Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • A halászatról a Mezőgazdasági Múzeumban

  2012. július 23., hétfő 10:06 Állattenyésztés

  Folyók között mi terem? címmel ingyenes programokon ismerhetik meg az érdeklődők a magyarországi halfajokat, a halászhálószövés rejtelmeit és az ártéri gazdálkodást a Mezőgazdasági Múzeumban július 28-án szombaton.

 • A halászatról a Mezőgazdasági Múzeumban

  2012. július 23., hétfő 10:06 Állattenyésztés

  Folyók között mi terem? címmel ingyenes programokon ismerhetik meg az érdeklődők a magyarországi halfajokat, a halászhálószövés rejtelmeit és az ártéri gazdálkodást a Mezőgazdasági Múzeumban július 28-án szombaton.

 • Segítik az állattartókat, székely kerekasztal a VM-ben, kevés az ipari mák

  2012. július 19., csütörtök 09:57 Állattenyésztés

  Az állattartókat segítő javaslatokat dolgoz ki a VM, a NÉBIH pedig az erdőtelepítési határidők betartására figyelmeztet. "Székely kerekasztal"-t tartottak a Vidékfejlesztési Minisztériumban. Kevés ipari mák termett az idén, és a kormány elfogadta a magyar termék rendeletet.

 • Laboratóriumi állatházat adtak át a Pécsi Tudományegyetemen

  2012. május 31., csütörtök 08:56 Állattenyésztés

  Laboratóriumi állatházzal gazdagodott szerdán a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetemmel közös, 1,8 millió eurós biotechnológiai fejlesztési programja keretében.

 • Laboratóriumi állatházat adtak át a Pécsi Tudományegyetemen

  2012. május 31., csütörtök 08:56 Állattenyésztés

  Laboratóriumi állatházzal gazdagodott szerdán a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetemmel közös, 1,8 millió eurós biotechnológiai fejlesztési programja keretében.

 • Huszonöt éve honosították meg az Angus szarvasmarhafajtát Magyarországon

  2012. május 23., szerda 21:08 Állattenyésztés

  Huszonöt évvel ezelőtt kezdett Angus szarvasmarha tenyésztésébe a Március 21. Mezőgazdaság Szövetkezet a Fejér megyei Adonyban, ezzel elsőként honosította meg a fajtát hazánkban.

 • 5 milliárd forintot kapnak az anyatehéntartó gazdák

  2012. május 21., hétfő 08:58 Állattenyésztés

  Május 18-ától - azaz péntektől - utalja át az anyatehéntartáshoz (termeléshez) kötött támogatását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte az MVH pénteken az MTI-vel.

 • Indul a tanyafejlesztési, a Nyúl-unk a munkáért és a HU-BA falu program

  2012. május 10., csütörtök 19:39 Állattenyésztés

  Három vidékfejlesztési programot is meghirdetett a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet. A tanyafejlesztési programok célja, hogy egy tanya előállítsa a saját élelmiszer-alapanyagszükségletét. A "Nyúl-unk a munkáért", kistérségi nyúltenyésztési központok létrehozásában segítene, míg a HU-BA program célja, az...

 • A méhcsaládok száma Magyarországon

  2012. május 02., szerda 08:33 Állattenyésztés

  2011-ben 482 000 volt a méhcsaládok júniusi állománya Magyarországon - derül ki az MTI grafikonjából, mely 2000 és 2011 között vizsgálja a hazai méhcsaládok számát.

 • Keddtől életbe lép az élőállat-behozatali tilalom Oroszországban

  2012. március 20., kedd 12:40 Állattenyésztés

  Keddtől tilos a szarvasmarha,- juh,- kecske- és sertésbehozatal Oroszországba – erősítette meg hétfőn korábbi döntését a mezőgazdasági termékeket bevizsgáló és állategészségüggyel foglalkozó orosz hatóság.

