Válasz cimbike. #16188. hozzászólásáraAzért kellene egy napon utalni (de legalábbis egy héten belül), hogy ne legyen bizonytalanság.
Ha nem jön meg azon a napon (vagy azon a héten) a pénz, akkor tudjuk, hogy baj van. Menni kell hitelt felvenni - akinek erre feltétlen szüksége van. De ne legyen BIZONYTALAN helyzet!
Az előleg pedig annak járjon (de csak 50%-ban), akinek földhasználati lapja van. Aki ezt nem tudja megoldani, annak járjon a támogatás (később), de ne akadályozza a földhasználati lappal rendelkezőket.
Nekem ez a 70-80%-os előleg is problémás. Persze, hogy egyedül az kapta meg az ismerősök közül, akinek amúgy is jó volt az éve...
Dec.15. - dec.31 közötti támogatás kiutalás nem éppen baráti gesztus.
Válasz mtarka #16187. hozzászólásáraEz is egy megoldás. De nem kellene a legutolsó napra hagyni az utalást, mert több esetben lehetnek vitás esetek.
Én azt mondom, hogy azért kértük meg (Magyarország)az engedélyt saps előleg kifizetésére(asszem október 15-től), mert a gazdának kell a pénz. Ez jó ötlet volt. De logika, miszerint a gazdáknak kell a pénz, megbukik ott, hogy a többi pénzt nem adják, amikor csak lehetne! Tehát, a bibi ott van, hogy mi az egész pénzre számítunk és kalkulálunk vele. Így az lenne a logikus, ha a maradékot azév december 1-én utalnák ki. Így akinek kell a pénz az felhasználja, akinek nem kell, annak pedig van ideje elkölteni, az adó végett. Ezt diktálja a logika.
Csak azt nem értem, hogy miért olyan bonyolult ez. Miért nem lehet az egységes területalapú és a zöldítési támogatás 50%-át nov.30-án előlegként átutalni a földhasználati lappal rendelkezőknek, míg a maradék 50%-ot és minden más támogatás 100%-át június 30-án MINDENKINEK, aki erre jogosult.
És akkor lehetne kalkulálni.
Mert, ha nincs támogatás csak június 30-án, akkor így számítok rá, és nem kell 10 naponként az MVH-Államkincstár honlapját emelkedő vérnyomással nézegetni...
Jan. 1. után , amióta a Kincstárhoz került az utalás, kapott már valaki pénzt?
Jan. 1 . után, amióta a Kormányhivatalhoz került az MVH, kapott már valaki határozatot?
Mindkét esetben érintett vagyok, de egyik helyről sem kaptam semmit.
Illetve van egy határozatom még dec közepéről juli-aug-szept hónapokra járó kocatámogatásról. Csak épp lóvét felejtették el küldeni. Korábban úgy volt hogy a határozat kiküldése után max 1-2 héttel megjött a lóvé is. Sőt volt olyan hogy előbb volt lóvé a számlán mint ahogy a papírt kihozta a posta. Most viszont már több mint egy hónapja semmi. Csak egy papír hogy járni jár......
Van itt olyan aki még egy fillér előleget sem kapot a területalapúból?
Mindenki akivel beszéltem kapott már. Mi még nem.
(Kivéve egy gazdát. Ő minden reggel hív, hogy "Na te kaptál e pénz? Mert én még nem...")
Válasz petsudo #16167. hozzászólásáraLentebb már emlékeztettelek,..de lehetnek kételyeid akkor nézz utána, mert nyilván nekem nem hiszel, ezért támadtál nekem.
Sőt,..még azzal is bővítem az előbbit, az AKG is megérkezett minden év decemberben .
Válasz vazvazul #16140. hozzászólásáraMár megint!Emlékeztess kérlek mikor volt ilyen a szocik alatt?Nem emlékszem ilyenre!Lehet egyedi eset vagyok,de én úgy emlékszem a szocik alatt is ugyan így ment!Sőt!
Válasz honorbi #16157. hozzászólásáraCsak az a baj, hogy nem látszik pénzmozgás.
Pár éve ( a problémás eseteket leszámítva) már a végelszámolás is megvolt jan.17-én.
Bélla , gyógyszerek !
Válasz honorbi #16158. hozzászólásáraAztán mi van ha te kijavítod,..attól még sokan vannak akik a 2016 .jun.30-as végelszámolást sem kapták meg "testvéreidtől".
