Válasz envagyok2 #29903. hozzászólásáraHát hogy lenne? Az AÖP teljesen más. Támogatás igényléskor mit ixeltél? BISS+CRISS-t vagy egybe, vagy két rublikába, meg volt teljesen külön az AÖP amit vagy vállaltál vagy nem.
Nem tudom mi van most de eddig mindig fizettek, emlékszem választások előtt még decemberben az anyatehenet is, most meg egy nagy 0, inkább erről kellene prédikálni a Kossuth……..rádióban nem a sok agyatlanságról mert már unalmas!
Nincs pénz vmi? Ezt már Brüsszel rég elutalta vagy nem érkezet meg! Nem azért taposom a szart!!!
Jó reggelt,egy kis segitséget szeretnék kérni,az ügyféltájékoztatási rendszerben megjelent,agro-ökológai program,LÉTREHOZOTT,2023.12.20-án,ez mit jelent? A gazdálkodási naplót beadtuk, köszönöm a válaszokat!
Válasz colizoli #29888. hozzászólásáraZoli! Pl itt lett 2,8t/ha azt "elvileg" toxinos, ki tudja kié volt toxinos, lehet az enyém lehet mindenkié, lehet az enyém épp nem... Amíg ki nem "bukott" ez a toxinfaszság vették is 1xx áron, de ez nem egy nagy idő intervallum volt. 51ért, bírtunk eladni belőle
Válasz barazdabetyar. #29887. hozzászólásáraEzen gondolkoztam én is. Tavaly meg aszálykárra kaptam 8000 Ft/ha 0 termés mellett. Itt meg 10x kapják, mert számitó modón betárolták a kukoricát-volt mit-, hogy majd aranyárban tavasszal eladják, csak beszopták az ukrán termény miatt. Gondolom valami neres köcsög is beszopták volna, de nem hagyták az út szélén.
Válasz Georgosz #29885. hozzászólásáraPontos részletre nem emlékeztem,de tudtam róla.Lényeg,most is az igazságtalan jogalkotás,pénzosztás.És akinek semmi nem termett,és ezért nem értékesített?Az miért nem kapott??0,4 tonnával nem volt értékesítés.
a 2022. évi egységes kérelme alapján véglegessé vált döntéssel lezárt, legfeljebb 500 hektár jóváhagyott mezőgazdasági területtel rendelkezik, és ezen belül legfeljebb 100 hektár kukorica (KAL21) termőterület után részesült támogatásban,
a TEÁOR'08 alá tartozó tevékenységet folytató vállalkozás részére a 2023. május 15. napjától a 2023. szeptember 15. napjáig terjedő időszakban legalább 10 tonna mennyiségű kukoricát értékesített."
Válasz :X) #29881. hozzászólásáraEgészen pontosan 81.087,- Ft/ha. Ma jött fél 1 körül a mail, most töltöttem le tárhelyről a határozatokat! Megérte az a kis papírmunka!
Válasz Pisti09 #29867. hozzászólására12.15.én beszeltem a szolnok megyei kirendeltséggel. Az ügyintéző ránézett a kérelmemre, minden rendben. Azt mondta ha jövőhéten nem kapok akkor csak jövőre
Válasz JD 4630 #29864. hozzászólásáraVégül is nem tudhatod, hogy nem csak Magyarországon vannak érdekeltségeim...de ez nem az én bajom.
Igen..én csak a támogatásra utazom, mint ahogy sokan mások, és nem csak itt. Hanem szerte az EU-ban. Na áldás, békesség!
Válasz rongyos #29863. hozzászólására"Üdvözletem! Segítsen valaki nekem számolni! 27 hektárra eddig kaptam hektáronként 5o et ( Criss+BIss ) AÖP ben vagyok még benne, és 7.6 ha szálas fehérje....mennyi az annyi ami kint van?"
"Dicsőség az Úrnak, békesség Nektek! Criss+biss előleg..Somogy-megye.."
Ez nem ismerős? Tőled idéztem, tudod pont letojom, hogy nem termelsz csak a támogatásra utazol, viszont rólam ezt állítani,na az igazi gerinctelenség, idei évben területem 2.5% volt szálas növény vetve(saját állatok részére egy erózió érzékeny részen), a többin árunövény, az igaz, hogy a piaci bizonytalanságok miatt sokáig gondolkoztam, hogy van e értelme termelni, de a tények ismerete nélkül hazugságokat terjeszteni rólam ez a legalja, innentől én nem kívánok veled kommunikálni.
"Nem értem mi a baj?"
Az a baj, hogy hazug ember vagy.
Válasz JD 4630 #29856. hozzászólásáraNem értem mi a baj? Nálunk itt Horvátországban mi a bánatot termeljünk a szikes legelőkön pl. a Velebitekben?? vagy a Biokovón..de az egész Istria is gyakorlatilag kősivatag...mégis támogatott terület a Dinári hegység nagy része..Max. a Neretva völgyben van komolyabb kertészet, meg a Szlavón részeken itt északon hagyományos árútermelés.
