisztériumban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezetésével.

 • Nébih: nem érinti Magyarországot a lóhúsbotrány

  2013. február 12., kedd 06:55 Állattenyésztés

  A jelenlegi információk szerint Magyarországra nem érkezett a lóhúst tartalmazó fagyasztott készítményekből - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-t.

 • KSH: Kismértékben nőtt a sertésállomány a múlt év második felében

  2013. február 11., hétfő 21:17 Állattenyésztés

  A sertések száma - 3 évi csökkenés után - az elmúlt év december 1-jéig tartó hat hónapban kismértékben emelkedett. A szarvasmarha-állomány 3 éve folyamatosan nő - jelentette a 2012. december 1-jei adatok alapján hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • Az Egyesült Államok engedélyezte a magyar mangalica importját

  2013. február 08., péntek 21:14 Állattenyésztés

  Az Egyesült Államok engedélyezte a magyar tenyésztésű mangalica amerikai importját - mondta Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete pénteken, a Budapesti Mangalica Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón. A magyar agrártárca üdvözölte a hosszú tárgyalások után megszületett döntést, a mangalicatenyésztők...

 • A terménytárolóktól a sertéshizlaldákig - Lindab csarnokok a mezőgazdaságban

  2013. január 29., kedd 21:19 Állattenyésztés

  A magyar agrár- és élelmiszertermelés minden problémája ellenére még ma is exportképes ágazatunk, amelyben jelentős potenciál rejlik. Fejlesztésének igénye a természeti adottságok, és szakmai tudás mellett a legmodernebb technológiák alkalmazását is feltételezi.

 • Mintegy 2,6 milliárd forint fordítható a sertéslétszám növelésére

  2013. január 14., hétfő 13:57 Állattenyésztés

  Az agrárstratégiában az alapanyag-előállítást és az élelmiszer- feldolgozást előnyben részesíti kormány; a sertéslétszám növelésének támogatására 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Baki Agrocentrum Kft. által szervezett...

 • Magyarország tovább tárgyal Fehéroroszországgal az élőállat-exportról

  2013. január 08., kedd 13:21 Állattenyésztés

  A Fehéroroszországba irányuló magyar élőállat-export folyamatos fenntartása érdekében a magyar és a belorusz hatóság illetékesei további tárgyalásokon tisztázzák, hogy mi okozhatta négy Fehéroroszországba szállított kérődző Schmallenberg-vírusra pozitív szerológiai eredményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az...

 • VM: Magyarországon egyetlen kérődző állatnál észleltek megbetegedést

  2013. január 06., 12:37 Állattenyésztés

  Magyarországon egyetlen kérődző állatnál észleltek megbetegedést - reagált a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája arra a szombati hírre, amely szerint Fehéroroszország átmeneti korlátozásokat vezetett be Magyarországról származó kérődzők - szarvasmarha, juh, valamint kecske - importjára és tranzitjára egy Németországban...

 • Emelkedhet a sertés- és baromfitermékek ára

  2013. január 04., péntek 16:39 Állattenyésztés

  A Világgazdaság információi szerint a sertés- és baromfikészítmények esetében elkerülhetetlennek tűnik az áremelés.

 • Tüntetnek a tejtermelő gazdák Brüsszelben

  2012. november 27., kedd 20:47 Állattenyésztés

  Második napja tart az európai tejtermelők tüntetése Brüsszelben, a gazdák az alacsony felvásárlási árak ellen tiltakoznak, amelyek nem érik el a termelési költségeket.

 • Világszenzáció Hannoverben: EuroTier állattenyésztési szakkiállítás (+ Képek)

  2012. november 17., szombat 17:50 Állattenyésztés

  Nagy sikerrel zárult az EuroTier Hannoverben. A világ legnagyobb állattenyésztési szakkiállításán az iparág összes vezető cége képviseltette magát.

 • Sommet Elevage: Európa legnagyobb profi állattenyésztőknek rendezett kiállítása (+ Képek)

  2012. november 02., péntek 16:34 Állattenyésztés

  21. alkalommal rendezték meg Franciaországban a három napos clermont- ferrand-i SOMMET DE L'ÉLEVAGE Show-t. Európa legnagyobb állattenyésztési kiállítását méltán sorolják a legnívósabb szakmai események közé.

 • Van jövője a sertéságazatnak?

  2012. október 30., kedd 19:06 Állattenyésztés

  Megújulhat a magyar sertéságazat a piaci szereplők összefogásával, és elérheti a tíz évvel ezelőtti szintet a termelést, és a foglalkoztatást tekintve is - mondta Fazekas Sándor kedden Orosházán, az Orosházi Gazdakörök konferenciáján.

 • A tejtermelés támogatása központi helyen áll az agrárpolitikában

  2012. október 26., péntek 19:13 Állattenyésztés

  A tejtermelés támogatásának fontosságáról beszélt a vidékfejlesztési miniszter egy dabasi állattartó telep pénteki átadásán - közölte az agrártárca az MTI-vel.

 • A sertésstratégiával is az állattenyésztés arányát növelné a VM

  2012. október 25., csütörtök 19:18 Állattenyésztés

  Magyarországon az unió átlagánál kisebb az állattenyésztés aránya a mezőgazdaságban, a szaktárca ennek az aránynak a növelését kívánja elérni, például a már kidolgozott sertésstratégia megvalósításával - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, egy szakmai...

 • Tovább csökkenhet a sertésállomány Vas megyében, és fejlesztésre sincs pénz

  2012. október 01., hétfő 08:11 Állattenyésztés

  Az elmúlt tíz év alatt közel 60 százalékkal csökkent a sertésállomány Vas megyében; a magas takarmányárak és az alacsony felvásárlási árak miatt pedig az állomány további csökkenésére kell számítani - mondta Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője az MTI-nek.

 • Nő a belföldi tojástermelés

  2012. szeptember 26., szerda 08:44 Állattenyésztés

  A belföldi tojástermelés több mint 10 százalékkal nő az idén - közölte a Baromfi Terméktanács az MTI-vel kedden.

 • A juhtartókat is érintik a megemelt és előrehozott támogatások

  2012. szeptember 19., szerda 06:53 Állattenyésztés

  A juhtartókat is érintik a kormány által bejelentett megemelt és előrehozott támogatások, amelyek nagy segítséget jelentenek az állattartóknak – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár bemutató mintateleppé avatta a városlődi Rúder majort.

 • Silókonferencia – forradalmi eredmény a tejtermelésben

  2012. szeptember 10., hétfő 17:07 Állattenyésztés

  A Limagrain és az Alltech szervezésében, a Kaposvári Egyetem egy jeles oktatójának részvételével Silókonferenciát tartottak 2012. augusztus 8-án, az Abacus hotelben, Herceghalomban.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 155,0 millió tonna (+14% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 61,8 millió tonna (+11% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - vetésterület 2019 előrejelzés: 8,66 millió hektár (+4% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - termelés 2018 előrejelzés: 60,0 millió tonna (+1% vs 2017); előző havi előrejelzés: 60,2 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - import 2018/2019 előrejelzés: 21,7 millió tonna (+18% vs 2017/2018); mindenkori rekord (Stratégie Grains, 2019-01-17)

Dél-Afrika: kukorica - termelés 2018/2019 előrejelzés: 12,2 millió tonna (-10% vs 2017/2018) (Bloomberg, 2019-01-15)

Oroszország: búza - export 2018. július-december: 28,8 millió tonna (+5% vs 2017. július-december) (SovEcon, 2019-01-15)

[bezárás x]