Nyugodj már le Béla !
Kijavítom a junius 30-at november 30-ra. Es egy osszegben ha az ugy szimpatikusabb??!! Amugy a tervezhetosegen volt a lenyeg nem a datumon ha valaki erti!?
Válasz broll79 #16156. hozzászólásáraHa mar minden alkalomrol beszelsz akkor mielott elkezdesz oltogatni nezd vissza jobban hogy 2 alkalommal irtam ki hogy penzmozgas latszik! Aminek azert valljuk be mindenki orul a sajat maga hazatajan! Nem gondolnam hogy baj ez...
Válasz honorbi #16154. hozzászólásáraTavaly itt örültél, mint majom a banánnak, mikor csipogott a telefonod, minden alkalommal az volt az első dolgod, hogy itt örömködtél, most meg oltogatod azokat, akik várják a jogos pénzüket, meg junius 30-azol. Tavaly neked is jan 13-án jött lé, meg nekem is meg másnak is, de az idei év meg a tavaly évvégi kifizetések is olyan volt mint az ukrán lagzi
Válasz honorbi #16146. hozzászólásáraSemmi közöd hozzá, hogy én hol melózók,..te viszont az ÁVH-nak, ha ennyire jól informált vagy,
Gondolom te már megkaptad,..húzz el pörögj máshol.
Válasz nagyi0812 #16148. hozzászólásáraNem vagyok különc.Ha azt hallom,hogy lólépésben kapják a lét körülöttem,nekem meg semmi,én is brekegek egyet kettőt,de nem minden oldalon vagyok ott 2-10 hsz-el.Még ha minden ellenőrzésem rendben is van...
Válasz oprita #16147. hozzászólásáraHa ilyen menő-manó vagy akkor utald már vissza az ÁVH nak az előlegedet, hogy adják oda másnak akinek jobban kell. Te ráérsz majd június 30.ig.
Tény,hogy amikor a szalonnás tojásrántottához nincs bóti kenyér,rávaló híján,akkor hamar megszalad az ember tolla.Ez viszont nem a rendszer hibája.Előlegfizetés,részfizetés lehetőség,júni 30 kötelesség.Onnantól mehet a nagy duma...
34944 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #16195. hozzászólásáraNeki már semmi köze hozzá..
Válasz sophy-7 #16194. hozzászólásáraMi sem kaptunk itt gyms megye, majd a fazekas elvtárs a masexpon biztosan bejelenti hogy megnyomta a gombot...
Nálunk sincs még mindig semmi... Veszprém megye
Mi sem kaptunk még semmit.Bács-Kiskun.
Ismerős is Szabolcs megye.
Azért ez érdekes...
Válasz rsándor #16184. hozzászólásáraAz tutti hogy messzi mert én se kaptam egy fillért se. Szabolcs megye
Válasz cimbike. #16188. hozzászólásáraAzért kellene egy napon utalni (de legalábbis egy héten belül), hogy ne legyen bizonytalanság.
Ha nem jön meg azon a napon (vagy azon a héten) a pénz, akkor tudjuk, hogy baj van. Menni kell hitelt felvenni - akinek erre feltétlen szüksége van. De ne legyen BIZONYTALAN helyzet!
Az előleg pedig annak járjon (de csak 50%-ban), akinek földhasználati lapja van. Aki ezt nem tudja megoldani, annak járjon a támogatás (később), de ne akadályozza a földhasználati lappal rendelkezőket.
Nekem ez a 70-80%-os előleg is problémás. Persze, hogy egyedül az kapta meg az ismerősök közül, akinek amúgy is jó volt az éve...
Dec.15. - dec.31 közötti támogatás kiutalás nem éppen baráti gesztus.
Válasz vazvazul #16186. hozzászólásáraHa én is eljutok odáig, és majd dobog szívem. Megcsinálom
Válasz mtarka #16187. hozzászólásáraEz is egy megoldás. De nem kellene a legutolsó napra hagyni az utalást, mert több esetben lehetnek vitás esetek.
bibi ott van, hogy mi az egész pénzre számítunk és kalkulálunk vele. Így az lenne a logikus, ha a maradékot azév december 1-én utalnák ki. Így akinek kell a pénz az felhasználja, akinek nem kell, annak pedig van ideje elkölteni, az adó végett. Ezt diktálja a logika.