34962 hozzászólás
Válasz Tom250 #29905. hozzászólásáraahha, mindkettő címen jött kifizetés, és nem kevés...
Válasz envagyok2 #29903. hozzászólásáraHát hogy lenne? Az AÖP teljesen más. Támogatás igényléskor mit ixeltél? BISS+CRISS-t vagy egybe, vagy két rublikába, meg volt teljesen külön az AÖP amit vagy vállaltál vagy nem.
Sziasztok. Nekem még csak biztosítási díj támogatás jött, azon kívül semmi. H.B vármegye.
Válasz barazdabetyar. #29900. hozzászólásáraSziasztok Aöp csak tavasszal várható fizetés...A Kincstárnál,azt mondták..
Válasz Gazdász35 #29906. hozzászólásáraÉn inkább már csak abban reménykedek,hogy januárba löknek valamit.Nem csak március-április végkifizetés lesz.
Válasz Gazdász35 #29906. hozzászólásáraNekem sem jött még semmi....
Nem tudjátok, kamatot fizetnek a késésért esetleg?
Nem tudom mi van most de eddig mindig fizettek, emlékszem választások előtt még decemberben az anyatehenet is, most meg egy nagy 0, inkább erről kellene prédikálni a Kossuth……..rádióban nem a sok agyatlanságról mert már unalmas!

Nincs pénz vmi? Ezt már Brüsszel rég elutalta vagy nem érkezet meg! Nem azért taposom a szart!!!
Válasz envagyok2 #29903. hozzászólásáraMár a CRISS-t is küldték? Nekem egyelőre még csak BISS előleg jött.
AÖP elvileg majd csak valamikor tavasszal lesz.
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraNálam is 20-án jön létre.
Válasz subikiss #29901. hozzászólásáratehát amit biss meg criss címen küldtek, ebbe nincs benne az aöp?
Válasz barazdabetyar. #29900. hozzászólásáraElméletileg nem. És legjobb tudomásom szerint 22000-23000ft között lesz. Falzgazdászok ennyit tudnak.
Válasz barazdabetyar. #29899. hozzászólásáraKAP ST-DP01 - A fenntarthatóságot elősegítő, alapszintű jövedelemtámogatás-BISS
KAP ST-DP02 - A fenntarthatóságot elősegítő, átcsoportosítással nyújtható kiegészítő jövedelemtámogatás-CRISS
Az AÖP az teljesen más téma, szerintem azt még senkinek nem fizettek. Az összegek neten valahol megtalálhatóak, de korábban is linkelték már
Válasz barazdabetyar. #29899. hozzászólásáraAÖP-re küldenek előleget?
Milyen néven küldik,a földalapút,meg az aöp pénzeket?BISS+CRISS igénylésre mennyi várható?AÖP ebbe benne?
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraEzt hol találom meg az ügyféltájékoztatási rendszerben?
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraNálam is 20.án létrehozott.
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraNálam is 20-án jelent meg.
Jó reggelt,egy kis segitséget szeretnék kérni,az ügyféltájékoztatási rendszerben megjelent,agro-ökológai program,LÉTREHOZOTT,2023.12.20-án,ez mit jelent? A gazdálkodási naplót beadtuk, köszönöm a válaszokat!
Csipp-Csipp!

BISS előleg és a biztosítási díjtámogatás.
Remélhetőleg megy majd másoknak is a héten!
Válasz raczerzsi1964 #29891. hozzászólásáraNem, ez egy külön történet.
100 millió eurós támogatás.
Válasz colizoli #29888. hozzászólásáraPontosan ez a lényeg.
Válasz Georgosz #29885. hozzászólásáraEzt a karenyhitesi alapból kapjátok?
Válasz colizoli #29888. hozzászólásáraZoli! Pl itt lett 2,8t/ha azt "elvileg" toxinos, ki tudja kié volt toxinos, lehet az enyém lehet mindenkié, lehet az enyém épp nem... Amíg ki nem "bukott" ez a toxinfaszság vették is 1xx áron, de ez nem egy nagy idő intervallum volt. 51ért, bírtunk eladni belőle
Válasz colizoli #29877. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz barazdabetyar. #29887. hozzászólásáraEzen gondolkoztam én is. Tavaly meg aszálykárra kaptam 8000 Ft/ha 0 termés mellett. Itt meg 10x kapják, mert számitó modón betárolták a kukoricát-volt mit-, hogy majd aranyárban tavasszal eladják, csak beszopták az ukrán termény miatt. Gondolom valami neres köcsög is beszopták volna, de nem hagyták az út szélén.
Válasz Georgosz #29885. hozzászólásáraPontos részletre nem emlékeztem,de tudtam róla.Lényeg,most is az igazságtalan jogalkotás,pénzosztás.És akinek semmi nem termett,és ezért nem értékesített?Az miért nem kapott??0,4 tonnával nem volt értékesítés.
Válasz Georgosz #29883. hozzászólásáraÉn sem akartam hinni a szememnek de nagyon örülök neki!
