nem hagyhattam ki hogy be ne tegyem ez házilag készült eddig nem sokat dolgozott és már soha nem lazitott földet is lazitottam vele 60 centi mélyen newholland l85 és kényelmesen vitte eddig ennyi
érdekes dolog ez ! föleg ha látod munka közben mikor halad is !! én figyeltem már sokat a latart de szerintem nem okoz lenyomást a kés által felemelendö földre mert ÉPPEN elhalad addigra
Válasz #1331. hozzászólásra
Az alapterv fotódnál nagyon előre lógnak akerekek ami azt is jelenti hogy a ránehezkedő erőt teljesen átveszi, mig aközelebb lévőnélvalamennyire nyomhat atalajra atraki kerekit ami jobbtapadást ad delehet hogy LE-veszteséget is.
nem befolyásolja a vonóeröt annyi van hogy nagyobb szármaradvány esetén esetleg árokok töviben /nád/ néhe begyükt a kés -kerék közti kicsi távolság miatt de nem jelentös
Válasz #1322. hozzászólásra
Mia véleményetek arrol, hogy a feltámasztó kerék milyen távolvan a késtől előre fele, mert van amelyiknél majdhogynem,fölötte van.Mennyiben befolyásolja ez a vonó erő szükségletet,jó-e ha a traktor hátsó kerekére is támaszkodik?
Szia!Szerintem is!
Ih késes lazitó nekem tökéletes lesz!Nincs nekem annyi pénzem,h 1 lazitóért adjak 1,5-2 millát!
Megcsinálom magamnak,s jó lesz az!Nem akarok senkit se fikázni,de láttam már néhány 1-2 késes lazitót eladót,ami tényleg röhely!Ezért akarnék vmi jobbat csinálni,ami strapabiró is,meg esztétikailag is kinéz vhogy!
Válasz #1310. hozzászólásra
Helló Roland.Kitartás meg tudod te azt csinálni, és működni is fog.Nemkell hozzá Uri Geller.Barátom Vógel ekevázra rakta fel és mükszik.Középsőt kihagyta./3x35/
Csak ha azt végigvarrod, ott olyan hőhatások keletkeznek hogy az anyag tulajdonságai jelentősen romlanak a varrat körül, oda finomszemcsés hegesztésre készült acél kell, nem egy sima,bemegyek a vasudvarba és veszek 1 szál vasat
A szomszéd csinálta ezt a lazitót,de birta is!Pedig nem valami erős anyagból van!
Ezzel dolgoztam tavaly,s jó is lett a föld!
Ehez képest a 250-es U vas nagyon erős!
Heló!
Ezek nem IH kések, ezek HELTI kések és a váz is gyári!
Brutális eős felépités,de egy év után 160le kiszakitotta a középső kést a felfogatással együtt,visszavittem a gyártóhoz,és nagyon pipecül,okulva a problémából,megerősitette!Jelenleg a tüskés henger kaparóinak kialakitásán agyalunk,hid el akármilyen jó lakatos vagy,a föld az minden gyenge hibát megtalál!Amikor több száz gépet legyártanak,akkor ott tőbb a tapasztalat!Nem gányolnék házilag!Ezt a gépet meg lehet venni!
Helló!Igen tőled kértem!Az a IH 3 kést,amit tudok,azokon van az a 2-2 db szögvas is,ami a kést fogja a vázhoz,az gyári erős anyag!A vázat átfúrom,s felül meg a gyári trapézlemez tartja,a gyári acél csavarjaival!Szerintem meg tudom csinálni!
Köszi szépen!De egy csöppet sok az a 5 kés neki szerintem!2 késsel tudtam lazitózni tavaly mtzvel!Az már úgy lenne jó,h vennénk Rábát,s úgy lazitózni a lazitóddal!
Szevasz,tölem kérted a képeket,szivesen elküldöm,de házilag nem javaslom a lazitó összerakását,olyan erős szakitási pontokat kell kiépiteni a kések felfogatása körűl,amit normál otthoni körűlmények között nehezen lehet kivitelezni.Keresd meg a gyártót,ha kell adok telefonszámot!Ez semlesz drágább!!
4997 hozzászólás
Válasz #1344. hozzászólásra
Faca!!!
Egy tuti gép.

