Az lehetséges hogy vannak olyanok akik se levelet se pénzt nem kaptak még?
Gyomaendrődön a falugazdásznál 5 en is áltak emiatt ma sorba. Vagy a falugazdász rontott el valamit?
SAPSI ha véletlen olvasod: Tudsz ilyen esetekről?
Válasz #3499. hozzászólásra
Akkor pontosítok
Megnéztem, és úgy van, h azzal kezdődik, h MVH, és utána rögtön van ha jól számoltam 13 szám.
A GIRO kód, az MVH utáni első 3szám.
Én , dehogy!!! Pont mondtam a Palkovics úrnak is, hogy nem jó ha az idén jön sok termelőnek mert gyorsan kellene lépni a vásárlásra, igy a januári pénzt lehet költeni szép lassan, nincs kapkodás!!
Arról ki mit hallott, hogy jövőre kell valami végzettség a földalapú felvételére. Mert ha igen akkor az asszonyt nagyon gyorsan kell küldenem iskolába!
Fiatal gazda pályázat levelei a héten mennek azoknak akik nem nyertek!!! A beadott kérelmek száma 3200körül volt abból elutasító első körben 1500 körül nem feleltek meg a követelménynek, volt aki 52 évesen pályázott "fiatal gazdára"!!!!!! A többi pályázatot most rangsorolják pontszámok szerint, magas pontot kell elérni ahhoz, hogy valaki nyerjen abból a közel talpon maradó 1700 körüli pályázatból!!!
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: Szja tv.) 3. számú melléklete a mezőgazdasági őstermelők, a 11. számú melléklete az egyéni vállalkozók költségelszámolásáról rendelkezik. E mellékletek a jellemzően előforduló költségekről rendelkeznek, tehát nem taxatív felsorolásról van szó. Ugyan a jellemzően előforduló költségek között nincs nevesítve a kárenyhítési alapba befizetett összeg költségek közötti elszámolhatósága, de a törvény preambulumában megfogalmazott cél alapján e kiadások költségként történő elszámolhatósága egyértelmű, hiszen a befizetett összeg többek között a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti események miatti kockázatok hatásának enyhítésében való kockázatközösség kialakítását, a mezőgazdasági termelők öngondoskodáson alapuló felelősségének megerősítését, és más természeti eredetű elháríthatatlan külső ok (vis maior) miatti káresemények hatásainak egységes kezelését szolgálja.
A befizetett összeg a káresemények ellentételezésére szolgál, ami nem jelenti egyben a költségek fedezetét is, inkább jövedelempótló célt szolgál, így amennyiben adózó a befizetett összeget a költségei között érvényesíti, akkor a kárenyhítésre tekintettel folyósított összeg bevételnek minősül.
Ebből az is következik, hogy az e címen folyósított összeg nem tekinthető olyan támogatásnak, amely az Szja tv. 7. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az adózási feltételül megjelölt bevételi értékhatárt megemelné és nem is vonatkozhat e bevételre az Szja tv. 7. § (1) bekezdés v) pontja, valamint a 19. § sem. Ennek oka az, hogy nincs a folyósított összeggel szemben elszámolási és/vagy visszafizetési kötelezettség, a célszerinti felhasználás e bevételre nem vonatkozhat, mivel azt a korábban keletkezett kárra tekintettel kapja a magánszemély.
Azok adnak "esélyt" akik nem tudják miért teszik oda az X-et. Csak odateszik. Két okot már nem tudnának felsorolni.
Én mondom megbízást kellene adni meghatározott feladatokkal, és határidővel. Ha nem megy mehet a levesbe, bőrtönbe meg ahol van hely.
Ne hidjétek hogy most nem így van! A baj az hogy nem mi adjuk a megbízást.
Ez jogos de ne irkáld le,még nagyobb támadási felületet adni a városi majmoknak,mert mindenki ezen csámcsog,hogy igyjó meg úgyjó a parasztnak,ennyi támogatás annyi adómentesség,és bocs
Már elnézést kérek akit megbotránkoztattam a kérdésemmel az AKG kifizetéséről! Én ugy gondolom,hogy egy kistermelőnek nem csak a tábla szélén kell gondolkodni, spekulálni hanem a kockás abrosz előtt is.Nagyon kedvező az adózásunk, de kis odafigyeléssel esetleg ha figyelek a bevétel-kiadásra is talán megtakarítok valamit az adóbevalláskor.Például nekem jól jön ez a gyerekeim tanittatásakor.
2010-ben a belvíz miatt 77 % kárunk volt ,kaptunk 7,14% kárenyhítést, mégis elvagyunk, voltunk, bizony az is segített , meg a nélkülözés , meg a takarékosság meg egy sor más dolog, most meg hál'istennek termett így , egy kissé magunkhoz tértünk, most már élvezem a dzsipó kényelmét, ja és dolgozunk ,hogy jövőre is reménykedhessünk!!
a másik ha "csak"50% károm lenne be se adnám,nekünk 70-80%-os kárunk volt(kukoricában)még se adom be ,hogy maradjon pénz annak akinek esetleg (mert sok olyan van)akinek mindene elment,sokan csak saját magukra gondolnak,egy kolléga például tegnap érdeklődött ,hogy meg jön -e ez AKG idén mert akkor esetleg adót kell fizetnie,na az ilyenek is kivágják a biztosítékot nállam
Válasz #3464. hozzászólásra
Ne légy pesszimista.Fidesz hozott egy határozatot miután jelentös nagyságú pénzt gyüjtött be a gazdáktól, kötelező jellegel,Hogy azt kiegészítve a károsultakat segítse.Fidesz tudja hogy nem egy gitt egylet, amit mond annak súlya van, és ezzel a pénzel elkell hogy számoljon ha máskor nem hát 2014 ben.
Kamarátol jött, és a linkben ez volt amit lent bemásoltam ! -----Tisztelt Asszonyom / Uram!
A 2012. évi agrárkárigény bejelentéshez a referenciaárak a Vidékfejlesztési Értesítő LXII. ÉVFOLYAM 16. SZÁMÁBAN megtalálható, elérhető az alábbi linken
34962 hozzászólás
Az lehetséges hogy vannak olyanok akik se levelet se pénzt nem kaptak még?
Gyomaendrődön a falugazdásznál 5 en is áltak emiatt ma sorba. Vagy a falugazdász rontott el valamit?
SAPSI ha véletlen olvasod: Tudsz ilyen esetekről?
sziasztok ojan kérdésem lene hogy vane valaki még akki nem kapot elöleget nekem azt mondják minden jó de várjak mért nem fizetnek