Válasz barazdabetyar. #29884. hozzászólásáraIdézem:
"A támogatás igénybevételére az a mezőgazdasági termelő (kukoricatermelő) jogosult, aki vagy amely
a 2022. évi egységes kérelme alapján véglegessé vált döntéssel lezárt, legfeljebb 500 hektár jóváhagyott mezőgazdasági területtel rendelkezik, és ezen belül legfeljebb 100 hektár kukorica (KAL21) termőterület után részesült támogatásban,
a TEÁOR'08 alá tartozó tevékenységet folytató vállalkozás részére a 2023. május 15. napjától a 2023. szeptember 15. napjáig terjedő időszakban legalább 10 tonna mennyiségű kukoricát értékesített."
1. cikk
2. cikk
Válasz Georgosz #29883. hozzászólásáraÉs kik kaphatták?
Válasz :X) #29881. hozzászólásáraEgészen pontosan 81.087,- Ft/ha. Ma jött fél 1 körül a mail, most töltöttem le tárhelyről a határozatokat! Megérte az a kis papírmunka!
Válasz ZsocaJD #29880. hozzászólásáraHello!
Most nézem, nekem is ez van!
Válasz ZsocaJD #29880. hozzászólásáraAkkor várd a jóváhagyó határozatot!.)) Nekünk most jött meg. 81.000 Ft / ha a kifizetésre kerülő összeg.
Sziasztok!
Ügyféltájékoztatási rendszerben a kukoricatermelők kompenzációs kifizetésénél a státusz erre változott:
?Nincs felvéve ÜTR státusz rendszerparaméter a Jóváhagyott eljárásállapothoz!
Tudja valaki, hogy ez mit jelenthet?
Válasz Sz_Pisti #29878. hozzászólásáraAkkor kezetfoghatunk...
Eddig 0 Ft
Válasz n.toth #29866. hozzászólásáraigen
Válasz trencsenyi.zoli #29868. hozzászólásáraÉn sem kaptam meg semmit...se föld se anyajuh...szörnyű!!!
Válasz gyongyiszoke1 #29874. hozzászólásáraAbban is kamarától és tárhelyre is a kincstártól.
Válasz Koczka József #29870. hozzászólásáraJó napot. Határozatot e-mailben kapta?
Válasz Koczka József #29870. hozzászólásáraAz is valami,de nekem még van híjja ezen kívül is.
Válasz paprikamágus #29869. hozzászólásáraA jövőhétbe reménykedek én is,köszi az infót.
Válasz trencsenyi.zoli #29868. hozzászólásáraBirkákra még én sem,és az lenne a fontosabb.Remélem jövőhéten lesz valami.
Válasz Pisti09 #29867. hozzászólásáraAz éjszaka jött biztosítási díjtámogatás előtte pár nappal határozat.
Válasz Pisti09 #29867. hozzászólására12.15.én beszeltem a szolnok megyei kirendeltséggel. Az ügyintéző ránézett a kérelmemre, minden rendben. Azt mondta ha jövőhéten nem kapok akkor csak jövőre
Válasz Pisti09 #29867. hozzászólásáraNagyon remélem mert még semmit nem kaptunk
Lesz még támogatás kifizetés az idén szerintetek?
2023 nemzeti tejtámogatást kapott itt valaki?
Válasz JD 4630 #29864. hozzászólásáraVégül is nem tudhatod, hogy nem csak Magyarországon vannak érdekeltségeim...de ez nem az én bajom.
Igen..én csak a támogatásra utazom, mint ahogy sokan mások, és nem csak itt. Hanem szerte az EU-ban. Na áldás, békesség!
Válasz rongyos #29863. hozzászólására"Üdvözletem! Segítsen valaki nekem számolni! 27 hektárra eddig kaptam hektáronként 5o et ( Criss+BIss ) AÖP ben vagyok még benne, és 7.6 ha szálas fehérje....mennyi az annyi ami kint van?"
"Dicsőség az Úrnak, békesség Nektek! Criss+biss előleg..Somogy-megye.."
Ez nem ismerős? Tőled idéztem, tudod pont letojom, hogy nem termelsz csak a támogatásra utazol, viszont rólam ezt állítani,na az igazi gerinctelenség, idei évben területem 2.5% volt szálas növény vetve(saját állatok részére egy erózió érzékeny részen), a többin árunövény, az igaz, hogy a piaci bizonytalanságok miatt sokáig gondolkoztam, hogy van e értelme termelni, de a tények ismerete nélkül hazugságokat terjeszteni rólam ez a legalja, innentől én nem kívánok veled kommunikálni.
"Nem értem mi a baj?"
Az a baj, hogy hazug ember vagy.
Válasz JD 4630 #29856. hozzászólásáraNem értem mi a baj? Nálunk itt Horvátországban mi a bánatot termeljünk a szikes legelőkön pl. a Velebitekben?? vagy a Biokovón..de az egész Istria is gyakorlatilag kősivatag...mégis támogatott terület a Dinári hegység nagy része..Max. a Neretva völgyben van komolyabb kertészet, meg a Szlavón részeken itt északon hagyományos árútermelés.