https://www.agroinform.hu/files/aprohirdetes/2010/01/03/agroinform_20100103112023_20090722(007).jpg
Válasz #1332. hozzászólásra
Ez gyengébbnek tűnik ránézésre.
Válasz #1326. hozzászólásra

nem hagyhattam ki hogy be ne tegyem ez házilag készült eddig nem sokat dolgozott és már soha nem lazitott földet is lazitottam vele 60 centi mélyen newholland l85 és kényelmesen vitte eddig ennyi
Válasz #1341. hozzászólásra
Aha, Nekem valamiért szimpatikusabb amelynél a késtől a kerák messzebb van.
Válasz #1339. hozzászólásra

érdekes dolog ez ! föleg ha látod munka közben mikor halad is !! én figyeltem már sokat a latart de szerintem nem okoz lenyomást a kés által felemelendö földre mert ÉPPEN elhalad addigra
Válasz #1334. hozzászólásra

Bízhatsz benne, csak pízt ne adj neki kölcsön
Válasz #1331. hozzászólásra
Az alapterv fotódnál nagyon előre lógnak akerekek ami azt is jelenti hogy a ránehezkedő erőt teljesen átveszi, mig aközelebb lévőnélvalamennyire nyomhat atalajra atraki kerekit ami jobbtapadást ad delehet hogy LE-veszteséget is.
Válasz #1337. hozzászólásra
az IH kés az jó
Válasz #1333. hozzászólásra

A hewa is ilyesmi,osztán jódógodzik.
De én a vázra gondoltam,mert ha jólemlékszem ih kés a terve.....
Válasz #1335. hozzászólásra

Válasz #1329. hozzászólásra

Végre már egy jó kép!
Válasz #1317. hozzászólásra
Ne biizak benne? Nem birja a lazitast?
Válasz #1332. hozzászólásra

nem tetszik a kés szöge
Válasz #1325. hozzászólásra
https://www.agroinform.hu/files/aprohirdetes/2009/12/19/agroinform_20091219122446_0_107.jpg
Vagy "ácsolsz" egy ilyesmit.
Válasz #1330. hozzászólásra
nem befolyásolja a vonóeröt annyi van hogy nagyobb szármaradvány esetén esetleg árokok töviben /nád/ néhe begyükt a kés -kerék közti kicsi távolság miatt de nem jelentös
Mia véleményetek arrol, hogy a feltámasztó kerék milyen távolvan a késtől előre fele, mert van amelyiknél majdhogynem,fölötte van.Mennyiben befolyásolja ez a vonó erő szükségletet,jó-e ha a traktor hátsó kerekére is támaszkodik?
Válasz #1324. hozzászólásra

JÓ estét barátom !!!
Válasz #1325. hozzászólásra

Neki Latar-ja van!
Válasz #1323. hozzászólásra
Hali!Mert neked milyen van?????????
A JD-al cibálod?!
Szevasz!Ez se rossz!
Adjisten "mérnök" Úr!
Válasz #1304. hozzászólásra
az enyémnek a vázát csupaszon 3-an meg se birtuk mozdítani!
Válasz #1321. hozzászólásra
a készülö géped alap terve 

Válasz #1320. hozzászólásra
De ez nem az enyém!
Válasz #1319. hozzászólásra
Az komoly, annak bőven jó ez!
Válasz #1318. hozzászólásra
Kisfülkés 82-es,40-44 centi mélyen!De csak éjszaka birta,nappal főzte volna a vizet!
Válasz #1305. hozzászólásra
Mivel húztad, milyen mélyen?
Válasz #1307. hozzászólásra
nagyon optimista vagy
Válasz #1315. hozzászólásra