Az M.V.H. Elnöke minden tamogatas kifizetesröl ejtet szot az A.K.G.rol nem.Tud valaki valami infot mikor fizetik.
Válasz #3498. hozzászólásra
"tévedésből utalták Hozzád, akkor azt sürgősen vissza kell utalni"
Én úgy tudom hogy az eltévedt utalásokat senki sem köteles sehova visszautalni. és kötelezni sem lehet senkit ilyesmire.
ha megteszi, szép dolog, de...
Válasz #3507. hozzászólásra

Bocsi elnéztem, nem tudom, csak azt hogy január!!
Válasz #3506. hozzászólásra

Én hetet írtam,ha megnéznéd.
Válasz #3505. hozzászólásra

Szerintem még te is hányni fogsz akkor!!

Passz, január!!! Szerinted ,másodikán még ki hol lesz "fitt"?????????????????
Válasz #3488. hozzászólásra

Január 2.vagy 3.hete.
Válasz #3496. hozzászólásra

Tudom te az idén más eset vagy!!! Nem azt mondtam hogy mindenkinek, vannak kivételek is, most te sajna az vagy!!!
Válasz #3502. hozzászólásra
Szívesen
Válasz #3501. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget
Így már megvan
Válasz #3499. hozzászólásra
Akkor pontosítok
Megnéztem, és úgy van, h azzal kezdődik, h MVH, és utána rögtön van ha jól számoltam 13 szám.
A GIRO kód, az MVH utáni első 3szám.
meg annyi van még, hogy :jogcím$Egyéb
A kivonaton nem találok ilyen kódot, határozatszám van meg reg szám
Válasz #3497. hozzászólásra