Én azt mondom, hogy azért kértük meg (Magyarország)az engedélyt saps előleg kifizetésére(asszem október 15-től), mert a gazdának kell a pénz. Ez jó ötlet volt. De logika, miszerint a gazdáknak kell a pénz, megbukik ott, hogy a többi pénzt nem adják, amikor csak lehetne! Tehát, a
Csak azt nem értem, hogy miért olyan bonyolult ez. Miért nem lehet az egységes területalapú és a zöldítési támogatás 50%-át nov.30-án előlegként átutalni a földhasználati lappal rendelkezőknek, míg a maradék 50%-ot és minden más támogatás 100%-át június 30-án MINDENKINEK, aki erre jogosult.
És akkor lehetne kalkulálni.
Mert, ha nincs támogatás csak június 30-án, akkor így számítok rá, és nem kell 10 naponként az MVH-Államkincstár honlapját emelkedő vérnyomással nézegetni...
Már döntöttem, 2018-ban kire nem fogok szavazni,..de még nem választottam akire szavazok !
Válasz rsándor #16184. hozzászólásáraÜdv, itt Szolnok megyében sem kapkodták el.

10.02. azóta semmi ránézés sincs.
Válasz rsándor #16180. hozzászólására Én is /sötét/ szabolcs szatmár bereg megyében lakom.Úgy látszik messze vagyunk a kasszától
Válasz kmarianna30 #16182. hozzászólásáraSzabolcs Megye én sis
Én se kaptam még egy ft-ot sem se előleg se semmi.
szabolcs megye.
Válasz rsándor #16180. hozzászólásáraHárman semmit se kaptam ko!
Válasz Petyko16 #16170. hozzászólására Eddig kaptam 0.00000 ft kp-t ugy hogy legalább ketten vagyunk.
Válasz Petyko16 #16170. hozzászólásáraSzia!
Több olyanról tudok, aki még egy fillért sem kapott. Nem vagy egyedül...
Válasz .Feco. #16177. hozzászólásáraCsodálod amikor naponta árulod a különféle Jd trakikat hogy 100 millásokat vegyél újba :)))))

Válasz Petyko16 #16170. hozzászólásáraVan...
Válasz boncso #16174. hozzászólásáraSe pénz, se határozat jan 1 utánròl.
Ahogy mondtam decemberről van egy határozat, de az még mvh-s. A hozzá tartozó pénz viszont még nem ért ide.
Válasz boncso #16174. hozzászólásáraVhol olvastam hogy akár október 15.ig is eltarthat az egybeolvadás.
Magyarul: rá...tunk!
Moderátor által módosítva: 2017-04-06 10:15:06
Jan. 1. után , amióta a Kincstárhoz került az utalás, kapott már valaki pénzt?
Jan. 1 . után, amióta a Kormányhivatalhoz került az MVH, kapott már valaki határozatot?
Mindkét esetben érintett vagyok, de egyik helyről sem kaptam semmit.
Válasz nagyi0812 #16172. hozzászólásáraSzintén. Nagy nulla mind itt is.
Illetve van egy határozatom még dec közepéről juli-aug-szept hónapokra járó kocatámogatásról. Csak épp lóvét felejtették el küldeni. Korábban úgy volt hogy a határozat kiküldése után max 1-2 héttel megjött a lóvé is. Sőt volt olyan hogy előbb volt lóvé a számlán mint ahogy a papírt kihozta a posta. Most viszont már több mint egy hónapja semmi. Csak egy papír hogy járni jár......
Válasz Petyko16 #16170. hozzászólásáraMinden 0!
Válasz Petyko16 #16170. hozzászólásáraSAps 0 Ft Zöldítés 6700 Ft/ha fiatal gazda 0 ft
Van itt olyan aki még egy fillér előleget sem kapot a területalapúból?
Mindenki akivel beszéltem kapott már. Mi még nem.
(Kivéve egy gazdát. Ő minden reggel hív, hogy "Na te kaptál e pénz? Mert én még nem...")
Válasz petsudo #16167. hozzászólásáraLentebb már emlékeztettelek,..de lehetnek kételyeid akkor nézz utána, mert nyilván nekem nem hiszel, ezért támadtál nekem.
Sőt,..még azzal is bővítem az előbbit, az AKG is megérkezett minden év decemberben .
