Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az érdi Elvira majorban indította el a területalapú támogatások (SAPS) előlegfizetését.
Az egységes területalapú támogatásra jóváhagyott pénzügyi keret a 2012-es évre 294 milliárd forint, 14 milliárddal több, mint tavaly. A hektáronkénti, maximum 60 963 forintos támogatás közel 170 ezer gazdálkodót érint.
A támogatás előlege, hozzávetőlegesen 66 milliárd forint kifizetése október 16-án azon kérelmeknél indulhat meg, ahol már kalkulálható az előleg összege a lezárt ellenőrzésekkel megállapított terület és a jogszabályokban előírt esetleges előzetes levonások alapján. A következő napokban előlegként összesen mintegy 140 milliárd forintot fizet ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Emellett elindult a különleges tejtámogatás előlegfizetése is, melynek keretében összesen közel 6,4 milliárd forintot kapnak a termelők.
Czerván György elmondta, a SAPS meghatározó része azoknak a támogatásoknak, amelyek segítik a magyar gazdák tevékenységét, és hozzájárulnak versenyképességük növekedéséhez.
Palkovics Péter hangsúlyozta, a legtöbb termelőt érintő, összességében legtöbb pénz kifizetésével járó területalapú támogatások kérelembenyújtási folyamatát idén is sikeresen bonyolította le a Hivatal, biztosítva az ehhez szükséges szervezeti és technikai feltételeket.
A tájékoztatást követően Czerván György államtitkár az MVH rendszerén egy gombnyomással elindította a kifizetéseket.
Minő véletlenek , minden évben ?! --"Korábban 157 milliárd forintról volt szó, de a szeptember végi forintárfolyam erős volt, ezért a forintban kifizethető összeg némileg csökkent."
nem azt mondták, hogy tizenöttől indul a honvédő háború megint?
pecsába, pedig minden tételt kiszórtam a giróból, nehogy útjába legyen bármi is ennek a csatazajnak, dehát akkor várunk tovább a felmentőre hadakra.
Válasz #3215. hozzászólásra
Meg is ijedtem pénteken, mert jött egy levél az MVH-tól ,de csak egy anyatehén elírást kell javítani,egyből eszembe jutott ez a hozzászólásod, de most már koncentráljunk a jövő hétre!!
Üdv!
Nem teljesen ide való, de meg tudja valaki mondani hogy milyen tevékenységet űzők és milyen igazolással tudnak esetleges kertészeti pályázaton részt venni?
Előre is köszönöm
107/2012. (X. 11.) VM rendelet
1. § (1) Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások (top up) 2012. évi igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 32/2012. (IV. 2.) VM rendelet alapján járó egységes területalapú támogatás jogcímen hektáronként legfeljebb 60 963,98 forint összegű támogatás vehető igénybe.
(2) A támogatásra jogosult országos bázisterület nagysága 4 829 000 hektár.
(3) A támogatási keretek túllépése esetén az igényelt támogatás összege – az érintett mezőgazdasági termelőnél
a túllépés mértékével megegyezően – arányos visszaosztás alkalmazásával csökkentésre kerül.
2. Különleges tejtámogatás
2. § A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó, 2012. évi különleges támogatás
igénybevételének szabályairól szóló 18/2012. (III. 6.) VM rendelet alapján járó különleges támogatás mértéke
legfeljebb 9,09 Ft/kg, a számításba vehető összes tejmennyiség legfeljebb 1 406 004 003 kg, ahol 1 kg tej 0,971 liter tejnek felel meg.
Most jött egy határozatom hogy egy télen bérelt területem aminél az egész blokk zárolva volt és nem volt támogatható. Megnyitották és kapom rá a támogatást rendesen.
34962 hozzászólás
Tisztelt SAPSi a juh támogatásról lehet valamit tudni, hogy mikorra várható?
Köszönöm
29381 Ft/ha megjött.
Válasz #3257. hozzászólásra
Csak az ördög bújt belé, néha xarakodik, valószínőleg a mágnesszelepje akad néha. De nem lett szétszedve egyelőre. Tegnap jó volt.
Soha nem örültem annak ha megjön,de most........
Hozzánk is megérkezett.
Válasz #3254. hozzászólásra

Gép jó már??
Ide is megékezett
Válasz #3254. hozzászólásra

jaj, ezt akrtam:
itt is megjött,
29180ft/heki
Megjött. Borsod
akkor reggel csipp-csipp?
Válasz #3248. hozzászólásra

Galambok.....
Válasz #3248. hozzászólásra

mint mindig
Válasz #3247. hozzászólásra

A Magyar Államkincstár nem csatlakozott az INTERGIRO2 rendszerhez, ezért csipogás csak holnap reggel várható.
Mondtam, hogy okt. 17-től érkezik
nem tudom hogy ez rájuk vonatkozik-e. nagyon remélem hogy igen.
Akkor 4 körül csipp- csipp?

