Válasz #2344. hozzászólásra
Azért írtam hogy itteni viszonylatban. A többi földjeimen volt ahol 8km/h-val tudtam menni az említett földön pedig difizárral 5-6km/h között,de tisztában vagyok vele hogy vannak olyan földterületek ahol a 160-as messze nem elég.
Mindent nem tudok egyből fejből.......utólag meg a hül.e is.....
Klímacső a fülke oszlopnál védeni.
Radar kábelt széthúzni, sima slagot rá és össze lehet dugni, így nem baxxa pl a napra szár.
Tavaly vettem egy magángazdaságból 5800 üzemórával.A régi tulajdonosa álltalány szerződésbe volt az IKR-rel így az előéletét le tudtam kérdezni.Nálam még nem volt baja de az előző tulajdonos már cserélt rajta egy turbó feltöltőt,ja néha szarakodik rajta a radar de attól még működik csak nem számolja a hektárt és nem méri a sebességet.Felszereltsége meg alap: 4pár kihelyezett hidraulika csatlakozás ,Range command váltó,klíma ,légrugós ülés,ikerkerék,165 ló,
Azért kell lazítanom mert az eke csak magában nem ment bele pedig új orrbetétes ekevas van rajta. A talaj pedig az itteni viszonylatban a legkötöttebb. A tábla neve is ezt sugallja:Kérges
Faxául fel ven szántva. Lehet elég lett volna a lazítás is de szerintem így tökéletes, és a gyomokkal is könnyebb lesz. Eke magába ,hogy dolgozott nem néz ki nehéz talajnak
45-50 cm között.Ez egy Ferro-Flex Lazító de nagyon hasonlít a Jympa-ra(szerintem annak a koppintása)azzal a különbséggel hogy ezen állíthatod a kések közötti távolságot meg ez nyírócsavaros biztosítású.
Köszönöm a válaszokat! Egyébként a lazító után szerintem elég jó talaj marad,szerencsére a lazító nem hozza fel a nagy rögöket a kis rögöket pedig a tüskés henger elég jól felaprítja, lehet hogy holnap csinálok a munkájáról képeket.
Semmi titok nincs benne... Kb vagy30-40 éve készülhetett Szarvason a talaj javító vállat műhéjeben kifejezetten az SZ-100 után!! Mondhatni ronda és finom Képzelheted amikor a rögzítő csapszegei kb 60-70mm lehettek!! Be kellet hogy perselyeztük hogy használhatóvá váljon.. Ezért is írtam hogy mind ez idáig mi semmi kárt nem tudtunk tenni benne!!
Figyelj már!
Mivolna ha hátul az 5késből kettőt levennél úgy, hogy a közepső meg a két szélső megmaradna, elől pedig kettő maradna rajta a hátsó sort megközölve???
Akkor nem húzná össze a szárat, aztán 60centis késtávolság még nemnagy, igaz nemtudom ez mennyire repeszt oldalra mennyire bont...
Tisztába vagyok vele hogy nincs rá szükséged... De képzelheted hogy mifelénk mindenböl dupla olyan erőset kell használni!! Igy maradtunk meg a mi -kis szerzeményünknél!!
4997 hozzászólás
jd 913, vagy 915 ös lazitója kinek van?kiváncsi lennék, h azzal hogy mén a lazitás
Mi az 5késes jympát 195-ös pumával huzzuk,7-8km/h-val.
Válasz #2344. hozzászólásra
Azért írtam hogy itteni viszonylatban. A többi földjeimen volt ahol 8km/h-val tudtam menni az említett földön pedig difizárral 5-6km/h között,de tisztában vagyok vele hogy vannak olyan földterületek ahol a 160-as messze nem elég.
Válasz #2325. hozzászólásra

Ez még semmi kötöttség nálunk az ekkora Jympát 240-es húzza
Válasz #2341. hozzászólásra

Nézz be a búza vetésbe
Válasz #2337. hozzászólásra

Mindent nem tudok egyből fejből.......utólag meg a hül.e is.....
Klímacső a fülke oszlopnál védeni.
Radar kábelt széthúzni, sima slagot rá és össze lehet dugni, így nem baxxa pl a napra szár.
Válasz #2335. hozzászólásra
7480cm3, 7555kg saját tömeg, 30000kg vontatás
Válasz #2334. hozzászólásra
megnézzük holnap , ha nem akkor veszek újat rá
Válasz #2333. hozzászólásra

már késő elkezdett recsegni ropogni utána meg leállt és fincsi szijszag lepte be az esti tájat
Válasz #2329. hozzászólásra
Illetve ha van olyan aluszegecsed akkor fúrd szét csapágy ki/be szegecselés és mehet.
Válasz #2332. hozzászólásra
Ebbe is 7500as motor van?
Válasz #2329. hozzászólásra

Chalin se.........
Időnként kiszedni, csapágy burkolatot kiszedni, féktisztító, levegő, zsír, porvédő vissza és mehet.
Válasz #2330. hozzászólásra

Csak fülke!
Válasz #2328. hozzászólásra

Oké majd megpróbálom!
Válasz #2327. hozzászólásra
Fülke rugózás? hídrugózás?
Válasz #2328. hozzászólásra

a generátor szíj feszítőjének a csapágya nem cserélhető?
Válasz #2327. hozzászólásra

