Attól függ, hogy milyen változatról beszélünk.
Normál lazító páros késsel ( 4) terület gazdaságossági számitások miatt jobb lenne, mert ugye 280cm a müvelési szélesség, de mivel, hogy az elülső pároskés, szoritó munkát végez , egymásra dolgoznak a kések, igy inkább a deltavázas 3 késest ajánlom.
Altalajművelés ( 30-50cm max) viszont lehetséges 4 - 5 késesben gondolkodni ( természetesen változtatható fogásszélesség mellett )
Erre példa az Agrisem Combiplow és Cultiplow altalajművelői.
Szia Jólaci!
Néztem a videód,következő az észrevételem!Ezt a tipust használom én is,látom ,hogy a mélységtartó tömöritő henger beszabályozó csapja szabadon játszik.Ne haragudj,de szerintem az henger akkor tud megfelelően rögöt törni,ha a gép mélységbeni munkáját szabályozza,és ezáltal átveszi a lazitó súlyát,ahogy most igénybeveszed a traki hidraulikáját az nem semmi!Ezek mellett megmaradnak a rögök is.Barátian azt tanácsolom,hogy próbáld meg a mélységet szabályozni a henger csapjának hézagolásával és utánna állitsd hozzá a hidraulikát !Várom véleményed!
Nekem ez a ferdekéses MW van a 155 után,a traki 8,2 tonna meg 190 ló ikr fékpad szerint középkötött talajon (40 45 kötöttség) tarlóhántás után kb 40 centin viszi 6 kmó val.kb 18-22 litert eszik vele.Homokba nyargal vele de 60 as kötöttség felett csak max 30 centit tud de aztis keservesen,kéne elé vagy 300 ló ,ilyenkor 2 késsel szoktam csinálni azt normálisan viszi kb 35 liter hektáronként.Volt az MG technikába 1 lazítóteszt abba ezt a késtipust méltatták ,igazából előnye a némileg kisebb vonóerő meg kevésbé rögösít,meg nedvesebb talajon is jól emel.Hátránya hogy befele dolgozik tehát a csatlakozásnál közelebb kell menni vele.Nagyhozamú zuzott kuk tarlóba is elmegy ha nincs fullon beletéve,Kisérletképpen vetettem ilyen 2szerlazitott kukitarlóba direktbe kukoricát nagyon jól néz ki(3 fej)
Válasz #323. hozzászólásra
A multkor téten mentem keresztül a sokorónál 1 féludvar simba vagy simbaszerű cuccot láttam.
Ezekis koppintanak vagy összeszerelnek az axiálnak?
Tud erről vki vmit?
kuki alá, első év volt tavaly hogy szórtuk, majd beszámolok az eredményröl, de meg is lett lazitva úgyhogy ha nem lessz nagy termés akkor nyűgös leszek.
6-7-es ph-nál szerintem nem indokolt
4997 hozzászólás
Válasz #341. hozzászólásra

Szia!
Attól függ, hogy milyen változatról beszélünk.
Normál lazító páros késsel ( 4) terület gazdaságossági számitások miatt jobb lenne, mert ugye 280cm a müvelési szélesség, de mivel, hogy az elülső pároskés, szoritó munkát végez , egymásra dolgoznak a kések, igy inkább a deltavázas 3 késest ajánlom.
Altalajművelés ( 30-50cm max) viszont lehetséges 4 - 5 késesben gondolkodni ( természetesen változtatható fogásszélesség mellett )
Erre példa az Agrisem Combiplow és Cultiplow altalajművelői.
3mast semmi többet!
Válasz #329. hozzászólásra
Szia Jólaci!
Néztem a videód,következő az észrevételem!Ezt a tipust használom én is,látom ,hogy a mélységtartó tömöritő henger beszabályozó csapja szabadon játszik.Ne haragudj,de szerintem az henger akkor tud megfelelően rögöt törni,ha a gép mélységbeni munkáját szabályozza,és ezáltal átveszi a lazitó súlyát,ahogy most igénybeveszed a traki hidraulikáját az nem semmi!Ezek mellett megmaradnak a rögök is.Barátian azt tanácsolom,hogy próbáld meg a mélységet szabályozni a henger csapjának hézagolásával és utánna állitsd hozzá a hidraulikát !Várom véleményed!
Válasz #343. hozzászólásra
Melyik 2 tipust?
Nekem ez a ferdekéses MW van a 155 után,a traki 8,2 tonna meg 190 ló ikr fékpad szerint középkötött talajon (40 45 kötöttség) tarlóhántás után kb 40 centin viszi 6 kmó val.kb 18-22 litert eszik vele.Homokba nyargal vele de 60 as kötöttség felett csak max 30 centit tud de aztis keservesen,kéne elé vagy 300 ló ,ilyenkor 2 késsel szoktam csinálni azt normálisan viszi kb 35 liter hektáronként.Volt az MG technikába 1 lazítóteszt abba ezt a késtipust méltatták ,igazából előnye a némileg kisebb vonóerő meg kevésbé rögösít,meg nedvesebb talajon is jól emel.Hátránya hogy befele dolgozik tehát a csatlakozásnál közelebb kell menni vele.Nagyhozamú zuzott kuk tarlóba is elmegy ha nincs fullon beletéve,Kisérletképpen vetettem ilyen 2szerlazitott kukitarlóba direktbe kukoricát nagyon jól néz ki(3 fej)
Max 4 kés többet nem bír, inkább kiscit nagyobb sebességgel és jobban dolgozik az elmunkáló ha van rajta.