Válasz #3244. hozzászólásra

ha jól tudom vmi új törvény szerint 4 órája van a banknak a tranzakcióra
Válasz #3243. hozzászólásra
Elindult a területalapú támogatások előlegfizetése
Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az érdi Elvira majorban indította el a területalapú támogatások (SAPS) előlegfizetését.
Az egységes területalapú támogatásra jóváhagyott pénzügyi keret a 2012-es évre 294 milliárd forint, 14 milliárddal több, mint tavaly. A hektáronkénti, maximum 60 963 forintos támogatás közel 170 ezer gazdálkodót érint.
A támogatás előlege, hozzávetőlegesen 66 milliárd forint kifizetése október 16-án azon kérelmeknél indulhat meg, ahol már kalkulálható az előleg összege a lezárt ellenőrzésekkel megállapított terület és a jogszabályokban előírt esetleges előzetes levonások alapján. A következő napokban előlegként összesen mintegy 140 milliárd forintot fizet ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Emellett elindult a különleges tejtámogatás előlegfizetése is, melynek keretében összesen közel 6,4 milliárd forintot kapnak a termelők.
Czerván György elmondta, a SAPS meghatározó része azoknak a támogatásoknak, amelyek segítik a magyar gazdák tevékenységét, és hozzájárulnak versenyképességük növekedéséhez.
Palkovics Péter hangsúlyozta, a legtöbb termelőt érintő, összességében legtöbb pénz kifizetésével járó területalapú támogatások kérelembenyújtási folyamatát idén is sikeresen bonyolította le a Hivatal, biztosítva az ehhez szükséges szervezeti és technikai feltételeket.
A tájékoztatást követően Czerván György államtitkár az MVH rendszerén egy gombnyomással elindította a kifizetéseket.
Hallota valaki Czerván György mai sajtótájékoztatóját?És ha igen hol?
Válasz #3241. hozzászólásra
Minő véletlenek , minden évben ?! --"Korábban 157 milliárd forintról volt szó, de a szeptember végi forintárfolyam erős volt, ezért a forintban kifizethető összeg némileg csökkent."
http://www.szabadfold.hu/gazdanet/153_milliard_forintot_utalnak_matol
Valaki kapott már kifizetési határozatot az ÁTK I- II - III 2012. január 2.-ig nyitva tartott kifizetési időszakáról?
Itt Abaújban sem igen hallotam felőle ,meglepő
Válasz #3236. hozzászólásra
De viszont,mintha nem foglalkoznának a túligényléssel.
Legalábbis felénk nem tudok róla,hogy lenne ilyen ügy.
Anmyira azért nem nagylelkűek hogy 80-at adjanak
Válasz #3234. hozzászólásra
50%
És most 80 vagy 50%? Mert a sajtóban utoljára 80%-ról gagyoktak, az aszályra tekintettel.
CSak az bosszant miért nem merik előre közölni . Csak azt hogy vagy ekkor vagy akkor.
Nincs sérti köszi.
Válasz #3229. hozzászólásra
például a 3214 hozzászólásban,de nem kell megsértődni ha esetleg valaki nem kapja meg aznap
Válasz #3227. hozzászólásra

Mivel a nap 24 órából és egy éjszakából áll.
De hol a p-- ba.
Válasz #3227. hozzászólásra
olvassatok is ne csak kérdezzetek ,le van irva a 17.-e
És mikor 17-én?
Válasz #3225. hozzászólásra
én a legfelső körökből hallottam,hogy igen
most akkor várható az utalás vagy nem?
tudja valaki?
Válasz #3223. hozzászólásra
Nem mondhatták, legfeljebb azt, hogy okt. 15. után.
Az előlegfizetést a Bizottság a következő pénzügyi év terhére engedélyezte, az EMGA pénzügyi év pedig október 16-tól október 15-ig tart.
Válasz #3222. hozzászólásra
nem azt mondták, hogy tizenöttől indul a honvédő háború megint?
pecsába, pedig minden tételt kiszórtam a giróból, nehogy útjába legyen bármi is ennek a csatazajnak, dehát akkor várunk tovább a felmentőre hadakra.
Válasz #3221. hozzászólásra

még csak 15.e van,majd 2 nap mulva nagy csatazajok,ők elintézték,sajnos el a mezőgazdaságot is
igen nagy a csönd
Válasz #3215. hozzászólásra
Meg is ijedtem pénteken, mert jött egy levél az MVH-tól ,de csak egy anyatehén elírást kell javítani,egyből eszembe jutott ez a hozzászólásod, de most már koncentráljunk a jövő hétre!!
Üdv!
Nem teljesen ide való, de meg tudja valaki mondani hogy milyen tevékenységet űzők és milyen igazolással tudnak esetleges kertészeti pályázaton részt venni?
Előre is köszönöm
107/2012. (X. 11.) VM rendelet
1. § (1) Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások (top up) 2012. évi igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 32/2012. (IV. 2.) VM rendelet alapján járó egységes területalapú támogatás jogcímen hektáronként legfeljebb 60 963,98 forint összegű támogatás vehető igénybe.
(2) A támogatásra jogosult országos bázisterület nagysága 4 829 000 hektár.
(3) A támogatási keretek túllépése esetén az igényelt támogatás összege – az érintett mezőgazdasági termelőnél
a túllépés mértékével megegyezően – arányos visszaosztás alkalmazásával csökkentésre kerül.
2. Különleges tejtámogatás
2. § A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó, 2012. évi különleges támogatás
igénybevételének szabályairól szóló 18/2012. (III. 6.) VM rendelet alapján járó különleges támogatás mértéke
legfeljebb 9,09 Ft/kg, a számításba vehető összes tejmennyiség legfeljebb 1 406 004 003 kg, ahol 1 kg tej 0,971 liter tejnek felel meg.
Ezt most hogyan? Újra igénylést kell beadnod, vagy maguktól fizetnek?
Válasz #3216. hozzászólásra
Most jött egy határozatom hogy egy télen bérelt területem aminél az egész blokk zárolva volt és nem volt támogatható. Megnyitották és kapom rá a támogatást rendesen.
Válasz #3214. hozzászólásra
én azt hallottam, hogy lesznek olyanok akik levelet kapnak és nem pénzt
Válasz #3213. hozzászólásra

Mikor fordult elő, hogy előbb kaptál SAPS határozatot, mint pénzt? Vagy te a határozatnak jobban örülnél?
Az 50 %-ot jövő héten fizetik, a pénz okt. 17-től érkezik. A másik felét, úgy mint idén, januárban fizetik.
Válasz #3212. hozzászólásra
Én még határozatot sem kaptam.