Ha a radar xarakodik, állítsd le, indítsd újra
Válasz #2326. hozzászólásra

Tavaly vettem egy magángazdaságból 5800 üzemórával.A régi tulajdonosa álltalány szerződésbe volt az IKR-rel így az előéletét le tudtam kérdezni.Nálam még nem volt baja de az előző tulajdonos már cserélt rajta egy turbó feltöltőt,ja néha szarakodik rajta a radar de attól még működik csak nem számolja a hektárt és nem méri a sebességet.Felszereltsége meg alap: 4pár kihelyezett hidraulika csatlakozás ,Range command váltó,klíma ,légrugós ülés,ikerkerék,165 ló,
Válasz #2325. hozzászólásra
Mesélj már a trakiról milyen felszereltség? Hibái voltak e? Jól muzsikál e? Újonnan vetted? stb
Válasz #2324. hozzászólásra

Azért kell lazítanom mert az eke csak magában nem ment bele pedig új orrbetétes ekevas van rajta. A talaj pedig az itteni viszonylatban a legkötöttebb. A tábla neve is ezt sugallja:Kérges
Válasz #2316. hozzászólásra
Faxául fel ven szántva. Lehet elég lett volna a lazítás is de szerintem így tökéletes, és a gyomokkal is könnyebb lesz. Eke magába ,hogy dolgozott nem néz ki nehéz talajnak
Válasz #2320. hozzászólásra

Ez Jympa volt,biztos??
Válasz #2320. hozzászólásra

45-50 cm között.Ez egy Ferro-Flex Lazító de nagyon hasonlít a Jympa-ra(szerintem annak a koppintása)azzal a különbséggel hogy ezen állíthatod a kések közötti távolságot meg ez nyírócsavaros biztosítású.
Válasz #2319. hozzászólásra
Meg vagyok vele elégedve a 130 ha amit művelek bőven kiszolgálja.
Válasz #2318. hozzászólásra
Szia
Hány centin ment? Jympa?
Válasz #2317. hozzászólásra
Mennyire vagy megelégedve azzal a traktorral?
Íme az ígért képek! Lazítás után egy darabot fel is szántottam. Vélemények?
Válasz #2312. hozzászólásra

ig!!!
Szerintem nem!! Egészen normálisra sikerült..Most kapot új ih orbetétet igy simán dolgozik tovább az öröké valóság
Válasz #2310. hozzászólásra

Csapó 1 !
Köszönöm a válaszokat! Egyébként a lazító után szerintem elég jó talaj marad,szerencsére a lazító nem hozza fel a nagy rögöket a kis rögöket pedig a tüskés henger elég jól felaprítja, lehet hogy holnap csinálok a munkájáról képeket.
Válasz #2311. hozzászólásra
Mi az gyökérfésű
Válasz #2308. hozzászólásra

Kb vagy30-40 éve készülhetett Szarvason a talaj javító vállat műhéjeben kifejezetten az SZ-100 után!! Mondhatni ronda és finom Képzelheted amikor a rögzítő csapszegei kb 60-70mm lehettek!!

Be kellet hogy perselyeztük hogy használhatóvá váljon.. Ezért is írtam hogy mind ez idáig mi semmi kárt nem tudtunk tenni benne!!

Semmi titok nincs benne...
Válasz #2306. hozzászólásra
jó lesz az
Válasz #2304. hozzászólásra
lator vagy mi?
Válasz #2304. hozzászólásra
de miaz???
Válasz #2301. hozzászólásra
Bírják.
Válasz #2302. hozzászólásra
Tömörített = Átméretezett. 6 M-es képeket összébb szedem ?
Válasz #2299. hozzászólásra
Bogrács hogyan vitte???
Figyelj már!
Mivolna ha hátul az 5késből kettőt levennél úgy, hogy a közepső meg a két szélső megmaradna, elől pedig kettő maradna rajta a hátsó sort megközölve???
Akkor nem húzná össze a szárat, aztán 60centis késtávolság még nemnagy, igaz nemtudom ez mennyire repeszt oldalra mennyire bont...

De képzelheted hogy mifelénk mindenböl dupla olyan erőset
kell használni!! Igy maradtunk meg a mi -kis szerzeményünknél!!

Tisztába vagyok vele hogy nincs rá szükséged...
Válasz #2301. hozzászólásra
csak 15 hekit szántottam vele az idén , leálltam, mert féltem az ekét is meg a trakit is , az alatt nem tört el egy csavar sem.
Válasz #2300. hozzászólásra
mittomén valamit nyomjál aztán majd meglátom, tömöritett izét nem biztos ,h. kitok bontani
Válasz #2296. hozzászólásra
a kverni ekének bírják a nyírócsavarjai a terhelést?
Törpítve is élvezhetően tudod nézni ????
Válasz #2297. hozzászólásra

ez finom gépezet, nem brutál vasdarab, olyanokat én nem akasztok a traki után , nem ér annyit az egész
Válasz #2297. hozzászólásra
mire gondolsz?