Szerintetek hány késes lazító kell a 16245-ös után ha 50-55 centi mélyen akarom járatni közép kötött talajon .
A SIMBA és a FRALAZ egy gyár terméke.
Idehaza gyártották a SIMBA-t már évekkel ezelőtt is.
Válasz #328. hozzászólásra
Szia!
Attól függ, hogy melyig gépükről beszélünk.
Régebben a Sokoro az gyártott tárcsás boronát a SIMBA-nak.
Válasz #328. hozzászólásra
Szerelnek a SIMBA-nak.
Válasz #335. hozzászólásra
A fordulatszámmérő ki van akadva?
Válasz #335. hozzászólásra
És a lazító után ???
(Vaderes?)
Válasz #334. hozzászólásra
Birkás Márta féle szúróka.
Válasz #333. hozzászólásra
Hogy méred a mélységet ???
Válasz #332. hozzászólásra
kb 40 nem vitte mélyebben,szerintem soha nem látott lazítót ez a föld.átlag 4 km/h.Ma is eldurrant egy 20-as acélcsavar.
Mélyebben nem megy ??? Ez olyan 30 ránézésre.
Válasz #330. hozzászólásra
610 házhozszállítva.
Ezt mennyiért vesztegette hozzád a heltigyáros kisiparos??????
A multkor téten mentem keresztül a sokorónál 1 féludvar simba vagy simbaszerű cuccot láttam.
Ezekis koppintanak vagy összeszerelnek az axiálnak?
Tud erről vki vmit?
Fecó mivel lazítasz?
Válasz #325. hozzászólásra
A SIMBA magyarországi képviseletét látta el.
Válasz #324. hozzászólásra
Mit kezdett ott?
Nyárádi Attila a SIMBA-nál kezdett, majd jött a saját cég.
Ez a fralaz tök ua mint a simba nemigaz?
Vagy a simbát is ezek csinálhatják?
Vagy teljesen koppintanak?
Lehet totál koppintani??????????
Válasz #321. hozzászólásra
ezek homokosabb földek,csak vetés elött szoktam szántani,napra és kuki lesz bennük
Válasz #319. hozzászólásra
No mivan?
Nem szántottál és napra előtt lazítózol?
Vagy mi??????
Válasz #319. hozzászólásra
Azt vágom.
De mi alá, vagy hogyan vagy mi vaaaan?????????
Válasz #318. hozzászólásra
nov 15-febr 15 között nem szabad szórni ,de ha hó van rajt akkor se AKG-s
Válasz #317. hozzászólásra
Hogyis van ez?
Válasz #316. hozzászólásra
most akarok szaggatni amit szórni fogok ganéval,febr 15-töl szabad
Fan szaggattál aztán 60-ra?
Vagy csak idén akartál???????
Válasz #314. hozzászólásra
kuki alá, első év volt tavaly hogy szórtuk, majd beszámolok az eredményröl, de meg is lett lazitva úgyhogy ha nem lessz nagy termés akkor nyűgös leszek.
6-7-es ph-nál szerintem nem indokolt
kukorica alá meszeztek? kb mennyivel ad többet? 6-7 körüli nálunk a ph, szerinted ezen is érdemes lenne? választ köszi.
Válasz #300. hozzászólásra
A felirat! :))
Válasz #308. hozzászólásra
Ez defektet kapott?
Mi is pont így csináljuk,csak nem ilyen gépekkel, de az eredmény ugyanaz
ne sajnáljátok a meszet
K.Pisti !
Válasz #306. hozzászólásra
megvédi majd ü magát.
Majd mond ilyeneket, hogy:
Hasonlóság? Hm
Érdekes kifejezés ez a magyarnyelvben...... Bla-bla-bla....
Válasz #305. hozzászólásra
De van!
Akkoris megvédem Józsibácsit!
Hess hiénák hess! :-DDDD
Válasz #304. hozzászólásra
nűansznyi
Válasz #303. hozzászólásra
Van pedig! :-)))))))
Válasz #302. hozzászólásra
a keréken kivül mit?????
Én én én!!!!
Mennyit dolgozhatott rajta jóska, mikor körbevágta a pikcsörön, hogy nem látszódjon a garaminak az udvara!
Aki lát külömséget a két eszköz között az ....
Válasz #297. hozzászólásra
mi is lazítunk
3-4 évente rá kerül a sor
mindig búza után
a belvízzel azóta kevés gond van