Válasz petsudo #16167. hozzászólásáraegyszer késtek pár hetet 400 traktor ott pöffeszkedett a hősökterén ,most meg lapítanak mint szar a gazban
Válasz vazvazul #16140. hozzászólásáraMár megint!Emlékeztess kérlek mikor volt ilyen a szocik alatt?Nem emlékszem ilyenre!Lehet egyedi eset vagyok,de én úgy emlékszem a szocik alatt is ugyan így ment!Sőt!
Válasz vazvazul #16160. hozzászólásáraNem emlékszem ilyenre!Kérlek pontosíts! :-)
Válasz honorbi #16163. hozzászólásáraTahó kormánypárti provokátor vagy !
Válasz szg1 #16162. hozzászólásáraNav-nak
Válasz honorbi #16139. hozzászólásáraHova küldjem a címem? Szeretném ha vagy 20 millió áfát kiutalnának nekem is..

Válasz honorbi #16154. hozzászólásáraViszont veled ellentétben nem vagyok kollaboráns, Bélakakikám !
Válasz honorbi #16157. hozzászólásáraCsak az a baj, hogy nem látszik pénzmozgás.
Pár éve ( a problémás eseteket leszámítva) már a végelszámolás is megvolt jan.17-én.
Bélla , gyógyszerek !
Válasz honorbi #16158. hozzászólásáraAztán mi van ha te kijavítod,..attól még sokan vannak akik a 2016 .jun.30-as végelszámolást sem kapták meg "testvéreidtől"
.
Nyugodj már le Béla !
Kijavítom a junius 30-at november 30-ra. Es egy osszegben ha az ugy szimpatikusabb??!! Amugy a tervezhetosegen volt a lenyeg nem a datumon ha valaki erti!?
Válasz broll79 #16156. hozzászólásáraHa mar minden alkalomrol beszelsz akkor mielott elkezdesz oltogatni nezd vissza jobban hogy 2 alkalommal irtam ki hogy penzmozgas latszik! Aminek azert valljuk be mindenki orul a sajat maga hazatajan! Nem gondolnam hogy baj ez...
Válasz honorbi #16154. hozzászólásáraTavaly itt örültél, mint majom a banánnak, mikor csipogott a telefonod, minden alkalommal az volt az első dolgod, hogy itt örömködtél, most meg oltogatod azokat, akik várják a jogos pénzüket, meg junius 30-azol. Tavaly neked is jan 13-án jött lé, meg nekem is meg másnak is, de az idei év meg a tavaly évvégi kifizetések is olyan volt mint az ukrán lagzi
Jókat röhögök itt egy-két emberen.Kultúrp@r@sztok :-)!
Válasz vazvazul #16153. hozzászólásáraTe sem leszel már okosabb, ezért tartasz itt...
Válasz honorbi #16145. hozzászólásáraNe verd a nyáladat, elázik a rezes alsógatyókád. Idióta.
Válasz honorbi #16146. hozzászólásáraSemmi közöd hozzá, hogy én hol melózók,..te viszont az ÁVH-nak, ha ennyire jól informált vagy,

Gondolom te már megkaptad,..húzz el pörögj máshol.
Üdv !
Csak azért elégedetlenkednek sokan , mert még érdekli
Őket az ami az elégen túl van... !
Válasz oprita #16149. hozzászólásáraNem jókedvemben "brekegek". Lehet igazad van. Örüljünk hogy van egy június végi határidő.
Válasz nagyi0812 #16148. hozzászólásáraNem vagyok különc.Ha azt hallom,hogy lólépésben kapják a lét körülöttem,nekem meg semmi,én is brekegek egyet kettőt,de nem minden oldalon vagyok ott 2-10 hsz-el.Még ha minden ellenőrzésem rendben is van...
Válasz oprita #16147. hozzászólásáraHa ilyen menő-manó vagy akkor utald már vissza az ÁVH nak az előlegedet, hogy adják oda másnak akinek jobban kell. Te ráérsz majd június 30.ig.
Tény,hogy amikor a szalonnás tojásrántottához nincs bóti kenyér,rávaló híján,akkor hamar megszalad az ember tolla.Ez viszont nem a rendszer hibája.Előlegfizetés,részfizetés lehetőség,júni 30 kötelesség.Onnantól mehet a nagy duma...