Szia!
Valahol az átutalás közleményében kellene lennie egy GIRO kódnak, ami alapján be lehet azonosítani a jogcímet.
ITT
Ellenőrizd, mert ha nem vártad, és tévedésből utalták Hozzád, akkor azt sürgősen vissza kell utalni
Üdv. Október 1.-én milyen pénzeket utalt az MVH, mert jött pénz de nem vártam semmit
Válasz #3494. hozzászólásra

jó lenne ha csak saját nevedben nyilatkoznál
Válasz #3492. hozzászólásra

Tudtommal nem, de most az utolsó kedvezményes lehetőség azt beszélik erre, azt a pénzt megéri küld a nejed!!
Válasz #3493. hozzászólásra
Én , dehogy!!! Pont mondtam a Palkovics úrnak is, hogy nem jó ha az idén jön sok termelőnek mert gyorsan kellene lépni a vásárlásra, igy a januári pénzt lehet költeni szép lassan, nincs kapkodás!!
Válasz #3491. hozzászólásra
Ejnye-ejnye már Karácsonyra elakartad költeni, -így tovább tart.:)
Arról ki mit hallott, hogy jövőre kell valami végzettség a földalapú felvételére. Mert ha igen akkor az asszonyt nagyon gyorsan kell küldenem iskolába!
Válasz #3490. hozzászólásra

Január, igy nem kell nagyon gondolkodni a vásárlásról senkinek sem!!
Válasz #3488. hozzászólásra
Ha tudod mondjad!
Fiatal gazda pályázat levelei a héten mennek azoknak akik nem nyertek!!! A beadott kérelmek száma 3200körül volt abból elutasító első körben 1500 körül nem feleltek meg a követelménynek, volt aki 52 évesen pályázott "fiatal gazdára"!!!!!!

A többi pályázatot most rangsorolják pontszámok szerint, magas pontot kell elérni ahhoz, hogy valaki nyerjen abból a közel talpon maradó 1700 körüli pályázatból!!!

Sapsi tudod már mikor fizetik a második részét a földalapúnak, el lehet már mondani?????? Én tudom.

2012.11.05.
Agrár-kárenyhítés címén befizetett összeg adójogi minősítése
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: Szja tv.) 3. számú melléklete a mezőgazdasági őstermelők, a 11. számú melléklete az egyéni vállalkozók költségelszámolásáról rendelkezik. E mellékletek a jellemzően előforduló költségekről rendelkeznek, tehát nem taxatív felsorolásról van szó. Ugyan a jellemzően előforduló költségek között nincs nevesítve a kárenyhítési alapba befizetett összeg költségek közötti elszámolhatósága, de a törvény preambulumában megfogalmazott cél alapján e kiadások költségként történő elszámolhatósága egyértelmű, hiszen a befizetett összeg többek között a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti események miatti kockázatok hatásának enyhítésében való kockázatközösség kialakítását, a mezőgazdasági termelők öngondoskodáson alapuló felelősségének megerősítését, és más természeti eredetű elháríthatatlan külső ok (vis maior) miatti káresemények hatásainak egységes kezelését szolgálja.
A befizetett összeg a káresemények ellentételezésére szolgál, ami nem jelenti egyben a költségek fedezetét is, inkább jövedelempótló célt szolgál, így amennyiben adózó a befizetett összeget a költségei között érvényesíti, akkor a kárenyhítésre tekintettel folyósított összeg bevételnek minősül.
Ebből az is következik, hogy az e címen folyósított összeg nem tekinthető olyan támogatásnak, amely az Szja tv. 7. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az adózási feltételül megjelölt bevételi értékhatárt megemelné és nem is vonatkozhat e bevételre az Szja tv. 7. § (1) bekezdés v) pontja, valamint a 19. § sem. Ennek oka az, hogy nincs a folyósított összeggel szemben elszámolási és/vagy visszafizetési kötelezettség, a célszerinti felhasználás e bevételre nem vonatkozhat, mivel azt a korábban keletkezett kárra tekintettel kapja a magánszemély.
Válasz #3484. hozzászólásra
én ugy tom azt mindig tavasszal fizetik!
Válasz #3472. hozzászólásra
Azok adnak "esélyt" akik nem tudják miért teszik oda az X-et. Csak odateszik. Két okot már nem tudnának felsorolni.
Én mondom megbízást kellene adni meghatározott feladatokkal, és határidővel. Ha nem megy mehet a levesbe, bőrtönbe meg ahol van hely.
Ne hidjétek hogy most nem így van! A baj az hogy nem mi adjuk a megbízást.
De ez egy másik topic....
Sapsifülestől kérdezném,hogy a hízott bika támogatást kb.mikor fizetik?Köszönettel!
Válasz #3482. hozzászólásra
állitólag gazdaság szinten nézik
Válasz #3478. hozzászólásra
De az a hektáronkénti árbevétel kiesésre vonatkozik, nem??
Válasz #3477. hozzászólásra
Akkor ez nem kárenyhitési támogatás lenne, hanem progresszív adózás.
Mert akinek legtöbb hektárja van az fizetne a legtöbbet és kára mellett,örökre garanciát kapna hogy támogatást soha nem kap.
Válasz #3479. hozzászólásra
Ez jogos de ne irkáld le,még nagyobb támadási felületet adni a városi majmoknak,mert mindenki ezen csámcsog,hogy igyjó meg úgyjó a parasztnak,ennyi támogatás annyi adómentesség,és bocs
Válasz #3471. hozzászólásra
Már elnézést kérek akit megbotránkoztattam a kérdésemmel az AKG kifizetéséről! Én ugy gondolom,hogy egy kistermelőnek nem csak a tábla szélén kell gondolkodni, spekulálni hanem a kockás abrosz előtt is.Nagyon kedvező az adózásunk, de kis odafigyeléssel esetleg ha figyelek a bevétel-kiadásra is talán megtakarítok valamit az adóbevalláskor.Például nekem jól jön ez a gyerekeim tanittatásakor.
Válasz #3477. hozzászólásra
én meg ugy hallottam hogy árbevétel kieséshez,nézve az egész évet,tehát soknak nem is fog járni
Nemtudom mennyire valós,de hallottam olyat,hogy árbevételhez kötik,a kárt.Vagyis X árbevétel felett,nem jár semmi.
Válasz #3475. hozzászólásra
összességében nem volt rossz év 3 növényből 2 jól bejött,a kukoricánál az ár kompenzálta (és a száritási díj )a kiesést
2010-ben a belvíz miatt 77 % kárunk volt ,kaptunk 7,14% kárenyhítést, mégis elvagyunk, voltunk, bizony az is segített , meg a nélkülözés , meg a takarékosság meg egy sor más dolog, most meg hál'istennek termett így , egy kissé magunkhoz tértünk, most már élvezem a dzsipó kényelmét, ja és dolgozunk ,hogy jövőre is reménykedhessünk!!