 • KSH: dinamikusan növekszik a tojás ára

  2012. március 13., kedd 10:54 Állattenyésztés

  Januárban megállt a mezőgazdasági termelői árak növekedése, az agrártermékek termelőiár-szintje mindössze 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet – jelentette be kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

 • Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program

  2012. március 05., hétfő 20:17 Állattenyésztés

  A 2013-ban megszűnő top-up (nemzeti kiegészítő támogatások) pótlására a tárca már az idén elindítja a kérődző szerkezetátalakítási programot. Így a juh és húsmarha-tartók közel dupla annyi támogatást kapnak az idén, mint tavaly.

 • Juh- és húsmarhatartókat támogató program indult

  2012. március 05., hétfő 13:58 Állattenyésztés

  Kérődző szerkezetátalakítási program indult, az új támogatási rendszer a várakozások szerint 12 ezer gazdálkodót - főként juh- és húsmarhatartót - érinthet, akik összesen  44,5 millió eurót, azaz több mint évi 13 milliárd forintot igényelhetnek.

 • Javítani kell a sertéságazat működési feltételeit

  2012. március 02., péntek 09:25 Állattenyésztés

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által kidolgozott stratégiai sertésprogramot (sertésstratégiát) összhangba kell hozni a magyar növekedési tervvel; ezt az álláspontot fogalmazta meg a kormány a kidolgozott program megtárgyalását követően - mondta Feldman Zsolt csütörtökön.

 • A sertéságazatnak vissza kell szereznie bel- és külföldi piacait

  2012. február 29., szerda 20:46 Állattenyésztés

  A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elsődleges célja, hogy a magyar sertés termékpálya (ágazat) szereplői jövedelmező gazdálkodást valósítsanak meg - mondta Németh Antal, a VHT elnöke az MTI-nek.

 • Fejlődési lehetőséget lát Fazekas Sándor a magyar nyúltenyésztésben

  2012. február 13., hétfő 22:29 Állattenyésztés

  A nagy hagyományokkal rendelkező nyúltenyésztésben, illetve –feldolgozásban a növekvő kereslet miatt jelentős fejlődési lehetőség van Magyarországon – jelentette ki Fazekas Sándor Lajosmizsén, az Olivia Kft. nyúlfarmján tett látogatásán.

 • A szórt poliuretán hab alkalmazása az agrár ágazatban!

  2012. február 12., 09:23 Állattenyésztés

  A szórt poliuretán hab szigetelések egyik legfőbb alkalmazási területe a mezőgazdasági, állattartó épületek, raktárak, csarnokok utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése.

 • Szarvasmarha-állomány Magyarországon (1995-2011)

  2012. február 10., péntek 18:40 Állattenyésztés

  A szarvasmarha- és tehénállomány december elején Magyarországon.

 • A sertésállomány alakulása Magyarországon, 2000-2011

  2012. február 10., péntek 18:36 Állattenyésztés

  A sertésállomány alakulása Magyarországon 2000 és 2011 között.

 • Februárban kérhető az őshonos állatfajták támogatásának kifizetése

  2012. február 08., szerda 21:18 Állattenyésztés

  Már postázhatók azok a kifizetési kérelmek, amelyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak. Az érintetteknek erre február 28-ig van lehetőségük – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

 • Megállapodott a magyar és az indiai államtitkár: magyar pontyokat visznek Indiába

  2012. február 06., hétfő 18:53 Állattenyésztés

  Indiában az egyik legfontosabb népélelmezési fehérjeforrás a hal, ezért nagy jelentőségű az akvakultúra, a pontygenetika és az édesvízi haltenyésztési programok területét érintő megállapodás, melyet Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Prabeer Kumar Basu, az Indiai Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériumának államtitkára...

 • Leégett egy csirketelep Enesén

  2012. február 05., 16:18 Állattenyésztés

  Egy üresen álló csirketelep égett le vasárnap hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Enese külterületén – tájékoztatta a katasztrófavédelem megyei ügyelete az MTI-t.