Szia!Szerintem is!
Ih késes lazitó nekem tökéletes lesz!Nincs nekem annyi pénzem,h 1 lazitóért adjak 1,5-2 millát!
Megcsinálom magamnak,s jó lesz az!Nem akarok senkit se fikázni,de láttam már néhány 1-2 késes lazitót eladót,ami tényleg röhely!Ezért akarnék vmi jobbat csinálni,ami strapabiró is,meg esztétikailag is kinéz vhogy!
Kérnék majd egy képet felül nézetből,ha megoldható lehetne!Merre gyártyák ezt a gépet?Mi a tel.szám?Ára?
Válasz #1310. hozzászólásra
Helló Roland.Kitartás meg tudod te azt csinálni, és működni is fog.Nemkell hozzá Uri Geller.Barátom Vógel ekevázra rakta fel és mükszik.Középsőt kihagyta./3x35/
Válasz #1312. hozzászólásra
CO2-val heggesztve nem annyira!

Csak ha azt végigvarrod, ott olyan hőhatások keletkeznek hogy az anyag tulajdonságai jelentősen romlanak a varrat körül, oda finomszemcsés hegesztésre készült acél kell, nem egy sima,bemegyek a vasudvarba és veszek 1 szál vasat
Válasz #1308. hozzászólásra

Piros......bicikli........
Válasz #1308. hozzászólásra

Nem egy nagy vmi,de a célnak megfelelt!Felszaggatta a földet rendesen!
Válasz #1307. hozzászólásra
3 kés elég annak is!Felénk is olyasmi föld van!Mtz 82,terep 1,országúti 2 leharmadolva húzta éjszaka a 2 kést 40-44 cm mélyen!
Nem akarom megbántani a szomszédodat,de ez bicikli!!
Egy zt 323-hoz milyen lazitot ajanlottok? Fkete agyagos fold, es soha nem volt lazitva.
Elhiszem,nemis kételkedek!Mennyibe kerül egy olyan?
Válasz #1298. hozzászólásra

A szomszéd csinálta ezt a lazitót,de birta is!Pedig nem valami erős anyagból van!
Ezzel dolgoztam tavaly,s jó is lett a föld!
Ehez képest a 250-es U vas nagyon erős!
Válasz #1302. hozzászólásra
Heló!
Ezek nem IH kések, ezek HELTI kések és a váz is gyári!
Brutális eős felépités,de egy év után 160le kiszakitotta a középső kést a felfogatással együtt,visszavittem a gyártóhoz,és nagyon pipecül,okulva a problémából,megerősitette!Jelenleg a tüskés henger kaparóinak kialakitásán agyalunk,hid el akármilyen jó lakatos vagy,a föld az minden gyenge hibát megtalál!Amikor több száz gépet legyártanak,akkor ott tőbb a tapasztalat!Nem gányolnék házilag!Ezt a gépet meg lehet venni!
Válasz #1301. hozzászólásra
Ok,köszi!Ha sikerül a Crystal,s nem sikerül csinálnom egyet,akkor majd elkérem,ha ide adod!Köszi!
Válasz #1298. hozzászólásra

Helló!Igen tőled kértem!Az a IH 3 kést,amit tudok,azokon van az a 2-2 db szögvas is,ami a kést fogja a vázhoz,az gyári erős anyag!A vázat átfúrom,s felül meg a gyári trapézlemez tartja,a gyári acél csavarjaival!Szerintem meg tudom csinálni!
Válasz #1300 hozzászólás
Azzal sok de a két szélső kést leveszed (3 22 csavar asszem) akkor elbírná.
Válasz #1297. hozzászólásra
Köszi szépen!De egy csöppet sok az a 5 kés neki szerintem!2 késsel tudtam lazitózni tavaly mtzvel!Az már úgy lenne jó,h vennénk Rábát,s úgy lazitózni a lazitóddal!
Válasz #1293. hozzászólásra
Szia!Hát ez egy csöppet messze van,de attól köszi!
Válasz #1294. hozzászólásra

Szevasz,tölem kérted a képeket,szivesen elküldöm,de házilag nem javaslom a lazitó összerakását,olyan erős szakitási pontokat kell kiépiteni a kések felfogatása körűl,amit normál otthoni körűlmények között nehezen lehet kivitelezni.Keresd meg a gyártót,ha kell adok telefonszámot!Ez semlesz drágább!!