Erkölcsileg egyet értek veled, de csak az egyszerübb számítás végett írtam az 50%-ot.Gondoltam valaki gyakorlatias fejszámoló segít kiszámolni.
Igaz itt is a vélemény olyan mint a XXXXXXXXXXX senkisem kíváncsi a máséra.
Moderálta: (575) 2012-11-01 11:04:23
Válasz #3470. hozzászólásra

Az esélyt nekik is megkell adni.
Van még 2évük.
Választásokon még is csak ők nyertek.
2év volt rá hogy ezt a törpe pártok és a
szavazóik tudomásul vegyék.
De ez már egy másik topik.
Válasz #3470. hozzászólásra

a másik ha "csak"50% károm lenne be se adnám,nekünk 70-80%-os kárunk volt(kukoricában)még se adom be ,hogy maradjon pénz annak akinek esetleg (mert sok olyan van)akinek mindene elment,sokan csak saját magukra gondolnak,egy kolléga például tegnap érdeklődött ,hogy meg jön -e ez AKG idén mert akkor esetleg adót kell fizetnie,na az ilyenek is kivágják a biztosítékot nállam
Válasz #3469. hozzászólásra

aki még hisz a fidesznek(-ben)
Válasz #3467. hozzászólásra

Kihez, vagy mihez képest?
Válasz #3466. hozzászólásra
Nem lehet következtetni mert több befizetett pénz mellett több a károsult is.
Válasz #3465. hozzászólásra

Na itt a másik
Válasz #3462. hozzászólásra
Az elmúlt két évben szerintem olyan 7% körül térítettek, ebben még nem volt kötelező biztosítás!!
Válasz #3464. hozzászólásra
Ne légy pesszimista.Fidesz hozott egy határozatot miután jelentös nagyságú pénzt gyüjtött be a gazdáktól, kötelező jellegel,Hogy azt kiegészítve a károsultakat segítse.Fidesz tudja hogy nem egy gitt egylet, amit mond annak súlya van, és ezzel a pénzel elkell hogy számoljon ha máskor nem hát 2014 ben.
Válasz #3462. hozzászólásra

Szerinted ebből lesz pénzed !!!???
Válasz #3461. hozzászólásra
Kamarátol jött, és a linkben ez volt amit lent bemásoltam ! -----Tisztelt Asszonyom / Uram!
A 2012. évi agrárkárigény bejelentéshez a referenciaárak a Vidékfejlesztési Értesítő LXII. ÉVFOLYAM 16. SZÁMÁBAN megtalálható, elérhető az alábbi linken
http://www.kormany.hu/download/c/03/b0000/2012_16.pdf#!DocumentBrowse