 • Mangalica Fesztivál - KÉPEKBEN

  2012. február 05., 08:59 Állattenyésztés

  Az V. Mangalica Fesztivál idén új helyszínen fogadta az érdeklődőket. A nagy hideg és sok hó ellenére a város apraja-nagyja kilátogatott a Szabadság térre.

 • Juhok és kecskék elektronikus jelöléséhez kérhetnek támogatást a gazdák

  2012. február 03., péntek 20:54 Állattenyésztés

  Február 28-ig újra lehet támogatásra pályázni juhok és kecskék elektronikus jelöléséhez a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

 • Tizezer naposcsibe pusztult el egy tűzben Szabolcsban

  2012. január 31., kedd 19:14 Állattenyésztés

  Leégett egy csirkenevelde tetőszerkezete kedd hajnalban Tímáron, a tűzben mintegy tízezer naposcsibe pusztult el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

 • Magyar Méhészeti Nemzeti Program - 1,2 milliárd Uniós támogatás évente a méhészeknek

  2012. január 26., csütörtök 21:49 Állattenyésztés

  Évi mintegy 1,2 milliárd forintos uniós forrásra pályázhatnak 2013-ig a méhészek a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében.

 • 45 millió darabbal kevesebb tojás lehet - Betiltja az EU a hagyományos ketreces tojótyúktartást

  2012. január 26., csütörtök 21:35 Állattenyésztés

  Az Európai Bizottság csütörtökön levélben szólított fel 13 uniós tagországot, köztük Magyarországot, hogy tegyen lépéseket "az uniós állatjóléti előírások végrehajtásában tapasztalható hiányosságok felszámolására", konkrétan tiltsa be a hagyományos ketreces tojótyúktartást.

 • Jó évre számíthatnak a magyar méhészek, ha elég csapadék hullik

  2012. január 23., hétfő 05:40 Állattenyésztés

  Kedvező a méz világpiaci ára és keresettsége, így megfelelő csapadék esetén jó évre számíthatnak a magyar méhészek; jelenleg az a legnagyobb gond, hogy az ország méheltartó képessége elérte határát - mondta Bross Péter a Magyar Méhészeti Egyesület Elnöke egy kaposvári rendezvényen szombaton.

 • Dél-dunántúli Regionális Sertésprogram - Cél a 6 milliós vágósertés állomány elérése

  2012. január 21., szombat 08:28 Állattenyésztés

  Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Szita Károly kaposvári polgármesterrel, aki átadta a tárcavezetőnek a sertéshús előállítás támogatása érdekében készült Dél-dunántúli Regionális Sertésprogramot.

 • Január végéig kérhetik a gazdák az állatjóléti támogatást

  2012. január 17., kedd 05:49 Állattenyésztés

  Január 31-ig adhatják be az elmúlt év negyedik negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a baromfitermelők – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet kéri, hogy a gazdálkodók a támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb...

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Ausztrália: búza - export 2018. július-december: 4,47 millió tonna (-40% vs 2017 azonos időszaka) (Grain Central, 2019-02-15)

Kazahsztán: búza - export 2018. szeptember-november: 1,53 millió tonna (+27% vs 2017 azonos időszaka) (UkrAgroConsult, 2019-02-15)

Ukrajna: napraforgómag - növényolajipari felhasználás 2018. szeptember-december: 4,6 millió tonna (+10% vs 2017 azonos időszaka); mindenkori rekord (Grain Trade, 2019-02-15)

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 154,4 millió tonna (+14% vs 2018); előző havi előrejelzés: 155,0 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-02-14)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 62,0 millió tonna (+11% vs 2018); előző havi előrejelzés: 61,8 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-02-14)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 46,5 millió tonna (+6% vs 2018) (Rosario Grains Exchange, 2019-02-13)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 52,0 millió tonna (+4% vs 2018) (Rosario Grains Exchange, 2019-02-13)

[bezárás x]